John Breza vahvistaa Wasa Royalsia

Tuomo Tomperi 18.2.2014 14:46 15 kommenttia

Yhtenä ykkösdivisioonan voittajasuosikeista pidetty Royals panostaa juoksupuolustukseen. Tukimies John Brezalle tuleva kausi on jo toinen Suomessa.

Viimeiset kolme kautta Ranskassa La Courneuve Flashissa pelannut Breza nähtiin Suomessa kaudella 2010, kun hän vahvisti Helsinki Roostersia. Loppukaudesta Helsinkiin saapunut Breza oli tuolloin tärkeässä roolissa punanuttujen puolustuksessa. Välierässä Seinäjoki Crocodilesia vastaan hän oli joukkueensa toiseksi paras taklaaja, mutta helsinkiläisjoukkueen tie tyssäsi silti lukemin 42-28. Ranskassa Brezan joukkue Flash menestyi erinomaisesti hänen toimiessaan joukkueen kapteenina jokaisena vuonna. Mestaruuskaudella 2011 Flashia ja Brezaa valmensi myöhemmin Oulussa valmentanut amerikkalaisluotsi Cam Olson.

Tukimiehen sopimus on odotettu uutinen vaasalaisjoukkueelle, joka ilmoitti jo aiemmin lähtevänsä kauteen kahdella amerikkalaisvahvistuksella. Pelinrakentaja Herbert Bynes nähdään hyökkäyksen puolella, Breza puolustuksessa. Päävalmentaja Seppo Evwaraye kertoo joukkueen sivuilla Royalsin hakeneen impact-pelaajaa, joka pystyy vaikuttamaan peliin mahdollisimman tehokkaasti. Näin Breza on pelipaikaltaan luonnollinen valinta.

Miksi Royalsin puolustukseen hankittiin juuri tukimies ja John Breza?
”Hankittiin tukimies, koska haluttiin pelaaja, joka pystyy vaikuttamaan mahdollisimman laajasti puolustuspelaamiseen. Hän tulee esille tuomalla painetta, peittämällä sekä taklaamalla. Pelaajaksi valikoitui Breza suhteellisen nopeasti. Hän oli oikeastaan minun ykkösvaihtoehto. Tunsin hänet omalta viimeiseltä pelikaudeltani kun minä pelasin Porvoo Butchersissa ja hän Helsinki Roostersissa.

Vahvassa myötätuulessa kauteen valmistautuva Royals on toistaiseksi ainoa ykkösdivisioonan joukkue, joka on ilmoittanut tulevan kauden amerikkalaisvahvistuksistaan. Arvioidemme mukaan Tampere Saints ja Hyvinkää Falcons hankkivat amerikkalaispelinrakentajan vahvistamaan joukkueitaan ensi kaudella. Jyväskylän Jaguaarien ja Oulu Northern Lightsin suunnitelmista vahvistusten suhteen ei ole tihkunut tietoa julkisuuteen.

Ykkösdivisioonan joukkueet ovat muutamana viime vuonna tuoneet mielellään täydet kaksi amerikkalaispelaajaa, ja joissain tapauksissa kokoonpanoja on vielä erikseen täydennetty europelaajilla. Viime vuonna suuntaus näytti kuitenkin hieman muuttuneen. Kouvola Indiansin ja Helsinki 69ersin noustua liigaan vain kaksi viime kauden divisioonajoukkueista toi molemmat sallitut amerikkalaispelaajat. Onkin täysin mahdollista, että sama trendi jatkuu myös kesällä 2014.

Lue myös

Kommentoi

 • Eli kysymysmerkiksi jää edelleen siis Royalsin rissupeli. Puolustus on ok ja juoksu peli hyvä, mutta ottaako rissut sitten amerikanpojan pallot kiinni?

 • Väittäisin että Vaasassa on divarin parhaat rissut ja TE. Kesällä se sitten nähdään.

 • Vaasan rissut on kyllä aivan kädettömiä.

 • Väittäsin että Diipa Daapa edustaa kesällä Vaasan miehistöä, ehkä jopa rissuosastoa? Kävitkö kattomassa montakin Jaguaarien tai ykkösen peliä viime kaudella, että sulla on ihan faktaakin heittää tähän vai onko kyseessä puhdas körttiläinen uho?

  Vastaan jo ennakolta asiaan, jota todennäköisesti mietit: Ei, en ole nähnyt Vaasan peliä viime kaudella ja voihan se olla että teillä onkin divarin parhaat rissut ja TE. Muuan Ahilakin on paperia teidän rinnalla :)

 • Herranjumala että tulee divarin keskushyökkääjillä äitiä ikävä kesällä. Oli Roosters aikoina jo aivan järkyttävän kova tukimies suomen kentillä ja tulee divarissa pyörittämään miten tahtoo

 • Ootellaan nyt ihan rauhassa että ne pelit edes alkaa. Teillä on Vaasassa kova buumi, hyvä näin mutta pelatkaa nyt edes yksi peli ennen kun alatte raivaamaan vitriinistä tilaa kannulle. Siellä on esim. Pohjoisessa aika kova nippu ensi kesälle.

 • Tuskinpa vain täällä kukaa vaasalainen huutelee yhtään mitään. Muiden joukkueiden trollit käy sekoittelees pakkaa… Pelataan ne pelit

 • ”Jyväskylän Jaguaarien ja Oulu Northern Lightsin suunnitelmista vahvistusten suhteen ei ole tihkunut tietoa julkisuuteen”
  Aika mielenkiintoista ettei Tomperi saa kaivettua Oulusta tietoa mahdollisista jenkeistä…toisin sanoen Oululle ei ole jenkkejä tulossa tai sitten seurajohdolla on pallo pahasti hukassa. Veikkaan isoa floppia pohjoiseen.

 • Samaa ihmettelin itsekkin että eikö Tuomo saa mitään tiedon jyviä Northern Lightsin päättäviltä elimiltä? Kovin on aikaisin vaasalaiset liikkeellä ettei vaan sitten tule tehtyä hätäillen näitä juttuja. Vaikea sanoa kuinka hyvä Jyväskylä on jos tosiaan kuulopuheet ovat totta ja amerikan apuja ei siellä näy. Itse toivon mahdollisimman tasaista ja yllättävää kautta.

 • Tuskimpa Tomperi kertoisi Lightsien sisapiiritietoa taalla Gridironissa vaikka sita tietoa olisi. Varmaan odottaa etta joukkue tiedottaa ensin.

 • tällä hetkellä näyttää siltä että 1 divari tulee floppaamaan todella kovin. Jos jyväskylä ja oulu lähtevät ilman jenkkejä pelaamaan ( ottaen huomioon että kovimmat pelimiehet viime vuodelta ovat myös siirtyneet muualle), niin ei kauhean kovatasoisesta ”kilpasarjasta” voi haaveilla. Saints on myös ollut todella hiljaa aikeistaan. Eikä falconskaan ole kauheasti uutisoinut viime aikoina. eli vaasa vaahteraan 2015.

 • Nokian poisjäänti tekee ison loven ykköseen myös..aika amatöörimeininki valitettavasti.

  Ja jos Vaasa on nostamassa profiiliaan niin lieneekö se lajille muuta kuin plussaa? Kaikkien etu olisi tasainen ja kovatasoinen sarja jossa tiukkoja pelejä ja todellisia haastajia Vaahteraliigaan.

  Toivotaan nyt että Oulu ja Jyväskylä antaisivat Vaasalle vastusta ensi kaudella kuten Hämeenlinna viime kaudella.

 • Lassi, viime vuonna tähän aikaan Oulu ilmotti 2 jenkkiä ja 4-6 europelaajaa, nyt ei mitään. Jossain siellä mättää…

 • Vaasassa on kiva noste monella eri tapaa mutta ei nyt kruunata mestareiksi vielä. Breza on kyllä kova divariin mutta pelataan ensin ne pelit ja paukutellaan henkseleitä sitten.

 • Hmmm: Olen samaa mieltä, että Oululla ei nyt välttämättä ole pakka ihan kasassa, pointtini oli lähinnä siinä ettei Tomperi varmaan halua itse julkistaa joukkueen sisäistä tietoa ennen kuin joukkue siitä itse haluaa ilmoittaa.