Butchers signasi tukun suomalaispelaajia

Gridiron Staff 23.1.2014 12:27 6 kommenttia

Porvoon Butchers on ilmoittanut tehneensä sopimukset kolmen tärkeän suomalaispelaajan kanssa, joista yksi saapuu joukkueeseen Helsinki 69ersista.

Tänään julkaistun tiedon mukaan Butchers on tehnyt sopimukset ensi kaudesta jo viime kaudella Porvoossa pelanneiden Niko Pennasen ja Antti Martikan kanssa. Uutena pelaajana Porvoossa nähdään maajoukkueessakin esiintynyt puolustuksen linjamies Jari Mononen.

Pennanen ja Martikka pelasivat Porvoossa jo viime kaudella. Antti Martikka pelasi hyökkäyksen linjassa lähes jokaisella pelipaikalla loukkaantumisisten vuoksi. Martikka oli elintärkeä palanen Butchersin viime vuoden linjassa pelkästään kokemuksensa ja monipuolisuutensa ansiosta. Vuodesta 1992 alkaen pelannut, Euroopassa Oslo Vikingsia ja Praha Black Panthersia edustanut Martikka tuo loistavan lisän Porvoon hyökkäykseen. Martikka lähtee uuteen kauteen kaverien innostamana.

– Odotan, että hoidan oman ruutuni, joukkueena parannetaan kaikilla osa-alueilla viime vuodesta, kokenut pelimies kertoo.

Tavoitteista Martikka pysyy vaitonaisena.

– Sen verran on kilometrejä alla, että tiedän ettei yhden pelaajan suoritukset isossa kuvassa paljoa näy ja siksi tavoitteita on tarkistettava kauden mittaan.

Pennanen tuo voimaa hyökkäykseen ja puolustukseen

Toinen signaus Niko Pennanen aloitti viime kauden puolustuksen linjan endinä keräten kaiken kaikkiaan 25 taklausta, joista kaksi pelinrakentajan säkityksiä. Kauden loppua kohden Pennanen siirtyi myös hyökkäyksen puolelle keskushyökkääjäksi. Pennanen juoksi loppukauden aikana Josh Schleusnerin varamiehenä 16 kertaa edeten näillä 76 jaardia, eli 4.8 jaardia jokaista kantoa kohden. Pennanen pohti talven aikana mahdollisuutta lähteä Eurooppaan pelaamaan, mutta loppujen lopuksi päätös jäädä Porvooseen oli helppo.

– Fysiikka ei ollut omasta mielestä siellä, missä sen pitäisi olla lähteäkseni ulkomaille pelaamaan. En myöskään halunnut jättää pelikavereita niin kuin jotkut ovat tehneet nyt off-seasonin aikana.

Ensi kaudeksi Pennanen on asettanut tavoitteet korkealle:

– Joukkueen tavoite ei voi olla vähempää kuin Vaahteramaljan voitto, pelaaminen ilman halua tavoitella mestaruutta on turhaa. Henkilökohtaisesti haluan auttaa joukkuetta sekä hyökkäyksessä, että puolustuksessa. Ensimmäisen Vaahteraliigassa tehty touchdown siintää myös ajatuksissa.

Mononen siirtyy joukkueeseen Helsingistä

Kolmesta sopimuspelaajasta uusi tuttavuus Porvoossa on viime kaudella Helsinki 69ersia edustanut maajoukkueen puolustuksen linjamies Jari Mononen. Talvella 2009 lajin aloittanut Mononen tuo isokokoisena (190cm/140kg) pelaajana toivottua voimaa porvoolaisten puolustuksen linjan keskelle. Nykyään Lahdessa asuvan Monosen ensi kauden suunnitelmat on selvät.

– Syy, miksi ylipäätään vielä pelaan on kipinä kehittyä pelaajana. Täten Porvoo valikoitui ensi kauden joukkueeksi. Täältä on aika pitkä matka joka paikkaan, mutta Porvoon meininki oli ainut mikä motivoi ajamaan 180km treeneihin edestakaisin. Maajoukkueessa tavoitteet ovat ensi kevään EM-kisat ja tähänkin tavoitteeseen nähden Porvoo tuntui parhaalta vaihtoehdolta, Mononen kommentoi.

Butchersissa Monosen tavoite on selkeä.

– Mestaruus. Piste.

Päävalmentaja Pertti Lautala on luonnollisesti tyytyväinen uusin sopimuspelaajiin. Monosesta Lautala uskoo saaneensa erittäin hyvän vahvistuksen puolustuksen linjaan.

– (Mononen on) juuri sellainen pelaaja, jota tarvitaan. On isokokoinen ja semmoisia pelaajia tarvitaan. Uskon myös, että Mononen vielä kehittyy pelaajana ja että Porvoo on hyvä paikka, jossa kehittyä uralla eteenpäin, Lautala myhäilee.

Martikan monipuolisuus kerää päävalmentajan kiitokset. Joukkueelle arvokas pelaaja on päävalmentajan mukaan erittäin pidetty pelaaja joukkueessa. Myös Niko Pennasesta Lautalalla on hyvää sanottavaa.

– Niko Pennanen oli viime kaudella meidän tärkeimpiä pelaajiamme. Hän pelaa jokaisen downin suurella sydämellä. Toivoisin jokaiselta pelaajalta samaa tunnetta ja halua tehdä isoja pelejä. Niko myös pystyy pelaamaan puolustuksessa jokaisella pelipaikalla – ja siihen vielä päälle hyökkäyksessä keskushyökkääjää.

Artikkelista erityiskiitokset Jimi Roiko / Porvoon Butchers

Kommentoi

 • Kuka on niko pennanen? Hienoa että harkitsi eurooppaa, mutta kritiikkiä toimitukselle: onko tällä miehellä ja euroopan kentillä mitään tekemistä uutistasolla? Vielä lisäyksenä ihmetys, että miten perustelee kotimaahan jäämistään huonolla fyysisellä kunnolla ja sen jälkeen petaa päätöstään lojaaliudellaan vs. ne jotka oikeesti PÄÄSIVÄT euroopppaan?

 • ^Sama tuli itelläkin mieleen.

 • Mäpä vähän selvennän asiaa. Kuten moni tietää, vastaan tällä hetkellä sivuston toimittamisesta käytännössä itse täältä Oulusta käsin. Koska resurssit ovat rajalliset, oon oikein tyytyväinen kun seurat tai seuratoimijat ovat aktiivisia ja lähestyvät Gridironia juttujen suhteen sähköpostitse. Joissain tapauksissa saan käyttööni haastatteluja, joita ei muualla ole julkaistu, joissain tapauksissa valmiimpia juttuja. Tämän jutun tapauksessa ainoastaan editoin jutun, mutta sisällöntuotosta vastasi Butchersin Jimi Roiko, kuten artikkelin lopussa todetaan.

  Tämä ei tietysti tarkoita sitä, että Gridironista on tarkoitus tehdä suora kanava seuratiedotteille. Siitä ei minun nähdäkseni ole tässäkään jutussa kysymys. Luen tietysti tarkkaan kaikki Gridironissa julkaistavat jutut, ja editoin niitä vastaavasti, jos näen että jutussa on liikaa oman seuran suitsutusta tai muuta sellaista, mitä en puolueettoman median näkökulmasta halua allekirjoittaa. Ymmärrän nimimerkin ”Kysymys” esittämän kritiikin, mutta olin juttua editoidessa hänen kanssaan eri mieltä.

  Laajemmin ajateltua minusta on ihan suotavaa, että myös vähemmän tunnetuista pelaajista kirjoitettaisiin mediassa, edes silloin tällöin. Nyt sydäntalvella uutiskynnyksen ylittämiseen ei tarvita ihan mahdottomia, ja minun näkökulmastani kynnys ylittyi tämän artikkelin suhteen kaikilta osin. Olisiko ollut jollain tapaa parempi, jos artikkeli tai osa siitä olisi jätetty julkaisematta?

  Pennasen omat mielipiteet Euroopasta ovat tietysti hänen oma asiansa, eikä minun tehtäväni editointityössä ole nähdäkseni niiden sensuroiminen suuntaan tai toiseen. Päinvastoin, minusta on hyvä jos pelaajat uskaltavat joskus tarjota keskustelunaihetta. Ei nimimerkki Kysymys varmaan sitä tarkoittanutkaan, mutta nostinpa nyt esille.

  Jos vielä katsotaan asiaa kauempaa, niin on toki selvää, että Gridironin oman toimittajakunnan kasvu tekisi tosi hyvää sivustolle. Niinpä käytän jälleen tilaisuuden hyväkseni mainitsemalla, että Gridiron etsii jatkuvasti uusia avustajia tuottamaan uutta ja paikallista sisältöä jefukansan iloksi. Juttuja voi kirjoitella usein, tai vähän harvemmin, eikä kenellekään sysätä yhtään sen enempää vastuuta, kuin mitä on valmis ottamaan vastaan. Jos tunnet olevasi kiinnostunut, ota yhteyttä sähköpostitse gridironfistaff@gmail.com

 • Välillä on pakko hämmästellä luetun ymmärtämisen tasoa. Jos sanoo, että ” Fysiikka ei ollut omasta mielestä siellä, missä sen pitäisi olla lähteäkseni ulkomaille pelaamaan.”, ei se ole yhtä kuin huono fyysinen kunto. Lisäksi pelaajilla saa varmaan olla useampia syitä miksi lähtee tai ei lähde ulkomaille.

 • Nää kaks ekaa heppuu on kyl nii hukas. Huhhu

 • Jep :D