Tampere Saints divarin kolmas kotimainen joukkue

Tuomo Tomperi 16.4.2014 10:47 20 kommenttia

Tampere Saints julkaisi kauden 2014 rosterinsa eilen tiistaina. Joukkue vahvistuu usealla kovalla kotimaisella nimellä, mutta amerikkalaispelaajaa ei Tampereella ensi kesänä nähdä.

Saintsin huhtikuun rosteri sisältää varsin kunnioitettavat 49 nimeä. Suuri osa joukkueesta koostu luonnollisesti viime vuonna divarin neljänneksi yltäneen ryhmän pelaajista, mutta myös merkittäviä vahvistuksia nähdään. Seinäjoki Crocodilesissa ja Helsinki Roostersissa viimeiset kolme kautta pelannut puolustuksen linjan Hannes Jokinen on vahvistuksista kenties nimekkäin. Tamperelaislähtöinen Jokinen on pelannut Saintsissa aikaisemminkin joukkueen pelatessa Vaahteraliigaa muutama vuosi sitten. Toinen mielenkiintoinen lisäys on Nokia Ghosthuntersin paidassa yli 2000 jaardia viime kaudella heittänyt Lari Siitonen, jolla on kaikki mahdollisuudet toimia tamperelaisten aloittavana pelinrakentajana ensi kaudella. Siitosen mukana Ghosthuntersista siirtyy myös viime kauden runkosarjassa komeat 482 jaardia ja 6 touchdownia kopannut Olli-Pekka Leskinen. Myös tamperelaisten puolustus vahvistuu mm. paluumuuttaja Jaakko Kaihlasella sekä Jaguaareissa pelanneella Joni Pyrhösellä.

Saintsin mahdollista amerikkalaisvahvistusta on arvuuteltu pitkin kevätkautta. Moni on arvellut joukkueen hankkivan amerikkalaisen pelinrakentajan viime kesän malliin, vaikka joukkue ei asiasta olekaan tiedottanut – julkistihan Saints pelinrakentaja Scott Drosendahlinkin sopimuksen viime vuonna vasta huhtikuussa. Vasta julkaistu rosteri ei kuitenkaan sisällä jenkkivahvistusta. Saintsin Harri Mattila vahvistaa Gridironille, että myös Tampereella pelataan ensi kesänä vahvistuksitta.

– Tampere Saints pelaa kauden 2014 kokonaan kotimaisin voimin, Mattila kommentoi.

Mattila vihjaa, että joukkueen pelinrakentajatilanne on Siitosen siirrosta huolimatta vielä jossain määrin auki. Siitosen lisäksi pelaajaluettelosta löytyy joukkueen viimeisimmältä kakkosdivisioonakaudelta tuttu Jarkko Parikka sekä Tuukka Lehtonen.

– Seuralla on kolme pelinrakentajaa pelaajaluettelossa sekä kaikilla muillakin pelipaikoilla vahva miehitys.

Saintsin ilmoitus tarkoittaa sitä, että ensi kesänä viidestä joukkueesta peräti kolme pelaa täysin ilman ulkomaalaisvahvistuksia. Aiemmin sekä Jyväskylän Jaguaarit että Oulu Northern Lights ovat ilmoittaneet pelaavansa kesän kotimaisella kalustolla. Yhteensä joukkueet ovat signanneet vain kolme jenkkivahvistusta. Wasa Royalsin Herbert Bynes ja Hyvinkää Falconsin Robbie Matey ovat sarjan jenkkipelinrakentajat. Royals-tukimies John Breza on tulevan kesän ainoa puolustuksen vahvistus koko sarjassa. Tilanne on hyvin vahvassa kontrastissa viime vuosiin verrattuna. Esimerkiksi viime kesänä sarjan kuusi joukkuetta pelasivat yhteensä 11 vahvistuksen voimin, ja sitä aiemmin liki jokaiselta joukkueelta on totuttu odottamaan täyden kahden amerikkalaispelaajan palkkaamista. 

Kommentoi

 • Tämä on fiksua toimintaa. Tampereella tehdään hyvää juniorityötä ja näin saadaan pelaajille hyvää kokemusta.

  Organisaatio kunnossa ja pelaajia riittää. Tulevaisuudessa vaahterassa?

 • Todella hyvä olisikin semmoinen yhteistyö Tampereella olisi Pirkanmaan edustusjoukkue, ja kakkosjoukkue pelaisi 2-3. divarissa. Tampereen puitteet ovat Nokiaa kelvollisemmat kentän ja organisaation näkökulmasta.

 • Hienoa ettei tämän suuntaiseen kehitykseen nyt tarvittu kieltoja ja rajoituksia! Toivottavasti jatkossa joukkueet tuo 1-divariin jenkkejä vain tarpeeseen, esim. jos ei löydy qb:ta omista pelaajista… Jos edellisenä vuonna on joukkue on pelannut kotimaisella QB:lla ja sama pelaaja jatkaa joukkueessa, niin itsestä tuntuisi melkoiselta loukkaukselta, että joukkue toisi seuraavalle kaudelle jenkin korvaajaksi.

 • Tampere Saintsin edustusjoukkueen koko pelaajaluettelo löytyy: http://tamperesaints.fi/uutiset.html?149

 • Minulle tämä kesän trendi kertoo myös suuresta epätasaisuudesta ja vaihtelusta kaudesta toiseen. Tuskin Vaasa olisi marssittanut kahta jenkkiä maahan jos olisi tiennyt että muut eivät tälle kaudelle jatka samalla menneellä linjalla (tai heillä ei ole organisaatiossa enää rahkeita siihen).

  Positiivista on aina se että nuoret pääsevät pelaamaan ja laji kasvaa sitä kautta.

 • En itse jaksa uskoa Waasan dominointiin. Kovia otteluita tulee vaasa pelaamaan, mutta voittajan viitta ei kyllä heillä ole. Vahva ja syvä runko on menestyksen avain, oli runko täynnä jenkkejä tai ei (vertaa Falcons – Seahawks NFL:llässä). Yksi tai kaksi jenkkiä kun ei syvyyttä tuo kun parille pelipaikalle. Kentällä kun on jenkkien lisäksi 10 muuta pelaajaa per puoli.

 • Hieman yllättävä veto Tampereelta mutta toisaalta päätös on lopussa saattanut olla helppo. Oulun ja Jyväskylän ilmoitusten jälkeen, putoamisen pelon olettamuudesta, rosterin laatu ja leveys sekä QB Siitosen siirron jälkeen seurajohto mietti tarkkaan kannattaako sijoittaa 10-15,000€ amerikkalaisiin pelaajiin. Hyvä kun uskoa ja itseluottamusta Tampereelta löytyy. Toivottavasti jenkkeihin sijoitettava raha oli kuitenkin jo kerätty ja nyt se voitaisiin laittaa muihin kehityskohteisiin?

  Paperilla näyttäisi että Royalsin vahvistukset ovat juuri heidän heikoimmille/ohuimmille paikoille?
  Itse uskon että jenkki QB tuo hyökkäykseen paljon lisäpuhtia ja parantaa kaikkia hyökkäyksen taitopelipaikkoja. Wasalta ihan hyvä veto hommata 2 jenkkiä varsinkin jos tasoero ykkösen ja kakkosen välillä on korkea. He tarvitsee vahvistuksia siinä missä Tampere, Jyväskylä ja Oulu pärjää varmasti ilmankin.

 • Aivan samaa mieltä. Vaasa pelasi kuitenkin kakkosta viime vuonna ja joukkue aika kapea vielä kokemuksen suhteen.

  Jenkit siellä on juuri amerikkalaisVAHVISTUKSIA.

  Tiukkoja pelejä tulee varmasti ja ennakkosuosikit Oulu ja Jyväskylä varmasti pystyvät voittamaan ilmankin jenkkejä (vaikkakin heitä mielellään joukkueisiinsa ottaisivatkin).

  Falcons ja Saints kisaavat varmasti tiukasti myös pudotuspelipaikasta.

 • Ai Oulu? C-junnujen divarissa viime kaudella pari matsia QB:na pelanneen aloittavan QB:n voimin? Hei ihan tosi. 1-Div on ensi kaudella todella surullinen väliinputoamisvuosi. Konkkakypsä kaksikko (Oulu-JKL) huokaisivat helpotuksesta GH:n pudottua ja vetävät kauden ”ihan sama” mentaliteetilla. Jos Vaasa on kurinalainen ja hyvässä kunnossa, voivat nousta suoraan finaaliin. Tampere oli viime kaudella ailahteleva. Välillä ihan heittopussi ja sitten toisaalta todella fyysinen. Nokian miesten myötä ja Lari QB:na niin joukkue on kova vastus jokaiselle sarjan joukkueelle. Hyvinkää vähän mystinen. Heillä on kuitenkin ylivoimaisesti sarjan taitavin ja taktisin valmennustiimi, joten top-3 sijoituksella varmasti.

 • itse ainakin sitä mieltä että finaaliin menee näytöstyyliin royals ja Falcons. Molemmilla ylivertainen valmennus muihin joukkueisiin nähden. En usko että tampere pääsee välieriä pidemmälle.

 • mistään mitään tiiä mutta enpä usko oulun floppiin. joo ei ole jenkkivahvistuksia, paljon uusia edustuksen pelaajia ja qb ei ole kokenut. mutta myös puolustuksen valmennuksessa on henkilöitä jotka on saanut kiitettävää opetusta heidän silloiselta valmentajalta. monelta muulta suomen joukkueelta löytyy saman henkilön oppipoikia nykyisin valmennustehtävistä.

 • Toivottavasti Saintsillä säilyy suomalainen kokoonpano koko kauden. Veikkaan myös Saintsille finaalipaikkaa ja Spagettimaljan voittoa! Lykkyä pyttyyn nääs. Samaan hengenvetoon voisin veikata että OSM-kisoista pirkanmaalle tulee kaksoisvoitto ja 3. divarissa Nokia on selkeä ykkönen.

 • 3. divarissa Nokia on selkeä ykkönen…ensi vuonna. Tänä vuonna siis 4. div ykkönen.

 • en nyt nelosessa nostais tällä hetkellä yhtään ylitse muiden. ja kuinka moni viime kaudella nokialla ykkösessä pelannu haluaa lähteä nelosen 7vs.7?

 • Ja kannattaako 4-divaria ylipäänsä lähteä veikkailemaan? Puolet porukastahan on siellä sen takia, että saa vaihtaa vapaalle pelireissulla ja höntsäilemässä kun ei kilpasarjat enää nappaa.

 • Itse en edes ymmärrä miksi tälläiseen lajiin pitää tehdä höntsä-divari. Jos ei vakavissaan lajia halua pelata niin eikö sitä voi siirtyä lippupallon parii ?

 • Ei kai tuo IV-divari oo tarkoitettu pelkästään höntsäilyyn. Ite oon ainakin ymmärtäny et on haluttu tarjota uusille joukkueille kevyempi aloitusmahdollisuus, varsinkin pienemmille paikkakunnille. Tuskinpa tuol kaikki on vaan höntsäilemässä.
  Ja miksei lajin parissa voi tarjota kevyempää vaihtoehtoa niille jotka ei enää jaksa/pysty/halua sitoutua varaamaan joka toista viikonloppua pelaamiseen ja pariin treeniin per viikko?

 • Tulee tampereelle nääs ripla mestaruus ku Tappara, Pyrintö ja pyhät miehet nostelee niitä suuria kannuja kauden päätteeks tiädätsä

 • Pyrintö voi voittaa.

 • Tappara on terästä!!!