Kolmosen kärkipaikka tarjolla Bouncersille

Tuomo Tomperi 10.6.2014 18:09 3 kommenttia

Kauden avausottelunsa viikonloppuna voittanut savolaisjoukkue lähtee suosikkina myös Kotkaan, kun Bouncers ja Eagles iskevät yhteen.

Kesällä 2012 Mikkeli Bouncersilla meni lujaa. Vasta toista sarjakauttaan pelannut joukkue pärjäsi mukavasti II-divisioonan runkosarjasssa voittamalla viisi ottelua kahdeksasta. Hyvä runkosarjamenestys toi lipun puolivälieriin, missä Vaasa Vikings oli lopulta parempi lukemin 49-20. Kokonaisuutena kausi oli kuitenkin menestys, ja joukkueen odotettiin nostavan tasoaan entisestään seuraavaksi kaudeksi. Toisin kuitenkin kävi: kuudesta ottelusta neljä päättyi tappioon, ja joukkue putosi täksi kaudeksi vasta perustettuun kolmoseen. Joukkueen sisällä viime kautta pidettiin tuloksellisesti pettymyksenä, mutta toisaalta tappiot antoivat myös mahdollisuuden kehittyä joukkueena. Nyt Bouncers lähtee hakemaan III-divisioonan voittoa hyvin pitkälle samalla pelaajarungolla kuin aikaisemminkin.

Bouncersin hyökkäyksen koordinaattori Pekka Laatunen kertoo, että hänen mielestään myös alasarjoissa pelataan nykyisellään varsin laadukasta ja viihdyttävää jenkkifutista.

– Oletusarvo on, että uusi III-divisioona on tasainen, mutta urheilullisesti tasokas ja mielenkiintoinen sarja, jossa pienemmilläkin resursseilla pelaavat joukkueet kykenevät tarjoamaan viihdykettä jefu-henkisille niin kentällä kuin katsomossakin, Laatunen kertoo.

Hyökkäyksen koordinaattori on mielissään siitä, että Itä-Suomeen saatiin Eaglesin myötä uusi joukkue.

– Bouncersin korviin on kantautunut Kotkan puolustuksen olevan kivikova ja hyökkäyksen pelaavan konstailematonta voima-jefua, Laatunen kertoo ja lisää, että samat adjektiivit sopivat myös vierasjoukkue Bouncersiin.

– Sunnuntaina Urpolassa bongattiin ainakin yksi kotkanpoikanen kameran kanssa. Tarkoittaa siis että, Eagles tekee scouttauksen kuten pitääkin ja meidän vahvuutemme ja heikkoutemme ovat Kotkan valmennuksen tiedossa.

Kuva: Petri Lyytikäinen

Vaikka Bouncers pääsikin kauden avausotteluunsa kohtuullisen terveenä, odottaa Laatunen lauantain otteluun vahvistusta myös sairastuvalta. Joukkueen linja- ja pallonkantajaosastot saavat Eaglesia vastaan täydennystä. Laatunen intoutuu ottelua edeltävällä viikolla myös pieneen leiikkimieliseen huulenheittoon.

– Huhujen mukaan SAJL on julistanut, että lauantaina 14.6. klo 13.00-16.30 välisenä aikana Kotkat eivät ole rauhoitettuja. Portsarit siis lataavat ja varmistavat, ja painelevat lauantaina lintumetsälle. Tulee varmasti tiukka vähäpisteinen peli, jonka ratkaisee kumman joukkueen linja voittaa pelitilataistelun, koordinaattori arvioi.

Bouncersin selkeä voitto Panthersista oli joillekin kenties pienoinen yllätys. Viime vuonna joukkueet pelasivat vähämaalisen kamppailun, jonka Bouncers vei vaivoin lukemin 7-0. Neljän touchdownin ero yllätysvalmiiseen lahtelaisjoukkueeseen on hyvä suoritus, ja nostaakin savolaisjoukkueen yhdeksi sarjan suosikeista näin alkukaudesta. Bouncersissa on paljon samaa kuin menestysvuonna 2012. Suurimpana menestykseen vaikuttavana asiana joukkueen valmennusjohto pitää voimavaroista tärkeintä – joukkuehenkeä.

Bouncersin lisäksi avauskierroksen jälkeen tappioitta jatkavat Raisio Oakmen ja pitkästä aikaa voittanut Helsinki East City Giants. Oakmen ja ECG kohtaavat toisensa ensi sunnuntaina.

Kommentoi

  • Eagles-Bouncers 7-44

  • Ilmeisesti eka puoliaika oli ollut tasainen. Mikkelillä kesti taas 2 neljännestä saada koneet käyntiin. Aivan kuten Lahteakin vastaan.

  • Dieseliä, dieseliä, tuossa peliraportti: http://www.bouncers.fi/2014/06/bouncers-jatkaa-voitokkaana/2014/