Nokia Ghosthunters luopuu sarjapaikastaan

Gridiron Staff 15.2.2014 12:16 91 kommenttia

Ykkösdivisioonan välieriin viime kaudella yltänyt Nokia Ghosthunters on SAJL:n julkaiseman tiedotteen mukaan luopunut sarjapaikastaan ensi kaudelle.

Ghosthunters lähti tulevaan kauteen haastavista asetelmista, sillä useita viime kauden ratkaisupelaajia jättäytyi pois joukkueesta talvikauden aikana. Jälkiviisaasti ajatellen uutiset Velipekka Jaakonsaaren ja Joni Virtasen siirtymisestä Crocodilesiin ennakoivat tulevaa, mutta joukkueen jättäytyminen pois sarjasta on silti yllätys.

SAJL on tiedottanut liittohallituksen käsittelevän asiaa 25.2. pidettävässä kokouksessaan. Divisioona on sääntöjen mukaan mahdollista pelata myös viidellä joukkueella.

Lue tiedote SAJL:n sivustolta.

Kommentoi

 • Johan on menoa, ei ollut ensimmäinen jengi tän talven aikana.

 • Tuntuu että ei ole suomijefu mennyt kauheasti eteenpäin kun näitä luovutuksia tulee vuodesta toiseen. Ei voi lajia ottaa kauhean vakavasti näiden uutisten jälkeen. Sääli. Vaahteraliigassa on kuitenkin porukkaa ( pieni osa, mutta kuitenkin) joka suhtautuu lajiin niin ammattimaisesti kuin se vain on mahdollista. Tällä tavalla ei vain päästä siihen että kaikki pelaajat korkeimmalla sarjatasolla olisivat samalla mentaliteetilla mukana.

 • Mikähän seura nousee tilalle vai mitenköhän tilanne etenee? Hämeenlinna, kuopio.. ?

 • Tuskin kukaan enää tässä vaiheessa haluaa ottaa ykkösen paikkaa vastaan. Harmillisia nämä jokavuotiset poisjäämiset…

 • Vaikea olisi lähteä rakentamaan ykköseen sopivaa jengiä enään. Tarvisi sponsorit ja muut katsoa uudestaan kun nykyisessä ykkösessä ei pelata ilman jenkkejä. Eli ihmettelen jos joku nousee tilalle.

 • Ei ole hyvä nyt tämä ollenkaan. Mitäs seuroja nyt sit on jo tippunu viime vuoden joukkueista, Pori, Salo ja nyt Nokia… Oliko muita vielä? Saattaa valitettavasti myös tippua kesken kautta muutama lisää…

 • Pitäisiköhän liitossa hälytyskellojen soida? Eikö liiton pitäisi juuri nyt nousukauden aikana huolehtia seurojen jatkuvuudesta, jotta laji kehittyisi jatkossakin? Tarvitaanko jenkkejä ykkösessä?

 • Kyllä ne jenkit varmaan ”tarvitaan” ykkösessä, muuten tulee ihan helvetin iso askel liigaan.

 • Toivottavasti Nokialta saadaan virallinen selvitys siitä, miksi sarjasta on luovuttu. Lisenssiä varten on oltava tietty määrä pelaajasopimuksia ja taloustilanteenkin pitää olla jollain tavalla uskottavalla tasolla. Onko niin, että lisenssiä haettaessa on unohdettu kertoa koko totuus vai miten tässä vaiheessa kun lisenssi on jo myönnetty, tulee vieläkin poisjääntejä.

 • Ei vaan seurojen hälytyskellojen pitäisi soida, jos ovat sitä mieltä, että jenkkejä ei tarvitse ykkösessä. Liittokokouksissahan noista taidetaan päättää ja taitaa tarvita vielä jonkun joka esittää sen asian siellä. Huvittaa, kun joku aina puhuu liitosta, kun seurat ovat itse asioissa päätösvaltaisia. Eivät tietysti aivan kaikessa, mutta pääsääntöisesti.

  Eikö seurojen pitäisi itse huolehtia jatkuvuudestaan juniorien kautta? Ja onhan noita määräyksiä juniorikiintiöistäkin taitanut olla jo pitemmän aikaa, miten sitten ovat toimineet käytännössä, en tiedä.

  En myöskään minä usko, että millään nykyisen kakkosen seuralla on taloudellisesti varaa nousta ykköseen Nokian tilalle ensi kaudeksi.

  Itse olen sitä mieltä, että ykkönen on monelle seuralle liian kallis paikka jenkkeineen ja mitä muita maksuja siellä nyt sitten olikaan.

 • Ongelma nro1 on ykkösen jenkit. Sinne ei haluta nousta kuin vasta sitten kun on kerätty rahaa vuosia niiden ylläpitoon. Jatkuvuuden kannalta tämä on hölmöläisten hommaa. Sallisin kompromissina vain yhden jenkin ja vaatisin syyskuussa vähintään 40 miehen sopparit paperissa että voisi ilmoittautua sarjaan. Näin on pakko toimia kun selvästikkään liiton ”kriteerit” eivät vain toimi. Junnukriteerit – miten ne auttaa asiassa? Ei mitenkään. Se on vain olevinaan jokin mittari toiminnalle, mutta kun ei ole. On aika tehdä uudet kriteerit ja mittarit – realismilla kerrankin.

 • Mä en kyllä ymmärrä miten tälläinen meno saa jakua vuodesta toiseen. Myönnetäänkö sarjapaikat liian helposti seuroille? Nokia nyt ei ole ensimmäinen seura ykkösessäkään joka tekee näin.

  Salossa sentään tilanne ymmärrettiin ja ei edes haettu sarjapaikkaa. Lohja myös nousi ”tilalle” joka oli ymmärrettävää kun katsoo joukkueen runkoa.

  Mutta itseäni ihmetyttää se että noin 2kk sitten hommien on pitänyt olla hyvin ja ei olekkaan. Ollaanko liitossa ja monessa seurassa liian positiivisia tilanteista?

  Tästähän kärsii myös ne seurat jotka pelaa samoissa sarjoissa ja uskottavuus hommia kohtaan.

 • Sitten odotellaan, että Jyväskylä tekee saman. Samanlaisia merkkejä sielläkin on näkynyt. Kohta saa aloittaa sarjan suoraan välieristä.

 • Tuli mieleeni, että vaikka olisi lokakuussa 40 nimeä ihan paperilla lokakuussa (joka on käytännössä vaikeaa toteuttaa, kun ihmiset vielä miettii juuri päättyneen kauden jälkeen mitä ovat tekemässä ja sanovat, että katsotaan keväämmällä, niin se nimi laitetaan rosteriin kuitenkin, sekä vaikeaa on valvoa nimien oikeellisuus liiton päässä), niin ei se vielä takaa sitä, että kaikki allekirjoittaneet pelaa seuraavana kesänä. Varsinkin, kun siinä vaiheessa ei kavereilta ole vielä kerätty seuravelvoitteita maksujen muodossa. Pelaajat kun voivat ilmoittaa milloin haluavat, että ei minua nyt tänä kesänä huvitakaan pelata.
  Ja olihan tuolla Nokiallakin jo paljon nimiä ykköseen vaaditussa rosterissa, mutta ei vain tuntunut auttavan.

  Ja tuossa lokakuussa olevassa rosterissahan on varmasti lähes jokaisen seuran rosterissa Vaahteraliigaa myöten nimiä, joilta joko ei ole edes kysytty onko pelaamassa seuraavana kesänä ja missä joukkueessa, sekä esim. junioreita, jotka eivät tule saamaan peliaikaa edustuksessa tmv. jne.

 • Jos jonkun nimi tuolla listalla eikä hän ole sitä vaatinut poistettavaksi niin kai se sen periaatteessa siellä hyväksyy olevan eli jos nimi on sopimuspelaajien listalla ja joukkue sitten luopuu sarjasta (syytä ei ole ilmoitettu, mutta kai se on pelaajapula), niin on mielestäni aika jäätävää, jos samat pelaajat menee kuitenkin muualle pelaamaan… Vai onko Suomi nyt 40 pelaajaa ”köyhempi” maa?

 • Kyllä suurin ongelma on Se, että leikitään jotain ammattilaisjoukkuetta, jossa pelaajille tarjotaan ilmaisia tai puoli-ilmaisia kausia ja sitten tulee yllätyksenä, että se kauden läpivienti ei olekaan ilmaista.
  Kausi maksaa kymmeniä tuhansia euroja se raha pitää olla tilillä, ei päiväunissa.
  Mutta kyllähän hieman mietityttää nää liiton kriteerijärjestelmät että Nokiakin divaripaikan sai vaikka tuhansien eurojen velat ja pelaajalista oli vain lista nimiä ilman sopimusta. Että kyllä liittohallitus saisi hieman enemmän tehdä taustatöitä ennen lisenssien myöntämistä. Esim. Nokialta tihkui tietoa jo viime kaudella että homma ei ole hallussa, mitenkään tarkkaan varjeltu salaisuus se ei ollut.
  Tarkistakaa nyt hemmetti se Jyväskylän tilanne tähän samaan sysstyn, ettei sekin ”tule yllätyksenä”

 • Eiköhän se Nokian ongelma ole se, että muutama pelaaja on houkuteltu liigaan ja loput ei sit halua pelata kun ei pärjätä. Mikään kriteeri ei pelasta siltä, että pelaajat katoaa alta.

 • No jos kyse on siitä että kaksi pelaajaa lähti liigaan niin aika heikoissa kantimissa oli homma. Pakko olla isompia ongelmia taustalla.

 • Ei pelkästään kaksi vaan useampi ja nipulle pelaajia tarjottu ilmainen kausi muualta, siinä sitä yhtäkkiä vittumaista koota joukkuetta. Velkaa ei ole vaan kukaan lähde divariin liian kokemattomalla joukkueella, cut the grap. Seurat täälä on liittoa varten eikä liitto seuroja varten.

 • Vieläkään en ymmärrä tätä kuviota vaikka edellinen kirjoittaja yrittää tilannetta avata. Edellisen kirjoittajan mukaan tilanne on se että pelaajia ei ole mutta nettisivuilla joukkue paukuttaa yli 40 nimen rosteria korvamerkillä ”lisää on tulossa”. Kuviossa on jotain mätää, Onko noilla nimillä koskaan ollut sopimusta vai onko netissä julkaistu nimilista joku seuran jäsenrekisterin otanta? Miten jätkät voi muka vaihtaa seuraa jos niillä on voimassaolevat sopparit? Joko soppareita ei ole tai sitten näissä suomalaisissa sopimuksissa on todella paljon porsaan reikiä. Divarissa voi pelata ihan hyvin kokemattomalla joukkueellakin jos sellainen siis on olemassa. Monet Seurat aiempina vuosina on saanut hyviä tuloksia divarissa aika vaatimattomattomillakin rostereilla.

 • Johan se jo viime lokakuun lopulla artikkelissa ja kommenteissakin todettiin, että ilmoitetut kokoonpanot eivät velvoita mihinkään. Tietenkin, jos on jotain henkilökohtaista jotain tiettyjä seuroja kohtaan, niin toki näihin kommenttikenttiin on hyvä tulla esittämään omat pakinat.

 • Nähtiinhän se mitä Sipoo sai viime kaudella aikaiseksi ”kokemattomalla” rosterilla. Veikkaan että Nokia ei halunnut samanlaista 70-0 turpaan kautta kokea kuin sipoo viime kaudella. Tai ainakaan pelaajat eivät sitä halunneet??

 • Kuka näitä sopimuksia oikein laatii? Jos jo viime vuonna oli jotain epäselvää ja nyt väitetysti sopimuksen alaisia pelaajia on siirtynyt ja siirtymässä muihin seuroihin pitäisi varmaan tarkistuttaa ne sopimukset jollain asiantuntijalla.

 • Tottahan tuo on, että jos tekijäukot lähtee toisiin seuroihin, menee maku. Kuka haluaa tuhlata kesän ja rahaa pelaamalla kun kausi menee kiertäessä kaikenmaailman persjärviä ja tukkaan tulee 70-0… Kakkosessa voi vielä kokea jokusen onnistumisen elämyksen mutta ykkösessä ei tarvi paljon tuhkimotarinasta haaveilla.

 • Ei siis mitään uutta Suomi jefusta.
  Oikeastaan tällä ei ole kakankaan väliä lajiuskottavuuden kannalta versus suuri yleisö. Harva penkkiurheilija tässä maassa edelleenkään tietää, että ko.lajia tahkotaan divareissakin. Nokia Ghosthunters on varmasti yhtä tunnettu seura Suomessa kuin joku takahikiän virkkuuseura. Eli uskottavuus kärsii korkeintaan lajia harrastaneissa jos heissäkään kun tämä meininkihän on niin nähty.

  Ikävä muille ykkösen porukoille. Veikkaan itse että Nokialaiset eivät halunnu lähteä heittopussiksi. Jos taustalta löytyy joku idiootti syy tyyliin ”ei saatu tarpeeksi hyviä ukkoja” tai ”en ala peliä kun ei huvita” niin toivon sanktion olevan tuntuva.

  Mutta kuten on jo vuosien aikana huomattu liitto seisoo heppi kädessä saunassa turunmaalla ja seurauksia odotellaan… ja odotellaan…

 • onhan nämä nähty että mitkään nimilistat tai sopparit en estä loppujen lopuksi pelaajia mitenkään. Ja Joka saatanan talvi sitä jaksetaan ihmetellä. Toisaalta ei tule ikävä Nokian pelireissuja. Paskin kenttä missä olen koskaan pelannu.

 • Olisiko yksinkertaisesti kyse siitä, että Suomessa on yhä edelleen liian vähän lajille tosissaan omistautuneita ihmisiä. Kun jotkut seurat harrastavat hieman pelaajaimurointia, niin se on muualta pois eivätkä rahkeet riitä. Ainoa apu pulmaan lienee pitkäjänteinen juniorityö, joka kyllä tuottaakin jo joillakin paikkakunnilla tulosta. Liitto voi auttaa järjestämällä yhä enenevässä määrin juniorivalmennuskoulutusta. Ja siinä vaiheessa kysytään sitten entisten pelaajien ja muiden lajin parissa toimivien aktiivisuutta. Jotta joku laji olisi terveellä pohjalla vaatii se, että junioreita on kymmenkertaisia, mielummin satakertaisia, määriä seniorihuippuihin verrattuna. Työsarkaa riittää, toivottavasti myös tekijöitä.

 • Aktiivista keskustelua, hyvä! Nyt kaikki ”kentälle” rekrytoimaan uusia pelaajia ja valmentajia sekä perustamaan seuroja, varailemaan vuoroja ja busseja, keräämään sponsseja, talkoita, taustatekijöitä, tiedottamaan, markkinoimaan… Sitten vaan pelikirja kuntoon ja voittamaan tai häviämään otteluita.

  Jotenkin tuntuu, että puukottajia riittää tässä lajin pienessä piirissä tällä hetkellä kovasti paljon. Osalla onkin varmaan kokemusta seuran pyörittämisestä, mutta ne joilla ei ole voisivat alkaa sitä hankkimaan ilman selittelyä. Aina voi olla hyödyksi, jos tahtoo.

  Omasta puolesta voi ainakin sanoa, että päätös ottelun tai sarjan luovuttamisesta on helvetin vaikea tehdä, enkä jaksa uskoa että kevyin perustein ainakaan sarjasta kukaan luopuu. Kyse ei aivan niin usein kuin moni luulee ole todellakaan mistään turpaan ottamisen pelosta ja Nokian tapauksessa en jaksa mitenkään uskoa tähän vaihtoehtoon.

  Kurja homma että näin moni muukin on vaikeuksissa. Suunta ylöspäin ja positiivisuutta lisää ja kerrotaan muille että tää on upea laji, jossa on upea yhteisö ja paljon hienoja seuroja joihinkannattaa tulla mukaan. Sitten vielä yritetään elää sen lupauksen mukaan eikä lyödä lyötyä, vaikka siitä saakin hetkellistä hyvänolontunnetta tunnetta?

 • Minä en ainakaan ole ollut pyörittämässä mitään seuraa jos muutamaa kokousta aikoinaan ei mukaan lasketa. Mutta ei tuo liittokaan tunnu liikaa panostavan jatkumoihin. Olen kysynyt valmentajakurssille pääsyä vaikka en missään seurassa tällä erää ole kirjoilla ja kyselyyn ei ole viitsitty edes vastata. Jos on ylitarjontaa (jota epäilen) valmennuksesta tai tuomareista hyvä niin, mutta tuolla meiningillä niitä ei ainakaan ongelmaksi saakka kentän laidalla pyöri.

 • Ylitarjontaa tai ei, edellisellä valmennuskurssilla oli yli 30 osallistujaa, seuraavalle on ilmoittautunut näköjään 16. Kotoako asti pitäisi Oldschool tulla hakemaan?

  http://www.sajl.fi/koulutus/valmentajakoulutus/1-tason_koulutukseen_ilmoittautu/

 • ei kai se pelaajien ongelma ole, jos seura laittelee nimiä nettiin ilman kirjallisia sopimuksia? Luulisi ihmisten jo tänä päivänä tietävän, että baarissa puhuttu ei ole sama asia kuin kirjallinen pelaajasopimus?

 • Huoh taas, ei tarvitse kotoa hakea jopa omakustanteena olisin ollut valmis tulemaan, mutta jos ei edes kyselyyn vaivauduta vastaamaan niin en pidä kovinkaan uskottavana sellaista toimintaa. Liittoon tuskin sitä ”haista p:n”- kyselyä satelee päivittäin etteikö joku asiaa tunteva voisi antaa asiallista vastausta.

 • Mutta toiminta on varmasti muuttunut niistä ajoista, jopa parempaan suuntaan enää tosin se ei kiinnosta niin paljoa että jaksaisi siihen aikaa käyttää tarvittavaa määrää.

 • Mun on hyvin vaikea uskoa, että Heikki Halttunen ei vastaisi viesteihin, mikäli hän on sen vaan saanut. On ainakin aina tullut hyvin nopeasti takaisin, kun olen itse ollut tekemisissä hänen kanssaan.

 • Jos koulutus kiinnostaa, niin ilmoittautuu kurssille. Ei siihen tarvitse erillistä sähköpostikirjeenvaihtoa käydä, aika selkeä tuo ohje lähteä mukaan on (edellyttäen että osaa lukea).

  Harmi että noita luvutuksia tulee , tsemppiä kaikille vapaaehtoisille vaikka p****a sataa niskaan lähinnä jokaiselta joka ei tiedä seuran asioista p****n vertaa.

 • Kyllä minua ainakin kiinnostaa tietää kurssista joka maksaa koska en minkään seuran puitteissa olisi silloin osallistunut. Ja muutenkin ei tuo sähköpostin käyttäminen voi niin vaikeaa olla kenellekkään.
  ^sama taitaakin olla joku turkulainen joten voinee hänen kuittailunsa lukemisesta jättää jätekoriin.

 • Kyllä se on pelaajien ongelma kun sopimuspapereita käytetään paskapaperina vuodesta toiseen. Ihan turha yrittää selittää että pelaajat ei ole se ongelma. Pahimpia muroihin kusijoita tässä pelissä on juuri ne pelaajat jotka kirjallisesti tai suullisesti lupautuivat mukaan, ja lähtevät sitte tammi-maaliskuussa jonnekki vitun roostersiin/turkuun istumaan penkille. Tämä hiukan kärjistettyjä kirjoitettu mutta pointti on silti tosi

 • Joo en minäkään noita seuran puuhamiehiä ole syyttämässä. Monessa jengissä noi taustamiehet tekee loistavaa duunnia ja saavat helvetisti vaan paskaa niskaansa sen jälkeen.

 • …romukoppaan ja ainoana vaatimuksena selvä raha. Liigaan 60k€, Divareihin 40k€ ja 20k€. Maksut edellisen vuoden Lokakuun loppuun mennessä ja jos luovutat se on voi voi

 • Ja suomi jefu loppuu siihen. Roosters voi painua ruotsin liigaan.

 • Kyllä jefun tulevaisuus pitkälti on kiinni seuroista ja siitä, miten nämä pystyy kasvattamaan lajia omilla paikkakunnillaan. Uusi sarjajärjestelmä mahdollistaa entistä paremmin jefun harrastamisen eri tasoilla. Kriteerien tarkoitus on kannustaa joukkueita laittamaan puitteet kuntoon. Ei ennakkoon kerätty raha mitään ratkaise, vaan päin vastoin, se todennäköisesti nostaa kynnystä lähteä yrittämään. Harvat yritykset ovat jo syyskuussa valmiita allekirjoittamaan sponsorointisopimusta tulevalle kaudelle.

  Ainoa ”pakkokeino” jota liitto voisi harrastaa olisi vaatia lisenssihakemuksen mukana riittävä määrä sitovia pelaajasopimuksia. Tämä mittaisi tavallaan pelaajien lojaaliutta seuraa kohtaan. Ketään pelaajaa ei tietenkään voi pakottaa tekemään sopparia jo syksystä mutta mahdollisesti tämä voisi rajoittaa liikehdintää ainakin jonkin verran. Se on sitten eri asia jos pelaaja päättääkin olla pelaamatta tulevalla kaudella. Tätä ei estä mikään sopimus. Loppupeleissä ainoa ”varma” keino varmistaa seuran jatkuvuus on oma pelaajatuotanto.

 • jengiä ei kiinnosta sitoutua ku koko lysti maksaa niin törkeästi. yhteisiin talkoisiin ruvetaan pakottaa ja sit pelaajia nakertaa ku aina on vaan pakko. muutenkin kaikki viikonloput kesästä menee peleissä. laji on liian kallis.

  vaahteraa tulisi laajentaa ja ykkösestä jenkit pois. juu, ehkä kuilu sarjatasojen välillä kasvaisi mutta estäisi se myös GH:n kaltaiset romahdukset.

 • Hei oldschool. Kävely mihin tahansa seuraan ja ilmoita että haluat valmentaa junioreita ja olet valmis käymään kaikki liiton koulutukset mihinkä vain pääset. Veikkaan että olet joka paikkaan tervetullut, kuhan vaan sitoudut edes yhdeksi kaudeksi. Mikäli haluat vain käydä jonkun seuran kiintiöpaikalla, muttet halua valmentaa. Kukaan ei ole kiinnostunut sinusta ja minusta liitonkaan ei pidä olla sinusta kiinnostunut. En tiedä missä asut tai kuka olet, mutta kävele nyt siihen sydäntäsi lähinnä olevaan seuraan ja tule mukaan toimintaan.

 • Ongelmana lajissa on pelaajien hyvinkin erilaiset sitoutumisen asteet. Osa pelaajista pitää itseään huippu-urheilijoina. He treenaavat omatoimisesti, valikoivat ruokavalionsa ja käyvät joukkueen harjoituksissa. Toisessa päässä skaalaa taas ovat ne, joille jenkkifutis on kiva kesäharrastus. Heidän prioriteettilistallaan kaveriviikonloput ja osallistuminen tyttöystävän verhojen ostoreissulle menevät heittämällä treenaamisen edelle. Kiinnostus koko pelaamiseen saattaa lopahtaa kesken kauden, jos tulee jotain muuta kiinnostavampaa tai peliaikaa ei löydykään.

  Toinen pelaajia jakava ominaisuus on seurauskollisuus. On niitä, jotka edustavat samaa joukkuetta läpi uran riippumatta siitä, onko oma porukka liigan kärjessä vai alasarjoissa. Osa taas etsii parasta mahdollista valmennusta ja ponnahduslautaa uralleen. Ja sitten on tietysti niitä, jotka skannaavat pitkin syksyä ja kevättä, minkä seuran riveissä olisi mahdollista saada kiiltävää kaulaan.

  Kaikki nämä ovat tekijöitä, joihin on vaikea vaikuttaa millään säännöillä ja ohjeistuksilla. Kyse on lopultakin harrastuksesta, jossa suurin osa pelaajista kustantaa suurimman osan kuluista itse.

 • Jupe: en minä ihan huvikseen niitä koulutuksia olisi käynyt. Keksin kyllä vapaa- ajalle tekemistä muutakin. :) Mikään seura ei sinällään oikeen kiinnosta (varsinkaan paikallinen) että sen puitteissa olisin koulutukseen lähtenyt vaan koulutuksen käytyä olisi voinut katsoa mihin suuntaan nenä näyttää ja kysellä sitten. Luulisin että vähän joka puolelle valmennus apua kaivataan.

 • Laji kasvaa liigaa alemmilla tasoilla. Sieltä tulee ylivoimaisesti eniten uusia pelaajia ja katsojia, joten liiton kannattaisi satsata eniten näihin tasoihin. Liigajoukkueet pitävät kyllä huolen omasta toiminnastaan tai eivät kuulu sille tasolle. Nyt ykköstä on rakennettu selvästi vain liigaa ajatellen, mikä on tehnyt siitä seurojen tappotantereen. Ehdotan palaamista urheilullisiin kriteereihin ilman turhia taloudellisia paineita (lue jenkit) ja helppoon hissiliikkeeseen sarjatasolla ylös ja alas ilman rangaistus- ja tuomitsemismeininkiä. Jos jokin seura kasvaa tuosta ”maakuntasysteemistä” liigakelpoiseksi, voi sellaisen hyväksyä liigaan karsinnan tai suoran valinnan kautta.
  Suosittelen liitolle kartoituksen tekemistä viime vuosien katastrofiseurojen parissa: mikä johti minkäkin seuran romahdukseen? Sen tuloksena voi yrittää luoda systeemin, jolla noita riskejä voisi yrittää minimoida.

 • Rankaisemisen ongelma on myös siinä mihin se kohdistuu. Jos Nokialla ja Porissa muutamat ihmiset raatavat sen eteen että olisi seura pystyssä, mutta pelaajat vain häipyvät, niin mitä pahaa nämä lajin duunarit ovat loppupeleissä tehneet?

  Lajin ongelma on ison rosterin ja olemattoman tulo/sponssipuolen suhde, sekä pelaajamateriaalin osittainen sitoutumattomuus. Toisaalta kun kyse harrastuksesta joka maksaa, ei mikään mahti estä pelaajaa vain jättämästä kautta väliin ja jos duunin/koulun vuoksi vaihtaa paikkakuntaa pitäisi harrastejoukkueen vaihdonkin olla mahdollista.

  Tämä on täysin ymmärrettävää mutta seuroille ja liitolle pirun hankalaa. Koittakaa jaksaa!

 • Moni jättää hienon harrastuksen pois koska Liiton lisenssi on erittäin huono hinta/laatusuhteeltaan. Hinta on karmaiseva. Saakohan ne toimistolla Pohjolan pipon joka vuosi? Jos joku nyt alkaa vertailemaan lisenssin hintaa muihin lajeihin muistakaa esim. pelin määrä.

 • Ex-pelaaja: Mistähän sä olet lisenssisi hankkinut? Viime vuonna pelaajalisenssi oli kalleimmillaankin alle 100€. Lisenssin mukanahan ei ole mikään pakko ottaa Pohjolan vakuutusta, mikä on kohtuuttoman hintainen minunkin mielestäni, itse pelasin viime kaudella alle 300€ kustannuksilla (lisenssi + jefun kattava vakuutus) ja kattavammilla korvausehdoilla kuin Pohjolan tarjoamassa. Liittolle tiliytyvä maksu eli se alle 100€ kaudesta on mielestäni varsin kohtuullinen.

 • Kaikki harrastaminen maksaa, se on itsestä kiinni, mikä on tärkeätä.
  Moni laittaa muutamaan baari iltaan enemmän rahaa kuin kausi maksaisi.
  Monet maksavat salijäsenyydestä enemmän vuodessa kuin kausimaksu ja käyvät salilla lähinnä ottamassa duckfaceselfie kuvia.
  Joillakin on myös eri asioiden ymmärtäminen vaikeata, kuten yllä vakuutus ja lisenssi eivät ole sama asia.

 • Ongelmana lajissa on pelaajien hyvinkin erilaiset sitoutumisen asteet. Osa pelaajista pitää itseään huippu-urheilijoina. He treenaavat omatoimisesti, valikoivat ruokavalionsa ja käyvät joukkueen harjoituksissa. Toisessa päässä skaalaa taas ovat ne, joille jenkkifutis on kiva kesäharrastus. Heidän prioriteettilistallaan kaveriviikonloput ja osallistuminen tyttöystävän verhojen ostoreissulle menevät heittämällä treenaamisen edelle. Kiinnostus koko pelaamiseen saattaa lopahtaa kesken kauden, jos tulee jotain muuta kiinnostavampaa tai peliaikaa ei löydykään. </blockquote)

  Kyllähän se näin on. Lisäisin vielä kolmannen ryhmän. Itseni kaltaiset perheelliset, "vanhat miehet". Tällä lajilla ei kuitenkaan edes liigatasolla tuo leipää pöytään ja muut suutkin on ruokittava kuin pelkästään omansa, joten töissä on käytävä. Lisäksi vielä muu perhe-elämä siihen päälle niin kummasti alkaa salilla käynnit ja muut treenit pikkuhiljaa tippumaan. Ellei aktiivisuus vähene, voi sitten perheen sisällä asiat alkaa menemään huonommin. Itselleni ei tuota mitään vaikeuksia valita kumpi on tärkeämpi, perhe vai jefu. Sen mukaan pyrin harrastamaan, mitä perheeltä ehtii… Kumpa vain olisin aloittanut lajin jo teininä, enkä 25 vuotiaana.

 • Jahas, ei nuo lainaukset oikein pelittänyt. No alempi kappale omaa tekstiä jos jollekin jäi epäselväksi.

 • Aden kanssa samoilla linjoilla. Itseä laji kiinnostaa edelleen paljon, mutta aikataulussa se tulisi niin monen muun asian jälkeen, että ei ole mitään järkeä lähteä minkään sortin puuhamieheksi mukaan.

 • Niinpä niin. En tiedä sitten mikä on hyvä tai huono. Vettä on virrannut jokiloissa paljon ja tullut nähtyä viakka mitä tämän lajin piirissä.

  Jos joukkueella on valmentajia ja pelaajia jotka tekevät omaa työtä jefulle ja pyrkivät ajatuksissaan viemään lajia eteenpäin eli ovat sitotuneita lajille myös omalla vapaa-ajallaan siellä missä ovatkaan valmentamassa, pelaamassa tai taustatyöntekijöinä jotka suunnittelevat, vääntävät asioita jotta joukkue voi treenata, pelata olemassa olevissa treenipaikossa ja vain muutamia pelaajia ja henkilöitä kiinnostaa ottaa vastaan tämän työ niin kyllä sen motivaation ettiminen voi olla hankalaa näille pelaajille kuin näille valmentajille saatika taustatyöntekijöille. Homma loppuu…

  Tämä on sitä lajille omistatumista kun pyrkii tekemään oman suunnitelman miten haluaa itse edetä lajissa. Millä tasolla itse pelata/valmentaa. Jos laji yhtään kiinnostaa niin kyllähän sitä voisi ajatella että henkilö tekee itselleen aikaa tälläiselle touhulle. Oli se sitten 1,2,3 tai enemmän kertaa viikossa mutta onpahan ainakin tehty.
  Pakottamalla treenaamaan jollakin sopimuksella millä ei ole mitään virkaa ei ketään saa mukaan touhuun. Jos vaikka pystyy käymään kaljalla kerta viikossa niin pystyy sitä treenaamaan lajia kerta viikossa mutta taso voi olla hiukan alhaisempi ja lajin omaksuminen hiukan hitaanpaa..
  Paljon on sellaisia henkselien paukuttajia nähty jotka ovat pelanneet siellä, täällä ja tuolla mutta eivät kuitenkaan ole omistautuneita lajille millään tasolla millekkään joukkueelle. Nämäkin syövät joukkuetta,

  Taustalla joukkueissa on varmasti tekijöitä jotka uskovat lajiin ja yrittävät tehdä hommia jotta joukkueet voisivat toimia mutta usein tätä asiaa ei pelaajat ja valmentajat muista taikka oikein ymmärrä. Pelaajan ja valmentajan käyminen treeneissä on se mittari millä osoitetaan tätä ymmärrystä taustatyölle ja varsinkin sponsoreille.

  Monelle on hienoa kuulua johonkin seuraan ja yleensä oikeastaan tekemättä mitään seuran eteen kunhan vaan saan kantaa seuran logoa ELI OLLA SEURA-ASUHENKARI.
  Tuleeko tällaisen ajatelleeksi että mitä joukkueen treenaamien maksaa jossakin salissa, hallissa,kentällä? Näistä vuokrista joukkueelle tulee suuria kustannuksia jotka napsahtavat maksettaviksi tietyssä syklissä. Suuri menoerä ja ne treenikerrat pitäsi käyttää täysvaltaisesti hyväksi eli koko rahalla…

  Liitton panostus lajia kohtaan alatasolle on hukassa. Hyvä että jarkkäävät valmentaja kursseja ym mutta mitä sen jälkeen? Pelastajaksi ei liitosta ole joukkueille.
  Kyllä joukkueen on itse se taho joka asettaa itsensä tilanteisiin hyviin ja huonoihin.

  Harmillisa juttuja nämä luopumiset sarjapaikoista. Näitä on ja tulee aina olemaan.
  Tästä lajista on suomessa tullut liian massiivinen ylemmillä tasoilla tuloihin nähden.
  Liitolla vaatimukset on joukkueille mutta täytääko monikaan näitä vaatimuksia oikeasti liiton vaatimalla tasolla.
  Niin ja mitä on joukkueiden vaatimukset liitolle ?

 • Kyllä nämä pienempien paikkakuntien seurojen kaatumiset viestivät liian pienistä markkina- alueista marginaalilajille. Tuntemattomimpien lajien kannattaisi panostaa suurempiin kaupunkeihin tai sitten reilulla välimatkalla niihin toisiin seuroihin. Ei perinteisimpiäkään lajeja tarjoilla joka paikkakunnilla vaikka niitä harrastajia se parikymmentä löytyisikin, sen kokoinen porukka ei pidä elossa vielä mitään lajia.

  Liitto voisi jakaa tukeaan paremmin ympäri suomea keskittämällä lajin paremmin. Nyt tuntuu että paras tuki ja apu kulkee helsinki- turku akselilla, sivullisen silmin näin.

  Myös tietynlainen epäselvyys tuntuu vaivaavan vuodesta toiseen kriteerien suhteen. Joka vuosi niistä väännetään ja joka kerta joku linkittää liiton kriteerit tänne keskustelun joukkoon, mitä niillä on merkitystä jos niitä ei juurikaan valvota? Rosterit deadlineen mennessä on helppo rakentaa vaikka junnu materiaalista ja kaikki näyttää hyvälle.

  Vaikea käsittää kuinka Nokialla tuli nyt seinä eteen. Pakkohan tämä tilanteen on ollut olla jo tapetilla viime syksynä. Aikaisemmin mainitsin, että toivoisin jotain sanktioita sillä tarkoitin että myöhäinen jättäytyminen sarjasta vaikka ongelma olisi jo olemassa voisi olla sanktion arvoinen ajatellen muita sarjassa pelaavia seuroja. Mitä merkitystä on pykälillä ja ohjeistuksella jos niitä ei saada toimimaan millään keinoin. Ei tietenkään ole oikein merkitä ketään yksittäistä nimeä ”syylliseksi” näihin vuosittain tapahtuviin ikävyyksiin, mutta jos meininki on vastaava kuin kävelisi punaista päin poliisin nähdessä niin melkoinen epäuskottavuus alkaa vaivaamaan pidemmän päälle.

 • Crokoilla imuri päällä! Nokia tyhjäksi!

 • Onko olemassa mitään Nokiaa, mitä imuroida? Kuka pelimies jää joukkueeseen, joka ei ole tällä hetkellä pelaamassa vuonna 2014?

 • Niin siis kyllähän miesten joukkue edelleen on käsittääkseni. Jos edustus luopuu sarjapaikasta, niin eikös siellä nyt lyödä kakkosjoukkueen (Hunters) kanssa hynttyyt yhteen ja katsellaan sit mitä pelataan ja millä sarjatasolla. Eiköhän Nokialla pelata palloa kuitenkin tänäkin vuonna, näin uskoisin.

  Ja noista sanktioista joku tuolla huuteli niin sakkoahan tuosta tulee, veikkaisin 1000-2000e. Ja se raha menee vissiin suoraan liitolle jos oon käsittänyt oikein.

 • Toivottavasti Gridiron uutisoisi kun maajoukkuepelaaja siirtyy. SAJL sivulla oli jo jotain juttua.

 • Ei ketään kiinnosta mitä Seinäjoki tekee.

 • @Merkittävä siirto: Tuossa yllähän joku ystävällinen sielu jo siirrosta mainitsikin. SAJL:n sivuilta löytyy samasta uutisesta typistetty versio, mikä ei sinällään tuo kauheasti lisäarvoa uutiseen, jos on jo Crocodilesin tiedotteen lukenut. Gridiron julkaisisi asiasta erillisen tiedotteen, jos toimituksella olisi asiaan jotain lisättävää.

 • Hei, arvostan kovasti, että pyöritätte tätä hyvää sivustoa käsittääkseni täysin ilmaiseksi ja vapaaehtoispohjalta.

  Sivustonne on ollut kanava, joka on hakannut tiedottamisessa kaikki muut suomalaiset sivustot. Eräs parhaista asioista sivustolla on ollut se miten nopeasti asioihin reagoidaan, ja miten kokonaisvaltaisesti kaikki suomijefuun liittyvät uutiset (pienemmät ja isommat uutiset) sivultanne löytyvät. Toivottavasti innostus hyvään tekemiseen ei ole laskussa, sillä joitain aika merkittäviä siirtoja ei ole uutisoitu sivulla (ml. tämä siirto) edes pikkujutulla. Toisaalta esim. Nissisen siirrosta oli kirjoitettu erittäin hyvä artikkeli, jossa oli mukana myös analyysiä, jota harvalta suomalaiselta jenkkifutisfoorumilta löytyy.

  Kannustaisin myös päivittämään sivun siirrot -osiota aktiivisesti. Ainakin omasta mielestäni se on ollut oikein hyvin toteutettu, ja siitä on ollut hyvä katsoa joukkueiden voimasuhteiden muutoksia.

  Tarkoituksenani ei siis suinkaan ole kritisoida, vaan ennemminkin kannustaa jatkamaan hyvää työtänne! Teette sivustoa selvästi vastikkeetta ja suurella sydämellä. Olisi väärin vaatia teiltä mitään. Toiveita kuitenkin varmasti voi sivuston aktiivisena lukijana esittää. Haukkuja ja asiatonta kritiikkiä saa tässä maassa usein turhankin paljon, kiitosta kovin harvoin. Joten kiitän tekemästänne hyvästä työstä suomijefun hyväksi!

 • Nimimerkille Vihree itkee en edes ajatellut vaivautua vastaamaan, mutta teen sen nyt kuitenkin. Mielestäni tämänkaltaisten sivustojen keskustelupalstat olisivat parempia, jos tänne ei kirjoitettaisi aivan mitä sylki suuhun tuo.

  Näitä sivustoja lukee myös ihmiset, jotka ovat aidosti kiinnostuneita lajista, ja kenties seurannut sitä jo vuosia. Itse en ole suomessa pelannut missään joukkueessa sitten junnuvuosien jälkeen.En myöskään kuulu minkään joukkueen organisaatioon Lajia olen kuitenkin harrastanut Yhdysvalloissa asumisaikanani jo vuodesta 1996 ja Suomeen muuton jälkeen olen sitä aktiivisesti seurannut.

  Ihmettelen suuresti suomalaisia keskustelupalstoja (pahinpana Suomi24) joka valitettavasti on tällä hetkellä niitä harvoja paikkoja keskustella lajista Suomessa. Minkä takia joidenkin pitää kirjoittaa epäasiallisia ja toisia mollaavia kommentteja näille harvoille keskustelupalstoille? Toivoisin, että tämä sivusto voisi olla paikka, jossa voisi keskustella edes jossain määrin asiallisesti.

  Suomi24 tapauksessa vielä jotenkin ymmärrän tilanteen, sillä siellä riehuu kaiken maailman häiriintyneet tapaukset, joista osa suhtautuu vihamielisesti koko lajiin. Näin pienessä maassa tällaisen marginaalilajin seuraajien luulisi kuitenkin pystyvän suhtautuvan asiallisesti myös muihin joukkueisiin ja niiden kannattajiin. Ehkä tämä on liikaa toivottu.

  Seuraavan kerran kun ajattelit kirjoittaa jotain yhtä syvällistä, niin laske vaikka kymmeneen, ja mieti hetki ennen kuin painat lähetä -nappia.

  Kaikella kunnioituksella,

  Jenkkifutiksesta aivan oikeasti kiinnostunut henkilö.

 • Kiitti kommentista! Olisin voinut itsekin lisätä tuohon äsken vähän, tuli kenties pikkaisen töksäytettyä.

  Kysymys ei oo niinkään siitä, että innostus olisi laskussa. Enemmän kyseessä on resurssipulasta. Artikkeleja kirjoittaa onneksi vieraskynä-periaatteella muutkin, mutta uutistoimituksen suhteen vastaan tällä hetkellä toimitustyöstä yksin. Tämä asettaa haasteita sille, miten kattavasti asioihin pystyy reagoimaan. Kyse ei ole siitä ettenkö näkisi Rantasen siirtoa tärkeäksi Crocodilesille – päinvastoin – vaan siitä, että uutisen julkistushetkellä olin kiinni muissa asioissa, enkä ehtinyt asiasta juttua laatimaan. Minusta on jotenkin laimeaa kirjoittaa päivän myöhässä lyhyt sähke asiasta, josta suurin osa lukijoista jo tietää. Varsinkin, jos ei ole asiaan oikein lisättävää.

  Joissain tapauksissa seurojen on mahdollista vinkata tulevista siirroista Gridironin toimitukselle jo etukäteen, jolloin juttujen tekeminen helpottuu huomattavasti. Toisaalta taas Nissisen tapauksessa ei varmasti ollut haitaksi, että kaveri on mun joukkuekaveri, jonka tekemistä oon seurannut läheltä useamman vuoden.

  Kiitos vielä hyvästä tekstistä! Tavoitteena on, että jatkossa juttuja pystytään kirjoittamaan paremmin kuin tällä hetkellä. Toimituksen laajempi koko ei haittaisi mitenkään älyttömästi tätä ajatellen :) Jos on kiinnostusta avustaa toimitusta, voi ottaa yhteyttä osoitteeseen gridironfistaff@gmail.com.

 • Merkittävä siirto: Loistavaa tekstiä,olen samaa mieltä ja ISO kiitos gridiron staffille!!!!!!!!!!!! Kiitos

 • Ymmärrän hyvin tilanteen! Jatkakaa hyvää työtänne! :)

 • Mikäs nyt on nokian ykkös- ja kakkos-joukkueen tilanne? Kakkonenhan on ilmottautunu 4-divariin. Itse en jaksaisi uskoa että pelaajat jotka pelasi viime kauden 1-divarissa nyt välttämättä halua lähteä pelaamaan 7vs7

 • Liittohallitus kokoontuu ylihuomenna. Varmaankin keskiviikkona kuullaan, mitä tapahtuu minkäkin sarjan osalta.

 • niin…, minkähän verran niille pitäisi viime kauden 1-divarin pelaajille pitäisi olla pelaajia kentällä, että kiinnostaa pelata, kun ei 11 vs 11 :kaan tuntunut kiinnostavan?

 • Tampereelle siirtynee osa Nokian porukan pelaajista. Osa miettii vaahteraliigaan menoa, ainakin Vantaalle, Seinäjoelle ja Helsingin suuntaan kuulemma! Sarjasta luopuminen perustuu urheilullisiin syihin, Sami Telenius on tämän hetken yksi euroopan kovimmista ja parhaimmista valmentajista, josta Suomi jefu voi olla ylpeä!! Ymmärrän ratkaisun hyvin.

 • Yksi euroopan kovimmista ja parhaista valmentajista….. Vähän realismia nyt siellä Nokialla!

 • Onhan Tele ihan kohtuu valmentaja, mutta kaukana Euroopan kovimmista/parhaimmista. Se että oli viime kaudella Saksassa ei tee vielä kesää.

  Suomessa valmentajien TOP-listalla mielestäni kisaa sijoista 8-12, ei enempää. Nokian kohtuu hyvä viime kausi on tekijöidensä summa. Pelaajilla oli intoa ja halua , Rami Lilja tiiminsä kanssa teki hyvää työtä sekä Jarrod Williams joka eteni 1179 jaardia tehden 90 pistettä.

  Talvi vaan toi uusia tuulia ja ajatuksia osalle pelaajista. Kun ryhmä alkaa murtumaan, niin nyt ollaan Nokialla tässä tilanteessa. Koitetaan saada pelaajat innostumaan Huntersista ja ns mukavasta höntsysarjasta, eli III-divarista.

  Osa pelaajista toki haluaakin vain höntsätä, mutta osa haluaa ihan muuta.

 • Teleniuksen valmentamista en kommentoi.

  Tänä vuonna Hunters ”höntsää” IV divarissa. III divariin ilmottautuminen meni jo ja olivat ilmottautuneet I divariin ja IV divariin. He luopuivat I divarista niin ainut sarja mihin pääsee mukaan on IV divari.

 • En ylläty jos Nokialla pelataan 3. divaria ens kesänä

 • Ei välii yllätytkö vai et mutta muut III joukkueet torppas sarjan uudelleen järjestelyn Nokian osalta lähtökuoppiin. Hunters pelaa IVssa jos pelaa ollenkaan.

 • Ai se on varmaa nyt

 • Taitaa olla siis lorun loppu?

 • Okei,jos tuo III divarin joukkueiden palaveri on jo pidetty Huntersin osalta, niin sitten asia on siltä osin selvä. Tuon III-divarin pohjalta siellä pelaajia houkuteltiin.

  Nyt kun katsoin,niin SAJL:n sivuilla on IV-divarin puolella maininta Ghosthunters II-joukkueesta.

  Mielenkiintoista muuten, koska joku vielä mukana toimivista siivoaa tuolta Ghosthuntersin sivuilta pelaajaluettelosta ne pelaajat pois,jotka ovat jo muualla.No nuo sivut ovat muutenkin hiukan heikolla hapella.

 • Oli kyllä kolmosen jengeiltä kunnon omaan jalkaan ampuminen, jos se päätös nyt niistä oli kiinni. Ei kauheasti vie lajia eteenpäin ajattelu, että ”no ei me noita haluta ku ne voi olla niin hyviä ettei pärjätä”. Itsekin kyllä muistan kavahtaneeni piraattikausina Steelerssiä, mutta jo ekan mittelön jälkeen tajusin, että näinhän sitä jefua oikeasti pelataan. MItä kovempi vastus, sitä paremmin itse kehittyy. Terveisiä vaan Kuopioon, nimim. revennyt labrum ;)

 • Nyt on asiasta SAJL:n sivuilla nähtävissä liittohallituksen http://www.sajl.fi/?x167512=2187063 päätös.

  Luultavasti yksi syy tuohon III-divarin joukkueiden kielteiseen kantaan löytyy miesten kilpailujärjestelmästä 2014-2016. Tätähän on jokainen joukkue osaltaan ollut hyväksymässä kevätliittokokouksessa 2013.

  JOs III-divarissa on kuusi joukkuetta,kuten nyt, niin runkosarjassa pelataan kahdeksan kierrosta 1,5-kertaisena sarjana + 3 joukkuetta pudotuspeleihin. Seitsemällä joukkueella olisi pelattu yksinkertainen sarja, eli kuusi kierrosta + 4 joukkuetta pudotuspeleihin.

  Tuo kilpailujärjestelmä ja muut säännöt jne löytyvät tuolta: http://www.sajl.fi/seurapalvelut/materiaalit/saannot-sarjakirjat/

 • Eikö Nokia olisi voinut ottaa Porin jättämän aukon II-divarista?

  Toisaalta, jos pelaajia ei riitä I-divariin, niin voipa olla että ei kiinnosta lähteä II-divariin, joka ei niin paljoa eroa tasoltaan sarjasta mistä on luovuttu.

 • Porin tilalle nousi jo Rajaritärit.

  Mielenkiintoista nähdä tapettiinko yksi seura tuolla päätöksellä. Eikö 3divarin pitänyt olla kaikille avoin ja alin 11vs11 sarja. Harvaa pelimiestä saa nimittäin pelaan ”jefua” 4 divariin ja se voi olla kova isku koko Nokian seuralle.

  Tietty ilmottautuminen on jo mennyt ja sarjaohjelma tehty. Kenttävuorot matseihin jo varmaankin haettu mutta silti.

 • Mielenkiintoista ajatella että jollain päätöksellä voidaan ”tappaa” seura. Eiköhän sen luopumispäätöksen ole tehnyt seura ja sen pelaajat, päätöksen mahdolliset seuraamukset tietäen?

  Ikävintä tässä on se muita joukkueita ajatellen, että Nokia on herännyt tilanteeseen näin myöhään, eikä esim. viime vuoden puolella. Vai onko mahdollisesti ongelmat tulleet esille vasta helmikuussa, mitä tosin epäilen.

 • @Sampsa eli sun mielestä pitäisi taas ”silti” rikkoa yhdessä sovittuja sääntöjä ilmottautumisajoista sarjoihin? Tässä selkeästi tuli vielä sen verran siimaa että kysyttiin III divarin joukkueilta otetaanko mukaan vai ei johon he vastas että ei.

  Nokian on aivan vapaa ilmottautumaan 2015 vuoden III divariin .

 • Näin tämä laji kasvaa,taas yksi hyvä päätös jota jotkut urpot vielä pitää hyvänä. Anteeksi tuhtumukseni aiheuttama tuska. Mutta huoli on,että lajista tulee pelkkä hesan oma juttu niin kuin vaahterassa näkyy olevan.

 • Eikös 3 divarilais joukkueet joutunu jo kerran muokkaamaan sarjaohjelmaansa Rajaritarien nousun myötä ja Porin putoamisen takia. Kenttävuorot on siis jo pariinkin kertaan anottu ja ruinattu sopiviksi oman kaupungin liikuntatoimelta joten jos vielä olisi kolmannenkin kerran muuttunut ohjelmisto niin johan se olisi antanut huonoa mainetta lajista kun ei saada edes joukkeiden sarjoja päätettyä kerralla. Eli minusta täysin oikea ratkaisu 3 divari joukkueilta torpata nokian sarjaan änkeäminen sillä siinä olisi mennyt varmasti uskottavuus omassa kaupungissa jefun osalta taas kerran jos olis jouduttu muuttelemaan aikatauluja. Ei muuta ratkaisua kun halukkaat pelaamaan nelosta hunterssiin ja muut pelaajat saintsiin tai reissaamaan vaasaan, hämeenlinnaan, helsinkiin, sipooseen, hyvinkäälle jne.. ja ensikaudella ghosthunters uudestaan kasaan. Tärkeintä olisi että GH:n puuhamiehet olisivat ensikesän yhteydessä näihin ”reissupelaajiin” ja pitäisivät langat käsissään ja ensivuonna pelaisivat siten uudestaan 3 divaria. Eikös niin?

 • No siis mä ymmärrän hyvin että kenttävuorot ja muut on jo anottu ja se vaikeutta tilannetta. Muta eikös Rajaritäreiden tilalle noussut Kotka? Oliko sarjaohjelmaa edes muutettava tämän ensimmäisen jutun takia?

  Mutta joo siis vaikea on enään joukkueita ottaa ”maaliskuussa” sarjaan mukaan. Ja ymmärrän TAVALLAAN tämän päätöksen hyvinkin.

  Kuitenkin kun ajatellaan laajemmalla kuvalla asiaa eikä vaan ”oman” jengin tai edes niitten 3 divari jengien kannalta niin kyllähän itse laji tässä hävisi ja paljon. Se voi nimittäin olla erittäin vaikeaa herättää kerran kuopattua jengiä enään eloon ensi talvena. Vaikka kyseessä ei olekkaan mikään kriisiseura joka olisi jo vuosia ollut epävarmalla pohjalla. Tai mistä minä tiiän vaikka olisikin ollut kun näin kävi. Mutta mitä itse olen ulkopuolisena nähnyt ja kuullut niin ilmeisen hyvin hoidettu seura nokialla oli kuitenkin.

  Mutta hyvä että asia kuitenkin mietittiin kunnolla ja seuratkin saivat vaikuttaa asiaan. Silloinhan päätös on tehty niinkun pitää, ei ole vaan yksi viisasmies päättänyt yksin asiaa =)

 • No joo en muistanut että kotka nousikin tilalle kolmoseen. Mutta pointti tuossa avautumisessa olikin se että jatkuvat muutokset aikatauluissa ja järjestelyissä antavat huonon kuvan ulkopuolisille lajia seuraamattomille. Ja jos nokian porukka on valmis sitoutumaan tulevaisuuteen ja nokian uuteen käynnistämiseen vuodenpäästä niin kaikki on kuitenkin mahdollista.

 • Vettä on virrannut jokiloissa ja kaikkea on tullut nähtyä….
  Kirkonkylän touhua jossa pidetään ovia avoinna koko ajan meneville ja tuleville.
  Tuuli käy joka vie ja tuo. Ei se näin mene.
  Päätökset on tehty ja hommat etenee.. Mitä olen seurannut noita ”kaikkien lajien sarja touhuja” vuosien saatossa niin en ihan tällaista sopan keitto touhua ole nähnyt/ kuullut mitä tämän lajin osalta on vuosikymmenien saatossa ollut.. Mutta tällä saralla on sääntö kuin poikkeus että aina hämmennetää sarjoja jollaikin tavalla ennen kausien alkamista.
  Palikat pitää olla kohdallaan jo silloin kun mietitään mihin sarjaan ilmoittaudutaan eikä vasta sitten kun ollaan ilmoittauduttu.
  Onko nämä päätökset hyviä vai huonoja niin aika näyttää. Onhan noita ikäviä päätöksi ollut miltei joka vuosi ja ainahan jokaisessa sarjassa on jollakin tavalla pelattu..

 • Kun luovutuksia sarjoista tulee, niin selkeästi on kaksi vaihtoehtoa selvästi riippuen seurasta:

  1) Tavalla tai toisella pitäisi tasoitella tietä että paskasti toiminut taustaorganisaatio saisi äkkiä ”uuden” mahdollisuuden pelata toisella, alemmalla sarjatasolla.

  2) Täysin lyödään joukkue maanrakoon ja toivotellaan hyvää matkaa sinne helvettiin pelkästään menolipulla.

  Eiköhän pelata tämän vuoden sarjat näillä jotka nyt kivuttomasti menevät läpi ja Nokia ensi vuonna ilmoittautuu III-divariin ja lähtee sieltä uuteen nousuun, uusilla taustajoukoilla vanhoilla pelaajilla. Ei se maailma yhteen kauteen kaadu jos pelaajia vielä riittää. Oliko siellä muuten junnutouhu mallillaan?