Pinta: Lionsin organisaatio kolmen kärjessä Euroopassa

Tuomo Tomperi 24.1.2014 14:26 Yksi kommentti

Hiljattain jatkosopimuksen saksalaisen New Yorker Lionsin kanssa tehnyt suomalaislaituri Tommi Pinta palaa mielellään takaisin Braunschweigiin.

Viime kaudella Saksan GFL:n mestaruuden Lionsin kanssa voittanut Tommi Pinta tekee paluun Saksaan myös tulevalle kaudelle. Paluun Saksan ehdottomalle huipulle tehnyt Lions osallistuu tulevalla kaudella myös kovatasoiseen BIG6-sarjaan, joka huipentuu Eurobowl XXVIII:n heinäkuun 19. päivänä. Lions panostaa tulevaan kauteen vähintään edelliskauden malliin, joten joukkueelta odotetaan menestystä. Joukkueeseen on siirtynyt mm. viime kausina Calanda Broncosia edustanut laituri Tissi Robinson, joka nähtiin viime kaudella Aappo Salorannan seurakaverina.

Pinta kertoo, että kotimaasta oltiin häneen yhteydessä useammastakin seurasta, mutta lopulta päätös palata takaisin Saksaan oli helppo. Alkukauden vaikeuksien jälkeen pelimiehen oma kausi sujui sitä paremmin, mitä lähemmäs viime kauden ratkaisupelejä mentiin. Pinta ei tarjonnut aktiivisesti palveluksiaan muille ulkomaalaisseuroille, sillä Lions on koko ajan selkeä ykkösvaihtoehto.

– Pääosin oma passiivisuus johtui siitä, että oli vaikea edes ajatella pelaavansa muualla kun Lionsissa tulevalla kaudella, Pinta kertoo.

– Muita organisaatioita nähneenä ja pelaajien kuulopuheiden perusteella rankkaisin Lionsin top3-organisaatioihin koko Euroopassa, ehkä jopa tällä hetkellä kärkipaikalle ainakin pelaajan näkökulmasta. Tämä oli suurin syy palata Lionsiin tulevaksi kaudeksi. Pelaajana ei tarvitse murehtia turhista asioista vaan saa keskittyä oman suorituskyvyn maksimointiin pelikentällä. Kaikki on hoidettu alusta loppuun laadukkaasti ja pelitapahtumat 5000 katsojan edessä ovat kirsikka kakun päälle.

GFL ja BIG6 takaavat kovan vastuksen

Osallistuminen uuteen BIG6-sarjaan kiinnostaa luonnollisesti Pintaa. Pinta uskoo, että Lionsin lohko A, johon kuuluu myös Dresden Monarchs ja Raiffeisen Vikings Vienna, on ennakkoon hieman toista lohkoa kovempi. Vikings-ottelu on Lionsin näkökulmasta kuitenkin onneksi kotona.

– Näistä lähtökohdista ei voi asettaa muuta tavoitteeksi kuin BIG6:n ja GFL:n mestaruudet. Joukkue on myös panostanu täksi kaudeksi siihen malliin että uskoisin sieltä samojen tavoitteiden löytyvän koutsin whiteboardilta, Pinta arvelee.

Kilpailu Lionsissa Pinnan pelipaikalla on tulevalla kaudella äärimmäisen kovaa. Pinta asettaa tavoitteekseen olla yksi joukkueen johtavia laitahyökkääjiä, mutta tehtävä ei missään tapauksessa ole helppo. Hyvällä todennäköisyydellä joukkueen tulevan kauden lyhin aloittava laituri on 191cm pitkä, joten ulottuvuutta Lionsilta todellakin löytyy.

– Tulokset tuskin siis tulevat ihan ilmaiseksi joten duunia pitää painaa ja pelikirja olla hallussa. Ensimmäistä kertaa tunnen olevani Euroopan kentillä siinä tilanteessa, että mikäli kentällä mokailee niin penkki saattaa kutsua. Kutkuttava tilanne siis joka motivoi kovaan reeniin, Pinta kommentoi.

Lionsin ja Pinnan haasteena tulevalla kaudella on erittäin suuri pelimäärä. On mahdollista, että tulevan kesän EM-kisoihin Suomen paidassa osallistuva Pinta joutuu todelliseen savottaan. Hänen omien laskujensa mukaan kaudelle saattaa kertyä jopa 24 ottelua, joiden joukosta ei helppoja pelejä löydy. Pinnan mukaan EM-kisat, BIG6 ja GFL ovat kaikki huippufutista, missä ei auta säästellä.

– Oma etu on se, että pääsen pelaamaan ammattimaisesti, joten palautuminen on helpompi hoitaa kuin esimerkiksi päiväduunissa käydessä. Siltikin tulee olemaan haasteellista pitää itsensä sellaisessa kunnossa, että pelikentällä pystyy suoriutumaan laadukkaasti, Pinta arvelee.

Pinnan ja New Yorker Lionsin urakka alkaa tämän hetken tietojen mukaan huhtikuun lopulla, kun joukkue kohtaa GFL2-sarjan edelliskauden voittajan. BIG6-sarjan alkulohko käynnistyy toukokuussa.

Lue myös

Kommentoi

  • Hienoa jatkoa Tommi