Northern Lights uudessa komennossa – ei jenkkejä

Tuomo Tomperi 21.3.2014 13:21 39 kommenttia

Oululaisjoukkueen uusi joukkueenjohtaja Joonas Taina kertoo, miksi Ouluun ei tuoda vahvistuksia tulevana kesänä.

Ykkösdivisioonassa pelaava Oulu Northern Lights on ollut varsin vaitonainen uutisoinnissaan syys- ja kevätkaudella. Viime kesänä voimakkaasti vahvistuksiin panostanut oululaisseura ei ole tiedottanut tulevan kesän vahvistuksistaan, vaikka kauden alkuun on jäljellä enää parisen kuukautta. Lightsin joukkueenjohtaja Joonas Taina vahvistaa sen, mitä moni on jo uumoillutkin – Ouluun ei ole tulossa amerikkalaisvahvistuksia kesäksi 2014.

Mistä on kyse? Taina kertoo, että seurassa piti tehdä kovia päätöksiä viime kauden finaalipettymyksen jälkeen.

– Viime kauden jälkeen joukkue oli kovan paikan edessä. Piti päättää, mihin suuntaan halutaan seuraavaksi mennä. Päätettiin, että oululaisen pelaajarungon kasvattaminen on tällä hetkellä joukkueen ykkösprioriteetti. Nyt kun pelaajamäärää on saatu kasvatettua ja junioreista on noussut pelimiehiä, on joukkueen runko tiiviimpi. Haluamme nähdä, miten pitkälle sillä rungolla pääsee, Taina kommentoi.

Taina ei kiellä, etteikö päätökseen taustalla olisi myös taloudellisia seikkoja. Yhden amerikkalaispelaajan kokonaiskustannukset voivat kuitenkin nousta jopa lähelle kymmentätuhatta euroa. Lights harkitsi pitkään pelinrakentajan hankkimista tulevalle kesälle, mutta joukkueen kehitys valoi uskoa siihen, että myös täysin kotimaisella joukkueella voi kilpailla tulevan kesän divisioonassa. Oululaisjoukkue ei ole ajatuksensa kanssa yksin, sillä aiemmin viikolla myös Jyväskylän Jaguaarit tiedottivat päätyneensä samaan ratkaisuun. Joukkueiden kohdatessa toukokuussa nähdään ensimmäinen täysin suomalaisvoimin pelattava ykkösdivisioonaottelu sitten kauden 2007.

Kokonaisuutena joukkueen tilanne vaikuttaa kesäkauden kynnyksellä positiiviselta. Vaikka joukkue onkin menettänyt useita viime kauden avainpelaajiaan, on pelaajamäärä kuitenkin vahvassa nousussa. Viime kauden C-nuorista nousevien pelaajien lisäksi Lights on löytänyt talvikaudella mukaan useita uusia harrastajia. Palaapa joukkueeseen muutama pelimies myös välivuoden jälkeen. Joukkueenjohtaja Taina kertoo, että toiminnassa on tekemisen meininki. Joukkue on kasvamassa yhteen. Koetaan, että tämän kauden Northern Lights on puhtaasti oululainen juttu.

Kuva: Henna Tomperi

Ketkä kantavat vastuun?

34-vuotias Joonas Taina on joukkueenjohtajana uusi tuttavuus, mutta pelaajauraltaan hänet muistetaan hyvin. 13 kautta kestänyt ura alkoi komeasti Vaahteraliigasta ja vei miehen läpi 2000-luvun oululaisen murrosvaiheen. Pyörähtipä Taina Crocodilesissakin kaudella 2003 Lightsin edustusjoukkueen luopuessa sarjapaikastaan. Pohjakosketuksen jälkeen Lights on Tainan aikana pelannut kolmella eri sarjatasolla. Mukaan mahtuu hyviä, mutta myös kovia ja vaikeita vuosia. Jenkkifutismiehenä Taina tietää, mistä puhuu.

Vaikka vahvistuksia ei täksi kaudeksi hankitakaan, ei Northern Lights ole Tainan mukaan missään nimessä lähdössä ”hissuttelemaan”. Jokaista ottelua lähdetään voittamaan. Tavoitteena on pudotuspelipaikka, jonka jälkeen joukkue pyrkii etenemään niin pitkälle, kuin rahkeet riittävät. Nokia Ghosthuntersin luopumisen jälkeen oululaisjoukkue ei kohtaa putoamisuhkaa, joten kauteen voidaan siinä mielessä lähteä paineitta. Joonas Taina haluaa kuitenkin katkaista välittömästi siivet niiltä puheilta, joiden mukaan tynkäsarjalla ja vahvistuspäätöksellä olisi jotain tekemistä keskenään.

– Päätös vahvistusasiasta tehtiin jo aiemmin keväällä. Päätös olisi ollut sama, vaikka sarja olisi pelattu kuudella. Pelkästään suomalaisilla pelaaminen on haaste kotimaisille pelaajillemme. Varsinkin kokeneemman porukan on nyt aika näyttää kyntensä, koska tänä vuonna meillä ei ole kuningasjenkkiä, johon voi pahassa paikassa nojata ja luottaa. Nyt on löydettävä kotimaisista jätkistä soihdunkantajia. Vastuuta on otettava laajalla rintamalla, Taina lataa.

Yhdessä päävalmentaja Petteri Isokosken kanssa Taina uskoo, että Northern Lightsista löytyy ratkaisijoita tulevalle kaudelle. Ensimmäisenä esille nousee luonnollisesti pelinrakentajakysymys.

– Pelinrakentajan hankkiminen on ollut esillä, mutta joukkueen nuori pelinrakentajaosasto on näyttänyt talven aikana tarpeeksi paljon, jotta heille halutaan antaa mahdollisuus myös kentällä, Taina kertoo.

Talvikauden aikana joukkueen ykköspelinrakentajan tontin on vallannut nuori C-nuorista nouseva Othman Al-Kubaisi, joka täyttää 18 vuotta kauden kynnyksellä. Kastellin urheilulukiossa opiskeleva lahjakas urheilija oli mukana voittamassa C-nuorten ykkösdivisioonaa Lightsille viime kesänä. Vaikka Lights luottaakin ymmärrettävästi jatkossa aiempaa enemmän juoksupeliin, uskoo joukkueenjohtaja Taina myös joukkueen iskukykyyn ilmateitse.

Joni Kähönen. Kuva: Tuomo Tomperi

Kähönen uusi ykkösbäkki

Mika Nissisen lähdettyä Seinäjoelle nähdään Northern Lightsin juoksupelissä tulevana kesänä uudet miehet. Nuorisomaajoukkueessa Suomea edustaneelle Joni Kähöselle on luontevaa veikata runsaasti vastuuta tulevana kesänä. Viikon kuluttua 18 vuotta täyttävä Kähönen olisi Tainan mukaan ollut fyysisesti valmis edustusjoukkueen kokoonpanoon jo viime vuonna.

– Joni nousee suureen rooliin. Lisäksi pitkän uran hyökkäyksen linjassa tehnyt Mikko Muranen siirtyy nyt keskushyökkääjän paikalle tuomaan lisää blokkivoimaa.

Hyökkäyksen linjasta Taina nostaa esille linjaa pitkään ankkuroineen Tuomo Huovisen sekä nuoren Juhani Jurvakaisen, joka on Kähösen tavoin U17-sarjan Pohjoismaiden mestari viime syksyltä. Loukkaantumiskierteestä kärsinyt Perttu Hyttinen on myös palaamassa tärkeään rooliin linjan keskelle.

Puolustuksen puolella Taina odottaa isoa kautta 21-vuotiaalta takamieheltä Niklas Krogerukselta, joka nuoresta iästään huolimatta on jo pitkään kuulunut joukkueen avainpelaajiin. Paluun kokoonpanoon tehneet linjamiehet Antti Myllylä ja Jari Mehtälä ovat isoja palasia, jotka tuovat kokemuksellaan ja monipuolisuudellaan lisävaihtoehtoja joukkueen pelaamiseen.

– Jenkkien puuttuessa odotan Niklaksesta ehdotonta puolustuksen johtajahahmoa.

Lights leireilee yhdessä Rovaniemi Nordmenin kanssa kuunvaihteessa ennen siirtymistään ulkokentille. Taina kertoo, että joukkue julkaisee ajantasaisen rosterinsa verkkosivuillaan huhtikuun alussa. Joukkue avaa kautensa harjoitusottelulla Oulussa äitienpäivänä. Ykkösdivisioonan runkosarja käynnistyy Oulussa kahta viikkoa myöhemmin, kun Northern Lights isännöi Jyväskylän Jaguaareja 24.5. klo 14 Castrénin kentällä.

Kommentoi

 • Melko kunnianhimoinen päätös, mutta kyllä hiukan hirvittää pelinrakentajan valinta. C-junnujen divarista miesten divariin, eikä kaveri edes hätyytellyt maajoukkuepaikkaa nuorissa. Toivotaan pojalle onnistumisia.

 • Tuskinpa tuota pelinrakentajaa on päästy kovin isosta ryhmästä valitsemaan. mutta samaa mieltä toivottavasti nuori kaveri saa onnistumisia ensi kesänä.

 • Viime vuonna ei pelattu u 17 pm kisoja, vaan pelkkä suomi – ruotsi ottelu, jonka suomi voitti.

 • Eikun pelattiinhan. Vierähtipähän vuosi nopeasti. Jotenkin mietin 2012 syksyä. Anteeksi virhe.

 • Lightsilla ei sitten ole ainuttakaan aikuis iän omaavaa pelinrakentajaa joukkueessa, kun otetaan sellainen kaveri junnuista ??

 • Menestystoiveiden kannalta kovia ratkaisuja Oulussa. Toivottavasti olen väärässä, mutta veikkaanpa revontuliporukalle vähemmän hohtavaa kautta. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa ei tuollaisella pelaajarungolla vaan menestytä. Siitä huolimatta kaikkea hyvää oululaisillekin ja ennen kaikkea kovaa yritystä.

 • Ko. QB:sta tiedän sen verran että pelasi kickeriä/rissua 2011 kaudella D-junnuissa joukkueessa joka juoksi 95% peleistä. Eli max 2 kautta edes treenannut QB:ta ja kokemus tosiaan 7vs7 divareista junnuista.. Just.

 • Seppo, vaikea se on varmaan saada paikkaa maajoukkueesta kun ei ole kansalaisuutta millä hakea.

 • Tässä näkyy selvästi se jenkkiQB tuominen Suomeen ja sen vaikutukset. Ei sitä kannata pelinrakentajan paikkaa suomalaisten treenata kun kuitenkin kesällä palloa paiskoo jenkki…

 • No, se mitä C-junnujen pelejä viime kaudella seurasin, niin siellä oli yksi pelaaja, joka oikeasti osasi heittää. Ja hän ei pelannut Oulussa.

 • Kyllä tais olla oulun c-junnuissa ainakin alkukaudesta Qb jolla pallo lensi.

 • Suomalainen pelinrakentaja on uhanalainen laji. Tällä hetkellä näyttäisi, että paras paikka olla suomalainen pelinrakentaja on divisioonajoukkueessa. Yleensä motivoituneiden urheilijoiden kannattaa hakeutua sarjatasoilla ylöspäin, mutta pelinrakentajien tapauksessa tilanne on toinen. Maajoukkueen aloittava tulee tulevaisuudessa todennäköisesti divarijoukkueesta. QB taitaakin olla ainut pelipaikka, jonka osalta näin voidaan täysin provosoimatta todeta. Pitäkää tämä ajatus mielessä ja panostakaa kehittymiseen.

 • Toivottavasti Oulussa riittää kanttia ja kärsivällisyyttä, antaa nuoren QB:n kehittyä. Tarkoittaen sitä ettei sitten vaan juosta joka pelissä, tai tuodaan jenkki QB kesken kauden. Todella toivon että Oulu ja Jyväskylä näyttää tänä vuonna epäilijöille, että pelkästään suomalaisilla pelaajilla voi menestyä divarissa. Jos näin käy voi ensi vuonna useampikin joukkue harkita samaa!

 • Vaikea sanoa mitään kummankaan joukkueen kilpailukyvystä kunnes nähdään rosterien koko ja laatu. En kuitenkaan jaksa uskoa että kumpikaan Jyväskylästä tai Oulusta on Spagettimaljassa. Toivon että olen väärässä ja kotimaisella rungolla pystyy divarissa kilpailemaan. Divarin veikkaukset menee kyllä uusiksi siinä vaiheessa kun kaikkien vahvistukset on tiedossa ja vielä ehkä kertaalleen kun pre season on pelattu.

 • Ovatko Oulu ja Jyväskylä nyt lähdössä kauteen ihan tosimielellä … ? Alla linkissä
  viestiä ko. joukkueille siitä, miksi tätä peliä pelataan …

  http://www.youtube.com/watch?v=b5-iJUuPWis

 • @TheRat: Jos taloudelliset resurssit ei riitä amerikanapujen hankkimiseen, on parempi ettei niitä hankita. Ja amerikanapujen puuttuminen ei tarkoita etteivätkö Oulu ja Jyväskylä valmistautuisi kauteen tosimielellä ja voitot mielessä. Kesä sitten näyttää mihin rahkeet riittävät.

 • Jaguaarien valmentaja Lyyran sanoin:
  ”Arvostan muutenkin enemmän kotimaisuutta suomalaisessa jenkkifutiksessa, varsinkin divarissa. On hienompaa katsoa joukkueen voittavan yhdessä, kuin kahden jenkin pallottelun ansiosta.”

  Olisi kiinnostava nähdä jos kerran Wasa on niin kova, miten pärjäisivät sitten ilman noita jenkkejä ensi kaudella. Näin ei tule tapahtumaan, mutta kuitenki. Hatunnosto Jaguaareille ja Oululle, oli lopputulos mikä sitten tahansa. Joukkueet näyttävät suuntaa tulevaisuudelle: taitopaikoille jenkkikieltoa vaan ykköseen.

 • Wasan ”kovuudesta” en tiedä mutta uskoisin että molempien Oulun sekä Jyväskylän kohdalla kyse on vain puhtaasta resurssipulasta. Mikäli rahaa olisi olisi jenkitkin.

 • Samaa mieltä yllä olevan kanssa. Nyt osataan arvostaa kotimaisuutta jenkkifutiksessa, kun ei ole fyrkkaa palkata jenkkejä.

 • Äh mitä korulauseita.. jos Oulussa ja Jyväskylässä vain olisi rahaa niin takuulla toisivat ulkomailta niin monta kuin vain pystyisivät. Olisi paljon miehekkäämpää sanoa, että ”meillä ei tänä vuonna ole rahaa tuoda amerikkalaisia pelaajia, joten pelaamme kotimaisella rungolla” kuin jeesustella ”arvostan enemmän kotimaisuutta”. Se on niin tekopyhää. Vai väittääkö Lyyra ettei haluaisikaan tuoda jenkki QB:ta??

 • Tottakai ne ottaisivat kovan pelinrakentajan jos olisi rahaa mutta muuten täysin ymmärrettävä pointti Lyyralta. Ei Kouvolan tyylillä rakenneta mitään jatkuvuutta verrattuna joukkueeseen jossa 30 suomalaisen runko ja muutamia edustuskelpoisia junnuja joka vuosi siihen päälle.

 • Seurat kuten Royals on nähnyt paljon vaivaa saadakseen resurssit kahden vahvistuksen tuomiseen Suomeen ja siinä onnistunut. Uskon että jokainen muukin seura ykkösessä olisi tämän kortin valinnut siihen pystyessään?

  Kommentit siitä että nämä jenkit kahdestaan pyörittäisivät koko joukkuetta ei päde. Jenkkifutis on edelleen joukkuelaji.

  Toivotaan tasaista sarjaa. Eiköhän se joukkue joka on parhaiten valmennettu ja omaa parhaat suomalaiset nostele kannua silti loppukesästä. En sulkisi ketää pois vielä finaalispekulaatioista ennenkuin ekat pelit on pelattu.

 • Huomaa kyllä ettei Vaasan pojilla ole paljon kokemusta divaripeleistä jos kirkkain silmin väittää ettei jenkit muka pysty ratkaisemaan pelejä vaikka muu porukka ei niin kova olisikaan. Divaritason suomalaiset nyt on vaan keskimäärin sen verran amatööriporukkaa, että vaikka olis miten joukkuepeli, niin onhan se varma että vähänkään tiukemman pelin Kääntää se porukka missä jenkit tekee isoimmat pelit. ja suomipojat on sillon kentällä lähinnä statistin roolissa.

 • Divarissa niitä ei sentään ole kuin yksi kerrallaan kentällä. Liigassa QB-WR akselit on olleet aika tappavia, takavuosien Wolvojen kolmipäisestä hirviöstä puhumattakaan.

 • Ha, oletko oikeasti sitä mieltä että yksi pelaaja ratkaisee pelin vaikka kentällä on 10 muutakin? Käyt hakemassa ruokakaupasta 10 jamppaa, kamat päälle ja sinne yksi jenkki mukaan niin divari on voitettu?

  Kyllä tämä edelleen on joukkuepeli, jossa paras joukkue nostaa kauden päätteeksi kannun ilmaan. Oli siinä joukkueessa sitten jenkkejä tai ei.

 • En väitä että ruokakaupasta 10 pelaajaa plus yks jenkki voittaa divaripelit. Väitän että joukkue yhdellä kovalla jenkillä(kerrallaan kentällä) voittaa helposti porukan joka on ilman jenkkiä, vaikka siinä olisikin paremmat suomalaiset. tottakai se raja tulee jossain vastaan, mutta en usko että suomalainen materiaali on missään divariseurassa niin huono ettei se jenkkien avulla voita mitä tahansa muuta divari porukkaa ilman jenkkejä. Niin paskoja on kaikki porukat divarissa.

 • Ja lisänä tähän että jos joku Oulu ja Jyväskylä saa voiton ensikaudella jenkkejä käyttävistä joukkueista, olen äärettömän yllättynyt ja surullinen Niiden joukkueiden puolesta, koska niissä joukkueissa olevat suomalaiset on kyllä silloin alittanut riman todella pahasti, tai sitten jenkki on täys turisti, sekin on aina mahdollista.

 • Taas melko negatiivinen yleiskaiku täällä kommenteissa..

  Divarijengit täyttä amatöörimeininkiä..hah! Lajia pelataan kyllä Velodrominkin ulkopuolella..

  Yhdellä jenkillä ei peliä ratkota. Piste.

 • Nojaa. Riippuu jenkistä.
  Chris Sharpe, joka pelasi vaahteraa Saintsissa 2008 voisi helposti ratkaista pelejä divarissa.
  Olen vieläkin hämmästynyt siitä 4th and 12 tilanteesta jossa hän pelasi QB sneakin ja teki 40 yd maalin keskeltä puolustusta.

 • Well. Kuka kutsuu 4 ja 12 tilanteessa sneakin? Ja matkaa oli siis 40y maaliin.
  Taisi vaan tehdä tyypillisen ”kyllä minä tiedän” -päätöksen kertomatta edes muille.
  Sillä kertaa onnistu ja nyt hurraat ja muistelet kyynelsilmäkulmassa. Mitäs jos olisikin saanut vain normaalit 0-4y. Muistaisitko noin huonoa pelivalintaa silloin täällä?

 • ”Niin paskoja on kaikki porukat divarissa.”

  Niin.. Mitä tähänkin sanot. Millä mittarilla kaikki on paskoja? Vaahteraliigassakin kaikki jengit on paskoja, riippuu ihan siitä mihin verrataan. Kommentti kertoo nimimerkin arvostuksesta suomalaista jefua kohtaan kaiken. Korjaan, arvostuksen puutteesta.

  Kommentoinnin taso GI:ssa on laskenut niin alhaiselle tasolle, että minua hävettää olla tämän lajin edustaja. Kerroppa tässä nyt kaveille, että menkää lukemaan GI:sta juttu esim. meidän pelistä. Jutut on hyviä, ei siinä mitään, mutta kommentoinnin taso on mennyt Suomi24 tasolle.

  Sivun ylläpitäjille pyyntö: Rekisteröityminen takaisin, niin saadaan jonkulainen taso tänne, kiitos.

 • Tämä on tätä nykypäivän somea. Sensuuri pitää hoitaa itse omassa päässä.

 • Kukan kysäsen:
  No ei kukaan kutsu tuota. Sehän on selvää.
  Mutta pointti ei todellakaan ollut tuo yksittäinen peli joka onnistui, vaan se että se mies aivan varmasti voisi ratkaista nopeudellaan pelejä divarissa 2008 kunnollaan. Tuo peli oli vain esimerkki miehen kyvyistä pelikentällä, osaatko nimetä yhtään Suomalaista joka voisi teoriassa kyetä samaan jenkkifutiskentällä?

  Korkeakoulujefussa on Tampereella tämä bodari Niemi, joka on pirun nopea ja vikkelä muuttamaan suuntaa. Hän voisi ratkoa pelejä yksittäisenä pelaajana joukkueelleen opiskelijoiden keskuudessa vaikka on Suomalainen. Ja kykenee siihen koska suurin osa kanssapelaajista on ensimmäistä vuotta pelaavia / vast ja taklaaminen ei ole kovin varmaa. Varmasti mies pärjäisi isollakin jenkkifutiskentällä mutta tuskin olisi yhtä suvereeni.

 • Niemi muuttaa kaiken! Jopa juoksusuunnan.

 • Jefun olemukseen kuuluu mun mielestä se et aina välillä joku valitsee puolustuksen ja yleisön täysin yllättävän pelikutsun. Siitä sit poristaan talven pimeillä, jos se onnistuu ja naureskellaan jos ei.

  Ja tais Sharpekin tarvita eteensä pari blokkaavaa linjamiestä avaamaan reitin puolustuksen linjan läpi. Et kai se kerto ainakin niille ton kutsun.

  Ja samaa mieltä ku muutama muukin. Palauta Tuomo rekisteröinti takas kommentointiinkin.

 • No nyt sitte joku ottaa nokkiinsa jo suoraan sanoo miten asiat on. Kysyn miksi suomalaista jefua ylipäätään pitää arvostaa kovin korkealle? On pelaajia ja organisaatioita jotka tekevät tätä hyvin Suomessa mutta ne ovat enemmän poikkeus säännössä kuin mitään muuta. Niin monta vuotta olen tätäkin peliä Suomessa seurannut että voin sanoa tämän ihan suoraan. Lähes Kaikki suomalaiset divari futarit on todella amatöörejä tässä lajissa. Se ei sinällään ole huono asia, mutta kun pelaajista näkee, että vuosi toisensa jälkeen tekniikat on joka pelipaikalla yleensä aivan mitä sattuu. Siellä täällä näkyy joku lahjakas urheija joka jollain tavalla kehittyy pelaajana vuosien aikana, mutta suurin osa on hirveää kuraa. Tähän on syynsä, ei viitsitä reenata…miksi treenata kun peliaikaa tulee kuitenkin. Moni divari porukka on materiaaliltaan niin ohut että mitään todellista kilpailua peliajasta ei ole monesti ollenkaan. Varsinkaan linjamiehillä. Toiseksi, ei osata treenata. Valmentaminen on raskasta hommaa ja hyvin tehtynä vaatii paneutumista asiaan. paikkakohtaisen laadukkaan valmennuksen saaminen on todella vaikeaa kun motivoituneita ja Päteviä valmentajia ei ole tarpeeksi. Kolmantena yksi kertainen lahjojen puute. Moni seura värvää ja ottaa pelaajaksi ihan kenet vain saavat kadulta raavittua mukaan ja sen materiaalin tasolla on harvoin väliä. Pahimmillaan nämä kolme asiaa kohtaavat samassa paketissa ja sitä pitäisi sitten arvostaa. HA!!!!

  Ja jos nyt sitten joku fiksu ihmettelee että miksi sitten seuraat lajia kun se kerran on susta p***aa no siksi että jenkkifutis on ylivertainen pallopeli ja sen seuraaminen voittaa soccerin seuraamisen joka päivä. Vaikka se tasoltaan olisikin välillä suorastaan naurettavaa.

  Niiden pelaajien kanssa kenen kanssa olen tekemisissä ja asiasta keskustellut, suurin osa myöntää ja tiedostaa itsekin nämä asiat. Toisia se vaivaa toisia ei. Osa pitää tätä ihan tuulesta temmattuna.

 • Nii-in jefu on Suomessa tällä hetkellä valmennuksen, juniorityön ja pelaajamateriaalin osalta suurinpiirtein sillä tasolla kuin suomalainen jääkiekko oli 50- luvulla. Mietinnän paikka monella taholla, lyödäänkö hanskat naulaan vai kääritänkö hihat. Ehdotan vaihtoehtoa kaksi!

 • Foorumin puolella on avattu parikin keskustelua suomijefun tilasta ja tekijöistä:

  https://www.gridiron.fi/foorumi/aihe/kuinka-korttitalo-lopulta-kaatuu/
  https://www.gridiron.fi/foorumi/aihe/suomijefu-pimeapuolitulevaisuus/

  Tuolla ois mahdollisuus keskusteluun myös nimimerkin suojissa, jos vain viitsii rekisteröityä Gridironiin.

  Ja ei noista Ha:n näkemyksistä herneitä nenään vedetä. Oot sentään viitsiny perustella näkökantojas.

  Itsekin suomijefua vuosia seuranneena voin todeta et eteenpäin on menty. Tosin joidenkin joukkueiden kohdalla on aina välillä otettu muutama askel takapakkia, mut kuitenkin on löytynyt joku joka on jaksanut alkaa vetää perässään kivirekeä nimeltää Seura. Monasti on jotkut seurat ja pelaajat saanu lokaa niskaansa ihan turhaan. Ala siinä sitten valmentajaksi tai muuksi seuran toimihenkilöksi.

  Ja jefuhan on Suomessa amatööriurheilua. Luultavasti samoja ongelmia on kaikissa lajeissa mestaruussarjatason alapuolella ja varsinkin pienillä paikkakunnilla. Valmennuspuoli varsinkin on jefussa aika vaikee yhtälö ratkaistavaks. Siinä missä monessa lajissa riittää parikin kaveria hyvään valmennukseen, niin jefussa tarvittaisiin varmasti tuplaten tuo määrä. Eli mistä noita hihojen käärijiä löytyy tarpeeksi?

  No onneksi kohta pääsee taas kentän reunalle seuraamaan mihin suunta taso on mennyt tänä talvena. Luultavasti toisilla seuroilla eteenpäin ja toisilla ei?