Faneille.com ennakoi tulevaa kakkosdivisioonakautta

Gridiron Staff 22.4.2014 0:33 9 kommenttia

2minuutinvaroitus.comista tuttu kolumnisti Sampsa Ilmonen arvioi ensi kuussa alkavan sarjan voimasuhteita Faneille.comin artikkelissa.

Ilmosen arvion mukaan kakkosesta on tulossa ensi kesän mielenkiintoisin sarja.

Liigassa tuntuu edelleen olevan monen kerroksen väkeä ja tasoerot tulevat olemaan suuria. 1. divisioona taas kärsii joukkueiden puutteesta ja sen vuoksi ainoastaan sarjan viimeiseksi jäänyt joukkue ei pääse pudotuspeleihin. 2. divisioonassa taas runkosarjan voittaja pääsee suoraan finaaliin ja kaksi viimeiseksi jäänyttä joukkuetta joutuvat karsimaan 3. divisioonan parhaiden kanssa ensi kauden sarjapaikoista.

Artikkelissa ennakoidaan kaikki kakkosen joukkueet taustoineen ja avainpelaajineen. Hämeenlinna Huskiesin puheenjohtaja Teemu Lahti avaa joukkueen pelaajatilannetta varsin mielenkiintoisin yksityiskohdin. Huskies-paidassa nähdään ensi kesänä mm. aiemmin Helsinki Roostersia ja Nokia Ghosthuntersia edustanut keskushyökkääjä Janne Moisio sekä paluun pelikentille tekevä ex-Wolverines-jätti Tatu Tarkiainen. Tarkiaisen polven sivu- ja eturistisiteet katkesivat ennen liigakautta 2012.

Lue koko juttu Faneille.comista.

Kommentoi

 • Hämeenlinna on selvästi kypsymässä I-divarijoukkueeksi. Kuopio saattaa hyvinkin olla samalla tiellä, enkä yhtään yllättyisi Lappeenrannan liittyessä joukkoon. Hangon uskon viihtyvän II-divarissa ja oikeasti viihtyvän siellä. Hyvä meininki ja tasainen pelillinen kehittyminen ovat pikkukaupungille parasta. Jos Raasepori ottaa joukkueen omakseen, voisi pohjaa olla parin vuoden päästä nousuunkin.
  Mutta artikkelissa oli Hangolle loistava idea: jefuturismi! Miten olisi matsin ohella viikonloppu Hangossa? Suomen aurinkoisin kaupunki, 30 km hiekkarantoja, parhaat kesäterassit ja -ravintolat, livebändejä klubeissa… Ja matseissa ystävällinen suhtautuminen vieraita kohtaan ja tietysti olutmyynti.

 • Hieman tuntuu olevan 2.divari lasien läpi kirjoitettu tuo artikkeli. Kyllä se vaahteraliiga silti on aina päätuote joka jo tasokkuudellaan nostaa sen mielenkiintoisimmaksi sarjaksi ensi kesänä. Varsinkin sarjan keskikasti: butchers, wolverines, crocodiles, taft on todella tasaisen oloinen.

 • Ei se ihan noin mene. Jos vain taso merkitsisi jotain, niin porukkaa kiinnostaisi esim. Itävallan liiga Vaahteraa enemmän. Tasaisuus on kaiken a&o. Jos vain tasoa haluaa hakea, niin sitä katsoo Roostersin matsit. Turku kiinnostaa, koska se on sarjassa ”uusi”. Loppupelit kiinnostavat, koska niissä voi tapahtua mitä vain. Mutta tuo keskikasti ei luultavasti sytytä kuin paikallisia/sen jengin kannattajia. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella (poislukien liigapaikkakunnat) jengiä kiinnostaa oma joukkue, sen divaritaso ja yllättävän usein divarit ylipäätänsä. Eikä tämä ole Vaahteraa vastaan!

 • ketä kiinnostaa divari?

 • kaikkia:)

 • 2. Divarista löytyy nykyään jo hyviä yksilöitä ja sarjan taso on nousut huimasti viime vuosina. Itse pidän viime kesän ”rajua” leikkausta kuitenkin ratkaisevana tekijänä sarjan tason kannalta. Nyt sarjassa ei ole enään niitä heittopussi jengejä joita oli vielä viime kaudella.

  Liigassa tietysti yksilötaitoa on edelleen ylivoimaisesti enemmän mutta joukkueiden välillä on liian suuria eroja. Kuka esimerkiksi voi lähteä jännittämään Kouvola-Turku ottelua tosissaan? Kouvola pelaa 26miehen rosterillaan (joista kaikki ei ole edes pelikunnossa)ja vastaan asettuu turkulaisten 60 miehen rosteri.

 • Pienenä tarkennuksena niin otteluun saa nimetä enintään 45 pelaajaa.

 • Hämeenlinnan rosteri: http://huskies.fi/?page_id=155

  Muutamista sopimuksista seura ilmeisesti vielä neuvottelee.

 • Otteluun saa toki nimetä 45 pelaajaa, mutta 60 pelaajan rosteri antaa huomattavasti syvyyttä, eikä yksittäisten pelaajien loukkaantumiset, tai muista syistä estyminen rampauta(poislukien tietenkin avainpelaajat) samalla tavalla joukkueen suoritustasoa. 26 miehen rosterista voinee sanoa, että jokainen pelaaja on elintärkeä.