Sun City jälleen avausvoittoon Kuopio Steelersista

Tuomo Tomperi 18.5.2014 13:27 Ei kommentteja

1 2  
0 8 8
0 7 7

(1-0)

08

(0-1)

07

17.5.2014 klo 14:00 Hanko

Hanko Sun City otti viimevuotiseen tapaan voiton kauden avauksessaan. Tälläkin kertaa tappion karvasta kalkkia tarjoiltiin Kuopio Steelersille.

Pitkään maalittomana säilynyt ottelu ratkesi vasta aivan ottelun loppuhetkillä isäntien Lauri Olsbon lisäpisteiden viedessä Sun Cityn 8-7 -johtoon. Steelers eteni vajaassa minuutissa vielä Hangon 10 jaardin linjalle, mutta voittoon oikeuttavaa potkumaaliyritystä vierasjoukkue ei ehtinyt kokeilemaan. Vieraiden Andy Bezaire heitti yhden pitkän maalin Toni Hartikaiselle.

Hangonlehden toimittaja Mikael Heinrichs jatkaa myös tänä vuonna erinomaista työtään kirjoittamalla asiantuntevasti Sun Cityn otteluista. Heinrichs näki Sun Cityn pelissä huomattavasti parannettavaa voitosta huolimatta. Pyyhkeitä saivat erikoisjoukkueet sekä joukkueen heittohyökkäys:

Vastikään Uppsalasta opiskelijoiden MM-kisoista kotiutunut pelinrakentaja Sebastian Berndtsson kärsi jonkin verran laitahyökkääjien liukkaista käsistä, eikä SC:n heittopeli oikein ottanut onnistuakseen. Vasta ottelun lopussa, hieman tuomareidenkin avustuksella, tämäkin alkoi sujua paremmin. 15 ja 9 jaardin syötön vastaanoton häirinnästä tulleet rangaistukset toivat Sun Cityn aivan maalin tuntumaan. (lähde)

– Ei tämän pitänyt näin jännäksi mennä, käyn vieläkin ihan kierroksilla lopun jännityksestä johtuen, Sun Cityn päävalmentaja Tony Andersson kertoi Hangonlehdelle ottelun jälkeen.

Yllättävän vähämaalinen ottelu todisti, että molemmat joukkueet saavat parantaa peliään vielä huomattavasti kauden edetessä, mikäli ne haluavat tosissaan taistella sarjan kärkisijoista. Steelersin otteluraportti summaa tilanteen hyvin.

Kuten numeroista voi päätellä, oli koko ottelu ja varsinkin sen alkupuolikas puolustusten juhlaa. Molemmilla hyökkäyksillä oli reilusti parannettavaa perusasioissa talven jäljiltä. Puolustukset taas olivat selvästi perehtyneet vastustajan kuvioihin ja onnistuivat tehtävässään paljon paremmin. (lähde)

Hyökkäysten tukkoisuus on ainakin siinä mielessä yllätys, että molemmat joukkueet ovat pelanneet harjoitusottelun kevätkaudella. Sun Cityn heittopelin valmistautumiseen vaikutti varmasti se, että pelinrakentaja Berndtsson nähtiin opiskelijoiden MM-kisoissa Ruotsissa kuun alkupuolella. Varsinkin Joakim Lindholmin puuttumisen vuoksi joukkueen on ehdottomasti saatava heittopeliään parempaan kuosiin kauden edetessä.

Steelersille tappio on toki katkera, mutta toisaalta pitkä kausi antaa mahdollisuuden selvitä pudotuspeleihin alkukauden haparoinnista huolimatta. Tämän kauden kakkosessa jatkopeleihin jatkaa kolme joukkuetta kuudesta.

Lue myös

Kommentoi