Kakkosdivari: kasvojen pesun paikka

Tuomo Tomperi 11.6.2014 18:11 13 kommenttia

Vain Hämeenlinna Huskies saa puhtaat paperit kakkosdivisioonan edelliseltä kierrokselta. Tulevana viikonloppuna useampi joukkue haluaa näyttää, että parempaankin pystytään.

Viime viikonloppu ei ollut Hanko Sun Citylle erityisen mairitteleva. On yksi asia hävitä kierroksen kärkiottelu kotonaan, mutta 0-49 -riepotus kotiyleisön edessä on jotain aivan muuta. Tulevana lauantaina Sun City saa uuden mahdollisuuden, kun toistaiseksi voitoton Sipoo Bulldogs matkustaa Hankoon. Bulldogsin esitykset ovat ailahdelleet, joten koiralaumaa vastaan kotijoukkueella on mahdollista huuhtoa paha maku suustaan.

Myös Bulldogs alisuoritti ennakkokäsityksiin nähden roimasti viime kierroksella. Vain 11 kenttäpelaajalla ja yhdellä käsivammaisella potkaisijalla Sipooseen matkustaneet Lappeenrannan Rajaritarit veivät voiton Bulldogsin nenän edestä lukemin 0-26. Rajaritarit eivät suinkaan ole luokaton joukkue, mutta 11 pelaajalla harvoin jätetään ketään nollille – edes kakkosdivaritasolla. Kenties myös Bulldogs kärsi ottelussa loukkaantumisista tai poisjäänneistä, mutta esitysten on silti parannuttava kauden edetessä huomattavasti. 49 pisteen tappion jälkeen on varmaa, että Sun Cityn pelaajat odottavat lauantain mittelöä suorastaan vesi kielellä. Kotijoukkue haluaa varmasti rankaista Bulldogsia kaikin keinoin ja tunteella, mikäli se haistaa vierasjoukkueen otteissa minkäänlaista heikkoutta. Sipoolaisjoukkueen on osoitettava, ettei Sun City saa heiltä mitään ilmaiseksi. Lauantaina myös Bulldogs voi näyttää, että se kuuluu joukkueena kakkosdivisioonatasolle.

Wolverines II:n todellinen taso?

Wolverines II osoitti viime lauantaina Steelersille, että joukkueiden välistä tasoeroa on saatu kurottua umpeen. Steelers oli kärsiä ensimmäisen kotitappionsa sitten heinäkuun 2011, mutta helsinkiläisjoukkueen ratkaisevaksi muodostunut taktinen kömmähdys ja kotijoukkueen heittopelin löytyminen aivan ottelun lopussa johdattivat isännät yhden pisteen voittoon. Ahmalauman päävalmentaja Ric Hennessy myöntää, että tappio oli joukkueelle luonnollisesti kova paikka.

– Jätkät olivat tietenkin pettyneitä Kuopion tapahtumiin. He ymmärtävät, että teimme liikaa virheitä jo ensimmäisellä puoliajalla. Siitä on lähdettävä, ennen kuin alamme osoittelemaan sormella mihinkään muualle, Hennessy toteaa.

– Tällaiset asiat kuitenkin motivoivat pelaajia kehittymään. Pelin jälkeisen maanantain harjoitukset olivat tämän kauden parhaat. Haastan aina pelaajia lähtemään kentältä parempina kuin he olivat sinne astuessaan, ja olen ylpeä siitä, että he näkevät vaivaa näin tehdäkseen. Jos pystymme jatkamaan samalla asenteella koko kauden, pystymme kääntämään tällaiset tiukat ottelut voitoksemme.

Sunnuntain ottelussa Wolverines II saa vastaansa kovimman mahdollisen vastustajan, kun Niclas Carpelanin johtama Huskies isännöi helsinkiläisjoukkuetta kotiavauksessaan. Wolverines II on tietenkin ottelussa suuri altavastaaja, mutta paras mahdollinen vastus tuo laadukkaissa joukkueissa esiin taipumuksen esittää myös itse parasta peliään. Steelersia vastaan Wolverines II oli yksinkertaisesti liian huolimaton ja virhealtis. 

Ollako vai eikö olla – kas siinä pulma

Ennen kautta laitoin merkille ensi lauantaiksi kaavaillun Kuopio Steelersin ja Lappeenrannan Rajaritarien kohtaamisen. Vanhat parrat saattavat muistaa, miten viime kaudella Steelers nousi kolmen maalin tappioasemasta kahden maalin voittoon ja murskasi samalla Rajaritarien playoff-haaveet. Rajaritarit säilyivät kakkosessa villillä kortilla, joten joukkueet pääsisivät ottamaan mittaa toisistaan myös tänä kesänä.

Itsepintaisen huhun mukaan Rajaritareilla on kuitenkin vaikeuksia saada saada kokoonpanoa täyteen lauantain otteluun. Viime lauantaina 11 miehellä pelannut joukkue ei luonnollisestikaan voi lähteä Kuopioon, jos kokoonpanosta puuttuu edelliseen viikonloppuun verrattuna yksikin mies. Toimitukseen kantautuneiden tietojen mukaan ottelun siirtämisestä on keskusteltu. Tietojen todenperäisyyden voi jokainen arvioida itse, mutta joka tapauksessa tällä hetkellä on hyvin vaikea täydellä varmuudella todeta, että lauantain ottelu todella pelataan. Tilanteen kuvittelisi ratkeavan suuntaan tai toiseen hyvinkin pian.

Kuopiolaiset luonnollisesti toivovat, että ottelu saadaan pelattua suunnitellusti. Viime lauantain ottelun loppu oli todellista savolaisjuhlaa, mutta kokonaisuutena esitys ei varmasti joukkuetta tyydytä. Steelers haluaa näyttää, että tiukka ottelu Wolverines II:a vastaan oli poikkeus, eikä kuvasta joukkueen varsinaista tasoa. Rajaritareita vastaan joukkueella olisi tähän erittäin hyvä mahdollisuus.

Kommentoi

 • Naamakirjassa oli steelersin sivuilla maininta että lappeenranta ei tule savoon viikonloppuna eli on ilmeisestikin siirretty.

 • Livestreamia tulossa Kaurialasta mahdollisesti?

 • Sun City 37 – Bulldogs 0 puoliajalla

 • 51-0 päätty.

 • Livetilastojen mukaan Berndtsson on heittänyt Porvoossa 233 jaardia. Onko kaverilla kopterikyyti vai eikö pelannut Hangossa? Kuka siinä tapauksessa pelasi SunCityssä?

 • http://www.sajl-tilastot.net/but/xlive.htm West siellä on heittänyt

 • Jotenkin vanhan päädyin sajl:n sivujen opastamana vanhan matsin tilastoihin, enkä edes katsonut vastustajan nimeä. Aika samoin numeroin mentiin.

 • Huskies- Wol2 14-0 1st half

 • Kolmannen alussa 21-7. Moisio juoksi 80 yd td:n, ja heti perään wolvot palautti aloituspotkun pohjiin. Huskies palautti kans heti pohjiin, mut hylättiin tuuletuslipulla

 • Huskies johtaa 35-7 hetki ennen loppua

 • Huskies sai kyllä kauden kovimman vastuksensa tänään. Hieman numerot jopa suosii hämeenlinnalaisia. Wolvot kun saa hyökkäykseen vähän tehoja niin ovat todella vaarallisia.

 • Varmaankin kauden kovin vastus kyllä, mutta mielestäni numerot päinvastoin suosivat helsinkiläisiä. heidän hyökkäys ei kertaakaan uhannut maalia ja taasen hämeenlinnalta hylättiin yksi tuuletusmaali ja lisäksi olivat muutaman kerran ns. red zonella saamatta pisteitä