Kolmosessa vilkas kierros viikonloppuna

Tuomo Tomperi 5.6.2014 19:28 22 kommenttia

Kakkos- ja kolmosdivisioonissa pelataan lauantaina ja sunnuntaina täydet kierrokset. Kolmosdivisioonassa neljä joukkuetta esiintyy nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Itävallan EM-kisoissa maajoukkue valmistautuu parhaillaan lauantain Ranska-otteluun, mutta myös kotimaassa pelataan viikon tauon jälkeen. Lauantain ottelut käynnistyvät III-divisioonan kamppailulla, jossa Kotka Eagles isännöi Raisio Oakmenia klo 13 alkaen. Ottelusiirron vuoksi joukkueet kohtasivat jo kaksi viikkoa sitten Raisiossa, jolloin isäntäjoukkue Oakmen piti pisteet lukemin 19-2. Oakmen-hyökkäys toimi silloin vieraitaan paremmin, mutta toisaalta pitkään Kouvola Indiansia myös liigatasolla edustaneen Patrik Thesleffin johtama Eagles-puolustus ei päästänyt kokeneempia raisiolaisia helpolla. Eaglesin on saatava pisteittä Raisiossa jäänyt hyökkäyspelinsä rullaamaan aiemmin nähtyä paremmin, sillä muutoin kenttäasemat kääntyvät jossain vaiheessa väistämättä Oakmenin eduksi.

Paljon on kiinni luonnollisesti myös siitä, saako Oakmen vierasotteluun parasta mahdollista kokoonpanoaan. Sarjaa avauskierroksen voitollaan johtava Oakmen tarvitsee kamppailusta voiton pudotuspelitaistelun kannalta, sillä sarjan kuudesta joukkueesta vain kolme jatkaa pelejään elokuun kahdeksannen runkosarjakierroksen jälkeen.

Lauantain toisessa ottelussa Helsinki East City Giants avaa kautensa Velodromilla, kun vastaan asettuu tulokasjoukkue Lohja Lions. Viimeksi kaudella 2011 voittanut Giants on ollut viimeiset kaksi vuotta melkoisessa ryöpytyksessä, mutta nyt sarjatason vaihduttua joukkue on valmis palaamaan voittojen tielle. Joukkueen päävalmentaja Ari Evwaraye odottaa joukkueen sivuilla selvää voittoa Lionsista.

– Olemme harjoitelleet pienellä ydinryhmällä määrätietoisesti ja vastassa on tulokasjoukkue. En tietystikään ylenkatso Lohjaa – mukana on paljon kokeneita pelimiehiä, heillä on kokoa ja heidän valmennuksensa on kovaa tasoa ja tietävät, mitä tekevät. Evwaraye toteaa.

Kolmosen voiton tavoitteekseen asettanut ECG saa vastaansa leijonalauman, jonka tasosta ei etukäteen juuri tiedetä. Uudet joukkueet kärsivät usein pelaajiston kapeudesta. Historiansa ensimmäiseen otteluun yli 30 pelaajaa vuonna 2007 pukenut Nokia Ghosthunters on iloinen poikkeus lähivuosilta, mutta usein uudet joukkueet saavat jalkeille korkeintaan parisenkymmentä miestä. Lauantaina näemme, millaisella kokoonpanolla tyylikkäästi ALPHA:n pelipaitoihin sonnustautuva vierasjoukkue Käpylään astelee.

Sunnuntain ottelussa Mikkelissä yksi sarjan ennakkosuosikeista isännöi tuttua vastustajaa Lahdesta. Bouncers ja Panthers ovat kohdanneet viimeisen kahden kauden aikana kolmesti, ja joka kerta juuri Bouncers on selvinnyt voittajana. Viime vuonna joukkueet kohtasivat avauskierroksella Bouncersin voittaessa 7-0 Petri Toivasen maalilla. Tuloksellisesti viime kausi II-divisioonassa oli molemmille joukkueille pettymys, ja molemmat pääsivätkin hakemaan uutta vauhtia täksi kaudeksi perustetusta kolmosesta. Pelinrakentaja Otto Lamminpään johtama Panthers-hyökkäys luottaa edelleen päävalmentaja Anthony De Carvalhon oppeihin. Joukkue on edelleen varsin nuori, sillä ainoastaan seitsemän pelaajaa joukkueen ilmoittamasta rosterista on syntynyt ennen vuonna 1989. Avausottelu kertoo jo pitkälle sen, onko Panthers valmis ottamaan seuraavan askeleen kahden harjoitteluvuoden jälkeen.

Bouncersia on varsinkin vuoden 2012 kakkosdivisioonamenestyksen jälkeen luonteva pitää yhtenä sarjan kärkijoukkueista – ainakin ennen kauden alkua. Viime kaudella joukkue saavutti kuitenkin vain kaksi voittoa. Sunnuntain ottelu Panthersia vastaan on joukkueelle äärimmäisen tärkeä, sillä todennäköisesti pudotuspelipaikka lohkeaa tällä kaudella vain toiselle joukkueista.

Arviot

Gridironin aiemmin niin luotettava aprikaattori Grid-o-Matic 3000 on lähtenyt tänä kesänä yskähdellen liikkeelle, joten sitä käytettiin ylimääräisessä huollossa alkuviikosta. Huollon mukaan kärähtänyt piiri on nyt vaihdettu toiseen, ja veikkauksiin voi jatkossa jälleen luottaa viime kauden tyyyliin. Aparaatin suoltamalle reikäkortille ilmestyi ankaran numeronmurskauksen jälkeen tällä kertaa seuraavat tiedot:

 • Eagles – Oakmen 2 (10-14p ero)
 • East City Giants – Lions 1 (35-42p ero)
 • Bouncers – Panthers 1 (alle 7p ero)

Tsekkaa myös

Kommentoi

 • Tuttua ECG uhoa – naurahdan mikäli nyt tappio tulee.

 • Missä se uho on minkä mainitsit?

 • Toivoisin ehdottomasti täysin vastakkaista lopputulosta kaikkiin kolmeen peliin. Kotkan, Lohjan ja Lahden voittoa siis..

  Turku oakmen ei ansaitse voittoa Trojans apujen takia!
  Ecg:n tappioputki saisi jatkua, ihan vain koska ovat hesasta!
  Lahti oli jo viimevuonna niin lähellä voittoa Mikkelistä että olisi reilua vihdoinkin ottaa Bouncerssin päänahka.

 • Eikö ne pelaajat jotka kentälle astuu ja taistelee voiton ole voiton myös ansainnut. Jos Oakmen saa toimintaansa ryhtiä Trojans yhteistyön kautta niin olen siitä vilpittönästi iloinen. Viime kauden jälkeen joukkueella on toki kasvojen pesun paikka

 • Jefu ura tuli aikoinaan Lohjalla aloitettua joten siksi toivon lphjalle voittoa . 14-23

 • Kolmonen vaikuttaa ennakolta suht tasaväkiseltä ja siksi mielenkiintoiselta. Kotka pelasi hyvin tulokkaaksi ja samaa odotan Lohjaltakin. Kärki taidetaan kuitenkin tällä kaudella miehettää neljän muun kesken. Kaikille toivotan pitkäjänteistä kehittymistä.

 • Oakmenilla ei ainakaan viimepelissä ollut yhtään pelaajaa Trojanssista.

 • Ottelu tuloksia?

 • Eagles – Oakmen 6-14

 • ECG-Lions 30-0 (14-0, 0-0, 0-0, 16-0)

 • Pitääkö paikkansa että lohjalla vaikeuksia saada porukkaa kasaan.. oliko monta leijonaa pelissä?

 • 18 meitä oli….

 • 20-0 peli Mikkelissä. Nähty kuulemma komeita FG joista toinen oli jopa 45 jaardinen.

 • 28-0 voitti Mikkeli.

  Ottelussa tuli komeita FG ja ilmeisesti hieman herkästi lippuja lahtelaiselle heittopuolustukselle.

 • Ei kyllä ”helposti” tullut liput. Oli aika selviä vastaanoton häirintöjä.
  Mutta todella monta kertaa tuomarit vihelti liian aikaisin, molemmat joukkueet menetti muutamat fumblet niillä.

 • No jos lippu lentää vasta kun valmentajat huutaa niin on ne silloin hieman helpossa ;) itse en ole peliä nähnyt mutta huhujen mukaan olivat hieman heppoisia ja niitä kuulemma riitti.

  Mutta Mikkeli kyllä otti itselleen jo keväällä tarjolla olleen ennakkosuosikin paineet tällä voitolla.

 • Paljon vääriä aloituksia mikkeliltä, 1 – 2 ”Hei” huudon jälkeistä vastaanottajan häirintää. Eniten minua kuitenki ihmetytti se että miten joku voi viellä pelata tummalla visiirillä?, onko ne taas sallittuja?. Mikkeli teki maalit joten voitto ansaitusti heille.

 • Upeat fg:t mikkeliltä, mutta pakko sanoa että tuomaritoiminta oli kyllä huonointa mitä olen kakkos/kolmosdivarissa koskaan nähnyt, oli ihan hämmästyttävää :o Harmi Lahdelle, mutta pisteet selvästi Mikkelille, joten voitto ihan ansaitusti oikeaan osoitteeseen tällä kertaa!

 • Tuomaritoimintaa selittää se että neljästä tuomarista kaksi vihelti ensimmäistä kertaa sarjapelissä.
  Mutta hyvin jäi heiltä näkemättä myös esim. kun lahtelaispelaaja potkaisi (hiljaa mutta silti) jo kentältä ulos taklattua maassa makaavaa Mikkelin pelinrakentajaa.
  Eli yhtälailla jäi molempien virheitä liputtamatta ja se ei pelin tulokseen vaikuttanut. Mutta ensi peliin on varmaan Lahti hommannut paremmat tuomarit ja parempi joukkue selviää silloin?

 • Sillä ei ole mitään merkitystä milloin sen lipun heittää. Aina joku pelaaja tai valmentaja sivurajalta ehtii huutaa vaikka mitä, ennenkuin tuomarin käsi on housunlahkeeseen ehtinyt, ja lipun heittänyt.

 • Tottakai mikkeli ansaitsi voittonsa kun Lahti ei yhtään maalia aikaiseksi saanut. On kuitenkin naiivia väittää etteikö tuomarien huonot tuomiot, jotka kieltämättä kohdistuivat useammin lahteen, vaikuttaneet peliin ollenkaan.

 • Kyllä kovia lippuja lensi Mikkelillekkin. Yksi maali hylättiin selkään blokkauksen vuoksi. todellisuudessa bloki osui kylkeen. Lahti joutui luopumaan pallosta vissiin 10 kertaa 3 ja puntti tekniikalla. Toiselle puoliajalla Lahti ei tainut päästä kertaakaan 50 jaardin paremmalle puolelle. Yleensä yritykset jäivät miinusjaardeille.