Vahvistuksia Helsinkiin ja Seinäjoelle

Gridiron Staff 27.1.2014 23:48 7 kommenttia

Helsinki Roosters ja Seinäjoki Crocodiles tiedottivat uusien pelaajien siirtymisestä joukkueisiin. Crocodilesin jenkkikiintiö on nyt Gabe Linehanin myötä täynnä.

Roosters aloitti viikonvaihteen vahvistustiedotuksen julkaisemalla ranskalaisen Victor Den Combret’n sopimuksen joukkueeseen tulevalle kesälle. Kotimaassaan amerikkalaista jalkapalloa pelannut Den Combret saapuu Roostersiin hieman erikoisempaa tietä, sillä hän on asunut maassa jo syyskuusta saakka. Ranskalainen opiskelee Laurea-ammattikorkeakoulussa.

Roosters tiedotti hetki sitten myös toisen kansainvälisen pelaajan pelaajasopimuksesta. Lontoossa asunut Michael Aboujaoude on tuttu punapaidasta jo kaudelta 2011, jolloin hän edusti armeija-aikanaan Roostersia. Laitahyökkääjiä valmentava Jens Holmström on innoissaan uudesta vahvistuksesta, jonka hän tuntee jo kolmen vuoden takaa.

– Hyökkäyksessämme haluamme uhata jokaista osaa kentästä, niin pysty- kuin vaakasuunnassakin. Michael pystyy nopeudellaan venyttämään kenttää pystysuunnassa. Hän tulee olemaan erittäin tärkeä osa hyökkäystämme, Holmström kertoo seuran sivuilla.

Crocodiles vahvistuu kahdella pelaajalla

Crocodilesin jenkkikolmikon täydentää menestyksekkäästä Boise Staten yliopistosta saapuva 22-vuotias Gabe Linehan. Isokokoinen pelaaja pystyy pelaamaan hyökkäyksen puolella sisempää laituria tai puolustuksessa tukimiestä. Crocodilesin päävalmentajalle Charles Rifenbarkille Linehan on jo tuttu Banks High Schoolista Portlandista, josta pelimies jatkoi Boise Stateen kaudelle 2009. Linehanin yliopistoura oli kuitenkin rikkonainen pääosin loukkaantumisten vuoksi. Viimeisellä kaudellaan kuluneena syksynä Linehanille kertyi vain kaksi kiinniottoa, kun kaudella 2011 niitä kertyi 23. Vaikka tilastot viimeiseltä kahdelta vuodelta eivät häikäisekään, löytyy Rifenbarkilta uskoa vanhaan luottopelaajaansa. Rifenbarkin alaisuudessa Linehan pelasi lukiotasolla myös pelinrakentajaa.

Hieman aiemmin päivällä Crocodiles tiedotti myös mielenkiintoisesta suomalaissiirrosta. Viime kaudella Nokialla runkosarjassa liki 500 juostua tai kiinniotettua jaardia kerännyt Velipekka Jaakonsaari nähdään ensi kesänä Pohjanmaalla. Aiemmin laitahyökkääjänä pelannut isokoinen (191cm/93kg) Jaakonsaari oli hankala pideltävä sarjan välieräottelussa Oulussa, jossa hän juoksi 19 yrityksellä peräti 142 jaardia ja kolme touchdownia. Crocodilesin pelaajasopimuksista vastaava Juha Laitila vertaa Jaakonsaarea seuran sivuilla jopa Marko Vartiaiseen.

Jaakonsaaren siirto tarkoittaa sitä, että I-divisioonassa pelaava Ghosthunters joutuu uudistamaan joukkueen hyökkäystä entisestään. Joukkueen kaksi johtavaa laituria Henri Holopainen ja Mikko Sinikallio jatkavat joukkueessa, mutta joukkueen juoksuhyökkäyksessä nähdään ensi kaudella uudet nimet. Joukkueen onneksi viime kaudella 2000 jaardia heittänyt Lari Siitonen jatkaa myös tulevalla kaudella.

Lue myös

Kommentoi

  • Taitaa tulevalla kaudella pallo lentää useammankin joukkueen toimesta. Jotenkin haisee siltä, että sekä Crocodiles että Trojans tulevat panemaan hyökkäyksen pääpainon heittokuvioihin. Tai sitten olen väärässä.

  • Oikeassa olet… Varmasti sekä Turku että Seinäjoki tulee heittämään paljon. Uskoisin, että viimeisimmät vahvistukset ovat hyvin merkityksellisiä Crocodilesille. Joukkue vahvisti selvästi sekä juoksua, heittohyökkäystä, että LB osastoa.

  • Eiköhän Turulla ole ihan tasapainoinen paketti, kun Crawfordin jalat takaa jaardeja maalla, vai? Toki ja tietysti kyseinen pelaaja myös kätsejä ottaa.

    Jaakonsaarella siisti video, erityisesti pidän Oulun kuuluttajan jämäkästä ja selkeästä artikulaatiosta.

  • Voisin veikata, että joka downilla turku tulee joko heittämään tai juoksemaan.

  • Kyllä! Tai potkaisemaan…

  • Im thinking, Im thinking, Im thinking…..playaction

  • Europlayersista bongattua: http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=7783 ”Signed with the Helsinki Roosters for 2014!”