Vuoden vanha Nordmen tähyää nelosen lopputurnaukseen

Tuomo Tomperi 9.6.2014 21:36 3 kommenttia

Jenkkifutistoiminta potkaistiin uudestaan käyntiin Rovaniemellä kesäkuussa 2013. Mitä nuorelle Nordmenille kuuluu nyt, vuotta myöhemmin?

Kun aikanaan varsin menestyneen Arctic Circle Starsin taival loppui vuonna 2006, vaipui Rovaniemen jenkkifutistoiminta pitkäksi aikaa talvihorrokseen. Helmikuussa 2013 Rovaniemelle muuttanut Jani Turunen alkoi selvittämään mahdollisuutta nostaa toiminta jälleen pystyyn, tosin uuden seuran alaisuudessa. Ei mennyt kauaakaan, kun siannahka lensi jälleen pohjoisessa. Aika on kypsä lappilaiselle amerikkalaiselle jalkapallolle.

Joukkueen päävalmentaja Mikko Vähätalo kertoo, että joukkueen yleisilme näyttää alkukaudesta urheilulliselta.

– Ensimmäisen turnauksen 6-36 -voitto Kiuruvedestä ja 18-12 -tappio kokeneemmalle Nokialle antoi jo kuvaa potentiaalista ja siitä, että on tehty myös oikeita asioita talven aikana. Parannettavaa tietenkin jäi joka osa-alueelle, mutta joukkueen peli kehittyi jo kahden ottelun välillä, Vähätalo kommentoi.

Päävalmentajaa miellytti erityisesti se, että Nokiaa vastaan joukkue lähti hyvällä asenteella turhia nöyristelemättä. Kentällä nähtiin kaksi tasavertaista joukkuetta, vaikka suurin osa pohjoisen pojista pelaakin nyt ensimmäistä kesäänsä.

– Kapteenit ottivat vastuunsa jo ennen ensimmäisen ottelun kolikonheittoa hienosti. Samoin myös muut meidän seitsemästä kokeneemmasta pelaajasta alkoivat osoittamaan sitä johtajuutta, mitä heiltä odotetaankin näin kokemattomassa joukkueessa.

Kiuruveden turnauksessa Nordmenin parhaita osa-alueita olivat perusasiat, eli juoksupeli ja puolustus. Vähätalo näkee parannettavaa myös valmennuksen puolella, sillä vaikka itse päävalmentaja ja puolustuksen koordinaattori Tapani Enbuske ovatkin pitkän linjan jenkkifutismiehiä, valmennustehtävät nykyisessä mittakaavassa vaativat totuttelua. Joukkue pyrkii kehittämään kauden aikana myös heittopeliään, sillä tällä hetkellä Nordmen on liki puhdas juoksukone. Heittopeliin tarvitaan varmuutta.

Mikko Vähätalo ja Jari Huikari. Kuva: Rovaniemi Nordmen

Blaze ja Hunters sarjan kärjessä

Nelosessa pelataan vielä yhteensä kolme turnausta, joista seuraava Nokialla jo ensi viikonloppuna. Nordmen ei siihen osallistu, mutta Vaasassa juhannuksen jälkeen pohjoisen miehet ovat jälleen mukana. Kahden turnauksen jälkeen nelosen kärjessä majailevat Malmi Blaze ja Nokia Hunters. Molemmat ovat voittaneet molemmat pelaamansa ottelut. Nordmen majailee kolmantena, ja perää pitävät Milky City Farmers (1-3) ja Seinäjoki Gators (0-2). Rovaniemellä pelattavaan nelosen lopputurnaukseen selviää kuudesta joukkueesta neljä.

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, nähdään joukkue Vaasan turnauksen lisäksi myös järjestämässään lopputurnauksessa 5.7. Rovaniemellä. Vaikka kausi onkin näin pitkällä, mukaan toimintaan on kuitenkin edelleen mahdollista tulla.

– Turnaustauolla palaamme myös miesten joukkueen osalta paljolti perustekniikoiden hiomiseen ja opetteluun, joten mukaan voi tulla nytkin. Naisten joukkueen toiminta käynnistyi aiemmin keväällä ja on osoittautunut suosituksi, mukana on nyt 19 naista ja he pääsevät pian kolistelemaan liiton lainakamoilla ensimmäistä kertaa. Junioreita kaipaamme kaikista ikäluokista mukaan, Vähätalo kertoo ja lisää, että Nordmenin järjestää mielellään myös lippupallotoimintaa nuorille.

– Meillähän on myös Northern Lightsin kanssa junioriyhteistyötä, eli vaikka Rovaniemeltä ei saisikaan täyttä ikäluokkajoukkuetta kasaan, niin meillä voi harjoitella ja peleihin osallistutaan Northern Lightsin junioreiden joukkueissa. Lauantaisin on pelkästään junioreille ja naisille varattu oma vuoro klo 17-19 Rajavartioston kentällä (Santamäentie 14). Muulloin harjoittelu tapahtuu samalla vuorolla miesten joukkueen kanssa.

Nordmen pyörähti maaliskuun lopulla Oulussa harjoitteluleirillä, jonka yhteydessä se pääsi myös pelaamaan lyhyen scrimmagen Northern Lightsia vastaan. Joukkueen tekemisen taso yllätti silloin positiivisesti ainakin allekirjoittaneen. Ehkei mene kauaakaan, kun Lapin pääkaupungissa pelataan jenkkifutista jälleen täysin kentällisin.

Katso myös

Kommentoi

  • ”Rovaniemellä pelattavaan nelosen lopputurnaukseen selviää viidestä joukkueesta neljä.”

    Eikös nelosessa ollut 6 joukkuetta? Vai onko joku jo luovuttanut sarjapaikkansa?

  • Parikin virhettä löytyy. Tosiaan 6 joukkuetta pelaa ja Jani muutti 2013 Rovaniemelle

  • Nollat taulussa on hyvä kirjoittaa :) Kiitti korjauksista! -T