Roostersille komea voitto Black Knightsista

Tuomo Tomperi 3.5.2014 20:27 13 kommenttia

1 2  
16 27 43
41 20 61

(0-1)

43

(1-0)

61

3.5.2014 klo 17:15 Örebro

Helsinki Roosters avasi Champions League -kautensa komealla voitolla Örebro Black Knightsista lukemin 43-61. Joukkue esitti varsin valmista peliä heti kauden ensimmäisessä pelissään.

Örebron Behrn-areenalla pelattu ottelu kiinnosti laajasti, sillä kamppailua seurasi Black Knightsin järjestämän internet-streamin kautta yli 1 000 katsojaa. Robert Johnsonin johtama Roosters-hyökkäys esitti komeita otteita varsinkin ottelun ensimmäisellä puoliajalla joukkueen nakuttaessa 41 pistettä isäntäjoukkueen kuuttatoista vastaan. Johnsonin hyökkäyksen linja tarjosi heittopelille mukavasti aikaa. Onnistujia nähtiin heittopelissä laajalla rintamalla. Tuttujen kasvojen Markus Lievosen ja Kimi Linnaninmaan lisäksi maalinteossa onnistuivat myös Rocky Ciasullin numeron #6 perinyt konkari Ville Palikainen sekä paluun punapaitaan tehnyt Lauri Pehu-Lehtonen.

Isäntäjoukkueen pelinrakentaja Andrew Shoopilla piti kiirettä, sillä Roostersin linja pystyi aiheuttamaan hänelle voimakasta painetta koko ottelun. Shoop heitti pitkän maalin ensimmäisellä puoliajalla ja hankki joukkueelleen jaardeja myös omilla juoksuillaan, muttei pystynyt pitämään joukkuettaan mukana ottelussa ensimmäisellä puoliajalla. Black Knightsin suomalaiskeskushyökkääjä Veikka Lehtonen toi joukkueelleen toivoa pitkällä juoksumaalillaan toisella neljänneksellä. Lehtonen pääsi läpi keskeltä linjaa ja ohitti avoimella kentällä taklaamaan tulleen Roosters-puolustajan komealla stiffarmillaan. Lehtonen keräsi läpi ottelun varmoja jaardeja, mutta myös sekaannuksia nähtiin. Ensimmäisellä puoliajalla Black Knightsin juoksupeli kärsi pari kertaa Lehtosen ja Shoopin ollessa eri mieltä siitä, kummalle puolelle palloa oltiinkaan juoksemassa.

Hankalista asemista huolimatta Black Knights heräsi taistelemaan toisella puoliajalla. Pelinrakentaja Shoop ja Lehtonen saivat joukkueen hyökkäykseen vauhtia, ja kun puolustuskin terästäytyi, nousi joukkue jopa tilanteeseen 37-48 viimeisen neljänneksen alkajaisiksi. Black Knightsin hyökkäyksestä erottui isokokoinen TE Cesar Hebel, jolle palloa pyrittiin usein pelaamaan. Serbialaislaituri Strahinja Stepovic otti odotetusti runsaasti koppeja ja onnistui myös maalinteossa. Lehtonen paransi otteitaan ottelun edetessä ja oli selvästi Black Knightsin parhaita pelaajia. Osasyynsä isäntäjoukkueen piristymiselle saattaa piillä Roostersin Facebook-feedista poimitulla tiedolla, jonka mukaan Roostersilta puuttui toisella puoliajalla useampi puolustuksen avainpelaaja. Ghosthuntersista saapuneet takamiehet Veijo Aarresuo ja Nicholas Madsen pelasivat ottelun loppupuolella merkittävästi.

Black Knights pyrki palaamaan otteluun voimalla viimeisellä neljänneksellä. Isäntäjoukkue pakotti Roostersin tilanteeseen kolmas ja kymmenen, kun peliaikaa oli jäljellä 11 minuuttia. Sekaannus puolustuksessa johti kuitenkin siihen, että Robert Johnson löysi Jaycen Taylorin pitkän touchdownin arvoisesti. Örebrolla oli mahdollisuutensa vielä myöhemmin, mutta joukkueen hyökkäys tyrehtyi red zonelle, kun peliaikaa oli jäljellä yhdeksän minuuttia. Roosters-hyökkäykselle riitti toisella puoliajalla selvästi ensimmäistä puoliaikaa vaatimattomampi esitys. Toisen puoliajan sankariksi nousi keskushyökkääjä Taylor, joka päästi joukkueen pälkähästä isolla pelilä useampaan otteeseen.

Kuva: Jari Turunen

Vain kahdella ulkomaalaisvahvistuksella pelannut Roosters jatkoi pitkälti siitä, mihin viime kauden päätteeksi jäi. Viime kesän runkosarjassa 658 jaardia napsineen Ciasullin puuttuminen kokoonpanosta ei muuttanut joukkueen pelisysteemiä, vaan joukkueen hyökkäys toimi hyvin pitkälle viime kesän malliin. Joukkue halusi selvästi tarjota palloa keskushyökkääjä Jaycen Taylorille myös heittopelissä, mutta varsinkin avausjaksolla luotettiin tuttuihin konsepteihin. Molemmilla puoliajoilla maalinteossa onnistunut Taylor osoittautui odotetusti pelimieheksi. Tayloria käytettiin myös kulmapuolustajan paikalla. Toisella puoliajalla Christoffer Anttila paikkasi Tayloria onnistuneesti keskushyökkääjän paikalla. Anttila viimeisteli joukkueen yhdeksännen touchdownin viimeisellä neljänneksellä.

Kokonaisuutena Roostersin esitys oli varsin mallikas, vaikka Black Knights tekikin ottelusta toisella puoliajalla oletettua jännittävämmän. Joukkueen hyökkäys ei pelannut lainkaan virheettömästi, mutta joukkueen suoritustaso riitti hyvin mustapaitoja vastaan. Joukkue pystyi etenemään myös juoksupelillä, kun tarve vaati. Robert Johnson heitti ottelun loppuhetkillä merkityksettömän syötönkatkon, mutta muuten hän pelasi odotetun vahvan ja kypsän ottelun.

Lohkon toisessa tämän päivän ottelussa Ruotsin viime kauden mestari Carlstad Crusaders päihitti Tanskan mestarin Copenhagen Towersin 34-24. Näin ollen Crusaders ja Roosters ratkaisevat pohjoislohkon voiton Helsingissä kahden viikon kuluttua. Lohkon voittaja selviää liigan heinäkuiseen lopputurnaukseen Ranskaan.

Katso myös

Kommentoi

 • Hienoa Roosters!

  Hyökkäyksessä välillä saman kaltaista hapuilua kuin viime kauden alussa. Streamin toinen selostaja totesi osuvasti: En haluaisi pelata kymmenennessä joukkueessa Roostersia vastaan kun Roosters-hyökkäys saa ajoituksensa kuntoon.

 • Ottamatta mitään pois Jaycen Taylorin esityksestä, niin ei kyllä pallonkantajana ollut erityisen vakuuttava. Lähes poikkeuksetta pysähtyi juoksupeleissä (ja palauttajana) ensimmäiseen mieheen. Toki teki muutaman ison pelin heittopeleissä, mutta voisi kuvitella Roostersin odottaneen hieman enemmän juoksuvoimaa. Roon hyökkäyshän olisi aivan murhaava, jos vastustaja joutuisi lataamaan boksiin väkeä kovan keskushyökkääjän pysäyttämiseen.

  Itse en ainakaan Aitalaa kentällä nähnyt, joten se vaikutti varmasti myös Roostersin puolustukseen, vaikkakin painetta ihan kivasti saatiin.

 • Roostersin hyökkäyksen linja dominoi ruotsalaispuolustusta. Johnsonille ei saatu käytännössä yhtään painetta, harvoin saa pelinrakentaja noin rauhassa pohdiskella.

  Ensimmäinen peli näkyi varmasti molempien otteissa, mutta helsinkiläisten puolustus saa vilkuilla peiliin toisen puoliajan otteitaan pohdiskellessan. Avainpelaajien puuttuminen tai loukkaantuminen ei saisi näkyä toteutuksessa tuohon malliin.

  Saa nähdä mitä Carlstad kentälle tuo, mutta kohtuullisen hyvällä mallilla Roostersin peli tässä vaiheessa on.

 • Molempien joukkueiden puolustukset epäonnistuivat. Tylsää katsottavaa!

 • Spears 228 jaardia + palautukset. Ei huono eka peli.. Veikkaan että ainoa keino jättää tämä kaveri liigassa alle 200 total jaardiin per peli on jakaa downeja kolmelle muulle bäkille.

 • On Arpamaticilla ilmeisesti melko kovat vaatimukset. Taylorilla 12 kosketusta scrimmagesta palloon, 4 TD:tä ja parinkymmenen jaardin keskiarvolla.

 • Nopeutta kaverilta kyllä löytyy, sen huomasi kun peliä katsoi. Arpamatic varmasti tarkoitti, ettei taylor ole sen tyyppinen bäkki joka juoksee pelaajien ylitse. Enemmän sellainen joka nopeudellaan voittaa pelejä. Roostersilla on niin vahva heitto hyökkäys, että se pitää boksin kevyenä jolloin draw tyyppiset pelit pääsevät oikeuksiinsa ja Taylor väläytti muutaman kerran näillä peleillä.

 • Löytyykö ottelun tilastot jo jostain?

 • Varmaankin IFAF Europe CL:n sivuilta kun Örebro on ne toimittanut.

  http://cl.ifafeurope.org/stats

 • Thanks.

  Ja Seppo, en missään nimessä tarkoittanut, että olisi pelannut huonoa matsia tai olisi huono pelaaja, mutta ei juoksijana paria breikkausta lukuunottamatta ollut ehkä ihan niin kova, kuin olisi voinut olettaa. Kun ottaa pitkän juoksun pois, niin on lähellä samaa keskiarvoa, kuin Anttila.

  Tokihan otanta on myös pieni ja varmasti parantaa otteitaan, mutta on liigassakin pelannut useita kavereita ihan viime vuosinakin, jotka eivät ole juurikaan ekaan kaveriin pysähtyneet. Oli kyseessä sitten voima- tai vauhtikone… Ja tokihan on mahdollista, että ruotsalaisten kivikovajuoksupuolustus vain sai kaverin näyttämään kuolevaisemmalta ja hän juoksee Vaahterassa kaikki puolustukset aivan kebabille. Uskallan väittää, että Jussila olisi tehnyt enemmän tuhoja juosten tuossa matsissa.

 • Onko koostetta tai muuta videota pelistä jossakin?