Tutut miehet palaavat Porvooseen

Gridiron Staff 27.3.2014 9:36 3 kommenttia

Porvoon Butchers vahvistaa rivejään kesäkauden kynnyksellä. Paluun tekevät hyökkäyksen linjamies Arttu Tennberg sekä kahdelta viime kaudelta tuttu amerikkalaisvahvistus Rafael Pineda. Myös takakenttä vahvistuu porilaislähtöisellä Jussi Taipalmaalla.

Saksassa Dresden Monarchsin riveissä viime kaudella pelannut Arttu Tennberg siirtyy takaisin Porvoon Butchersin hyökkäyksen linjaan yhden kauden jälkeen. Tennberg kertoo päätöksen syntyneen pitkän pohdinnan jälkeen.

– Henkilökohtaisesti päätavoitteeni on Itävallan EM-kisoissa, joten ajattelin, että Suomessa pelaaminen on leirien ja kaiken muun kannalta järkevämpi vaihtoehto, Tennberg kommentoi.

Butchersin edustusjoukkueen kokoonpanoon on talvikauden aikana noussut useita nuoria pelaajia, ja tämä on näkynyt talviharjoittelussa. Tennbergin mukaan talvikausi on ollut parempi kuin koskaan hänen aikanaan. Harjoituksissa on käynyt kunnolla porukkaa ja kaikki ovat tehneet hyvin töitä. Tilanne on pelaajalle täysin erilainen kuin viime vuonna, jolloin hän edusti saksalaista Dresden Monarchsia ammattilaispelaajana.

– Tilanne oli Saksassa itselleni uusi, kun en ollutkaan joukkueen kantapelaajia vaan muualta tullut vahvistus, jolta odotetaan tiettyjä asioita. Se pisti painetta omaan tekemiseeni. Palaute oli kuitenkin hyvää ja he tarjosivat jatkosopimusta. Sitä voi sitten miettiä taas ensi talvena uudestaan.

Tennberg uskoo, että vahvasti porvoolainen Butchers taistelee tänä vuonna runkosarjan voitosta. Ennakkosuosikille Tennbergillä on selvä viesti.

– Haluamme päättää Roostersin valtakauden tässä sarjassa.

Pineda ja Taipalmaa vahvistavat puolustusta

Tukimiesosastolle saapuu vanha tuttu, kun amerikkalainen Rafael Pineda nähdään jälleen Butchersin vahvuudessa. Tammikuussa Suomeen saapunut Pineda on osallistunut joukkueen harjoituksiin säännöllisesti jo pidemmän aikaa. Pineda kertoo arvostavansa Porvoota erittäin korkealle. Pineda kertoo, ettei voisi kuvitellakaan pelaavansa Suomessa jossain muussa seurassa kuin Butchersissa. Porvoo on tukimiehelle jo kuin toinen koti.

– Odotan uutta kautta todella suurella mielenkiinnolla, sillä viime kausi oli meidän nuorelle joukkueellemme iso pettymys. Joukkue on tähän kauteen hieman muuttunut. Nyt tehdään töitä sen eteen, että Butchers taistelee taas tänä kesänä kärkisijoista. Täällä on hienoja ihmisiä tekemässä töitä tämän lajin eteen.

Pinedan suurin tavoite on luonnollisesti tuoda mestaruus takaisin Porvooseen.

Viime kaudella Nokia Ghosthuntersia edustanut Jussi Taipalmaa aloittaa kymmenennen kautensa jenkkifudiksen parissa. Porissa peliuransa aloittanut ja viimeiset neljä vuotta Nokialla pelannut Taipalmaa kommentoi siirtoaan Porvooseen.

– Olen viimeiset 4 kautta pelannut Nokialla. Opiskelen Tampereelle teknillisessä yliopistossa. Kesäksi minun on tarkoitus muuttaa Porvooseen mikäli löydän täältä kesätöitä. Haukkamaan Tonin tunsi entuudestaan Butchersista, koska hän on käynyt Nokialla harjoittelemassa.

– Butchers otti minuun yhteyttä ja päätin lähteä kokeilemaan. Muutamat Butchersin harjoitukset ovat nyt takana. Toiminta on ollut tosi hyvää. Odotan mielenkiintoista kautta, ensimmäiseen liigakauteensa valmistautuva Taipalmaa toteaa.

Pinedan sopimuksen myötä Butchersin amerikkalaiskiintiö on nyt täynnä. Joukkue tuo pelaajat viime vuodelta tutuille pelipaikoille. Aiemmin joukkue on ehtinyt solmimaan sopimukset pelinrakentaja Jabari Harrisin ja keskushyökkääjä Jerell Jonesin kanssa. Viime vuoden ratkaisupelaajista puuttuu kuitenkin joukkueelle erittäin tärkeä Micky Kyei, joten joukkue kaipaa uusia ratkaisijoita kaudelle 2014.

Kommentoi

  • Hyvä että Porvookin näyttää piristyneen!

  • Taitaa olla gridironi vetämässä viimesiä.

  • eiköhän lähempänä ekoja pelejä taas vilkastuta..