TAFT:n pelinrakentaja tulee Chicagosta

Tuomo Tomperi 19.1.2014 12:29 Yksi kommentti

Vantaan TAFT on hankkinut tulevan kauden pelinrakentajansa NCAA:n kolmosdivisioonatasolta. Wisconsin-Plattevillen John Kelly heitti viime kaudella 3626 jaardia ja 36 touchdownia.

Saksaan matkaavan Miro Kadmiryn tilalla nähdään Vantaalla tänä vuonna 24-vuotias pelinrakentaja John Kelly. Kelly saapuu Yhdysvaltain pohjoisosista, Suurten järvien alueelta. Chicagosta kotoisin oleva pelinrakentaja pelasi yliopistouransa 300 kilometrin päässä University of Wisconsin-Plattevillessa. Vuonna 2012 Kelly heitti neljässä ottelussa mukavat 11 touchdownia, mutta kuluneena syksynä alkoi tapahtua toden teolla. Vakituisten startterin paikan ansainnut Kelly heitti 12 ottelussa komeat tilastot 3626y-36TD-16INT-67%. Vantaan TAFT:n tiedotteen mukaan Kelly johdatti otteillaan joukkueensa sarjansa pudotuspeleihin ensimmäistä kertaa koulun historiassa.

– John tulee koulusta jossa hyökkäyssysteemi on hyvin lähellä meidän omaamme. Tämä oli yksi vaikuttavista tekijöistä, miksi valitsimme hänet, joukkueen päävalmentaja J-P Kuusisto kertoo TAFT:n tiedotteeessa.

Kellyn tilastoja on mukava verrata Trojansin Jonny Westin vastaaviin. Joulukuussa signattu West heitti samalla Division 3 -tasolla viime syksynä 3921 jaardia ja 40 touchdownia 64% tarkkuudella. Westin lukemat ovat hiukan Kellyn vastaavia korkeammat, mutta toisaalta West tarvitsi tuloksiinsa yli 100 heittoyritystä enemmän (549 vs 452). Kellyn keskimääräinen heitolla edetty matka olikin huomattavasti Westia pidempi (8,0 vs 7,1). TAFT:n uuden pelinrakentajan joukkue menestyi kaudella erinomaisesti, voittaen kahdestatoista runkosarjaottelustaan kymmenen. Mikäli vertailua halutaan jatkaa pidemmälle, on tietysti mainittava, että West pelasi aloittavana pelinrakentajana kolme vuotta, ja heitti uransa aikana yli 10 000 jaardia.

Ennakkoon TAFT:n pelinrakentajavalinta vaikuttaa onnistuneelta. Hudl-palvelusta löytyvän highlight-pätkän perusteella Kellylla on tarkka käsi ja kyky hankkia itselleen lisäaikaa jaloillaan. Pelinrakentaja ei ole varsinainen kaksoisuhka, mutta viime kaudella juostut 351 jaardia kertovat kuitenkin siitä, että tarvittaessa hän pystyy myös ottamaan jalat alleen. Kelly pystyy videomateriaalin perusteella heittämään pitkää palloa varsin tarkasti tilanteen vaatimalla tavalla. Voisikin kuvitella, että viime kaudella 398 jaardia ja 7 touchdownia kerännyt ulottuva laituri Toni Lemmetyinen hieroo nyt tyytyväisenä karvaisia käsiään.

Lue myös

Kommentoi

  • Vaikuttaa ihan pätevältä kaverilta. Ja ei varmaan noi rissut ole ollut mitää suurimpia tähtiä jos koulu ekaa kertaa pääsi vasta nyt pudotuspeleihin =)