Maajoukkue Ruotsin kaatoon klo 16.55

Tuomo Tomperi 1.6.2014 14:28 24 kommenttia

EM-kisojen avausottelussaan Saksaa vastaan virheisiin sortunut maajoukkue lähtee hakemaan pronssiottelupaikkaa rakasta naapurimaata vastaan.

Panoksena ottelussa on pääsy EM-kisojen pronssiotteluun, jossa vastaan asettuisi todennäköisesti Ranska tai Tanska. Suomen otteista saimme tuntumaa perjantaina, mutta Ruotsin taso on ennen kisoja vielä jonkinlainen mysteeri. VeikkausTV:n kautta katsottavissa oleva ottelu alkaa klo 16.55 Suomen aikaa.

Kiinnostavin kysymys Ruotsin joukkueessa on se, kuka asettuu pelinrakentajan tontille. Ruotsilla on asettaa pelinrakentajaksi joko Carlstad Crusadersin monipuolinen 25-vuotias Anders Hermodsson tai 22-vuotias kahden passin Philip Juhlin. Hermodsson voi rankaista Suomen puolustusta heittokätensä lisäksi myös jaloillaan. Roostersia vastaan Helsingissä Hermodsson juoksi itse 106 jaardia ja kaksi touchdownia yli 300 heittojaardinsa jatkeeksi. Hermodsson on järkälemäisenä pelaajana liki 30 kiloa Juhlinia painavampi.

Yhdysvalloissa pitkään asunut Philip Juhlin oli High School -urallaan erittäin menestynyt, sillä hän johdatti joukkueensa kahdesti peräkkäin Tennesseen osavaltion mestaruusotteluun. Varsinkin Juhlinin seniorikausi nostatti kulmakarvoja, sillä joukkue nousi tuoksi kaudeksi 4A-luokasta raskaimpaan 6A-luokkaan. Yliopistourallaan Carson Newmanissa Juhlin ei menestynyt, mutta viime kaudella Kristianstad Predatorsissa jälkeä syntyi. Paikallisesta ykkösdivisioonasta puhtaalla pelillä liigaan noussut Predators sijoittui heti sarjassa viidenneksi kuudella voitolla ja neljällä tappiolla.

Duke Universityssa hyökkäyksen linjaa pelannut Marcus Lind odottaa ensimmäistä maaotteluaan innolla. Suuret ottelut eivät ole Lindille varsinaisesti uutta, sillä yliopistourallaan hän kohtasi joukkueensa kanssa Notre Damen vieraissa 100 000 katsojan edessä. Vuodesta 2006 Ruotsia edustanut laitahyökkääjä Fredrik Eklund sen sijaan uskoo, että Ruotsilla on nyt kasassa hänen aikansa paras maajoukkue. Örebro Black Knightsin kanssa Helsinki Roostersille viime kuussa hävinnyt laituri Johan Stål on sitä mieltä, että tällä kertaa hän ei poistu kentältä tappio niskassaan. Suomi on Stålille luonnollisesti erityisen herkullinen vastustaja.

Suomen kannalta avainasemaan nousevat ottelussa luonnollisesti pallonmenetykset. Saksaa vastaan pelinrakentaja Miro Kadmiry pakotti palloa usein turhan tiukkoihin paikkoihin ja vältteli pitkiä heittoja puolustuksen selustaan. Jos Kadmiryn tilastoista napsaistaan hetkeksi pois 64 jaardin pommi Ville Kurviselle, eteni Suomi muilla hänen 23:lla heitollaan vain 90 jaardia. Heittojen onnistumisprosentti 63% oli varsin hyvä, mutta kolme syötönkatkoa aivan liikaa.

Suomen laidoilla sekä Kurvinen että Aappo Saloranta ovat sellaisia pelaajia, jotka pystyvät 1vs1-tilanteissa ruotsalaisille pärjäämään. Suomelle tekisikin erittäin hyvää saada avattua kenttää heti alkuun muutamalla pidemmällä onnistumisella. Tämä avaisi myös enemmän tilaa Kadmiryn pyörittämälle lyhyemmälle, kontrolloidulle syöttöpelille, jolla Suomi todennäköisesti pyrkii Ruotsia pääasiassa kaatamaan. Saksaa vastaan Salorannalle ei tarjottu vastuuta, ja Kurvinenkin onnistui kiinniotossa vain kertaalleen.

Suomen puolustuksessa Efe Evwaraye ja Santtu Äyräväinen pelasivat vahvan ottelun perjantaina, ja molemmilta odotetaan samantasoista suoritusta myös tänään. Kokonaisuutena Suomen on puolustuksessa jatkettava siitä, mihin perjantaina jäätiin, sillä myös Saksa joutui ajoittain hyökkäyksensä kanssa vaikeuksiin Suomi-puolustusta vastaan.

Ottelu on seurattavissa VeikkausTV:n kautta. Lähetyksessä on tuttuun tapaan suomenkielinen selostus.

Lue myös

Kommentoi

 • Voitto kotiin ja pelaamaan pronssin lisäksi MM-paikasta. (Itsen en usko Ruotsin Saksaa voittavan, vaikka ihmeitähän voi tapahtua.)

 • Suositelkaas mistä lukea välitietoja jos ei haluu rahaa veikkaukseen pistää. Jokin twitter tili tjs.

 • Nyt täytyy toivoa että takakenttä ei pala, niin hyvä tulee puolustuksessa. Saksaa vastaan oli silmin nähtävissä että rissuille annettiin liikaa patjaa. Ruotsi iskee siihen kyllä heti jos sama jatkuu… Pari hyvää pass breikkiä tai intteri alkuun, niin saadaan itseluottamus kuntoon.

 • Pistetääs tähänkin feediä:


  Myös Facebookista löytyy vastaava feedi.

 • paljon maksaa peli veikkaustvn kautta

 • Ei maksa, mutta tilille on laitettava ainakin hetkeksi 10 euroa rahaa.

 • Mulla ohjelma pyöri vaikkei ollu kun 4€ ja nekin pelasin ;-)

 • Hienoa puolustus, nyt hyökkäys pisteitä taululle!

 • Hyvii penaltei kuuttila! Tärkeitä on!!!

 • Itsehän pistin 10€ veikkauksen tilille ja iskin kaikki Suomelle. Sitten selvis etten voi katsoo peliä kun tilillä ei oo rahaa :D Haha.

 • Suomen puolustus piti Ruotsin hyökkäyksen pimennossa, kun Hermodsson oli pelinrakentaja. Takakentällä oli kuitenkin jo silloin jonkin verran aukkoja. Juhlin lopetti ensimmäisen puoliajan sen verran vahvasti, että voi tulla Suomen D:lle huomattavasti vaikeampi toinen puoliaika.

 • Vihdoinkin TD! Hienoa Veikka!

 • Hienoa puolustus 2 interiä peräjälkeen. Voitto kotiin ja pronssiotteoluun. En edelleenkään usko ihmeisiin!

 • yes, 1 euro eka neljänneksen tasuriin ja ohi, 9 euroa suomen voitolle ja hiviät massit ;)

 • Ranska on vielä arvoitus, mutta seuraava aalto on Saksan perässä aika tasaista. Suomi on palannut hienosti kärkisakkiin. Toisesta lohkosta olisi voinut mennä finaaliin, mutta pronssikin maistuisi hyvältä. Sitä tosin ei vielä ole jaettu.

 • efellä näytti olevan monesti vähän hankaluukisa pelissä, selostajat pisti tuomarilinjan piikkiin, mutta ei se linja juuri muita tuntunu haittaavan. mies anto kyllä muutaman kovan pommin, mutta epätasainen kuva jäi pelistä. ja kuuttila yllättäin otti taas komeita lippuja…

 • olipa mukava katsoa peliä silti, nyt vielä turhat liput pois pronssipelissä, niin mm kisat kutsuu!!!

 • Eiköhän kyseinen herra ole paikkansa aloituksessa ansainnut. Mitä jos oltaisiin positiivisia välillä ja tuettaisiin omia?

 • Ollaan positiivisia: Miro oli koonnut hyvin itsensä. Hyvä peli ja pronssimatsissa sitten nappisuoritus.

 • joo nousujohdanteista pelia ilmeisesti vaikka en ensimmästä nähnytkään, ja efe ja karri on varmasti siellä missä kuuluukin, mutta tuon tason kavereilta on kyllä silti lupa odottaa parempaa kuin nyt nähty. toivottavasti pronssipelissä ei tule tyhmiä virheitä enää…muillekkaan

 • Loistavaa jätkät… Ruottia pataan nätisti… Ihan vanhoina hyvinä päivinä…

 • Hieno matsi oli, tosin jäi pari asiaa mietityttämään.
  Ensinnäkin, VeikkausTV:stä katsottuna hieman häiritsi suomalaisen selostaja-kommentaattoriparin tapa puhua päälle kun ottelun tuomari ilmoitti rangaistuksia.

  Toinen asia, mitenkäs tässä turnauksessa katsotaan sijoitukset jos voitot menee ristiin? Siis jos Ruotsi voittaa Saksan niin kaikilla on tässä lohkossa yksi voitto ja yksi tappio.

 • N.N, veikkaisin maalieroa. Nopeasti laskettuna Suomi jäisi siis lohkon jumboksi, jos Ruotsi kepittää Saksan. Tällöinhän Suomella on selkeästi heikoin maalisuhde. Suomen on matemaattisesti mahdotonta selvitä edes teoriassa finaaliin, koska joukkueen maalisuhde on negatiivinen.

  Toisaalta tilastonörtti herää eloon, kun hommaa pohtii vielä vähän pidemmälle. Mikäli Ruotsi voittaisi Saksan 78 pisteellä, putoaisi Saksa maalivertailussa Suomen taakse ja näin lohkon jumboksi. Siinä vaiheessa kun peli on länsinaapurille viiskyt muna, täytyy alkaa toivomaan että latovat pisteitä vielä tiheään taululle…

 • Molemmat pelit livenä nähneenä, Saksa ei tule vahingossakaan häviämään Ruotsille. Jos sakenannit laittaa kakkosketjua kentälle, peli on jo selvä. Ja kakkosketjukin on parempi kuin Ruotsin aloittavat. Mutta joo ainahan voi leikitellä ajatuksella..

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *