NFL-laituri Juaquin Iglesias ja Columbus Givens Wolverinesiin

Tuomo Tomperi 6.2.2014 10:21 55 kommenttia

Helsinki Wolverines on ilmoittanut kahdesta varsin mielenkiintoisesta sopimuksesta kesäksi 2014. Joukkueen jenkkikiintiö täydentyy kahdella nopealla pelaajalla, joista toinen on Chicago Bearsin kolmannen kierroksen varaus viiden vuoden takaa.

Aiemmin talvella pelinrakentaja Cedric Johnsonin signannut Wolverines tuo kesäksi Helsinkiin viime kaudella Kouvola Indiansia edustaneen Columbus Givensin sekä laitahyökkääjää ja takapuolustajaa pelaavan Juaquin Iglesiasin. Wolverinesin puheenjohtajan Marcus Anderssonin mukaan molempien pelaajien sopimukset allekirjoitettiin tänään.

Oklahoma Soonersissa uraa tehnyt 26-vuotias Iglesias on todella mielenkiintoisesti NFL-joukkue Chicago Bearsin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2009. Bearsissa Iglesiasin ura ei koskaan ottanut tuulta alleen, mutta yliopistossa tulosta syntyi kovaan tahtiin. Senior-kaudellaan 2008 Iglesias keräsi 74 kiinniottoa, 1150 jaardia ja 10 touchdownia nykyään St. Louis Ramsia edustavan Sam Bradfordin lingotessa hänelle palloa. Vaikka NFL-menestys jäi lopulta vaatimattomaksi, on Iglesias draft-statuksensa ja yliopistomenestyksensä puolesta erittäin kova nimi Vaahteraliigaan. Edelleen varsin nuori Iglesias edusti vielä viime kaudella CFL:n Toronto Argonautsia, joten minkäänlaisesta jäähdyttelystä ei pelimiehen kohdalla voida puhua.

Puheenjohtaja Andersson on syystäkin innoissaan uusista sopimuksista. Anderssonin mukaan avain sopimuksiin löytyy hieman pintaa syvemmältä. Givens ja Iglesias pelasivat joukkuekavereina Texasissa Killeen High Schoolissa kaudella 2005. Europlayers-sivullaan Iglesias kuvailee Givensia läheiseksi ystäväkseen ja toivoo kiinnostuneiden joukkueiden harkitsevan molempien pelaajien signaamista tulevalle kesälle. Koukkuun tarttuneessa Wolverinesissa toivotaan, että Suomessa jo viime kaudella pelannut Givens helpottaa Iglesiasin kotiutumista Vaahteraliigaan ja Helsinkiin. Iglesias ei ole aiemmin pelannut Euroopassa.

Iglesiasin yliopistoura Oklahomassa oli varsin värikäs. Jo freshman-kaudellaan 19 kiinniottoa kerännyt entinen kolmen tähden prospekti paransi otteitaan vuosi vuodelta. Toisena vuonnaan mies kaksinkertaisti tilastonsa, ja kolmantena vuonna syntyi jo 68 kiinniottoa, 907 jaardia ja viisi maalia. Iglesias oli tärkeässä roolissa yhdessä viime vuosien mieleenpainuvimmista otteluista, kun Sooners kohtasi kauden 2007 Fiesta Bowlissa tappiottoman Boise Staten. Iglesias nappasi klassikoksi kohonneessa kamppailussa kuusi kiinniottoa ja 120 jaardia. Kaiken muun hyvän lisäksi ottelu oli myös muuan Adrian Petersonin viimeinen yliopisto-ottelu. Seuraavana vuonna Iglesias ja Oklahoma nähtiin vieläkin suuremmissa parrasvaloissa, kun Sooners kohtasi Tim Tebow’n Florida Gatorsin BCS National Championship Gamessa.

Kuva: Derek Green

Komea yliopistoura toi Igleasille mainetta ja mammonaa houkuttelevan NFL-sopimuksen myötä. Laiturin odotettiin kamppailevan Bearsin kolmannen laitahyökkääjän paikasta, mutta lopulta hänet nähtiin tulokaskaudellaan kokoonpanossa vain yhden ainoan kerran. Viidennellä kierroksella varattu Johnny Knox päihitti Iglesiasin harjoituksissa ja ansaitsi siten paikan joukkueen kokoonpanossa. Bears ei kuitenkaan halunnut luovuttaa Iglesiasin suhteen laiturin korkean varausnumeron ja sopimuksen arvon vuoksi, joten Iglesias palasi joukkueeseen myös kaudelle 2010. Iglesias hautautui kuitenkin yhä syvemmälle joukkueen nokkimisjärjestyksessä hänen oltuaan loukkaantuneena training campin alkupuolella. Lopulta Iglesias signattiin joukkueen practice squadiin, jossa hän vietti liki koko kauden 2010. Minnesota Vikings ja Houston Texans tarjosivat miehelle vielä mahdollisuuden, mutta kaikella todennäköisyydellä laiturin NFL-ura päättyi kauteen 2012. Lopullisiksi tilastoiksi dollariliigasta jäi ainoastaan yksi erikoisjoukkueissa kerätty taklaus, mikä varmasti kaihertaa miehen mieltä.

Iglesiasin Wolverines-sopimus tarjoaa ajateltavaa myös taloudellisessa mielessä. Iglesias allekirjoitti aikanaan nelivuotisen sopimuksen Chicago Bearsin kanssa. En onnistunut löytämään sopimuksen tarkkaa taloudellista arvoa, mutta Chicago Sun-Times arvioi neljä vuotta sitten Iglesiasin sopimuksen sisältävän noin 600 000 dollarin signing bonuksen. Yleisesti löytyvien tietojen valossa voidaan siis turvallisesti arvioida Iglesiasin tienanneen useita satoja tuhansia euroja pelaamalla amerikkalaista jalkapalloa. Nyt yliopistossa todella suurissa otteluissa edukseen esiintynyt pelimies saapuu Helsinki Wolverinesiin ja Vaahteraliigaan, 26-vuotiaana. Mielestäni nyt tehty sopimus on todella kiinnostava ja monella tapaa ainutlaatuinen Suomessa.

Iglesiasin sopimus kerää luonnollisesti suurimman huomion, mutta myös viime kaudella Indiansissa pelanneella Columbus Givensilla on tarjottavaa Wolverinesille tulevalla kaudella. Pelinrakentajaksi Kouvolaan hankittu atleettinen pelimies ei joukkueen alkukauden menestyksestä huolimatta päässyt missään vaiheessa kunnolla rytmiin, ja nähtiinkin kesän mittaan useammalla eri pelipaikalla Henri Kauhasen siirryttyä pelinrakentajan saappaisiin. Givensin hankaluudet johtuivat kenties myös osaltaan Indiansin vaikeuksista joukkueena. Wolverinesissa Givens pääsee pelaamaan joko laitahyökkääjänä tai todennäköisemmin puolustuksen takakentällä. Givensilla on viime kauden jälkeen selvä kuva amerikkalaisesta jalkapallosta Suomessa, mikä lasketaan luonnollisesti eduksi. Oma arvioni on kuitenkin selkeästi se, että nyt tehdyissä sopimuksissa Wolverinesia kiinnosti ensisijaisesti juuri Juaquin Iglesias.

Kiinnostavat jenkkiuutiset auttavat todennäköisesti Wolverinesia tulevan kauden joukkueen rakentamisessa muutenkin. Moni seuraa viime kaudella edustaneista suomalaispelaajista on edelleen vapailla markkinoilla. Onkin täysin mahdollista, että jenkkiuutinen rohkaisee useita pelaajia harkitsemaan jatkosopimusta seuran kanssa myös kaudelle 2014. Nyt julkaistut sopimusuutiset puhuvat sen puolesta, että Wolverines lähtee tulevaan kauteen täysin vakavissaan – muutoksista huolimatta.

Gridironin talvikyselyssä kuukausi sitten kansan mielipiteet jakautuivat, kun huomio siirtyi Wolverinesiin. Uskotko helsinkiläisjoukkueen selviävän ensi kauden pudotuspeleihin? 

Lue myös

Kommentoi

 • No nyt…

  Onkos tämä nyt sitten kovin hankinta liigaan pitkään aikaan? Porissahan pelasi divarissa puolustuksen linjassa Howard.

 • 4.44 NFL combinessa eikä mikään käsiaika, mahtaako olla nopein suomessa esiintynyt pelaaja?

 • Howard oli 241st overall pick ja tämä kaveri 3 kierroksen pick joten siinä suhteessa ainakin kovempi hankinta wolvoilla.

 • Oho! Nyt saa varmasti nuoret rissut oppia joukkueessa oikealta pelimieheltä.

 • Eiköhän ainakin Crocodilesin Kegel ole kellottanut kovemman ajan neljälläkympillä.

 • Ketä kiinnostaa onko varattu ekalla kierroksella vai ei ollenkaan? Aika järkyttävän huono tapa päättää pelaajahankinnoista vuoden 2009 draftin perusteella. DII ja DIII tason collegeista löytyy varmana yhtä nopeita ja saman tasoisia pelaajia kuin tämä entinen Oklahoman tähti.

 • Ja nyt kun katsotaan suomijefun entisten nfl pelaajien tasoa, niin ei nekään mitään hirveen hyviä ole olleet esim. Sixtareiden superbowl voittaja oli ihan turisti. Aki Jones kyllä oli ihan beasti, mutta sekin oli 1-divarissa. Uskon et aki olisi ollut hyvä vahvistus, mut ei se nyt olisi missään nimessä olisi dominoinut liigaa. Taitaa tän nfl rissun parhaat päivät olla jo takana päin, mutta toivotaan parasta

 • http://www.youtube.com/watch?v=2MDgoUaqnE4
  Toivottavasti ei ole ottanut painoa lisää kuten tämä entinen NFL QB.

 • Itse Turkua vastaan viime kesänä pelanneena, ja myös useita maajoukkuetason linjamiehiä vastaan pelanneena ja jatkuvasti harjoittelevana voin sanoa että Aki Jones on ehdottomasti paras linjamies jonka kanssa olen samaan aikaan kentällä ollut.

 • Rafti.. Et voi olla tosissasi. Eiköhän tällä herralla ole näytöt kohdillaan ja luitkohan kohtan että edusti Argonautteja viime kaudella? Siinähän tuplaatte Roosterssit ja muut, jolloin Cedricin juoksee itse.

 • Suurin ongelma taitaa olla miten saada mies pysymään Suomessa ja motivoituneena kauden loppuun asti. Rahan takia tuskin tänne tulee, koska jenkeille maksetaan pähkinöitä ja kämppäkin on todennäköisesti joku Hoasin solu Itä-Helsingin lähiöstä.

  Osa noista tykkää dokailla ja vikitellä tyttöjä, jolloin viihtyvät täällä vallan mainiosti. Kesällähän se sitten nähdään. Olisi kiva, jos saataisiin liigaan joku yllätyksen mahdollisuus.

 • Sehän tässä kuviossa niin mielenkiintoista onkin, että jätkä lähtee vielä Suomeen pelaamaan futista kaiken tuon jälkeen. Pakko olla kyse rakkaudesta lajiin. Varsinkin kun kaveriltaan on kuullut totuuden tästä meikäläisestä meiningistä, eli ei varmaan kuvittele keräävänsä näyttöjä Suomesta mahdollista NFL-uraa varten kuten jotkut ressut kuulemma joskus on saatu huijattua ajattelemaan. Nyt vaan Wolvojen pitää huolehtia siitä, että jätkät pidetään hyvillä mielin. Stokes johtamaan viihdytys- ja kotoutusjoukkoja.

 • Mitkä on tän herran pro -meriitit, siis oikeasti ? Yks taklaus spessuissa viimeisen viiden vuoden ajalta ? Voi olla, että wolvot haukkasivat taas tyhjää. BIG TIME !

 • Mitä jengi oikee selittää täällä jostai 40yardin ajoista? Ihan ku tänne suomen mänttikuulan dominointii tarvittais jotain 4.40 aikoja, puol klesanaki otetaa 10 yaaedia juoksua kohden peleissä. kyl tääl on on taas semmosta ammattilaista kirjottamassa. Ootteko mahtaneet ite edes juosta yhtää 40yardin juoksua muuta ku treeneissä 2x viikossa. Vaikka tää iglesias oiski jo parhaat päivät nähny ni mä tuun sitä kattoo peleihin mielellään.

 • Mitkä sun meriitit on? Mestaruus vaihtopenkillä?

 • Sit vaa maajoukkueessee!

 • Sä pääset sinne ku maksat tarpeeks

 • 4.40 40y, ei mahdu top kymppiin vaahteran kaikkien aikojen listalla.

 • No heitäpä legendaa ketä on kovimmat?

 • Minnix, liljestrand, riionheimo, Bolio, dibattista, Kegel.
  Minnix taitaa olla ainoa joka on juossu alle 4.3 40y.

 • Glorydays.

 • Itse juoksen 3,95. Tiedän oikotien.

 • Tossa oli 6 nimeä. Eli mahtuuko top 10 vai ei?

 • Niin siinä vain muutama esimerkkii. aika iso osa Suomessa pelanneista jenkkibackeistä on juossu tuon ajan alle parhaina päivinään.
  4.45 ei ole mikään erikoinen aika nelikympillä, esim. Crokojen B-junnujen testeissä syksyllä, kaksi pelaajaa juoksi alle 4.5 ajan.

 • Me juostiin testit ylämäkeen.

 • NFL -draftin kaikkien aikojen paras aika on Chris Johnsonin vuonna 2008 juoksema 4.24. 4.31:llä ollaan vielä kymmenen parhaan joukossa. Ajat otetaan laserilla. Ennen vuotta 2000 oltiin käsiaikojen varassa ,jolloin juostiin niinkin kovaa kuin 4.12. Käsiajat ovat aina oma lukunsa ja jättäisin ne kyllä pois näistä pohdinnoista. Lujaa on varmasti juostu monasti, mutta tämän lajin luotettavia ja kattavia tilastoja saa vain jenkeistä.

 • yritätsä nyt sanoa että suomessa ei oo vehkeitä ottaa kennoilla aikaa?

 • 4.45 ei ole mikään erikoinen aika nelikympillä, esim. Crokojen B-junnujen testeissä syksyllä, kaksi pelaajaa juoksi alle 4.5 ajan.

  Mihin se nopeus sitte katoaa peleissä? katsomoo se näyttää lähinnä rouvien köpöttelyltä taklauksista puhumattakaan.

 • Roostersin Kimi Linnainmaa painoi kuulemma tämän vuoden testeissä alle 4,5 s , eli siellä tuo maaginen 4,4 s taso menirikki kuten Seinäjoella Kalle Laitalan ja Jaska Värisen toimesta, eli JP Nummen mukaan laskemalla tästä saadaa kymppi täyteen… Ja tuon 4,4 s alle viime vuodelta alle vetivät Thomas Addison ja Dwayne Hollis.

 • En väitä mitään, mutta epäilen monen ajan paikkansapitävyyttä. En ole edes mitenkään vakuuttunut, että kaikissa tapauksissa olisi juostu oikea matka. Niin kauan kuin testejä ei ole suoritettu avoimesti ja tätä kautta aina varmasti samalla tavalla eivät tulokset ole luotettavia.

 • Crokojen testit tehtiin Kuortaneen urheiluopistolla, laitteista ei pitäis siellä jäädä kiinni.

 • Juostaanko kaikkialla Suomessa tasan 40 y (36,576 m) vai voiko matka olla esim. 30 tai 35 metriä? Sinänsä aivan sama kunhan joukkueen sisällä testit teetetään aina samalla tavalla, mutta ei välttämättä ole vertailukelpoisia NFL:ään.

 • Oleellisinta tässä pippelinmittauksessa on tietää, että nopeus on vain yksi asia kokonaispaketissa. Muuten Usain Bolt pelaisi NFL:ssä. Pelinrakentajaa.

 • mun käsitykseni mukaan nfl:ssä 40 yard lähtö on käsikellolla ja maali valokennolla, korjatkaa jos olen väärässä (n. 0,27s nopeampi kuin FAT aika). ainakin näin netissä väittävät…

 • Ei reaktioaikaa kuten normaalissa pikajuoksussa.

 • Flash Gordon, olen samaa mieltä!

 • Kyllä on suomessa sitten nopiaa poikaa! Kovalla treenillä pitäis varmaa 4s mennä rikki! Ei edes dwayne chambers vetäny tommosia aikoja nfl-e testeissä 2006! Mut seinäjoen poijjaat ne pinkas menemää!

 • Turha rutista täällä jos muiden juoksemat ajat tai nostamat punttitulokset harmittaa, ei ne teillä itsellänne parane istumalla sohvalla ja kirjoittamalla älyttömyyksiä tänne.

 • Haha

 • http://www.strengthcoach.com/public/1140.cfm niin siitä ajanotosta ja niistä ajoista

 • Siinä on taas joku jenkki kännipäissään rustannu jonkun, muka tilaston ja täällä juntit lukee tuota kuin raamattua.
  Tarkin tulee päässälaskulla.
  1 missisippi 2 missisippi ……. ja neljän lasketaan montako kirjainta kerkes sanomaan ennen maaliviivaa. Ei pitäis olla hirveän vaikeeta.

 • Jos kateus olisi joku energiamuoto, niin Suomi olisi maailman johtava ”kateusenergian” tuottaja.Mikä olisi parasta, niin tämä energia olisi 100% uusiutuvaa!

 • Palturin puhumisesta puhumattakaan!

 • Mutta mäpä vedin Cooperin testin 5 minuuttiin ja 46 sekunttiin.

 • Pohjois-Korean tietotoimisto tiedottaa: Suuri Johtaja Kim-Il Sun kipaisi nuoruutensa päivinä 40 kansallissosialistista jaardia aikaan 3.07— kovaan vastatuuleen!

 • Tuohon varmaan vaikuttaa myös se millä alustalla juostaan. Eikös combinessa vedellä nurmella joka on paljon hitaampi kuin esim tartani.

 • Jaa-a.
  Ensinnäkin ei mitään pois seinäjoen junnuilta, varmasti nopeita kavereita ja taatusti nopeampia kuin minä MUTTA nim. leuka.. en minä, eikä kukaan muukaan joka jotain tajuaa, usko että 2 seinäjokelaista B-junnua olisi nopeampia kuin esim NFL tähdet:
  Dexter McCluster 4,58 combinessa
  Giovanni Bernard 4,53 combinessa
  Doug Martin 4,55 combinessa.

  tän wolvo rissun 4.44 näissä samoissa combine olosuhteissa on kova.
  ja vielä loppuun ennenkuin joku ääliö alkaa avautumaan: uskon että s-joen pojat ovat nopeita ja itse en ole nopea, mutta järki käteen. jos teette testejä ja teidän junnu juoksee sub. 4,5s joko ilmoittakaa hänet sm-kilpailuihin pikajuoksussa tai tarkastakaa mittausmetodinne.

 • Mitään ottamatta kundeilta pois, on noita aikoja mahdotonta uskoa todeksi, ellei niistä löydy ns. kovia todisteita.

  H. Myöhänen taisi joskus rullailla 40 yds 4,6 kieppeille ja hän oli alle 11 sekunnin mies satasella. Viime vuoden NFL combinessa 3 rb:tä juoksi alle 4,5 s, jonka pitäisi antaa vähän osviittaa siitä kuinka harvinaisia tuollaiset ajat ovat.

  http://www.sbnation.com/nfl/2013/2/25/4029888/2013-nfl-combine-results-rb-40-yard-dash-bench

  Jos joku on suomessa oikeasti juossut edes lähelle 4,5 sekuntia, niin uskallan luvata ihan helvetin paljon paremman uran pikajuoksun kuin jenkkifutiksen parissa.

 • AIVAN!!!

 • http://www.nfl.com/combine/top-performers#year=2013-2014&workout=FORTY_YARD_DASH&position=QB-RB-WR-TE-S-DL-LB-CB-OL-SPEC

  Käyppä katsomassa oikeat ajat. Esim chris Johnsson 4,24…. Ja useita alle 4,4 alittajia sekä 4,3 alittajia….

  Lisäksi nummi on kyllä juossut pitkälti alle 4,5. Ellen väärin muista taisi olla alle 4,4 nfl euroopan testeissä. Oli yksi testien nopein. Lisäksi myöhäsen 100 aika ei kerro mitään 40 ajasta… Alle 11 aika on kai tullut muistaakseni viestissä… Eli lentävä!

  Että silleen…

 • Sanoinkin, että RB ja viime vuoden combinessa. Oli niitä näköjään neljä kappaletta nyt kun tuolta katsoo.

  ”J-P Nummi kellotti NFL Europe joukkue Scottish Claymoresin testeissä kovimman 40 jaardin ajan Suomessa 4,34s” sajl.fi

  Onhan noita nopeita miehiä Suomessakin, mutta tämä koko väittely lähti siitä väitteestä, että 4.45 ei ole kovin kummoinen aika. Vaikka tässä taidan trollille vastatakin, niin onhan se nyt ihan helvetin kova aika vaikka miten kääntelisi. Viime vuoden ehkä kovin rb prospecti Giovani Bernard juoksi combinessa 4.53. Hyi miten hidas, ei pärjäisi Suomessa.

 • Olen samaa mieltä, että 4,5 alitus on jo todella kova aika, ei niitä liian montaa ole suomen kentillä pyörinyt. Mutta 100m aika ei välttämättä kerro mitään 40 y ajasta. Toki onhan se selvä, että jos tykittää alle 4,5 niin 100 on varmaan ihan ok myös. Julkkis on myös meinaan pinkonut aikanaan alle 11 Tampereella, kun oli mukanaan Tampereen pikajuoksutähti tallissa… Ja molempien kanssa pelanneen voin sanoa, että kenttänopeus Nummela aivan eri luokkaa kun henalla…

 • Antakaa mulle yks suomalaise jefu pelaaja nimi joka juoksee alle 4.5 vitun apinat???? Ei vittu

 • Sanotaa näi et jotku sm taso yleisurheilija pystyy toho ja ehk hikisesti joku jefupelaaja mut se ny ei ainakaa o seinäjoelt

 • Jos ette vielä lukeneet, niin tässä on aika kattava tietopaketti 40 jaardista:

  http://alexjalo.blogspot.fi/2016/03/40yards-to-daylight-40-jaardintesti.html