Pelaako Hämeenlinna Huskies väärässä sarjassa?

Tuomo Tomperi 8.6.2014 21:45 29 kommenttia

1 2  
0 0 0
20 29 49

(2-1)

00

(3-0)

49

8.6.2014 klo 16:00 Hanko

Tappiottomien joukkueiden kamppailusta Hangossa odotettiin suhteellisen tiukkaa, mutta toisin kävi. Hämeenlinna Huskies rullasi Hanko Sun Cityn yli lukemin 0-49.

Laitahyökkääjä Juhani Kähönen teki maalia johdattaen joukkueensa seitsemän touchdownin voittoon isäntäjoukkueesta. Viime vuoden välierissä melko tasaisen ottelun pelanneet joukkueet eivät tarjoilleet yleisölle juuri jännitystä, niin selkeä ottelu oli.

– Kellään ei ollut tänään paras päivänsä – minulla tai pelaajilla, Sun Cityn päävalmentaja Tony Andersson myönsi ottelun jälkeen Hangonlehdelle. Puolustuksen Eemeli Sainio oli samoilla linjoilla kertoen, että joukkue hävisi pelin jo linjassa. Puolustuksessa pelinrakentaja Niclas Carpelanille ei saatu juurikaan painetta.

Huskies onnistui etenemään ottelussa mukavasti heittopelin lisäksi myös juosten. Joukkue on vahvistunut talvikaudella voimakkaasti myös keskushyökkääjäosastollaan. Janne Moisio juoksi vahvasti koko päivän ja viimeisteli kaksi touchdownia.

Huskies -puolustuksen kokonaisvaltaisen suorituksen takuuna olivat vahvalla rotaatiolla pelanneet linja- ja tukimiehet, sekä takakenttäpelaajista nimensä tilastoihin saanut Sami Haantaus toistaen viime kaudella tekemänsä tempun napaten Hangon pelinrakentaja Sebastian Berndtssonin heitosta syötönkatkon palauttaen sitä parinkymmenen jaardin verran miltei maalialueelle asti. (lähde)

Sarjaa puhtaalla pelillä johtava Huskies on nyt kepittänyt kaikki kolme kohtaamaansa vastustajaa ylivoimaiseen tyyliin. Yhdenkään vastustajajoukkueen hyökkäys ei ole vielä pystynyt pistesuorituksiin Huskies-puolustusta vastaan, ja samaan aikaan joukkue on itse nakuttanut taululle yli 50 pistettä ottelua kohden. Kakkos- ja kolmosdivisioonan eriyttämisen piti tuoda mukanaan entistä tasaisempia otteluita, mutta ainakaan Huskiesin kohdalla se ei ole pitänyt paikkaansa.

Kysymys kuuluukin: pelaako Huskies tällä kaudella täysin väärällä sarjatasolla? Joukkue ei toki ole vielä kohdannut kaikkia kesän vastustajiaan, mutta alkukauden otteluiden perusteella joukkueelle ei näyttäisi löytyvän tällä kaudella realistista haastajaa. Kuopio Steelersilla on omat mahdollisuutensa horjuttaa hurttalaumaa kesäkuun lopun kotiottelussaan, mutta siihenkin otteluun Huskies lähtee hyvin vahvana suosikkina.

Nokia Ghosthuntersin luopuessa ykkösdivisioonapaikastaan keväällä joukkueen sarjapaikkaa tarjottiin useammallekin kakkosdivisioonajoukkueelle. Huhujen mukaan myös viime kaudella Rautamaljaan selvinnyt Huskies harkitsi nousua, mutta päätti lopulta pysyttäytyä kakkosessa. Voimakkaasti vahvistunut joukkue on kuitenkin alkukauden perusteella muutamaa astetta muita kakkosdivisioonajoukkueita parempi, ja pystyisi varmasti haastamaan myös tämän kauden ykkösen joukkueita. Huskiesin pelaaminen ykkösessä tänä vuonna nostaisi varmasti maamme toiseksi parhaan sarjan mielenkiintoa – myös ilman jenkkivahvistuksia.

Pelejä on toki vielä runsaasti pelattavana, mutta koska täällä Gridironissa niin kovin nautimme spekuloinnista, jatketaan ajatusleikkiä hieman. Kovassa nosteessa oleva hämeenlinnalaisjoukkue on ensimmäisen kolmen ottelunsa perusteella vahva suosikki sarjan voittajaksi, ja siten nousijaksi ykkösdivisioonaan kaudelle 2015. Yhdistettynä ykkösen tämän kauden suuntaukseen, jossa amerikkalaispelaajia tuodaan aiempaa vähemmän, voisi Huskies hyvinkin ottaa vuosituhannen alun GS Demonsin paikan ykkösessä ensi kaudella. En tiedä teistä, mutta allekirjoittanut näkisi vielä mielellään Niclas Carpelanin ykkösdivisioonassa.

Lue myös

Kommentoi

 • Ensi kesänähän sitä voi sitten jo mahdollisesti pelailla enemmän omaa tasoaan vastaavassa sarjassa.

 • Hämeenlinnassa on tehty kyllä hienoa työtä. Täältä idän tuntumasta on ollut hienoa seurata kuinka Pelkonen ja nykyinen pj Lahti ovat tuonneet koiralauman näyttävästi pienessä ajassa näin hyvälle tasolle. Kovasti ovat ulkopuolelta ottaneet apuja,mutta silloin ainakin omat kasvatit saavat tasokasta treeniä ja siten näkyy varmasti kehityksessä. Tsemia koirille jatkoon

 • Pelkonen? jos tarkoitit head coachia niin se on Jasu jokinen

 • Ei pelaa.

  Vaikka voittaisivatkin sarjan puhtaalla pelillä, ja vaikka vielä selvänumeroisestikin, niin eivät silti pelaa. Kyllä, saattaisivat pärjätä ykkösessä jollain tasolla, mutta sellaista se usein on, että jonkin sarjatason paras/parhaimmat ovat kovempi, kuin seuraavan tason heikoimmat (sanomatta edes että se nyt jotenkin selkeästi niin olisi…).

  Täytyy muistaa, että Huskies on äärimmäisen nuori seura, jossa sekä moni pelaaja että valmentaja ja seurahenkilö on uransa alkutaipaleella. Kakkonen on hyvä paikka treenata kaikkea yllämainittua. Äärimmäisen fiksu valinta pysyä kakkosessa (jos heille tosiaan on paikkaa tarjottu).

  Ja kyllähän Huskiesilla tosiaan pelaa useita ulkopaikkakuntalaisia, mutta ainakin minun mielestä sekin on ihan tervettä ”treeniä” seuraorganisaatiolle, jos mielivät kehittyä ja nousta ylemmäs jollain aikavälillä. On tärkeää säilyttää järkevä ja mielekäs tasapaino ”tuontipelaajien” ja omien poikien suhde. Tämä on oleellista esim. taloudellisesti ja joukkueen kemian kannalta. Ja aika konsistentisti kaikkien Hämeenlinnaan menneiden viesti on ollut, että sinne on ollut mielekästä mennä, kun peruslähtökohdat on ollut kunnossa, joten kyllä niitä oikeita asioita pitää tehdä, jotta saa ulkopuolelta apuja.

 • Ammattimainen mutta rento meininki. Seurasin ekan puoliajan Huskisien puolelta kenttää ja täytyy sanoa, ettei Nesiä kehuta turhaan. Kaveri loi hyökkäykseen rauhallisuuden ja itsevarmuuden pelkästään omalla olemuksellaan. Suuren osan työstä hän teki puolustuksen ollessa kentällä. Rentoa ja fokusoitunutta toimintaa. Jotenkin tuntuu siltä, että mj olisi tarvinnut vastaavanlaisen hahmon kipparikseen. Kyse ei ole vain QB:n käden tarkkuudesta tai fysiikasta ylipäätänsä. Hyvä johtaja saa koko hyökkäyksen ylittämään itsensä.

 • Tohon HC KO? :n kommenttiin niin Pelkonen taisi olla Huskiessin ensinmäinen pj ja nähtävästi enään ei näy miestä seuran rosterissakaan.

 • Arpamaticille tiedoksi, että Huskies pelasi jo viime vuonna tiukan matsin Royalsin kanssa runkosarjassa, kun Carpelan oli ruorissa. Tänä vuonna ovat astetta parempi ja jos pitäisi rankata, niin ykkösen joukkueista vain Royals ja Saints olisivat Huskiesia vastaan ennakkosuosikkeja.

 • Ketäs Nokialaisia joukkueessa nyt pelaa?

 • Muuten hieno juttu, mutta 25.5 ottelussa Rajaritarit teki kylläkin 6 pinnaa koiria vastaan. Eli ei ihan nollilla ole puolustus, mutta todella helkkarin kova kuitenkin.

 • Eikös ne 6 pinnaa tullut intteristä? Puolustusta vastaan ei ole tehty yhtään pistettä

 • kyllä, 6 pistettä rajaritareille tuli huskies hyökkäyksen ollessa kentällä. puolustuksella edelleen nolla päästettyä pistettä.

 • Miksi ihmeessä haluat nähdä carpelanin vielä ykkösdivarissa? Mitä niin isoa lisäarvoa se tuo kyseiselle sarjalle?

 • Kyllä kai oikeasti olisi suotavaa, että pelaajat ja joukkueet pelaisivat taidoilleen sopivassa sarjassa?

  Nesin ja ehkä ennemminkin GSD:n jälkilauman, joka yhdessä on pelaillut erinäisissä joukkueissa keräten mukaansa muutaman lisäkasvonkin, taitotaso on kyllä minustakin koko ajan ollut lähempänä liigaa kuin kakkosdivaria.

 • Toisaalta Hyvinkää-Hämeenlinna akselin kannattaisi ennemmin miettiä yhteistyöstä kun ovat niin lähellä maantieteellisesti. Eli yksi joukkue divariin ja yksi joukkue liigaan. Siis tulevaisuudessa. Siitä olisi maantieteellisesti enemmän iloa kuin että kisaavat keskenään. Helsingissä nähdään, kuinka hyvin toimii 4 pk-seudun seuran liigaprojekti. 2 pärjää ja 2 ihan kusessa.

 • Pk-seudulla taitaa olla vain yksi seura joka pärjää?

 • Pärjäämisellä kai tarkoitettiin muutakin kuin menestymistä. Tosin silloinkin kai suhde on 3:1.

 • Nesin ja poikien taitotaso lähempänä liigaa kuin II-divaria. Give me a break. Ovat varmasti miehiä paikallaan, mutta kyllä olisi kyyti kylmää (ja on viimeisinä vuosina ollutkin) jopa I-divarissa.

 • Kyllä uskaltaisin veikata että tällä hetkellä Huskies pärjäisi varmasti Jaguaareja ja Northern Lightsia vastaan. Taistelisivat varmaankin realistisesta mahdollisuudesta päästä Spagettimaljaankin. Hyvänä päivänä voisivat jopa haastaa Saintsin ihan tosissaan? Mutta kyllä näkisin niin että HML on täysin pelinrakentajansa varassa ja näkyihän se jo viime kaudellakin Rautamaljassa, kun Nesi puuttui niin tulos oli 0pst.

 • No onhan niillä hyvät linjatki. Kyllähän se kaikki lähtee siitä. Mut minä myös uskon, että pärjäisivät kevyesti ykkösessä. Kaikki on siitä kiinni miten töitä tehdään ja sitoudutaan hommaan, niin pelaajissa, valmennuksessa kuin taustajoukoissa

 • Iso ero viime vuoteen näyttäisi olevan linjoissa molempiin suuntiin. Juoksupelikin on aivan toista luokkaa. Nesin kritisointia en ymmärrä muuten, kuin että jollain on jotain hampaankolossa. Mies heittää hyvin ja Hangossa juoksikin kohtuullisesti, mutta ennen kaikkea saa koko hyökkäyksen näyttämään hyvältä. Jälkimmäinen ominaisuus tulee usein vain iän myötä ja silloinkin edellyttää luontaista johtamiskykyä.

 • Taitaa osansa tehdä niiden nokialaisten liittyminen joukkueeseen, ketkä eivät saintsissa (syystä tai toisesta?) halua pelata. Eikös Moisiokin Nokian poikia ole?

 • Moisio oli Roostersissa viime kaudella ja Nokialta Hämeenlinnaan siirtyi joukkueen kaaduttua 3 pelaajaa.

 • Näytti Moisio pelanneen myös Nokialla viime kesänä. Eli pieni korjaus :)

 • En lähde inttämään – totean vain tarkoittaneeni, että jos 1. divarin pelaajat laitetaan taitotason mukaiseen järjestykseen ja vedetään puoleen väliin raja, on tämä helsinkiläisporukka sen viivan yläpuolella. Minusta.

 • Esko: Laitoin nappikset naulaan karvaan Oulu tappion jälkeen. Tuomolle matsin jälkeen mainitsinkin, että tämä tais olla tässä. Puoleen vuoteen en tehnyt yhtään mitään, mutta päätin pelata vielä kuitenkin. Kunto ja vauhti ei varmasti olisi riittänyt divariin, joten Hämeenlinna vaikutti erittäin hyvältä vaihtoehdolta. Tutut valmentajat, nuori ja potentiaalinen joukkue vetivät puoleensa. Sitä en tosin ymmärrä, että miksi aina pitäisi pelata siinä viereisen kylän seurassa ja tarviiko siihen olla jotain erityisiä syitä miksi ei siellä halua pelata? Kukin pelatkoon siellä missä haluaa ja missä seura ottaa sut vastaan. Eikö?
  Mutta jos sua nyt silti vielä vaivaa miksi en ollut Saintsiin yhteysessä, niin en vain ole koskaan pitänyt seurasta. Tähänkään ei ole mitään erityistä syytä.

  -Monne-

 • @Monne : Hyvä, että päätit pelata. Sunnuntain 80 jaardin td komeaa katseltavaa. Toivottavasti säilyt ehjänä kauden loppuun asti, tärkeimmät pelithän vasta tulossa.

 • @Moisio: Et vaan ole pitänyt seurasta, vaikka et ole ikinä käynyt niiden harjoituksissa?

 • @tre! En mäkään ole koskaan käynyt niitten harjoituksissa ja silti en tykkää siitä seurasta. Pitääks mun jotenkin käydä siellä että voin vihata sitä?

 • En pidä Tapparastakaan, enkä ole käynyt niidenkään harjoituksissa. Mutta se siitä aiheesta.