EM-kisat käyntiin: Suomi-Saksa pe klo 19.55

Tuomo Tomperi 29.5.2014 22:57 12 kommenttia

Perjantaina alkavat amerikkalaisen jalkapallon EM-kisat ovat seurattavissa internetistä VeikkausTV:n kautta.

Itävallassa pelattaviin kisoihin osallistuu tänä vuonna kuusi maata. Suomi kohtaa omassa alkulohkossaan ensin Saksan perjantaina, ja myöhemmin Ruotsin sunnuntaina. Ruotsin ja Saksan kamppailu tiistaina täydentää lohkon A ottelut. Voittamalla toisen otteluistaan Suomi taistelisi hyvin todennäköisesti mitalista, ja kahdella voitolla aukeaisi EM-finaalipaikka.

Viimeksi EM-kisoissa vuonna 2010 Suomi joutui todelliseen kuolemanlohkoon, sillä samassa lohkossa pelasivat sekä perinteiset mahtimaat Saksa ja Itävalta. Saksaa vastaa Suomi johti vielä ensimmäisen neljänneksen jälkeen, mutta taipui lopulta 4-23. Suomen hyökkäys oli ottelussa todellisissa ongelmissa, sillä 62 jaardia keränneen Markku Luodon jälkeen yksikään suomalaispelaaja ei edennyt 15 jaardia enempää. Perjantain uusintaottelussa hyökkäyksen puolella nähdään edelleen esimerkiksi Miro Kadmiry ja Veikka Lehtonen, mutta mm. Luoto ja Markus Lievonen puuttuvat joukkueesta. Suomen heittopeli nojaa vahvasti turkulaiskalustoon, sillä peräti kolme kuudesta joukkueen laiturista (Aappo Saloranta, Tuomas Mankki ja William Lahti) edustavat Trojansia tulevalla kaudella.

Alkusarjan ottelut alkavat Suomen osalta seuraavasti (Suomen aikaa):

 • pe 30.5. Saksa vs Suomi klo 19.55
 • Su 1.6. Suomi vs Ruotsi klo 16.55

St. Pöltenissä pelattava otteluita on mahdollista seurata VeikkausTV:n kautta. Ottelut ovat sinänsä ilmaista, mutta niiden katsomiseen vaaditaan pelitili sekä talletettua rahaa. Kisoista tarjotaan myös livestream saksankielisellä selostuksella osoitteessa tvthek.orf.at/live, mutta sen toimivuudesta meillä Suomessa ei ollut tätä kirjoittaessa täyttä varmuutta.

Kisajoukkueen pelaajat saapuvat luonnollisesti pääosin Vaahteraliigasta. Eniten pelaajia on luonnollisesti hallitsevasta Suomen mestarista Helsinki Roostersista (13). Turku Trojans (8) ja Seinäjoki Crocodiles (7) täydentävät kärkikolmikon. Muista maamme joukkueista kisoihin lähettävät pelaajia Porvoon Butchers (5), Vantaa TAFT (3) ja ykkösen Vaasa Royals (2). Kuusi pelaajaa saapuu kisoihin maamme rajojen ulkopuolelta.

Lue myös

Kommentoi

 • Panoksena kisoissa myös paikka vuoden 2015 MM-kisoihin Ruotsiin. Euroopalla 3 paikkaa täytettävänä isäntämaa Ruotsin lisäksi.

  Tänään Saksa kumoon!!

 • 10 euroa on muuten vähimmäismäärä, jonka pelitilille voi siirtää.

 • @ Tiirapaasi, onko Ruotsi + 3 vai Euroopasta total 3?

 • Ruotsi + 3

 • Wide Provider: kyllä 10 on minimi mutta sen voi ottelun jälkeen siirtää takaisin omalle tilille myöskin, eli jos ”panttaa” sen kympin voi katsoa ilmaiseksi pelin.

 • Twitter tarjoaa #jefuem14 -feediä eri lähteistä:


  Myös Facebookista löytyy vastaava feedi.

 • Mä en täysin ymmärtänyt tuota punterin sijoittumista.

 • Ei pitäisi rapsuttaa avointa haavaa, mutta kyllä tuli Petrusta ikävä. Eikä tulevakaan sukupolvi pelinrakentarintamalla kovin leveältä näytä. Taitavat keihäänheitto ja pesäpallo viedä kaikki vahvakätiset, vaikka kyllähän sitä Petruksen peliälyä ja johtajuuttakin kaivataan.

 • Olemattomalla juoksu uhalla on turha vetää ns. heittohelvettiä.. QB perseen alle ja väkisin 3-4 jaardia..

 • En itse katsonut peliä, enkä osaa käyttää internettiä. Joten kysymys kuuluu, että kuka teki suomen ainokaisen TDn?

 • Ville Kurvinen

 • Sait kuitenki kirjoitettua tänne, vaikaa et osaa käytää internettiä