Velodromilla koko kesän kovatasoisin ottelu Suomessa?

Tuomo Tomperi 16.5.2014 20:24 13 kommenttia

Helsinki Roostersin ja Carlstad Crusadersin lauantaina klo 14 pelattava ottelu tarjoaa erittäin laadukasta jenkkifutisviihdettä kuukautta ennen kotoisen liigakauden alkua.

Lauantain ottelu asettaa vastaansa kaksi tämän hetken ehdottomasti kovinta joukkuetta Suomesta ja Ruotsista. Kaksi viimeistä maamme mestaruutta voittanut Roosters on hävinnyt mestaruusputkensa aikana ainoastaan kaksi sellaista ottelua, joissa joukkueelle on ollut panosta. Vierasjoukkue Crusaders sen sijaan on nelinkertainen puolustava Ruotsin mestari. Crusaders ei ole kuitenkaan ollut kahtena viime vuonna aivan niin suvereeni kuin Roosters oli viime vuonna, sillä runkosarjan voitto on Ruotsissa mennyt nyt kahdesti peräkkäin Tyresö Royal Crownsille. Kausilla 2010 ja 2011 yhteensä vain yhden ottelun hävinnyt Crusaders on joutunut poistumaan kentältä kausilla 2012-2013 yhteensä viidesti tappio niskassaan.

Vaikka Crusadersin kärsimät tappiot ovatkin nousseet tasaisesti yhdellä joka vuosi sitten kauden 2010, ei joukkueen tähti ole varsinaisesti laskussa. Viime kaudella joukkue takoi runkosarjassa 48 pistettä ottelua kohden. Pudotuspeleissä tahti vain kiihtyi joukkueen upottaessa välierissä Uppsala 86ersin peräti 81-57 ennen finaalivoittoaan Örebro Black Knightsista. Kahdessa pudotuspeliottelussa joukkueen pelinrakentaja Andreas Hermodsson heitti yli 600 jaardia ja peräti 11 touchdownia. Yhdessä laitahyökkääjä Fredrik Isakssonin kanssa pelinrakentaja asettaa Roostersin puolustuksen hankalaan paikkaan. Avainasemassa on Roostersin puolustuksen kyky tuottaa painetta sekä se, miten tarkasti joukkue aikoo keskittyä Isakssonin puolustamiseen.

Myös Roostersin päävalmentaja Juha Hakala on laittanut merkille 147 jaardia ja kaksi touchdownia Copenhagen Towersia vastaan kiinniottaneen Isakssonin.

– Hän on yksi parhaista eurooppalaisista laitahyökkääjistä, Hakala kertoo SAJL:n ennakossa.

– Pelissä nähdään ehdottomasti kaksi kovatasoisinta joukkuetta Skandinaviasta. Joukkueet pelaavat nopeaa, kovaa peliä, ja ovat hyvin valmennettuja, Hakala toteaa Roostersin torstaina julkaisemalla videolla.

Roosters väläytteli Örebrossa Jaycen Taylorin käyttämistä myös puolustuksen puolella. Onkin täysin mahdollista, että nopea ja atleettinen Taylor asetetaan suoraan Isakssonia vastaan. Crusaders tietää tietenkin tämän, ja on varmasti koettanut päävalmentajansa Matt Adkinsin johdolla kehittää tapoja, joilla pallo saadaan pelintekijän käsiin mahdollisimman tehokkaasti. Ruotsalaisjoukkue tietää, että voittaaksen sen on pystyttävä iskemään Roosters-puolustuksen heikkoihin kohtiin heti ottelun alkupuolella.

Kuva: Jari Turunen

Crusaders pelaa puolustuksessa Jyväskylän Jaguaarien viime vuosina suosimaa 3-3-5 -puolustusta. Kolmen linjamiehen puolustus soveltuu perusperiaatteiltaan hyvin Roostersin kaltaista heittopainotteista joukkuetta vastaan. Puolustuksen etu on siinä, että taitavasti suunniteltuna ja toteutettuna se voi aiheuttaa vaikeuksia vastustajajoukkueen heittoblokkaukselle. Roostersin hyökkäyksen linjan ja keskushyökkääjien on pysyttävä tarkkana Crusaders-puolustuksen kanssa, sillä painetta vierasjoukkue pyrkii varmasti aiheuttamaan Örebro Black Knightsia enemmän. Ottelun katsojat voivat luottaa siihen, että kolmesta linjamiehestä huolimatta Crusaders tulee tuomaan sisään jatkuvasti 4-5 pelaajaa. Iiro Luodon kipparoima Roosters-linja pystyy raivaamaan tilaa kuitenkin myös joukkueen pallonkantajille erittäin hyvin, joten vierasjoukkueen tehtävästä ei tule helppo.

Ennen kesäisen liigakauden alkua näyttää siltä, että Roosters on jälleen ylivoimainen suosikki nostamaan Vaahteramaljaa kesän päätteeksi. Joukkue esitti jo Örebrossa niin hyvää peliä, että kauden edetessä muut kotimaiset joukkueet joutuvat nostamaan huomattavasti tasoaan viime kaudesta punapaidoille pärjätäkseen. Onkin jopa varsin luultavaa, että juuri lauantain vierasjoukkue Carlstad Crusaders tulee tarjoamaan helsinkiläisjoukkueelle koko kauden kovimman vastuksen. Jos siis olet kiinnostunut kovatasoisesta jenkkifutiksesta ja haluat nähdä, miten maamme tämän hetken kovin joukkue pärjää kansainvälisessä mittelössä, löydät itsesi lauantaina Velodromin katsomosta.

Ottelu alkaa Käpylän Velodromilla lauantaina 17.5. klo 14. Roosters toivottaa yleisön paikalle hyvissä ajoin. Lisätietoa ottelutapahtumasta anniskelualueineen löytyy punapaitojen kotisivuilta. Ottelun voittaja selviää sarjan lopputurnaukseen Ranskaan, joka pelataan heinäkuun alkupuolella.

Lue myös

Kommentoi

 • Jos Roostersin puolustus pelaa samantasoisen ottelun kuin Black Knightsia vastaan niin noutaja tulee. Toinen vaihtoehto on , että Roosters takoo taululle 100 pistettä. Taitaa jäädä tekemättä.

 • Onnea peliin Roo! Oliko tästä jotain live streamia?

 • Ei ole streamia, parhaat paikat on paikan päällä.

 • Jos oot menossa matsiin ja sulla on aikaa, niin otapa muutama kuva tai videoo luurilla ja laita Twitteriin! Hashtag #roosterslive tuo twiittisi tuohon alla olevaan widgettiin.


  :)

 • Kyllä tämän tason ottelusta pitäis jokunlainen lähetys, vaikka pelkkä kuva ilman selostusta tarjota pitkänmatkalaisille. Tällä osalla esim Öörebryy on kyllä valovuoden edellä Roota. Myös vierasjoukkueen kannalta olisi hienoa seurata omiaan. Onko muuten livestatsit pelin aikana edes?

 • Ja sen verran korjaan, että ei pelkästään edellä Roostersia, vaan koko Suomen maata yleensä…

 • Pakko aina löytää kaikki negatiiviset puolet. Jos et pääse paikalle, matsi löytynee jälkikäteen netistä. Emme tule ikinä pärjäämään euroopan huipuille nnekuin kultturi muuttuu positiivisemmaksi. taidanpa muuttaa keski-Eurooppaan…

 • paljonko stream maksaa?

 • Videokameran ja nettiyhteyden verran? Mutta hyvä on jälkeenpäin katottavissa.

 • Tuskin on tekniikasta ja/ tai rahasta kiinni. Kuka tahansa kenellä on tietokone ja kamera pystyy nykyään pistämään stremiä nettiin. Taitaa kyse olla siitä, että diili jonka liitto teki 4pro:n kanssa ei anna tälle mahdollisuuksia.

 • Tulkaa hyvät ihmiset kattomaan matsia paikan päälle!

 • Diili, joka piilottaa pelit maksukanavien taakse. Eikös niitä uusia harrastajia tulisi, kun pääsisivät tutustumaan amerikkalaiseen jalkapalloon ilmaiseksi? Itse en olisi ikinä maksanut jenkkifudiksesta, silloin kun en ollut vielä tutusunut lajiin. Mutta hei, onhan meillä livetilastointi, josta on eri kätevää seurata pelejä!

 • Peli olisi livenä varmasti kiinnostanut muitakin kuin Helsingin liepeillä asuvia. Itse olisin voinut streamista muutaman euron maksaakin jos se rahasta oli kiinni, mutta yhden pelin vuoksi en kyllä lähde useampaa sataa kilometriä matkustamaan.