Jaguaarit lähtevät jenkeittä kauteen

Tuomo Tomperi 17.3.2014 15:26 11 kommenttia

Jyväskylän Jaguaarit ovat ilmoittaneet lähtevänsä tulevaan divisioonakauteen täysin ilman amerikkalaisvahvistuksia.

Täksi kaudeksi divisioonaan pudonneen jyväskyläläisjoukkueen vahvistustilannetta on arvuuteltu talven ajan. Arvuuttelun voi nyt lopettaa, sillä Jaguaarit ovat ilmoittaneet pelaavansa tulevana kesänä pelkästään suomalaispelaajien voimin. Seuran puheenjohtaja Toni Bärlund ja päävalmentaja Mikko Lyyra kertovat, että päätöksen takana ovat osittain myös taloudelliset tekijät. Ilman vahvistuksia pelaaminen helpottaa luonnollisetsi joukkueen taloudellista taakkaa huomattavasti.

– Emme voi olla varmoja, kuinka radikaalisti maltillinen sarjatason, pelaajien määrän ja näin myös tehtävien talkootyötuntien määrän kevennys vaikuttaa tuloihimme. Ykkösdivisioonassa on mahdollista menestyä kotimaisella joukkueella, Bärlund toteaa Jaguaarien nettisivuilla.

Joukkueen pelinrakentajana nähdään syksyllä Jyväskylään muuttanut Henri Winter. Viime kaudella Hyvinkää Falconsin pelinrakentajana pelanneen Winterin tilanne oli aiemmin talvella epävarma työtilanteen vuoksi, mutta nyt pelaaminen Jyväskylässä on varmistunut. Kevätkaudella paikallisen yliopistojoukkueen kanssa tuntumaa hakenut Winter on divisioonatasolle pätevä pelinrakentaja, jonka uran huippuhetkenä on Rautamaljan voitto kaudella 2012. Pelinrakentajan viime kausi Falconsissa alkoi hyvin, mutta luisui loppua kohden raiteiltaan joukkueen hävitessä neljä viimeistä otteluaan. Winter jätti joukkueen kesken kauden elokuussa.

Jaguaarien ilmoitus ei tullut yllätyksenä, mutta varmistaa silti talven aikana tulleet arviot tulevan kauden divisioonasta. Viiden joukkueen sarjassa tullaan näkemään ensi kaudella totuttua vähemmän ulkomaalaispelaajia. Esimerkiksi viime kaudella pelkästään Oulu Northern Lightsissa nähtiin viisi ulkomaalaisvahvistusta. Jotain tulevan kesän tilanteesta kertoo se, että tähän mennessä joukkueet ovat julkistaneet yhteensä ainoastaan kolmen amerikkalaispelaajan sopimukset.

Muuttaako julkistus käsitystäsi ensi kauden divisioonan voimasuhteista?

Lue myös

Kommentoi

 • liigassa ei ainuttakaan suomalaista qb:ta ja 1 divarissa ainoana winter? Hyvin menee suomi qb:lla…

 • No onhan niitä. Kauden aikana selviää paljonko peliaikaa kullekin siunaantuu ykkös qb: n takana. Joku voi päästä pelaamaan paljonkin.

 • Ihan vain tiedoksi, winter asuu hyvinkäällä ja pelaa siitä huolimatta jaguaareissa.

 • hyvinkääläinen tietää näköjään

 • Mistäs toi tieto tulee?

 • Voihan olla, että inkkarit lähtee suomalaisella QB:lla liigaan? Ulkomaan ihmeistä ei ole vielä mitään tietoa ja tuo rosteriin pelinrakentajaksi merkitty kaveri sai jo viime kaudella jonkin verran vastuuta. Tosin jos näin käy niin ennustan 0-10 kautta Kouvolalle.

 • Oulusta tai Tampereelta ei vielä mitään infoa vahvistuksista, pelipaikoista tai lukumääristä?

 • Tampereella jo ilmeisesti jenkki qb jo takataskussa, ei ole vain ilmoittanut asiasta minnekkään. Oulun suunnitelmista tietää varmasti parhaiten Tuomo itse mutta jokin ”hys hys” taktiikka sielläkin on menossa.

 • Pikaisen tarkastelun mukaan tulevan kauden rosterit löytyvät (divarijoukkueita) kaikilta muilta paitsi Oululta ja Jyväskylältä. Eikös ne pelitkin ala kohtapuoliin, niin olisi mukava tietää ketkä pelaa ja missä.

 • Niin, tuo nimilista (pelaajasopimukset) on käsittääkseni ollut kriteerien mukaan pakko julkaista jo hyvän aikaa sitten. Kaikki joukkueet eivät toki päivitä rosteriaan ja on toki mahdollista, että nimilista on julkaistu määräajan puitteissa jonkun uutisen ohessa, mutta näin nimilistat hukkuvat helposti ”uutistulvaan”. Edellistä kirjoittajaa kompaten: olisi todella mukava nähdä kaikkien 1-divisioonassa pelaavien joukkueiden AJANTASAISET rosterit heidän omilla nettisivuillaan ja niiden avulla muodostaa faktoihin perustuvia ennakkokatsauksia tulevaan kauteen.

 • Hei, Jaguaarien alustava pelaajaluettelo julkaistiin lokakuussa yksittäisen uutisen ohessa, kuten nimimerkki Ihmetys ounasteli.

  Jaguaarit aloitti harjoittelun ulkona viime viikolla. Pelipaikat elävät vielä hieman ja julkaisemme rosterin preseason-ottelun hypetyksen yhteydessä. Aktiivisille ykkösdivisioonan seuraajille voin esittää omasta puolestani pahoittelut siitä, että emme ole julkaisseet väliversioita nimilistasta. Tämä johtuu osin kiireistäni (pieni vauva, gradu, työharjoittelu + muut opinnot) joiden vuoksi en ole ehtinyt komentaa valmennusta ja joukkueenjohtoa listojen tekoon. Kevään opintokiireet alkavat kuitenkin olla loppusuoralla ja kuten olen suunnitellutkin, ehdin panostaa enemmän tiedottajan pestiini nyt kauden ja preseasonin alla ja aikana.

  Lupaan omasta puolestani, että Jaguaarit uutisoi aktiivisesti kauden aikana ja preseason ottelun alla. Liittyen tulevaan kauden markkinointiin, tarjoamme muuten mahdollisuuden ostaa kausikortit netin kautta tai suoraan älypuhelimeen. Kannattaa tutustua:

  http://www.jaguaarit.com/hanki-jaguaarien-kausikortti-w-zupista/