East City Giants voittoon ensi kerran sitten kesän 2011

Gridiron Staff 8.6.2014 22:45 4 kommenttia

1 2  
14 16 30
0 0 0

(1-0)

30

(0-1)

00

7.6.2014 klo 16:00 Helsinki

17 ottelua peräjälkeen hävinnyt East City Giants avasi kolmosdivisioonakautensa komealla voitolla Lohja Lionsista lukemin 30-0.

Liki ennätyspitkäksi venymään päässyt tappioputki alkoi 13.8.2011, kun Giants kärsi tappion Pori Bearsille silloisen kakkosdivisioonan välieräottelussa lukemin 42-6. Giants nousi villillä kortilla seuraavaksi kaudeksi ykköseen – kohtalokkain seurauksin. Monen muistissa on edelleen joukkueen todellinen syväsukellus kesällä 2012, kun joukkue hävisi kaikki ottelunsa ja teki koko kaudella vain 34 pistettä. Mm. Helsinki 69ers pöllyytti naapuriaan peräti 99-0. Myös viime kausi toi mukanaan pelkkiä tappioita, vaikka sarjataso olikin pudonnut astetta matalammaksi. Nyt näyttää siltä, että Giants on vihdoin löytänyt sopivan sarjatason.

Helsinkiläisjoukkueen päävalmentaja Ari Evwaraye kertoi ottelun vastanneen hänen ennakkokäsityksiään.

– Lohjan peli oli hyvin pitkälti sitä, mitä odotin – kursailematonta juoksuun perustuvaa jenkkifutista. Puolustuksessa Lohja pystyi ajoittain pysäyttämään etenemisemme hyvällä taklauspelillä, Evwaraye kommentoi.

Oman joukkueen esitys luonnollisesti miellytti, mutta myös kahdeksallatoista miehellä esiintyneen tulokasjoukkueen otteet saivat Evwarayen kiitokset. Päävalmentajan mukaan varsinkin Lohjan linjamieskalusto ymmärrettävästi väsyi ottelun lähestyessä loppuaan, mutta vierasjoukkue sai silti kokeneen jenkkifutisvaikuttajan kiitokset.

– Kasaantuvaan väsymykseen kun yhdisti heidän kannalta harmillisia pallonmenetyksiä, niin vaikeata olisi ollut nousta enää rinnalle. Lohjan peli oli kuitenkin kovaa ja herrasmiesmäistä ihan loppuun asti, mille annan paljon arvoa. Uskon myös, että kauden vanhentuessa joukkueen suoritustaso voi nousta suhteessa enemmän kuin muiden joukkueiden, joten olankohautuksella ei kenenkään III-divisioonassa kannata heihin suhtautua, Evwaraye kehui.

Kommentoi