Kakkosen runkosarja käyntiin, pre-season jatkuu

Tuomo Tomperi 16.5.2014 21:27 17 kommenttia

Roostersin euro-ottelun lisäksi torvet soivat myös muilla paikkakunnilla, kun viime viikonloppuna alkaneet harjoitusottelut jatkuvat sekä liigassa että divisioonassa. Kakkosdivisioonan runkosarja potkaistaan käyntiin kolmella mielenkiintoisella ottelulla.

Vaahteraliigan pre-season jatkuu kolmen ottelun voimin sekä lauantaina että sunnuntaina. Kouvola Indians ja Vantaan TAFT esiintyvät ensimmäistä kertaa tällä kaudella Kouvolan Lehtomäessä. Sunnuntaina pelataan kaksi ottelua, kun viime kaudesta vahvistunut Helsinki 69ers ja Porvoon Butchers ottavat mittaa toisitaan. Sunnuntai-illan huipentaa ennakkoon ryminällä takaisin maamme kärkikahinoihin nousseen Turku Trojansin ensiesiintyminen Helsinki Wolverinesia vastaan. Tarkat aikataulut löytyvät SAJL:n sivuilta. Lisäksi ykkösdivisioonassa Hyvinkää Falcons ja Oulu Northern Lights ottavat mittaa toisistaan Hyvinkäällä lauantaina klo 14 alkavassa ottelussa. Ottelua on ennakoitu isäntäjoukkueen kotisivuilla.

Gridironin ottelusivu listaa lauantaille kolme ottelua kakkosdivisioonassa. Erikoisesti jokainen otteluista alkaa lauantaina täsmälleen klo 14, joten kunnia kauden aloituspotkusta voidaan jakaa kaikkien sarjan joukkueiden kesken.

Faneille.com:n Sampsa Ilmonen ennakoi lauantaina kierrosta erinomaisesti pari päivää sitten. Ilmonen luottaa avauskierroksella Huskiesin, Steelersin ja Wolverines II:n voittoihin. Sarjan kenties suurin voittajasuosikki, entisestään alkuviikosta vahvistunut hämeenlinnalaisryhmä lähtee myös minun mielestäni selvänä suosikkina viime kaudella ykköstä pelannutta Sipoo Bulldogsia vastaan. Asiaan vihkiytymättömälle voi aluksi vaikuttaa erikoiselta, että viime kaudella sarjaporrasta ylempänä pelannut joukkue asetetaan ennakkoon selkeäksi altavastaajaksi. Pelaajamateriaalin ja valmennuksen tasoerot ykkös- ja kakkosdivisioonissa ovat kuitenkin lyhyessä ajassa hälvenneet siinä määrin, että moni tulevan kesän kakkosdivisioonajoukkueista pärjäisi todennäköisesti nykymuodossaan myös ykkösessä. Sipoo Bulldogsin on parannettava peliään roimasti viime kaudesta, mikäli se haluaa lukeutua näihin joukkueisiin.

Ilmonen uskoo, että viime kesänä yllättävän tappion Hanko Sun Citylle kärsinyt Kuopio Steelers maksaa potut pottuina. Joakim Lindholmin puuttuminen on Hangolle iso kolaus, joten joukkueelta vaaditaan uusiutumista.

Viimekaudella Steelers ei ollut valmis kauden avausotteluun ja silloin tuloksena olikin tappio juuri Sun Cityä vastaan. Nyt onkin odotettavissa hyvin valmistautunut vierasjoukkue joka lähtee otteluun hyvin nälkäisenä. Steelers voittaa tiukan ottelun lopulta muutaman pisteen erolla. (faneille.com)

Myös Steelers on menettänyt viime kaudesta muutamia tärkeitä pelaajia, joten ottelusta tulee varmasti jännittävä. Andy Bezairen siirtyminen pelinrakentajan tontille paikkaamaan Mikko Soinista on mielenkiintoinen veto, jonka on savolaisryhmän menestystoiveiden kannalta parempi onnistua. Oman lisänsä soppaan tuo TAFT:ssa tuhoja tehnyt Pekka Utriainen, joka on ehdottomasti yksi kakkosen parhaita laitahyökkääjiä.

Sun Citylle kotivoitto olisi kultaakin kalliimpi, sillä myöhemmin kaudella Steelers saa avukseen salaisen aseensa: epäilemättä maamme siisteimmät peliasut. Eilen uutisoidut ALPHA:t eivät Gridironin virallisen kannan mukaan kalpene vertailussa minkään muun joukkueen asusteita vastaan.

Lauantain kolmannessa ottelussa Wolverines II isännöi Lappeenrannan Rajaritareja Velodromin harjoituskentällä. Samaan aikaan Roostersin ja Crusadersin ottelun kanssa pelattava kamppailu tulee kertomaan paljon takaportin kautta kakkosessa säilyneen lappeenrantalaisryhmän ja aina laajalla rosterilla esiintyvän helsinkiläisjoukkueen voimasuhteista. Viime kaudella Wolverines II otti niukan kolmen pisteen voiton ja oli suistaa Rajaritarit kolmosdivisioonaan. Mikäli pelinrakentaja Juho Väisänen pystyy nostamaan joukkueensa heittopelin tasoa viime kaudesta, on joukkue Helsingissä vahvoilla.

Muista myös Velodromilla lauantaina klo 14 alkava ottelu Helsinki Roostersin ja Carlstad Crusadersin välillä.

Arviot

 • Bulldogs – Huskies 2
 • Sun City – Steelers 2
 • Wolverines II – Rajaritarit 2

Lue myös

Kommentoi

 • Bulldogs- Huskiesb1 qtr 0-20

 • Kenelläkään haisua Hanko – Kuopio kamppailun tilanteesta?

 • Hanko – Kuopio 0-0 https://twitter.com/SunCityHanko

 • Sun City – Steelers 8-7

 • Hanko – Kuopio 8-7

 • Volvojen selvä voitto Rajaritareista oli yllätys. Paikalla olleiden näkemys asiasta?

 • Yllättävän vähämaalinen peli Hangossa. Voittajaksi olisin veikannut myös Steelersiä, mutta tiukasti, joten ei tuo mikään erityinen yllätys sinänsä ole.

  Wolvojen noinkin selvä voitto ehkä hienoinen yllätys.

  Huskiesin voitto puolestaan olikin aika ennustettavissa.

 • Kapealta näytti rajaritareiden rosteri.

 • Näytti siltä, ettei ainakaan Hanko ollut paljon ulkona treenannut. Puolustus oli yllättävän hyvä, mutta hyökkäyksessä ei paljon mikään näyttänyt toimivan. Pelivalinnat olivat välillä varsin erikoisia ja pitkää heittoa yritettiin kerta toisensa jälkeen yhdenkään onnistumatta. Miksi, kun juuri niitä ei sisällä ole pystynyt harjoittelemaan? Potkupeli oli jännin osa ja yksi punt lähti jopa taaksepäin, mitä en ole ennen nähnyt. Tosin potkaisija lämpeni ja antoi pari erinomaistakin punttia. Pelikirjassa olisi luullut jo viime kaudelta löytyvän eri kenttäasemiin enemmän aseita. Kuitenkin uskon hyökkäyksessä olevan todella paljon potentiaalia, mutta treeniä se vaatii. Tämä oli siis Sun Citystä. Koipijolaiset voivat arvostella omaansa.

 • Lopun tuomaritoiminnasta jäi kieltämättä erittäin huono maku

 • Eka kierros takana ja tuomareista valitetaan jo…

 • Eikä peliä pelattu edes Oulussa !

 • Oli Sipoossakin melkoista arpomista välillä oikea pallon paikka. Tulee kyllä pitkä kausi Bulldogseille. Kapea rosteri, josta jo pelin aikana muutama ukko makoili klesana kentän laidalla.

 • Rajaritarit oli kyllä täysin aseeton koko ottelun ajan. Viimeistään QB:n loukkaantuminen lopetti hyökkäyksen maalista haaveilun ja puolustus tuntui olevan ihan hukassa Wol2:sen uuden hyökkäyksen pysäyttämisessä. Tänä vuonna tää ei ratkennu rosterin kapeuteen vaikka ei siellä katsomoa vastapäätä montaa miestä sivurajalla ollut.

 • Eli siis loukkaantuiko taas ritareiden qb. Sama henkilö siis joka oli jo viimekauden sivussa?

 • Ritarien hyökkäys kyllä kulki erittäin hyvin alussa, ja olivat nopeasti maalialueen tuntumassa. Luultavasti ensi kerralla harkitsevat kahdetsi kannattaako laittaa kuuppa pelaaman myös kornerina. Valitettava loukkaantuminen/loukkaantumiset vaikutti suuresti pelin kulkuun ja tulokseen. En tiedä kyllä mitä ottelua olit seuraamassa, mutta RR puolustus ilman vaihtomiehiä piti melkein kolme neljännestä peliä ”vain” 0 – 9 tappioasemassa, ennen kuin lopussa väsyivät ja päästivät pari ”helppoa”. Wolvojen ainoasta kahdesta heitosta toinen melkein oli intteri ja toinen ei ollut lähelläkään rissua, myös juoksut hyvin usein pysähtyivät linjaan, josta tuloksena oli muutama nopea kolme ja potku. Selkeä voitto kuitenkin Wol2, voittavat tänäkin vuonna ne pelit jotka pitää voittaa.

 • Se ritareitten eka drive oli hyvä. Ja puolustuksessa goal line stoppi oli hieno mut muuten…