Royalsin jenkki vaihtuu kauden kynnyksellä

Tuomo Tomperi 14.5.2014 14:15 24 kommenttia

Ykkösdivisioonan Wasa Royals on ilmoittanut vaihtavansa amerikkalaistukimiestään. Aikanaan Seinäjoella Roostersissa pelannut John Breza jää joukkueesta pois. Hänet korvaa Murray Staten fyysinen DeQua Huzzie.

23-vuotias Huzzie saapuu FCS-tason Murray Statesta, johon hän siirtyi kahden FBS-tason University of Kentuckyssa vietetyn vuoden jälkeen. Viime syksyllä päättynyt yliopistoura toi mukanaan myös valinnan konferenssin kakkostähdistöön kauden 2011 päätteeksi.

– Hän on kompakti ja räjähtävä pelaaja, joka pystyy vaikuttamaan peliin koko
kentän alueella. Hänellä on selkeä vainu pallolle, josta kertoo suuri määrä linjan takana tehtyä taklauksia jokaiselta vuodelta, Royalsin päävalmentaja Seppo Evwaraye kertoo.

Huzzie sai suosituksen häntä valmentaneelta Santos Carrillolta, mikä vakuutti Evwarayen.

– Arvostan Santosin arviointikykyä, sillä hän on ollut Euroopassa itse valmentamassa muutamissa Eurobowleissa Swarcon valmentajana. Hän kertoi minulle, että Qua oli viime kauden lopussa Murray Staten paras tukimies ja puolustaja, vaikka tilastollisesti ei parasta kautta pelannutkaan.

– Santosin mukaan Qua oli jokaisessa pelaamassa pelissään vaikuttamassa positiivisesti ottelun lopputulokseen.

Evwaraye arvioi, että Huzzie tulee auttamaan joukkuetta pelipaikalla, missä joukkueen rosteri kaipaa eniten vahvistusta. Tukimiehet Christoffer Norrgård ja Arttu Pikkala kuntouttavat
vielä vammoja, jotka saattavat pitää heidät poissa Royalsin harjoitusottelusta puolentoista viikon päästä.

Lue myös

Kommentoi

 • eikös Breza pelannut Roostersissa..

 • Pelasi. Luetunymmärtäminen on näköjään ollut tällä viikolla erittäin vahvaa. Kiitos korjauksesta. -T

 • Kaveri näyttää melko kovalta vahvistukselta divariin…

 • Mikäs Brezalle tuli? Eikö taso riittänyt vai henk.koht. ongelmia?

 • Lisää tietoja miksi Breeza ei tullut!
  http://www.royals.fi/tmp_royals_actual_0.asp?sua=2&lang=1&s=718

 • Tää kaveri kelpais varmaan jokaiselle liigajengillekkin…

  Kovan luokan vahvistus. Peittoaa Brezan joten lienee kova kaappaus Vaasalle.

  No pianhan kaverin ja Vaasan taso nähdään..

 • Miksi divarin nykytilassa edes tuoda uusi jenkki?

 • Tuossahan se luki, porukkaa kuntouttamassa vammojaan. Tarvetta pelaajalle

 • ”saattavat pitää heidät poissa Royalsin harjoitusottelusta puolentoista viikon päästä”. HARJOITUSOTTELUSTA.

 • Lienee ihan tervetullut lisä Royalsin puolustukseen..

 • miksi ei tuoda? rahat on jo jenkkiin kasassa, niin samahan se, vaasa haluaa tehdä ns taftit ja voittaa ykkösen heti. ja mikäs siinä, vaasa tulee dominoimaan sarjaa, ei siksi että suomilaiset pojat olis eritasolla, vaan kahden jenkin ansiosta, eikä se ketään ainakaan vaasassa haittaa. muita voi tosin vituttaa.

 • …ei liene Royalsin vika että muut jengit potee krapulaa tai organisaatioiden kyvyttömyyttä kehittää toimintaansa.

  Ennen kauden alkua ei ollut tiedossa että Nokia ryssii osallistumisensa tai että muut lähtevät kauteen suomalaisvoimin joten jos Vaasassa oli päätetty hommata jenkit vastaamaan pelillisesti divarin haasteisiin niin nostan hattua että pitävät päätöksensä.

 • Käykää katsomassa Vaasan sivuilta, miten treenaavat. Systemaattisuus, vaatimustaso, määrät, laatu… Seppo on istuttanut kaiken oppimansa joukkueeseensa ja se näkyy. Eikä kyse ole vain osaamisesta, jota Suomesta löytyy muutenkin, vaan intohimosta lajiin ja menestykseen sekä isosta sydämestä. Kyse ei ole siitä, voittaako Vaasa divarin vaan kuinka murskaavasti. Seuraavana vuonna liigaan ja vasta sitten alkavat olla oikealla tasolla, kun siihenkin mennessä ehtii vielä tapahtua kehitystä. Ainoa puute on talousalueen rajallisuus.

 • Filebacker mihin vertaat Vaasan treenaamista? Hienoa että Vaasassa on laji kovassa hypessä mutta tulokset tehdään vasta kentällä. Pääosa joukkueesta ei kuitenkaan ole pelannut 2-divaria korkeammalla.

 • Turha puhua mistään murskajaisista ennen kuin yhtäkään peliä on pelattu. Täytyy muistaa että Royalsin pelaajisto on vielä suhteellisen kokematon. Puolustuskaan ei viime kaudella joutunut juuri minkäänlaiseen testiin, hyökkäyksen ollessa kakkosessa täysin murskaava. Vieläkin harmittaa Nesin loukkaantuminen ennen Rautamaljaa, siitä olisi voinut tulla hieno ottelu.

  Mitä jenkkipelaajiin tulee, niin lähtökohtaisestihan on luvattu yhteistyökumppaneille ja faneille että tuodaan kaksi jenkkiä. Luonnollisesti Vaasassa on myös palava halu voittaa jokainen ottelu, kuten toivon muillakin paikkakunnilla olevan. Oman pelillisen panoksensa lisäksihän jenkit myös auttavat tietojensa ja esimerkkinsä kautta muita pelaajia kehittymään.

  Jenkkien tuominen on osaltaan myös organisaation kehittämistä kohti liigakelpoisuutta. On tietysti valitettavaa että muut divarijoukkueet ovat joutuneet ottamaan taka-askelia, mutta se ei voi vaikuttaa Royalsin tekemiseen. Kun laji ja organisaatio ovat nosteessa ei ole mitään syytä jäädä polkemaan paikoilleen.

 • Siis se että toiset ei tuo jenkkejä sarjaan on taka-askelia ja organisaation kyvyttömyyttä kehittää omaa toimintaa? Ootteko te ihan tosissanne? Kaikki kunnia Vaasalle siitä että tuodaan jenkit ja kehitetään lajia omalla talousalueella ja muutenkin, mutta eikö toi oo vähän pitkälle vietyä päättelyä kun sanotaan että kaikki muut on jotenkin huonoja siksi että eivät tuo kahta jenkkiä? Pelit pelataan kesällä ja ennen kuin sitä kannua on kukaan nostellut ei kannata vielä mitaleja jakaa.

 • vaiheessa mahtaa olla Vaasalla se junioritoiminnan kehittäminen? Pikkujullit kertoo eniten sen organisaation nosteesta ja kyvykkyydestä.

 • En todellakaan tarkoittanut että muut ovat kyvyttömiä, vaan sitä, että Vaasassa jefu on tällä hetkellä kovassa nousukiidossa ja silloin ei voi jäädä kyttäämään mitä muut tekee vaan täytyy kehittää omaa toimintaa strategian ja tavoitteiden mukaisesti.

  Olen vakuuttunut että muut seurat niinikään tomivat harkitusti ja seuran parhaan edun mukaisesti. Ei voi kuitenkaan kiistää etteikö divarikauteen lähteminen ilman jenkkejä olisi taka-askel, vaikka kuinka perusteltua onkin.

 • Kaiken tän möykkäämisen jälkeen täytyy todella toivoa että Vaasa vie muita jengejä kun kuorisankoa. TOssa edellä mainittu junnutoiminta on esimekiksi sellainen asia, että ei paljon Vaasasta huudella junnutreenien alkaneen. Muistetaan se että ne junnutkin kun on pakolliset jopa ykkösessä jossa Vaasa pelaa tällä hetkellä poikkeusluvalla junnujen puuttuessa.

 • Hämeenlinna vie tänä vuonna kakkosen ja tekee ensi vuonna ykkösessä Vaasat. Mitäs siitä sanotte?

 • Nyt en oikein ymmärrä, mitä tarkoitat möykkäämisellä?
  Omalta osaltani yritin ainakin vain antaa näkemykseni sille, minkä takia Royalsin kannattaa tuoda kaksi jenkkiä (mikä yllä kyseenalaistettiin). Pääpointtini oli että Royalsin ei kannata katsoa mitä muut tekee, vaan tehdä omat ratkaisunsa omien edellytystensä puitteissa (ketään halveksimatta).

  On tuskin mikään salaisuus että Vaasalla on kehitettävää junnutoimintansa suhteen, ja tämän eteen varmasti tehdään kovasti työtä. Jenkkien tuominen ei tämänkään osalta ole ainakaan haitaksi.

  En myöskään ole missään vaiheessa väittänyt että Vaasa veisi muita jengejä kun kuorisankoa, vaikka luonnollisesti jokaista ottelua lähdetään voittamaan. Myönnän toki olevani vaasalainen (yllätys!), muista ”huutelijoista” en voi mennä takuuseen.

 • Esitin vain arvioni ja tuskin mitaleja sen pohjalta jaetaan. En asu enkä ole asunut lähelläkään Vaasaa, mutta fanitan heitä laadukkaan työn takia. Sellainen vie jefua eteenpäin yleisestikin. Samasta syystä fanitan Hankoa ja ehkä yllättäin Rovaniemeä. Veikkaan sieltä nousevan uuden raketin… Ja toki Roostersia ja kaikkia Suomea edustavia, liigaa korkeammalle tosissaan hamuavia joukkueita.

 • Royalsin sivuilla näyttää olevan virallisena tavoitteena päästä välieriin saakka. Täällä huutelijat tuskin vaikuttavat siihen missä kannua nostellaan kesän jälkeen.

  Vaasa tuskin on edes nousemassa liigaan vaikka divarin voittaisikin.

  Junnutoiminta Vaasassa on kyllä kuulemma alkanut taas uudella energialla..

 • Varmaan kaikilla divarijoukkueilla on tavoitteina vähintään välierät kun joukkueista 4/5 niihin pääsee.