Taistelu sarjakärjestä kakkosessa

Tuomo Tomperi 5.6.2014 22:56 20 kommenttia

Kakkosen viikonlopun kattaus sisältää kolme kiinnostavaa ottelua, mutta sunnuntain kärkiottelu Hangossa nousee viikonlopun ykköskamppailuksi.

Alkukaudesta yksi joukkue on erottunut muista, sillä Hämeenlinna Huskies on noussut sarjan selkeäksi suosikiksi. Kaksi voittoa näytöstyyliin on hieno suoritus, mutta toisaalta voitot ovat tulleet tällä hetkellä sarjan tyvipäässä majailevista Lappeenrannan Rajaritareista ja Sipoo Bulldogsista. Nyt Huskies joutuu ennakkoon huomattavasti kovemmalle, kun joukkue matkustaa Hankoon sunnuntain kärkiottelussa. Ilman Joakim Lindholmia tällä kaudella esiintyvä Sun City sai viimeksi pelaamassaan ottelussa hyökkäyksensä toimimaan avausottelua mukavammin, ja Helsinki Wolverines II kaatuikin mukavasti vieraissa 13-28. Huskies on kuitenkin vastustajana ennakkoon vielä asetta kovempi.

Joukkueiden viime kauden välieräkamppailu päättyi selkeästi Huskiesille Niclas Carpelanin repiessä hankolaispuolustuksen kappaleiksi. Sun Cityn silloinen päävalmentaja Kari Ketonen totesi tuoreeltaan tappion jälkeen, että joukkueella on paljon kehitettävää nimenomaan heittohyökkäyksessä ja -puolustuksessa. Tähän mennessä Sun City on kohdannut melko juoksupainotteisia joukkueita, joten vasta Huskies testaa todellisuudessa joukkueen takakentän tason. Sun Cityn pelinrakentaja Sebastian Berndtsson kehui tulevaa vastustajaa Hangonlehden haastattelussa.

– He ovat vähintään yhtä hyviä kuin viime kaudella, mutta toisaalta oma puolustuksemme on nyt paremmin valmistautunut heidän heittopeliinsä. Mutta Huskies on todella monipuolinen porukka, joten emme voi varautua pelkkään ilmahyökkäykseen.

Berndtsson on oikeassa, sillä Huskies-hyökkäys ei ole tänä vuonna pelkästään Carpelanin vahvan käden varassa. Joukkue pystyy myös vahvaan juoksuhyökkäykseen. Carpelan nostikin kaksi viikkoa sitten pelatun ottelun jälkeen esille joukkueen hyökkäyksen linjan, jonka työtä hän kovasti kiitteli.

Carpelan tiedosti joukkueen aloittaneen kauden kahdella helpolla pelillä, ja seuraavia otteluita hän odottaakin innolla. Kokenut pelinrakentaja syttyy tiukkoihin otteluihin ja haluaa selvittää, mikä kakkosen tämän kauden taso todellisuudessa on. Sun Citya vastaan hän saakin siihen oivan mahdollisuuden. Vaikka mies pelasikin Rajaritareita vastaan hyvin, Lappeenrantaa vastaan heitettyyn, pohjiin palautettuun syötönkatkoon ei välttämättä Hangossa ole varaa.

Vain yksi jatkaa nollakerhossa

Bulldogs ja Lappeenrannan Rajaritarit jatkavat kauden avausvoittonsa metsästystä lauantaina klo 14, kun joukkueet kohtaavat Söderkullan kentällä. Molempien joukkueiden kaudet ovat lähteneet liikkeelle mollivoittoisesti. Rajaritareiden odotettiin taistelevan tällä kaudella pudotuspelipaikasta, mutta alkukauden esitysten valossa jatkopelipaikka tulee olemaan kiven takana. Ongelmana joukkueella on pelinrakentaja Juho Väisäsen avausottelussa kärsimä vamma, joka rajoittaa lappeenrantalaisten hyökkäyspeliä melkoisesti. Olisiko nyt Bulldogsin paikka iskeä?

Viime kaudella ykkösessä pelanneen koiralauman päävalmentaja Mikko Ranta-aho kertoo, että joukkue on tänä vuonna entistä leveämpi, mutta myös kokemattomampi.

– Rosteri on nyt kyllä vähän isompi, mutta poissaoloja tuntuu silti olevan ja jonkin verran jo heti alkukauden loukkaantumisia. Viime vuoden joukkueeseen verrattuna tässä joukkueessa on todella monta rookie-pelaajaa ja aika ajoin tapahtuu vääriä sijoittumisia kokemattomuudesta johtuen, joista vastustaja rankaisee, Ranta-aho kertoo joukkueestaan.

– Määrällisesti pelaajia on kuitenkin enemmän nykyisessä joukkueessa. Pääsisivät nyt edes joskus kaikki yhtä aikaa peliin, päävalmentaja naurahtaa.

Kaksi viikkoa sitten Bulldogs kärsi selkeän tappion Kuopio Steelersia vastaan, muttei suinkaan ollut ottelussa aseeton. Muutaman kerran joukkue selvisi terästäjien red zonelle, mutta pelikentän lyhetessä Steelers-puolustus otti isänniltään tilan pois.

– Hyökkäykselle tuli kaiken kaikkiaan 5-6 turnoveria. Tuota määrää ei kovin moni joukkue kestä, Ranta-aho kertoo.

Rajaritarien todellinen taso ei kuitenkaan ole välttämättä se, mitä joukkue on pystynyt kahden ensimmäisen ottelun aikana esittämään. Kahden viikon takaisen Huskies-ottelun jälkeen joukkueen päävalmentaja Esa Suhonen valitteli joukkueen heikkoa terveystilannetta. Pelinrakentaja Väisäsen paluu Sipoo-otteluun olisi yllätys, mutta muita pelimiehiä joukkue todennäköisesti saa takaisin tärkeään kamppailuun. Suhosen mukaan erityistä harmia on aiheuttanut se, että joukkue on joutunut peluuttamaan miehiä vierailla pelipaikoilla.

Kuva: Samppa Toivonen

Juoksun juhlaa Savon sydämessä

Lauantaina pelataan kakkosessa myös toinen ottelu, jossa kaksi ennakkoon tasaista joukkuetta kohtaavat toisensa. Sekä Kuopio Steelers että Helsinki Wolverines II ovat tällä kaudella ehtineet pelata kaksi ottelua, joista molemmilla on kotiintuomisina yksi voitto. Molemmilla on lisäksi tilillään tappio Hanko Sun Citylle. Steelers on ollut kahtena viime vuonna niskan päällä joukkueiden kohtaamisissa voittaen sekä kotona että vieraissa. Kummassakaan ottelussa Wolverines II ei ole päässyt edes pisteille, mutta onko nyt eri ääni kellossa? Wolverines II on täksi kaudeksi uudistanut hyökkäystään melkoisesti, mutta Sun Citya vastaan pisteitä ei tullut aivan avausottelun malliin. Steelersille juoksupuolustaminen on tuttua, mutta ahmalauman suosima flexbone on varmasti aiheuttanut savolaisjoukkueen puolustuksen koordinaattorille päänvaivaa. Avainasemassa ovat kurinalaisuus ja joukkuepuolustaminen.

Lauantaina kello 15 Väinölänniemen tunnelmallisella stadionilla alkavasta ottelusta on lupa odottaa fyysistä ja jännittävää koitosta, jossa ratkaisu nähdään vasta viimeisellä neljänneksellä.

Viralliset arviot

 • Bulldogs – Rajaritarit 2 (10-14p ero)
 • Steelers – Wolverines II 1 (10-14p ero)
 • Sun City – Huskies 2 (14-21p ero)

Lue myös

Kommentoi

 • Tuskin moni veikkaa Hangon voiton puolesta, enkä niin tee minäkään. Uskon kuitenkin, ettei Hangon pelaajat silti voittoa ole luovuttaneet. Näyttäisi siltä, että Hanko pelaa aika huolettomasti ilman paineita ja nauttivat hyvistä suorituksista. Sellainen tuottaa usein tulosta, mikä näkyy Grid-o-maticin laskentakaavojen virheistä kahdessa ensimmäisessä pelissä. Jos kolmaskin tuottaa yllätyksen, on kyllä syytä hankkia ohjelman lisäksi uusi konekin:)

 • SunDance tuossa olet aivan oikeassa, me nautitaan pelaamisesta ja sitä kautta hyvistä suorituksista. Annetaan huskies hyvä vastus ja katsotaan mihin se riittää tässä ekassa koitoksessa.

 • Kovasti koittaa Hanko vyöryttää paineita ja ennakkosuosikin viittaa hämeenlinnaan. viime vuoden peli oli aika tasainen ja jos nyt kerran heittopuolustus on eri luokkaa kuin viime vuonna niin miksi hangossa lähdetään vaan ”nauttimaan pelaamisesta”. ihan kuin omaan joukkueeseen ja sen voittoon ei olisi uskoa.

 • Aika rennosti Hämeenlinnakin näyttää suhtautuvan voittoihin ja tappioihin ja heillä on niin monta vanhaa kehäkettua Nesi etunenässä, että tuskin paineita pääsee kasautumaan. Nauttimisesta sen verran, että lajista riippumatta urheilijat ovat parhaimmillaan, kun osaavat nauttia tekemisestään. Suomessa arvostetaan yhä aivan liikaa hampaat irvessä vääntämistä.

 • Hanko on kesäkaupunki. Reggae OK, Hard Rock hoh hoijaa

 • Steelers 17 wolvot 16

 • 0-20 peli Hangossa. Toista neljännestä mennään

 • Kiitos Tuomolle ennakkoanalyysistä. Huskies tekee live-raportointia Facebookiin Hangon matsista. Kaikki jefu-fanit ovat tervetulleita seuraamaan sitä: https://www.facebook.com/events/293829597460409/

 • Tietoa Bulldogs- RR pelin lopputuloksesta kellään?

 • 0-26 tais olla.

 • Ei näytä Hangon heittopuolustus vielä kovin paljon tiivistyneen viimevuotisesta. Kähösellä kolme maalia hieman runsaan kahden neljänneksen jälkeen.

 • Live-raportoinnin mukaan Huskies voitti Hangon 0-49!

 • Jep ja kun hyökkäys ei toimi niin puolustus on hangossa kentällä koko ajan. Siirtäiisin pallon tappiosta hyökkäyksen niskoille, tosin puntit ei taaskaan toimineet.. surkea peli hangolta..

 • Huskies ei kuulu tähän sarjaan. Murskavoitot syövät muiden moraalin ja vievät yleisön. Vika ei tietenkään ole voittajan, mutta tervemenoa ykköseen nopeasti.
  SunCityn hyökkäys kaatui siihen, etteivät pallot pysyneet käsissä edes heiton tullessa suoraan syliin. Olisi ehkä syytä alkaa harjoitella, kun sama ongelma oli silmiinpistävä jo ekassa matsissa. Toinen ihmettelyn aihe oli pelivalinnat. Miksei pelata sitä, mikä on toiminut aikaisemmin? Missä counterit?
  Jos Hanko olisi pelannut omalla tasollaan, piste-ero olisi voinut olla 3 TD:tä. Puolustus pelasi hyvin, eivätkä pitkät heitot uponneet enää niinkuin viime vuonna. Hyökkäys kun harrastaa hieman itsetutkiskelua, niin Rautamalja on ihan realistinen tavoite. Huskies tosin tulee viemään sen selvin numeroin, oli kuka tahansa siinä vastassa.

 • Hangon pelissä ihmetytti tyhmät pelivalinnat.. miksi neljännellä downilla lähteä hakemaan riskialtista pitkää heittoa kun edettävää vajaa yaardi.. kertakaikkisen tyhmää riskinottoa nopean etenemisen nojalla. Pelkkä linjan läpi ”kaatuminen” olisi roittänyt ja simsalabim uudet neljä… mutta ei niin ei.

 • Täysin samaa mieltä! Tässä on kyllä valmennuksen otettava vastuu tekemisestä. Hävitä saa, mutta pitää tehdä parhaansa. Nyt näytti siltä, kuin olisi treenit jäänyt liian monelta väliin. Toivottavasti tämä toimi herättäjänä, sillä mitään ei ole vielä menetetty. Tappio Huskiesille oli kuitenkin realiteetti. Ensi kerralla vain pitää antaa kunnon vastus. Muitakin vastaan pitää pystyä parempaan tai tappio sarjassa ei tule jäämään kahteen.

 • Katsomot näyttävät olevan pullollaan hyökkäyksen koordinaattoreita ;)

 • Ehkä mutta itse näen katsomossa paljon henkilöitä jotka on pelannut aikoinaan hangon joukkueessa 1 ja 2:s divarissa. :)

 • Ja osa kirjoittajista ollut mukana nykyisessä joukkueessakin ;)