Royals vakuuttava kevään avausottelussaan

Tuomo Tomperi 26.5.2014 0:25 10 kommenttia

Harjoitusottelun lopputulos 17-48 (3-27) isäntäjoukkue Tampere Saintsia vastaan todisti viimeistään sen, että täksi kaudeksi ykköseen noussut Wasa Royals on sarjan ennakkosuosikki numero yksi.

Tampereen Pyynikillä pelattu ottelu Saintsin ja Royalsin välillä lähti liikkeelle vahvalla vierasjoukkueen hallinnalla. Royals osoitti välittömästi vahvaksi arvioidun juoksupelinsä vahvuuden. Keskushyökkääjät Ville Järviö, Tom Suoste ja Joakim Jakobsson esittivät kaikki hyvää peliä Vaasan hyökkäyksen rynniessä kohti tamperelaismaalia. Herbert Bynes esitteli ottelussa vahvaa kättään ja löysikin laitahyökkääjiään kohtuullisella menestyksellä, mutta hyökkäys perustui silti odotetusti juoksupeliin amerikkalaispelinrakentajasta huolimatta. Bynesin mukanaolo mahdollistaa Royalsille sen, ettei vastustajajoukkueiden ole mahdollista keskittyä liikaa juoksupeliin kauden mittaan.

Royalsin päävalmentaja Seppo Evwaraye kertoi selkeästä voitosta huolimatta olleensa jonkin verran pettynyt joukkueensa esitykseen. Evwaraye korosti sitä, että joukkueella on vielä paljon työtä tehtävänään. Harjoituspeli palveli päävalmentajan mukaan kuitenkin tarkoitustaan hyvin. Joukkue myös selvisi ottelusta ehjin nahoin, eikä kärsinyt loukkaantumisista.

Kotijoukkue Tampere Saints esitti luonnollisesti täysin toisenlaista peliä kuin kaksi viikkoa sitten Oulussa. Matti Airaksinen rynni vahvaan tapaansa ja onnistui myös maalinteossa toisella puoliajalla. Keskimäärin Saintsin juoksupeli eteni kuitenkin huomattavasti vierasjoukkuetta verkkaisemmin, sillä varsin usein juoksu pysähtyi jo lähelle aloituslinjaa. Lari Siitosella oli ottelussa todellisia vaikeuksia screen-heitoissa, mutta toisaalta pelinrakentaja löysi toisella puoliajalla Otto-Pekka Leskisen useaan otteeseen pitkillä heitoilla. Royals-puolustus pelasi lyhyet heitot pois erittäin varmasti koko ottelun ajan. Myös pelinrakentajaa aiemmin pelannut Walter Vasanoja esiintyi Royals-puolustuksessa aggressiviisesti.

Harjoituskauden jälkeen on helppo nostaa Royals ykkösen kärkijoukkueeksi. Lauantaina Jaguaarit Oulussa kukistanut Northern Lights johtaa sarjaa, mutta sekä Saints että Royals esittivät sunnuntaina Oulua ja Jyväskylää laadukkaampaa peliä. Harjoituskaudella molemmat ottelunsa voittanut Hyvinkää Falcons on musta hevonen, joka voi amerikkalaispelinrakentajansa Robbie Mateyn avulla sotkea sarjan pakkaa vielä varsin mukavasti. Erityisesti Falconsin puolustus on harjoituskauden perusteella kehittynyt viime vuodesta. Hyvinkääläisjoukkue ja Royals avaavat runkosarjansa 15.6. Hyvinkäällä.

Katso myös

Kommentoi

 • Ajoittain todella kivan näköistä peliä ajoittain todella virherikasta monella alueella. Vaasa oli kyllä selkeästi parempi vaikka teki tukun virheitä. Toivottavasti kaikki ( Vaasa mukaanlukien ) parantaa peliä jotta saadaan laadukkaita ja tasaisia pelejä koko sarjan läpi.

 • Ennen kaikkea todella kiva kattella peliä, vaikkakin streamin välityksellä eikä paikan päältä. Eiköhän peli tuosta vielä parane. Nämähän ovat tunnetusti vielä niitä pelejä joissa virheitä saa tehdä.

 • Tomperi,
  Kertoisitko miten Vaasa päätyy suosikiksesi divariin. Pari viikko sitten se oli Falcons joka leikki ilman pelinrakentaja sekä Jyväskylää että Oululaisia vastaan, nyt Vaasa voitti Tampereet. Miten vertaat heidän osa-alueita toisiinsa?

 • Katoin molempien pelejä. Miten sinä vertaat?

 • Vaasan peli näytti tamperelaisenkin kannattajan silmään vahvalta. Preseason peleissä Saintsin osalta näkynee se että koko rosteri ei ole peleissä ollut rivissä, mitenkähän oli Royalsilla?? Toisaalta tässä on vielä kokonainen kuukausi aikaa ennen varsinaista sarja-avausta. Todella mielenkiintoista nähdä miten hyökkäyksen ja puolustuksen linjat kykenevät tiivistämään peliään, kummallakin siihen olisi vielä tarvetta..

 • Yksikään joukkue suomijefun historiassa ei ole tehnyt yhtä paljon töitä menestyksen eteen kuin Royals Sepon aikana. Jos ja kun he voittavat kaikki matsit selvästi, on se aivan itse ansaittua. Ei kannata kadehtia vaan ottaa mallia.

 • Kyllähän TAFTikin aika hienosti nousunsa rakensi divareista vaahteran vakio joukkueeksi..

 • Filebacker pistäpä jäitä hattuusi.
  Kyllä kuule jo kultaisella -90-luvulla aikapaljon panostettiin!
  Väittäisin ettei kovin pienellä työmäärällä ole oikein koskaan voitettu Suomen mestaruutta.

 • Oma jefu-historiani alkaa 80-luvun alusta ja lajia myöhemminkin tarkkaan seuranneena olen nähnyt paljon. Älä kuitenkaan ota väittämiäni omaa tai joukkueesi toimintaa väheksyvinä. Monet joukkueet ovat vuosien varrella treenanneet paljon ja tehokkaasti, monet yksilöt varmasti enemmän kuin Royalsissa. Seppo on vain vienyt vaatimustason sille tasolle, mitä lajin emämaassa vaaditaan. Jo se, että rosterin koon kustannuksellakin vaaditaan pelaajilta täydellistä sitoutumista erittäin haastavaan harjoitusohjelmaan, on hatunnoston arvoinen asia.

  On toinen asia, pärjäisikö Royals Roostersille tai Trojanssille. Ei tietenkään. Mutta se mitä Royals on nyt vain kahden kauden jälkeen on huima juttu ja tuolla kehityksellä ovat ehkä jo ensi vuonna haastajia.

  Yksi silmiinpistävä asia Saints-matsissa oli loukkaantumiset. Miten jakautuivat?

 • Vaasalaisittain kuulopuheen perusteella ei pahempia kolhuja. Pelissähän Tamperelaiset ainakin keräili kamojaan vähän väliä, tiedä sitten tuliko mitään vakavampaa.