Pre-season -viikonloppu pakettiin

Tuomo Tomperi 11.5.2014 21:55 8 kommenttia

Täksi kaudeksi lanseeratut harjoitusottelut käynnistyivät sekä liigassa että divisioonassa neljän ottelun voimin. Joukkueet saivat hyvää harjoitusta ennen pääasiassa kesäkuussa alkavaa runkosarjaa.

Lauantain liigaottelussa Porvoon Butchers päihitti viime kauden liigakakkosen Helsinki Wolverinesin 36-14. Kolme maalia juossut, kahteen suuntaan raatanut Rafael Pineda ja 120 jaardia kiinniotoilla edennyt Ville Kurvinen johdattivat kotijoukkueen helppoon voittoon vieraistaan. Cedric Johnson heitti kaksi maalia, mutta ei yhtä leiskautusta lukuunottamatta päässyt etenemään juuri juosten. Porvoon pelinrakentajana nähtiin 218 jaardia ja kaksi maalia heittänyt Jabari Harris, mutta talvella signattu keskushyökkääjä Jerell Jones puuttui kokoonpanosta. Lajipiireissä liikkuvan tiedon mukaan Jonesin ja Butchersin tiet ovat eronneet, eikä miestä nähdä tänä kesänä Porvoossa.

Lauantaina nähtiin myös toinen ottelu, kun Hyvinkää Falcons kohtasi liigasta täksi kaudeksi divisioonaan pudonneet Jaguaarit Jyväskylästä. Pelinrakentaja Henri Winterin ensimmäinen ottelu entistä seuraansa vastaan ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla Falconsin voittaessa ottelun 16-6. Silmiinpistävää on se, ettei Falcons peluuttanut ottelussa vielä kesäksi signattua pelinrakentajaansa Robbie Matey’a. Matey viettää harjoituskauden Yhdysvalloissa ja saapuu joukkueen vahvuuteen vasta kesäkuun EM-kisatauon aikana. Myös Oulusta Hyvinkäälle siirtynyt 18-vuotias Janrik Seppälä saapuu Suomeen vasta kesäkuun alussa. Nyt pelinrakentajana nähtiinkin enemmän keskushyökkääjän tontilta tuttu Antti Miettinen.

Viikko sitten Ruotsissa Örebro Black Knightsin selvästi kukistanut Helsinki Roosters peluutti kakkosmiehistöään Seinäjoella sunnuntaina. Päävalmentaja Juha Hakalan katse on selvästi siirtynyt jo ensi viikonlopun eurokamppailuun, jossa vastaan asettuu nelinkertainen puolustava Ruotsin mestarijoukkue Carlstad Crusaders. Seinäjoella nähtiinkin varsin erilainen Roosters, jonka isäntäjoukkue Crocodiles päihitti 27-19. Pelinrakentaja Doug Websterin esitellyt Crocodiles johti ottelua jo 27-6, ennen kuin Roosters kaunisteli lukemia ottelun loppupuolella. Velipekka Jaakonsaari nähtiin vihernuttujen ykköskeskushyökkääjänä. Alavartalovammasta kärsivä Mika Nissinen oli poissa kokoonpanosta.

Roostersille Robert Johnsonin ja Jaycen Taylorin puuttuminen kokoonpanosta on jo pelkästään niin suuri asia, että Roostersin tappioon ei kannata tässä vaiheessa juuri tuijotella. Ensi viikonloppuna Velodromilla nähdään varmasti täysin erilainen joukkue.

Sunnuntaina nähtiin myös toinen ottelu, jossa Oulu Northern Lights isännöi vajaamiehistä Tampere Saintsin Castrenin kentällä. Sateessa pelattu melko rikkonainen ottelu ei tarjonnut yleisölle suurta spektaakkelia, mutta hyviäkin suorituksia molemmilta joukkueilta nähtiin. 18-vuotiaat Othman Al-Kubaisi ja Joni Kähönen johdattivat Lightsin 14-0 -voittoon juoksemalla maalit mieheen. Lisää ottelusta voi lukea kirjoittamastani lyhyestä otteluraportista keskustelupalstalla.

Maininnan arvoinen on myös divisioonan viides joukkue Wasa Royals, joka avaa harjoituskautensa viikon kuluttua 25.5. Tampere Saintsia vastaan. Joukkueen pelinrakentaja Herbert Bynes on saapunut maahan ja osallistuu parhaillaan Royalsin harjoitusotteluun huipentuvaan harjoituskauteen.

– Ensivaikutelmat Herbertista ovat erittäin hyvät. Hän on oikeastaan sitä, mitä uskoin saavani. Hän on iso, liikkuva pelinrakentaja. On tullut ilmi, että hänellä on erittäin hyvä komento hyökkäyksestä. Pallot lähtee vauhdilla ja tarkasti, Royalsin päävalmentaja Seppo Evwaraye kommentoi eilen julkaissulla videolla.

Neljän muun divisioonajoukkueen pelattua vähämaaliset ja tasaiset ottelut tänä viikonloppuna on mielenkiintoista nähdä, millainen viime kaudella II-divisioonan mestaruuden voittaneen Royalsin iskukyky todellisuudessa on. Royalsia pidetään ennen kautta myös I-divisioonan suurimpana mestarisuosikkina, vaikka sarjataso onkin nyt vaihtunut pykälää korkeammaksi. Joukkue on hyvin organisoitu ja valmennettu, ja esittelee ainoana divisioonajoukkueena kaksi amerikkalaispelaajaa tällä kaudella.

Sekä liigassa että divisioonassa pelataan harjoitusotteluita myös ensi viikonloppuna.

Katso myös

Kommentoi

  • Tuomo, Royals ei tule ensi viikonloppuna Tampereelle. Ottelu pelataan Pyynikillä su 25.5 kick-off klo 16.00

  • Molemmat raportit ovat Jaguaarien vääntämät

  • Totta turisette! Sori mokista, asiat on nyt korjattu artikkeliin. -T

  • Eipä ainakaan divarin suhteen tullu juuri mitään selvyyttä voimasuhteisiin. Tampere on eri porukka ku saa Airaksisen mukaan, ja falcons paranee kun pelinrakentajat saapuu paikalle ja royals on vielä kysymysmerkki, mikä sopii varmasti heille hyvin. Jyväskylässä ei näytä hyvälle, saa nähä kehittyykö peli tuosta. Oulusta vaikea sanoa, ei varmaankaan paskin sarjassa, mutta tuskin käressäkään.

  • Mielenkiintoinen kuvio Trojanssissa. SunCityn QB Berdtsson pelasi koko matsin Trojanssin QB:nä pisteistä päätellen kohtuullisen menestyksekkäästi. Aikamoinen urakka miehellä, kun on lyhyen ajan sisällä opetellut neljän jengin pelikirjat (SC, ÅA, opiskelijaMJ ja Trojans). Luulisi SunCitynkin alkavan tehdä jaardeja, kun saavat aikaa hioa ajoituksia.

  • Potentiaalia tuntuu tuossa trojansin suomikuupassa olevan. Heitot osuivat perille hyvällä prosentilla ja muutama fail menee rissujen droppien piikkiin. Varmasti kesän aikana tulee saamaan hyvää oppia jenkiltä ja jos ennusmerkit pitävät paikkaansa myös peliaikaa kun pelit ovat ratkenneet jo ekalla puoliajalla. Näytti vielä vähän siltä että trojansin hyökkäys ei ollut täysin valmis ja hakee vielä hieman itseään. Jenkki quuppa ja rb varmasti tuovat aimoannoksen lisää räjähtävyyttä turkulaisten hyökkäykseen. Jo nyt rissu osasto näytti että syvyyttä on.

  • Juuso Mäkinen rissuista kuitenkin loisti poissaolollaan. Mikähän mahtaa olla miehen terveystilanne?

  • Juuso on niin kovassa kunnossa ettei kannata uhrata näihin hölynpölyotteluihin sitä…
    Huhujen mukaan oli turvaamassa meidän kaikkien kansallista turvallisuutta.