Laitahyökkääjä William Lahti Jaguaareista Trojansiin

Tuomo Tomperi 24.4.2014 16:58 17 kommenttia

Pitkään Jyväskylän Jaguaareja liigatasolla edustanut laitahyökkääjä William Lahti liittyy turkulaisjoukkueeseen liigakauden kynnyksellä.

187-senttinen ja 95-kiloinen Lahti on hyvä vahvistus täksi kaudeksi takaisin Vaahteraliigaan nousseen Trojansin laitahyökkääjäkalustoon. Rodney Brownin, Aappo Salorannan, Tuomas Mankin, Juuso Mäkisen, Ville Veneen ja kumppaneiden tähdittämä laituriosasto ei pikaisella silmäyksellä kaipaa juuri vahvistusta, mutta kuten sanotaan, liian kanssa kyllä pärjää. Uusi vahvistus Lahti kertoo kiinnostuneensa Trojansista osin juuri kovan kilpailun ansiosta.

– Pääsen haastamaan itseäni joutuessani tekemään töitä peliminuuttien eteen, Lahti toteaa Trojansin haastattelussa.

Lahden siirtyminen Turkuun vaikuttaa luonnollisesti myös hänen edellisen seuransa Jaguaarien iskukykyyn tulevan kesän divisioonassa. Jaguaarit eivät ole vielä julkaisseet ensi kesän todellista pelaajaluetteloaan.

Trojans avaa kautena 18.5. harjoitusottelulla Helsinki Wolverinesia vastaan. Toden teolla Vaahteraliiga käynnistyy kesäkuun puolessävälissä Itävallan EM-kisojen jälkeen.

Lähde: turkutrojans.com

Kommentoi

 • Trojansin puolustusosastolla on ollut siirtomarkkinoilla aika hiljaista, kaikki nimekkäät hankinnat on hyökkäyksen puolelle. Riittääkö kovan hyökkäyksen nakuttamat pisteet jos puolustuksen yli kävellään? Offence scores points, Defence wins Championships!

 • Raatikainen, Toivonen, Harris, Redin, Crawford pelannut myös safetya. En nyt kutsuisi hiljaiseksi off- seasoniksi

 • Safetyjä Trojans ei tarvitse, onhan heillä tutkapari Suojanen&Vennelä.

 • Jyväskylän kannalta varmasti takaisku mutta ovat varmaankin tienneet tästä siirrosta pidempään. Vuosi I divisioonassa ei välttämättä tule olemaan heille helppo nakki.

  Syvä huokaus Lottosen sopimuksen uutisoinnista. Joskus pitäisi vaan pelaajan itsekkin ymmärtää antaa olla.

 • Turun puolustus on aina ollut hyvä. Viimeiset vuodet liigassa ennen tätä nousuakin osoitti ettei sinne mitään muutosta tarvita, Turussa on ollut sysip… hyökkäys jonka takia he eivät pärjänneet tuolloin liigassa. Eli siis kyllä se on oikein tärkeää vahvistaa sitä eikä puolustusta. Niin ja kuten joku sanoi jo yllä kyllä sinne puolustukseenkin on panostettu. Onhan tuo Turun LB osasto aika hyvällä mallilla: Toivonen, Koiranen, Redin, Harris, Raatikainen…. Niin ja takakentällä Vennelä ja Suojanen. Puolustuksenlinjaa en niin tunne, tosin en niitä tunne muiltakaan joukkueilta kovin hyvin (pl. muutama mj-pelaaja), eli en ota kantaa sen iskukykyyn.

 • Hyökkäyksen linjan haavoittuvuus oli Turun suurin ongelma sen viimeisinä liigavuosina ja se lienee tälläkin hetkellä, vahvistuksista huolimatta, joukkueen suurin kysymysmerkki. Muutama loukkaantuminen ja seulailmiö on todella lähellä. Tsemppiä Turun suuntaan niin hyökkäykseen kuin tuiki tärkeään puolustukseen.

 • Turun puolustus on ollu hyvä. Viime kaudella pari vaahterassa pelannutta ystävääni sanoi että turun puolustusbon liigatasoa. Divarin keskinkertaiset takskentät sai mielestäni näyttämään Turun vahvan heittohyökkäyksen paremmalta kun todellisuudessa.

  Itse tulen ainakin seuraamaan mielenkiinnolla liigaa. Vaikka turku näyttää paperilla vahvalta, en ihan täysin usko että vain helsingin punakone kilpailee trojansin kanssa. Uskon että ainakin TAFT tulee yllättämään (jälleen kerran) odotukset.

 • Eipä tuo Lahti tainnut olla missään vaiheessa jäämässä Jaguaareihin. Sinäänsä paskaa ettei pelaa siinä kaupungissa missä asuu kun Jyväskylä apuja tarvitsisi. Eipä mikään menetys tule olemaan Jyväskylään kuitenkaan lopulta. Aina löytyy joku laittaa oman edun ajattelijan tilalle. Onnittelut Williamille etukäteen jo hopea-mitalista. Toivottavasti lämmittää.

 • Näyttäny Lahti ja Crocoihin siirtyvä Paloniemi treenanneen talvella Kuopio Streelersin mukana eli ei taida kumpikaan näistä lähtijöistä enää JKL:ssä vakituisesti vaikuttaa.

 • Olihan taas vuodatusta kirjoittajalta tsemppiä.
  Siis oikeesti, pitäiskö eteenpäin pyrkivän pelaajan jäädä katselemaan tuota Jyväskylän roskaa divariin ja vielä maksaa siitä.
  kun toisessa seurassa on mahkuja tapella mestaruudesta ja kehittyä pelaajana aina jopa maajoukkue tasolle asti, Jyväkylässä näistä voi vain haaveilla.
  Paras keino välttää tälläiset siirrot, on pistää oman seuran asiet siihen malliin, ettei sieltä haluta pois.

 • Kaksi peräkkäistä lausetta hieman ristiriidissa.
  ”Sinänsä paskaa ettei pelaa siinä kaupungissa missä asuu, kun Jyväskylä apuja tarvitsisi” ja seuraava ”eipä mikään menetys tule olemaan”

 • Miksi täällä jokaisen siirron uutisoinnin yhteydessä aina alkaa joku kitisemään kyseisen pelaajan itsekkäisyydestä tai jostain muusta vastaavasta? Miksi on niin vaikea hyväksyä pelaajan päätös haluta jatkaa pelaamistaan korkeammalla sarjatasolla tai paremmassa joukkueessa? Onko oletuksena se, että jos junnuna on joukkuessa pelannut niin sieltä ei sitten lähdetä muualle?

 • Lassi on minusta oikeilla linjoilla. Tietysti ylityöllistetyn seuratoimijan kannalta on todella valitettavaa, jos tehty työ ei siltikään riitä, ja talentti katoaa muihin jengeihin. Pelaajalla ei ole mun nähdäkseni mitään velvoitetta uhrata omaa uraansa sen vuoksi, että paikallinen joukkue ei pysty hänelle sopivia puitteita tarjoamaan.

  Toisaalta arvostan itse todella korkealle sellaisia kavereita, jotka jäävät vapaaehtoisesti tukemaan omaa vaikeuksissa olevaa jengiään, vaikka ottajiakin olisi. Sellaisten sankarien vuoksi toivon todella, että joukkue ymmärtää tehdyn uhrauksen ja pyrkii tekemään kaikkensa asioiden palauttamiseksi oikealle tolalle.

 • Lajin kehityksen kannalta on toivottavaa, että pelaajat jotka selvästi ovat liigatasoa myös siellä pelaavat. Varsinkin kun otetaan huomioon lajin pienuus Suomessa, olisi hyvä jos pääsarja olisi mahdollisimman tasokas. Toinen asia on sitten seurauskollisuus, joka on monestakin syystä kunnioitettavaa. Jos joku haluaa pelata alemmalla sarjatasolla, oli syy sitten mikä tahansa, kuin mihen rahkeet riittävät niin siitä vaan. Muussa tapauksessa ehdottaisin seuroja tukemaan ylemmälle sarjatasolle pyrkiviä pelaajiaan ja auttamaan heitä kaikin keinoin. Pitkässä juoksussa se on kaikkien etu.

 • Seuran tehtävänä on tuottaa puitteet, joissa pelaajat kehittyvät ja viihtyvät. Jos toiminnan taso ei vastaa kunnianhimoisten pelaajien odotuksia he vaihtavat sinne missä menestymisen ja kehittymisen mahdollisuudet ovat parempia. Ihan noin en näe kuitenkaan maailmaa kuin nimimerkki ”Tsemppiä vaan”. EI ole rationaalista ”tukea” oman kylän poikien pyrkimyksiä vaihtaa seuraa ylemmälle sarjatasolle. Pitkässä juoksussa kaikkien etu on se, että nimenomaan seuratasolla parannetaan organisaatioiden toimintaa sellaiseksi, että pelaajat kokevat olevansa paikassa jossa kehittyminen on mahdollista. Harvassa ihmisessä on ns. glory-hunter geeni joka ajaa tuuliviirin lailla vaihtamaan seuraa aina menestyksen mukaan. Jos divarijoukkueella on visio ja strategia johon pelaajat uskovat heillä, ei ole tarvetta egotrippailuille kaudesta toiseen.

  Sami Toivonen kuvaa tuossa Trojans kirjoituksessa asian hyvin. Lähti kun meininki Turussa ei ollut enää uskottavaa mutta palaa mielellään kun asiat on saatettu kuntoon. SEurajohto myöntääkin, että oli nimenomaan päättäjille vaikeaa katsoa totuutta silmiin ja hakea uutta alkua sieltä minne pelillisesti kuuluu. Tsemppiä joka tapauksessa Jyväskylälle. Organisaatiota ja junioritoimintaa kehittämällä maailma lähtee taas parempaan suuntaan. Liigassa on pari kannetulla vedellä täytettyä kaivoa joiden tuleville aukoille tarvitaan tasokkaita paikkaajia lähivuosina.

 • Jaguaarien kausijulkaisua löytyy seuran sivuilta.