Roostersin Champions League -rosteri julki

Tuomo Tomperi 7.3.2014 14:18 15 kommenttia

IFAF Champions Leagueen valmistautuva Helsinki Roosters on tänään julkaissut 52 pelaajan miehityksensä. Punapaidoilta löytyy riittävää syvyyttä jokaiselta pelipaikalta.

Uuteen eurosarjaan osallistuva Roosters aloittaa IFAF:n alaisen European Champions Leaguen toukokuun viidentenä, kun joukkue matkustaa Ruotsin Örebrohon ottamaan mittaa fyysisestä Black Knightsista. 13 kautta Superserienissa pelannut Örebro Black Knights selvisi viime kaudella Ruotsin liigan finaaliotteluun, jonka se hävisi kuitenkin nelinkertaiselle puolustavalle mestarille Carlstad Crusadersille lukemin 47-25. Örebron paidassa nähdään aiemmin Tampere Saintsia ja Seinäjoki Crocodilesia Suomessa edustanut keskushyökkääjä Veikka Lehtonen, jonka uudesta jatkosopimuksesta joukkueeseen tiedotettiin alkuviikosta.

Tänään julkaistusta 52 pelaajan rosterista Roosters valitsee 45 pelaajaa pelipäivän miehitykseen. Perinteisessä mielessä ajateltuna joukkueen kokoonpano ei sisällä lainkaan ns. europelaajia, sillä Champions Leaguen säännöt laskevat amerikkalaiskiintiöön myös ne pelaajat, jotka ovat pelanneet USA:n yliopistosarjoissa. Näin ollen Rocky Ciasullin ja Mark de Swartin jatko joukkueessa muuttui eurosarjaa ajatellen mahdottomaksi. Suurimpia poisjääneitä nimiä ovat laitahyökkääjä Torsten Malm, tukimies Emil Westrin sekä takapuolustaja Aku-Teppo Kelo. Kaudella 2012 929 jaardia ja kymmenen touchdownia kerännyt Malm esiintyi loukkaantumisen vuoksi viime kaudella pienemmässä roolissa, mutta varsinkin Ciasullin lähdön jälkeen hänen panostaan olisi joukkueessa kaivattu. Westrinia ei Helsingissä kesällä nähdä, mutta loukkaantunut Kelo saattaa liittyä mukaan joukkueen liigajoukkueeseen kesän mittaan.

Pelinrakentajaosastolla Roosters jatkaa täsmälleen samalla miehityksellä viime kauteen verrattuna. Keskushyökkääjä Jaycen Taylorin varamiehinä nähdään Alexander Kurosen poisjäännin vuoksi nokialaistaustainen Christoffer Anttila sekä nuoret Patrik Puhtimäki ja Jere Jussila. Laitahyökkääjäosastolla joukkue luottaa todennäköisesti eniten Ilkka Laitisen, Kimi Linnainmaan, Markus Lievosen ja konkari Henri Myöhäsen taitoihin, mutta myös kokoonpanon muilla pelaajilla voi olla sanansa sanottavana. Hyökkäyksen linjan uusina niminä nähdään luonnollisesti Iiro Luoto sekä Crocodilesista siirtyvä Tony Lehtola.

Puolustuksessa John Clementsilta odotetaan luonnollisesti paljon. Punapaitaan palaava Matias Sarvela, Victor Sarvi, Aaro Eliasson ja Porvoosta saapuva Santtu Äyräväinen nousevat todennäköisesti välittömästi puolustuksen avainpelaajien joukkueen. Muita uusia ja mielenkiintoisia nimiä ovat Ghosthuntersista siirtyvät Veijo Aarresuo sekä Nicholas Madsen, jotka nousevat ennakkoarvioissa mukaan taistelemaan merkittävästä peliajasta. Roosters listaa maajoukkueessa laitahyökkääjää pelanneen Julius Majanderin rosterissaan takapuolustajana.

Roosters-valmentaja Juha Hakala odottaa joukkueeltaan paljon. Valmentaja pitää pelaajamateriaalia laadukkaana. Kauden avausottelun merkitystä Hakala ei lähde vähättelemään.

Ensimmäinen ottelu asettaa mielenkiintoisen asetelman heti kauden alusta. Ottelu on meille kuin playoff-ottelu. Ottelun tulos määrittää hyvin pitkälti jatkomenestymis mahdollisuudet IFAF Champions liigan alkulohkon osalta. Joukkueessamme on suuri määrä uusia pelaajia, jotka vielä opettelevat hyökkäyksemme ja puolustuksemme pelikirjoja. Eli huolellinen valmistautuminen ja sen myötä uusien pelaajien sisäänajo pelisysteemeihin ovat avainroolissa ennen ensimmäistä ottelua. Tämä pitää tehdä myöskin suhteellisen lyhyessä aikataulussa, kun ensimmäiseen otteluun on enää aikaa vain alle kaksi kuukautta, eli kahta seuramme äskettäin julkisesti julkaistua pelaajille asetettua odotusta lainaten “GET BETTER TODAY” & “PAY ATTENTION TO DETAIL” ja noudattaen olemme hyvällä tiellä. (lähde)

Eurosarjaan osallistuminen vaikuttaa Roostersin kokoonpanoon myös kesän liigakautta ajatellen. Joukkueen kauden pääpaino on epäilemättä kevään kansainvälisissä otteluissa. Koska Champions Leaguen säännöt rajoittavat europelaajien liittymistä joukkueeseen, ei Roosters todennäköisesti hanki tällaisia pelaajia myöhemminkään ainoastaan kotimaan kautta ajatellen. Nyt julkaistu rosteri on siis hyvällä todennäköisyydellä varsin lähellä sitä, millä Roosters lähtee puolustamaan mestaruuttaan kesällä 2014.

Lue myös

Kommentoi

 • parhaat Euroopan joukkueista pelaa omaa sarjaansa eli R voi hyvällä säkällä voittaakin tämän b sarjan ja voi että sitä hypetystä ;)

 • Mistä tätä oikein kumpuaa? Paras Suomesta pelaa tätä sarjaa Suomen edustajana. Muut mahtuis sitten c-sarjaan. Äkkiä ne saksankieliset maat nousivat kärkeen ja yhtä äkkiä kärki tulee vaihtumaan, kun uudet huiput tunkeutuvat kärkeen. Toivottavasti siihen kuuluu joku jengi Suomesta, jolloin mulle on ihan sama mikä – mieluummin Suomesta kuin Ruotsista tai Tanskasta.

 • ”Champions Leaguen säännöt rajoittavat europelaajien liittymistä joukkueeseen”. Mites tää sarja ny eroo sitten vaahterasta tai muista Suomen sarjoista, jossa europelaajia aina perustellaan EU:n vapaalla liikkumisella bla bla bla…

 • Säännöt rajoittavat ns. europelaajien eli kahden passin amerikkalaispelaajien käyttöä, kuten tuossa jutussa sanotaan. Ja ihan selkeällä suomenkielellä.

 • Nii-iiin! Ja siinä se koko kysymyksen juju.

 • ”USA:n passilla olevia tai ulkomaalaisia USA yliopistossa pelanneita pelaajia saa olla pelaajaluettelossa kolme, mutta pelipäivänä vain kaksi” Lainaus Roostersin uutisesta.

  IFAF CL:n määräyksissä on painotettu ”kotikasvatusta”. Ja rajoittavana tekijänä on passin lisäksi myös taso millä on pelannut USA:ssa. Eli esim. Matias Sarvela lasketaan Suomen ulkopuolella amerikkalaiskiintiöön, koska on pelannut Louisiana Collegessa.

  Ruotsin liiton sivuilta löytyy juttu pelaajakriteereista på svenska:

  http://www.swedishfootballnetwork.se/2013/09/champions-league-redan-2014/

  Tarkoituksena on saada peliaikaa eurooppalaisille pelaajille. Ja jos noita määräyksiä ymmärrän, niin kahden passin pelaaja voinee pelata sarjassa mikäli toinen passi on eurooppalainen, eikä ole pelannut college-tasolla tai korkeammalla USA:ssa.

 • Gridiron voisi tehdä kattavan jutun tästä jenkkipelaaja-meiningistä EU-sääntöineen. Ehkä jopa liitto antaisi haastattelun aiheesta. Niin iloisesti menee jengillä sekaisin työvoimaan liittyvät säännöt ja muut säännöt kerta toisensa jälkeen. Nämä ihmettelijät voisivat yrittää seuraavaksi miettiä sitä kuinka on mahdollista, että naisille järjestetään omia miehiltä suljettuja sarjoja, vaikka sukupuolen perusteella syrjiminen on työelämässä kiellettyä.

 • Ei säännöt mene sekaisin. Ihmetystä herättää se miten samoja sääntöjä tulkitaan eri yhteyksissä ja eri sarjoissa eri tavoin. Tulee mieleen miten EU- direktiivejä tulkitaan useissa maissa omien intressien mukaan. Olisiko suomalaistenkin aika lähteä omien tulkintojen tielle?

 • Sarvela on varmaankin home grown pelaaja, koska sellaiseksi lasketaan myös pelaaja, joka on pelannut vähintään kaksi perättäistä vuotta 14-21 vuotiaana joko siinä seurassa jota nyt edustaa tai muussa samaan kansalliseen liittoon kuuluvassa seurassa.

  IFAF säännöstä on hyvä huomioida, että se ei rajoita kansalaisuuden perusteella. Eli jenkkikin voi olla suomalaisen seuran home grown pelaaja, mikäli täyttää tuon kahden vuoden pelaamisen 14-21 vuotiaana.

 • Sarvela on Suomessa home grown pelaaja, muualla lasketaan amerikkalaiseksi tuon yliopistopelaamisen takia. Jos olisi pelannut tuon kaksi vuotta 14 – 21 vuotiaana esim. Ruotsissa, niin silloin laskettaisiin myös siellä kotikasvatetuksi. Näin tuon yliopistopykälän ymmärrän.
  Sama koskee myös Iiro Luotoa NFL-kokemusta omaavana. Tosin lasketaanko iiron NFL-Europe pelien takia myös Saksassa kotikasvatettujen joukkoon? Sopiiko tuohon ikähaarukkaan?

 • Eli onko niin, ettei Sarvela voisi edustaa mitään muuta suomesta tulevaa joukkuetta, kun kerran on Roostersin ”home grown” pelaaja? Muutenhan nämä säännööt tosiaan ovat niitä EU:n vapaan liikkumisen sääntöjä vastaan. Eli EU-kansalainen on EU-kansalainen, oli se passi sitten suomesta tai italiasta. Esim Wolvoilla (jos pelaisi näissä peleissä) ei pitäisi olla enempää oikeutta peluuttaa Sarvelaa kuin vaikka Örebrolla.

 • Sarvela on suomalaisena Suomessa home grown pelaaja eli voi edustaa mitä tahansa suomalaista seuraa. Ainakaan tuolla Ruotsin liiton jutussa ei puhuta seuroista vaan maista ja kansalaisuuksista.

  EU-sääntönä voidaan pitää nuo rosterissa sallitut 23 kpl muut-luokkaan kuuluvat.

  http://www.swedishfootballnetwork.se/2013/09/champions-league-redan-2014/

 • miksei voi puhua vain amerikkalaisen jalkapallon mestareiden liigasta?

 • sen takia kun Saksan ja Itävallan joukkueet pelaavat omaa sarjaansa jonne ei R mahtunut ;)

 • Saksa ja Itävalta kuuluu vanhaan Huberin EFAF blokkiin joka nyt viimein kuopattiin. IFAF maat pelaavat tänä vuonna omaa liigaansa. Ei tuota Big6-liigaa ole enää ensi vuonna vaan kaikki samassa mestareiden liigassa.