Pantterit valmiina kissapetojen kohtaamiseen

Tuomo Tomperi 10.6.2014 23:40 5 kommenttia

Avauskierroksella tappion kärsineet joukkueet kohtaavat Lahdessa, kun Päijät-Häme Panthers isännöi Lohja Lionsia.

Panthersin puolustuksen koordinaattori Jan Reiners kertoo, että joukkue odottaa viikonlopun kamppailua innolla. Tunnelma on positiivinen, ja joukkue on täynnä itseluottamusta avaustappiosta huolimatta. Joukkue jäi kuitenkin Mikkelissä nollille, joten parannettavaa on paljon. Parannuskohteita Reiners löytää erityisesti joukkueen hyökkäyspelistä vastustajan maalialueen läheisyydessä. 

– Mikkeliä vastaan pääsimme kolmesti yrittämään red zonelta maalintekoa ensimmäisellä puoliajalla. Hyökkäys tuntui rullaavan todella hyvin koko ensimmäisen puoliajan, onnistuimme tekemään pitkiä kontrolloituja draiveja ja välillä isot pelit aukesivat nätisti.

Toisen puoliajan alkupuolella Panthersin pelinrakentajana pelannut Mika Kokki kärsi niin pahoista krampeista, että hän joutui jättämään loppupelin väliin. Kokki on kuitenkin jälleen pelikunnossa viikonloppuna, joten Panthers lähtee siinä mielessä otteluun hyvistä asemista.

Puolustustaan Reiners kiitteli, sillä joukkue sai Bouncersin heittopelille mukavasti painetta läpi ottelun. Reinersin mukaan puolustus kärsi isoista peleistä, joilla Bouncers pystyi takomaan riittävän eron taululle. Lahdessa uskotaan, että joukkueen puolustuspelin taso kyllä riittää, kunhan pienet virheet saadaan karsittua pois.

Lions on yhden ottelun perusteella vielä hieman tuntemattomampi joukkue, mutta Lahdessa osataan odottaa perinteistä power-juoksua. Lionsin kokoonpano East City Giantsin vastaan oli kapea, mutta Panthers ei silti aio ottaa vieraitaan kevyesti.

– Uskoisin, että vastaan astelee pienestä rosterista huolimatta fyysinen ja peräänantamaton joukkue, Reiners toteaa. Koordinaattori odottaa viihdyttävää kamppailua, jossa joukkueiden erilaiset pelityylit kohtaavat toisensa.

Koetin muuten kovasti selvittää, kumpi kissaeläin voittaisi taistelussa: pantteri vai leijona. Harmikseni minulle selvisi, että pantteri ei ole varsinaisesti laji, vaan eri kissapetolajeista koostuva suku. Esimerkiksi leijona on yksi pantterilajeista. Tieteestä ei ollut tällä kertaa apua, joten asia selvitetään ensi sunnuntaina Lahden kisapuistossa kello 13 alkaen.

Kommentoi

  • 22-0

  • Milloin gridironilta ilmestyy power rankings? Se on aina ollut hauskaa spekulaatiota ja saanut paljon vahvoja mielipiteitä ilmoille…

  • Miten olis kaikkien divisioonien paneminen samalle listalle?

  • Paljon vaaditaan mutta koittakaa nyt ihmiset tajuta että resurssit on vähäiset. Ilmoittautukaa herra päätoimittajalle, mikäli haluatte powereita ym juttuja. Gridironin toimitus on varmasti kiitollinen avusta.