Huskiesille odotettu voitto Lappeenrannassa

Gridiron Staff 26.5.2014 0:03 5 kommenttia

1 2  
0 6 6
30 22 52

(0-2)

06

(2-0)

52

25.5.2014 klo 14:00 Lappeenranta

Epävakaa sää vaikeutti molempien joukkueiden peliä aikansa, mutta kaksinkertaisella miehityksellä isäntiin nähden esiintynyt vierasjoukkue vei pisteet selvästi Hämeenlinnaan.

Lämpimässä, mutta varsin kosteassa säässä pelattu ottelu oli isäntäjoukkueelle jo lähtökohdiltaan hankala, sillä joukkue oli saanut jalkeille reilusti alle 20 pelimiestä. Edellisessä ottelussa loukkaantunut pelinrakentaja Juho Väisänen oli ottelusta odotetusti sivussa, joten kotijoukkue oli kovan paikan edessä. Joukkue marssittikin yllättäen pelinrakentajaksi joukkueen liigavuosilta tutun Mikko Koskisen, joka on ehkä paremmin tunnettu laitahyökkääjän tontilta. Pelaamattomuus ja lyhyt valmistautuminen näkyi siinä määrin, ettei kotijoukkue saanut ottelun mittaan heittopeliään kunnolla kulkemaan. Huskies-hyökkäys yski hieman kamppailun alussa, mutta pian joukkue pääsi keskushyökkääjä Ari-Pekka Reinikaisen johdolla hyvään vauhtiin. Niclas Carpelanin johtama heittohyökkäys paransi otteitaan ensimmäisen puoliajan edetessä siten, että puoliajalla vierasjoukkue johti jo 0-30. Näin ottelu oli käytännössä ratkennut jo puoliaikaan mennessä.

Toinen puoliaika oli pitkälti pelailua. Huskies pystyi peluuttamaan taukovihellyksen jälkeen backup-pelaajiaan avausjaksoa enemmän. Rajaritarien ainoa touchdown syntyi puolustuksen toimesta, kun Huskiesin screen-heitto päätyi suoraan läpi rynnineen lappeenrantalaistukimiehen käsiin.

35 miehellä otteluun saapunut Huskies on pelaamassaan kahdessa ottelussa osoittanut ansaitsevansa sarjan ykkössuosikin paikan tässä vaiheessa kautta. Viime vuoteen verrattuna joukkueen hyökkäyspeli on päässyt vauhtiin heti alkukesästä aivan toisella tavalla. Siitä kertovat tähän mennessä tehdyt yli 100 pistettä. Suurimmaksi haastajaksi on nousemassa myös molemmat avausottelunsa voittanut Hanko Sun City. Rajaritarit sen sijaan kohtaavat seuraavassa ottelussaan kahden viikon kuluttua myös voitottoman Bulldogsin Sipoosta. Pelinrakentaja Väisänen on todennäköisesti sivussa myös siitä ottelusta, sillä hänen toipumisajakseen on arvioitu neljä viikkoa.

Sampsa Ilmonen avusti jutussa.

Lue myös

Kommentoi

  • Kari Lempiäisen ottamia hienoja valokuvia löytää täältä: https://www.flickr.com/photos/tarkkaamo/sets/72157644844453995

  • Kiitos hml reilusta ja siististä pelistä,oli kiva verestellä pelimuistoja vaikka sää olikin aika kaamea.

  • Tuleeko Wolverine II – Sun City matsista raporttia?

  • Jop, juuri julkaistu. Ei tosin sisällä mitään järisyttävän uutta, mitä ei olisi jo ehtinyt löytää muualta. Pahoittelen, resurssit ovat rajalliset ja aina ei ehdi kaikesta kirjoittamaan.

  • Tällainen yhteenvetokin on hyvä. Itse asiassa seurojen sivuilla on pelianalyysit puolin ja toisin, joista saa riittävästi infoa. Gridiron voisi tuoda oman lisänsä samanlaisilla arvioinneilla kuin powerranking oli aikaisemmin. Lisäksi voisi nostaa esiin sarjan parhaita pelaajia, koska se varmaan kannustaisi kaikkia. Miten olisi esim. pelaajien allstars powerranking viikko viikolta? Mutta ei mitään paineita, kunhan ideoita heittelen.