Kuusi joukkuetta kilpaili heittoturnauksessa

Gridiron Staff 22.2.2014 19:31 9 kommenttia

Kuopio Steelersin Andy Bezairen ideoima 7vs7-heittoturnaus keräsi kuusi joukkuetta Hämeenlinnaan.

Ilman kontaktia pelattuun turnaukseen osallistui kuusi joukkuetta eri sarjatasoilta. Viime hetkillä mukaan tulleen Porvoon Butchersin joukkue vei turnauksen voiton ennen Hämeenlinna Huskiesia. Maajoukkueen pelikirjaa käyttäneen Butchersin pelinrakentajana toimi maajoukkuemies Miro Kadmiry, joka sai hyvää harjoitusta ennen huomisen maajoukkueleiriä Turussa. Turnauksen kolmas sija tasattiin Steelersin ja East City Giantsin välillä. Helsinki 69ersin kaksi joukkuetta sijoittuivat sijoille 5 ja 6.

Ensimmäistä kertaa järjestetty turnaus pelattiin puolen kentän hyökkäyskilpailuna. Joukkueet aloittivat vastustajan 35 jaardin linjalta. Ennen 15 jaardin linjaa käytössä oli kolme downia, 15 jaardin sisäpuolella neljä. Pelinrakentajille tarjottiin 3,5 sekuntia aikaa heittää palloa. Bezairen mukaan turnauksen tavoitteena on tarjota joukkueille mahdollisuus harjoitella heittopeliä voimakkaammin talvikaudella. Organisoitu turnaus antaa pelinrakentajille ja laitureille mahdollisuuden parantaa ajoituksiaan ja puolustusten lukutaitojaan.

Lue myös

Kommentoi

  • Hieno idea järjestää tälläinen turnaus, toivottavasti saa jatkoa ensi vuonna!

  • Kiitoksia turnauksesta kaikille järjestäjille ja mukana olleille. Ollapa joku foorumi, jossa tuota voisi kehittää eteenpäin esim. ensi talveksi. Kuitenkin ainutlaatuinen tilaisuus uusille ja muuten kokemattomille pelaajille kohdata maan eliittiä ja kaikentasoisia vastustajia. Laittaa varmasti seuran ja pelaajienkin tekemiset perspektiiviin.

  • Ainakin itsellä heräsi heti kiinnostus tuohon turnaukseen, jos sellainen järjestetään ensi syksyllä tai keväällä. Aina kun pystytään tarjoaan kilpailumahdollisia offseasonilla, se vie lajia eteenpäin.

  • Oli kyllä hienosti järjestetty turnaus ja varmasti toimi jengeille hyvänä testinä heiton suhteen.

  • Oliko tästä jossain infottu aiemmin vai haluttiinko pitää vaan tietyn porukan tapahtumana? Voisi olla enemmänkin osallistujia tulossa jos olisi tiedossa aiemmin ;)

  • Tämä ensimmäinen kerta oli vain kutsutuille joukkueille. Ehkä jatkossa jotain muuta.

  • Voiskohan tälläinen toimia jatkossa useamman turnauksen talvisarjana? Sais suomalaiset qb:t ja wr:t arvokasta harjoitusta pelitilanteista..

  • Samanlainen turnee rb/lb, dl/ol?

  • dl/ol turnaus voidaan järjestää tarpeeksi ison ruokapöydän ääressä..