Uusia vahvistuksia liigajoukkueisiin

Gridiron Staff 12.3.2014 19:08 27 kommenttia

Viime kauden liiganelonen Vantaan TAFT vahvistaa puolustuksen takakenttäänsä NAIA-tason takapuolustajalla. Kulunut viikko toi vahvistuksia myös muihin pääkaupunkiseudun liigajoukkueisiin.

Vantaan TAFT:n julkaiseman tiedotteen mukaan seuran kolmas amerikkalaisvahvistus kesällä 2014 on Hastings Collegen 185-senttinen ja 82-kiloinen Garrett Griffeth. 22-vuotiaalla Griffeth päättää opintonsa keväällä ja saapuu toukokuussa Suomeen. Griffethin ja TAFT:n väliltä löytyy jo aiempi yhteys, sillä kaksi vuotta sitten Vantaalla pelannut Jordan Barta on Griffethille entuudestaan tuttu.

TAFT:n päävalmentaja J-P Kuusisto arvostaa etenkin uuden vahvistuksensa monipuolisuutta.

– Garrett ei ole fyysisin pelaaja, mutta on kentällä nopea ja varma taklaaja. Näillä ominaisuuksilla hän pystyy pelaamaan laajalla alalla kenttää monipuolisesti. Yksi merkittävä tekijä valintaan oli myös se, että hänellä on kokemusta molemmin puolin palloa. Hän pelasi pelinrakentajana high schoolissa ja yliopistossa usealla eri pelipaikalla, Kuusisto kertoo seuran sivuilla.

Griffethin HUDL-videoihin voi tutustua Europlayersin kautta.

69ersille kaksi europelaajaa

Vaahteraliigassa yhden voiton viime kaudella saalistanut Helsinki 69ers on esiintynyt kevätkaudella edukseen vahvistusrintamalla. Joukkueen jenkkikolmikko (WR RJ Long, QB Marques Ivory, LB Robert Bell) vaikuttaa ennakkoon erittäin kovalta. Viimeisen viikon sisään joukkue on vahvistunut lisäksi viime kaudella Jyväskylässä pelanneella britti Malik Mustaphalla sekä viimeisimpänä laitahyökkääjä Ario Winstonilla.

Ruotsin passilla Helsinkiin saapuva Winston on hankittu parantamaan joukkueen heittohyökkäystä ja helpottamaan RJ Longin peliä. 69ers onkin hyvää vauhtia siirtämässä hyökkäyksensä fokusta juoksupelistä heittopainotteiseksi. Charles McCrean ja Kris Kougian lähdön jälkeen joukkue kaipaa kipeästi uusia ratkaisijoita hyökkäyksen puolella. Isokokoinen Andre Dahlman on edelleen ainoa keskushyökkääjä, jonka joukkue listaa tulevan kesän rosterissaan.

Kuva: Henna Tomperi

Madsen ja Aarresuo Roostersin haastattelussa

Helsinki Roosters vahvisti puolustuksen takakenttäänsä Nokialta siirtyneille Nicholas Madsenilla ja Veijo Aarresuolla. Molemmat pelaajat olivat viime kauden Ghosthuntersin johtohahmoja puolustuksen takakentällä. Haastattelussa pelaajat kertovat omasta pelihistoriastaan sekä joukkueen valintaan johtaneista syistä. Aarresuo kertoo hakevansa Helsingistä mahdollisimman kovaa haastetta:

Roosterssin maine hyvänä paikkana kehittyä olikin tuttu laadukkaan valmennuksen ja kovan vaatimustason ansiosta. Lisäksi Nokian aikaiset yhteiset leiripäivät vain vahvistivat tätä kuvaa. Halusin mahdollisimman kovan haasteen itselleni ja samalla halusin myös kehittyä pelaajana sekä urheilijana. Kun joukkueessa oli vielä ennestään tuttuja kasvoja mm. Christoffer Anttila, Jussi Honkonen sekä Lasse Kankaanpää oli päätös loppujen lopuksi helppo, kun kyseinen mahdollisuus minulle tarjoutui. (lähde)

Roostersin puolustuksen takakenttää valmentava Sampo Ranta varmistaa Gridironin aiemman käsityksen nokialaispelaajien roolista. Kumpikaan pelaajista ei ole tullut Helsinkiin ainoastaan kuluttamaan penkkiä, vaan myös aloittavien pelaajien paikat ovat tarjolla.

– Veijo ja Niki ovat molemmat fyysisiä pelaajia. Niki tuo paljon kokemusta safetyn paikalle ja Veijo on näyttänyt vakuuttavaa räjähtävyyttä cornerin paikalla. He eivät pelkästään tuo tarvittavaa syvyyttä takakentälle, vaan molemmat taistelevat paikasta aloittavassa kokoonpanossa, Ranta toteaa seuran sivuilla.

Kommentoi

 • Veijo ja Niki ovat molemmat fyysisiä pelaajia? Taistelevat paikasta aloittavassa kokoonpanossa? Todella rumaa valehdella näille pelaajille, että muille ihmisille. Totuus on, että Roosters sai pari maksu-Uunoa lisää ja pojat saa mitalin juosten spessupeleissä kauden aikana.

 • Tottakai kaverit tulee joukkueeseen haastajan asemasta, se on selvää. Mutta jos ovat puhtaita ”maksu-Uunoja”, niin heidän edellään on sitten varmaan ainakin 6-7 kaveria? Clements, Rantala ja Ranta on Kelon puuttuessa varmasti ne selkeät johtohahmot, mutta näyttääpä se Roostersinkin takakenttä vähän uusiutuvan viime kaudesta.

  Roon Champions League -rosteri löytyy täältä.

 • En ymmärrä Laiska 87:n kommenttia ollenkaan. Kaverithan itse sanovat haastattelussa että valitsivat roon koska haluavat kehittyä treenaamisen kautta ja sen kautta hankkia peliaikaa. Miksi Ranta, nyt kun sopimukset on jo tehty ja kaverit ovat treeneissä käyneet, puhuisi potaskaa? Ja mitä vikaa on spessujen pelaamisessa? Laiska 87 ei taida ymmärtää mitä spessujen pelaaminen on, kun ne vedetään ihan kunnolla.

 • Miksi aloituskokoonpanoon liigassa kelpaava kaveri lähtee spessujen pelaajaksi 200km päähän ellei ole klassinen mitalin perään haikailija? On tullut dunkkuun Nokialla niin nyt menee sinne, missä kaikki muutkin, että voi sitten tuulettaa mitali kaulassa ja sanoa pelasin kaikki extra-pointit? Tuurasin hyvin kun aloittavat tartti lepoa? Tää ei ole ammattilaislaji. Mä menisin sinne, missä saa pelata. Tai sanotaanko että kentälle pääsy edes hieman todennäköisempää kuin olla DB nro 11. Tietty jos ei haluu pelata niin ymmärrän.

 • Ilmeisesti täydellinen rosteri on 11 ukkoa, jolloin kaikki pelaa 100% pelistä.
  Jos on yli sen niin ne ovat vain mitallin metsästäjiä tai muita glory huntereita.

 • Onhan taas ihme valitusta. Kuten Roostersin valmentaja sanoi, heidän maajoukkuepelaajilla on tulossa n. 20 matsin kausi. Jos tavoitteena on olla iskukykyinen joukkue myös kauden lopussa, on ihan selvää, että syvyyttä tarvitaan. Ja jos joku jaksaa seitsemää kuukautta ajella Tampereelta Helsinkiin 3-4 viikossa vaan sen takia, että pääsee baarissa leijumaan olevansa Suomenmestari, niin melkoisia sankareita ovat.

 • Kuka tietää kunkin motiivit siirtymiselle seurasta toiseen? En ainakaan minä, joten pidän turpani kiinni. Ehdotan samaa toimintamallia muillekin tietämättömille!

 • Oulun suunnalta ei ole juuri positiivisia siirtouutisia tippunut sitten vuodenvaihteen jälkeen ja kotisivutkin ovat päivittämättä. Lappu luukulle vai missä oikein mennään??

 • Oulu pyristelee tämän kauden ilman jenkkejä ja 2015 ollaan 3. Divarissa

 • Kuulostaa kyllä surulliselta, mikäli oikeasti ollaan lähdössä kauteen ilman uusia vahvistuksia. Harris, Saloranta, McKean ja Nissinen poissa viime kauden lopun rosterista. Tuosta voi jokainen vetää itse itse johtopäätöksensä kauden odotusarvoista voittojen suhteen..

 • Onhan vielä hieman aikainen ja voi olla että kaikki joukkueet eivät vielä vain ole halunneet uutisoida jenkkivahvistuksistaan. Samaan hengenvetoon on hieman kumma että enempää ei ole signauksia tullut. Jenkkien vaikutus nimenomaan divarissa on erittäin suuri. Vaikka esim. Jyväskylällä on Vaahtera kokemusta monelta vuodelta en usko että hekään pystyvät sarjaa voittamaan ilman jenkkejä Oulusta puhumattakaan.
  Tampereelle on tunnetusti kyllä aina jenkit tullut mutta eivät ole Bishoppia lukuunottamatta olleet mitään sateentekijöitä.

 • Tampereella Bishop ollut pelkästään hyvä jenkki? Mites se yhden vuoden QB/C -yhdistelmä. Nehän voitti kahdestaan pelejä. Varsinkin se Quuppa oli sikahyvä. Sehän palautti potkujakin ja monesti pohjiin saakka. Bishophan aloitti hyökkäyksen puolella ja kuulemma meinas lentää joukkueesta ulos, kun hommasta ei tullut mitään. Siirrettiin endiksi ja sittenhän se sai muutaman säkin ja sopparin seuraavaksi kaudeksi Seinäjoelle.

  Ja en ole tamperelainen, koska kuitenkin joku sitä seuraavaksi huutelee.

 • Olet oikeassa, en tiedä miten pääsi unohtumaan. Se QB oli kova, mutta silloin taisi olla Tampereella täysi mätä puolustus ku ottelut päättyi 55-61 tyyliin. Mikä sen QBn nimi nyt olikaan?

 • Hieman ihmetyttää tuo kommentti, että hyökkäyksen puolella Bishopista ei ollut mihinkään. Kauden 2009 tilastoissa koko kaudelta kuitenkin juoksuissa joukkueen paras keskiarvo 8,8j per kanto (yli 5 kertaa kantaneista), toiseksi eniten maaleja ja kokonaistilastot:
  Bishop III R 26 -229 8.8 3 67 25.4

  Kun vielä huomioidaan se, että noista kannoista ensimmäisessä viidessä ottelussa tapahtui 5 ja sen jälkeen seuraavassa kolmessa 8,4 ja 9 kantoa, niin ei oikein kuulosta todenmukaiselta tuo huhu. Enemmän tulee mieleen kysymys siitä, että olisiko herralle kannattanut antaa palloa hieman useammin? Etenkin kun Saints sattui voittamaan nimenomaan nuo pelit, joissa Bishop sai 8 ja 9 kantoa. Ne olivat myös ne ainoat voitot sillä kaudella =)

 • Tampereen 2008 kuuppa oli Chris Sharpe. En oo sen kesän jälkeen nähnyt maalia puolesta kentästä Qb-sneakilla.

 • Sharpen statsit Division III-tason parhaana pelaajana palkitulta kaudelta:

  Sharpe ranks first in the nation (Division III) in average yards
  rushing per game (161.8), scoring average per game (17.7), and touchdowns
  (35).

  Huikea kaveri, jonka kompastuskiveksi urallaan jäi rapiat 175 senttimetrin mitta.

  Alla linkki honouriin:

  http://www.prnewswire.com/news-releases/springfield-college-qb-chris-sharpe-wins-national-melberger-award—-top-division-iii-football-player-56274532.html

 • Jotenkin tuntuu oudolta kun näillä foorumeilla hirveästi kritisoidaan, että joihinkin joukkueisiin siirtyy porukkaa ja ulkomailtakin hankitaan pelaajia, mutta sitten samalla taas kritisoidaan kun johonkin toiseen joukkueeseen ei tuoda ulkomaan pelaajia tai houkutella suomalaisia huippuja. Itse uskon että divarin voittamiseen ei välttämättä tarvita kaikkia vahvistuksia vaan vahva vahva runko omista pelaajista. Turku viime vuonna ja TAFT vuosina 2010-2011, ovat hyvät esimerkit tälläisistä joukkueista joilla oli omarunko kunnossa, vaikka heillä olikin tuontipelaajia.

 • Eiköhän me kaikki ymmärretä mistä tässä itkemisessä on kysymys: Oma jengi on kuralla ja harmittaa kun Roosters näyttäis ottavan kaulaa paperilla. Sitte keksitään ihan mitä tahansa, jotta saadaan purettua sitä katkeruutta. Junnut maksaa, vierastyöläiset maksaa, maksetaan liikaa vierastyöläisille, rekrytoidaan liikaa, ei rekrytoida tarpeeks IFAF-liigaa ajatellen, koko joukkue on pelkkä RoJo, jota vasten on ihmeellistä valittaa ylipäätään rekrytoinnista, koska ei kai sillä ole merkitystä kun RoJo on koko joukkue… jne, jne…

  Koirat haukkuu ja karavaani kulkee.

 • Mitä jos muutkin seurat alkaisivat panostaa perusasioihin, eli valmennukseen? Hyvä valmennus houkuttelee hyviä pelaajia ja sillä nostetaan suomalaisen pelaajarungon tasoa. Edes tuontiarmeijalla ei saa paikattua kapeaa valmennustiimiä ja olematonta pelaajarunkoa (vrt. viime vuoden Kouvola). Maksaisiko se itsensä takaisin, jos tuontipelaajien sijaan maksettaisiin enemmän hyville valmentajille?

 • joo kyllä valmennus (hyvä sellainen) luo pohjan joukkueen kehittymiselle ja pärjäämiselle. Onneksi monessa seurassa ja joukkueessa valmennukseen on jo panostettukin ja tuloksia saatu aikaan (esim. Hanko, Vaasa, Saints, Trojans, Roosters, Crocodiles, jne) Valmentajista ja varsinkin kokeneista sellaisista on vain niin kova pula Suomessa.

 • ja tietenkin myös TAFT

 • Pointti valmentamisessa ei ole se, että on helppo napsia Maddenista tai netistä löytyvistä pelikirjoista hauskalta näyttäviä heittokomboja tai zone dog -kutsuja ja ruveta pelleilemään niillä ja jättää opettaminen sikseen. Liian harva Suomessa osaa OPETTAA valmentajana. Välillä tuntuu, että mitä – miten – miksi -tyyli opettaa on täysin kadoksissa. Hyviä valmentajia Suomessa ei ole kovin montaa, toivottavasti asia kääntyy positiiviseen suuntaan lähitulevaisuudessa.

 • En tiiä onko ollut aikaisemmin esillä, mutta Micky Kyei on näköjään lähdössä Junior collegeen http://trombit.net/micky-kyei-amerikkalaista-jalkapalloa-porvoon-ja-kalifornian-valilla/

 • Hienoa katsoa kun nuoret kaverit lähtee kokeilemaan tasoaan Jenkkeihin.

 • Mikäs meno Hyvinkäällä on valmennuksen ja pelaajien suhteen? Ainakaan siirtoja sinne ei ole paljoa uutisoitu.

 • Valmennus tällä hetkellä Hyvinkäällä hyvässä kunnossa, Rami Lilja on vastuu valmentaja, ja Jan Vilkko puolustuksen koordinaattori. Elikkä valmennus osaamista ja tietämystä löytyy kosolti ja Linjoja on valmentamassa käynyt myös Janne Kilpeläinen. Elikkä valmennus paketti siellä hyvässä kunnossa.