Roostersin euroavaus Ruotsissa lauantaina

Tuomo Tomperi 28.4.2014 11:50 12 kommenttia

IFAF European Champions League käynnistyy Helsinki Roostersin osalta ensi lauantaina Ruotsin Örebrossa. Viime kaudella tappioitta Vaahteraliigassa esiintynyt vierasjoukkue lähtee otteluun suosikkina.

Viimeiset kaksi Suomen mestaruutta voittanut helsinkiläisseura kohtaa Örebrossa vahvan ja fyysisen joukkueen, joka taisteli viime kaudella Ruotsin Superserienin kakkoseksi runkosarjan neljänneltä sijalta. Örebro Black Knightsia valmentaa 57-vuotias Mike Caniglia, joka on nyt ensimmäistä kauttaan Euroopassa. Caniglian hyökkäystä johtaa viime kauden Tšekin mestari, 23-vuotias pelinrakentaja Andrew Shoop. Puolustuksen puolella nähdään tasokkaasta Baylor Universitysta saapuva takamies Mike Hicks, joka keräsi seniorikaudellaan 2012 67 taklausta.

Amerikkalaisvahvistusten lisäksi yksi Black Knightsin vaarallisimmista aseista on serbialainen 22-vuotias laituri Strahinja Stepovic. Erittäin nopea Stepovic keräsi viime kaudella Saksan GFL2:ssa liki 1500 all purpose -jaardia sekä peräti 21 touchdownia vain 12 ottelussa. Unohtaa ei sovi myöskään suomalaiskeskushyökkääjä Veikka Lehtosta, joka nähdään jälleen mustapaidassa viime kauden tapaan. Joukkueen kotimainen runko rakentuu luonnollisesti ruotsalaisista maajoukkuetason pelaajista.

Roostersin valmennustiimiin jo pitkään kuulunut Jens Holmström antaa tunnustusta vastustajalle Twitterissä, mutta on myös luottavainen oman joukkueensa iskukykyyn. Holmström uskoo Robert Johnsonin kestävän vertailun Ruotsin mestaruussarjassa pelanneita pelinrakentajia vastaan.

Ottelu potkaistaan käyntiin lauantaina Örebron Behrn Arenalla klo 17 Suomen aikaa.

Kommentoi

 • Näkeekö tätä mistään?

 • Roosters twitterin mukaan:

  https://t.co/7y39WHQifS

 • 14.00 Carlstad Crusaders-Köpis Towers(sama lohko kuin Roosters). Se tulee livenä osoitteessa http://www.solidtango.com. Tässä infoa: http://www.swedishfootballnetwork.se/2014/04/bade-crusaders-och-black-knights-live-pa-webben/

 • Ja aiheeseen liittyvää på svenska:

  http://www.amerikanskfotboll.com/infor-champions-league/

 • Teaser

 • Eli siis se, joka voittaa nämä karkelot on euroopan 7. paras joukkue? 6 parasta pelaa omaa liigaansa?

 • Parasta eurooppalaista seuraa ei kannata paljoo miettiä niin kauan kun on monta eri sarjaa. Ja monta erilaista ulkomaalaissääntöä amerikanavuista. Roostersin sarjassa ratkotaan paras joukkue siihen osallistuvista ja muissa sarjoissa paras niihin osallistuvista.

  Euroopan paras joukkue ratkaistaan sitten kun on yks kaikkien hyväksymä sarjajärjestelmä. Siihen saakka jokainen voi itse arvottaa eri sarjat haluamaansa järjestykseen.

 • Ja näkemyksensä on esittänyt myös EFAF/AFVD/Robert Huber.

  http://www.efaf.info/text.php?Inhalt=Newsmeldung&ID=1740

  Listan paikkansa pitävyydestä voi jokainen tehdä omat johtopäätöksensä.

 • Carlstad Crusadersin ja Copenhagen Towersin välisen matsin streamiin löytyy osoite

  http://www5.idrottonline.se/CarlstadCrusadersAFC-AmerikanskFotboll/Nyheter/Crusadersnyheter/LiveStreamUpdatedwithlink/

 • B sarjaa!! A sarjaa pelaa paremmat joukkueet! mutta mukavaa kun Lauantaiksi jotain tekemistä ;)

 • Roostersin hyökkäys on kyllä todella hyvä, sitä ei käy kieltäminen. Tosin uskon, että Örebro ei ollut mikään paras mahdollinen vastus ja uskon että kotoisesta liigasta ainakin Trojans tulee pelaamaan paremmin kuin Black Knights. Eiväthän ruotsalaiset saaneet minkäänlaista painetta aikaan ja vain harvoin joutui rojo poistumaan poketista. Lisäksi Örebro ei osannut pelata pois Roostersin sisimmän rissun hitch kuvaa, jolle pallo tuli todella monta kertaa. Mutta silti kunnia roostersille, Heidän kohdallaan on hyväksyttävä puolustuksessa, bend but dont break tyyppinen asenne.
  Onko tietoa miten kävi Rannan ulosajossa? tuleeko lisä rankkua?