TAFT ja 69ers panostavat juoksupuolustukseen

Tuomo Tomperi 16.1.2014 23:04 3 kommenttia

Salve Regina Universityn 22-vuotias takamies Max Shubert tuodaan Vantaalle parantamaan viime kauden tilastollisesti heikointa juoksupuolustusta. University of Toledon Robert Bell on Helsinki 69ersin tuore vahvistus.

Takapuolustajaa yliopistourallaan pelannut Shubert on pelaaja, jonka odotetaan tuovan lisäkovuutta TAFT:n puolustuspeliin. 184-senttinen ja 96-kiloinen Shubert pystyy tuomaan lisävoimaa heittopuolustuksen lisäksi myös juoksun pysäyttämiseen. TAFT:lta löytyy puolustuksen takakentältä useita maajoukkuemiehiä, mutta viime kaudella joukkueen puolustus oli tilastollisesti liigan heikoin juoksua vastaan. TAFT:a vastaan juostiin runkosarjassa 175,7 jaardia ottelua kohden 5,6 jaardin keskiarvolla. Varsinkin loppukaudesta joukkueen vaikeudet kasautuivat. Runkosarjan kahdessa viimeisessä ottelussa Crocodiles ja Wolverines juoksivat 245 ja 369 jaardia vantaalaisia vastaan.

– Kiinnitimme huomiota Maxin kykyyn puolustaa monipuolisesti joka puolella kenttää. Häneltä löytyy nopeutta pelaamaan syvää heittouhkaa pois, mutta hän on samalla riittävän kookas ja voimakas antamaan tukea boxiin juoksun pysäyttämiseksi, TAFT:n päävalmentaja J-P Kuusisto kertoo joukkueen sivuilla.

Shubertin testitulokset ovat vakuuttavat. Reiluun 4,5 sekuntiin 40 jaardia kellottava pelaaja vetää rinnalle yli 160 kiloa ja ponnistaa 96 senttiin. Toukokuun ensimmäinen päivä Suomeen saapuva Shubert on ollut aloittavana pelaajana koko yliopistouransa ajan.

Miro Kadmiryn Saksan sopimuksen jälkeen on ollut selvää, että TAFT hankkii ensi kaudeksi amerikkalaisen pelinrakentajan. Kolmannen jenkkivahvistuksen pelipaikka ja henkilöllisyys saattaa selvitä lähiaikoina, sillä joukkue on lupaillut julkistavansa seuraavan vahvistuksensa pian.

Tukimies FBS-tasolta

69ersin värväämä tukimies Bell saapuu kovatasoisesta Toledon yliopistosta. Mid-American Conferencea edustava joukkue pelaa maan korkeimmalla Division I Football Bowl Subdivision -tasolla, joka tunnettiin aiemmin nimellä Division I-A. Toledo kohtaa vuosittain erittäin kovatasoisia joukkueita, joista viime vuosilta mainittakoon esimerkiksi Florida, Northern Illinois, Boise State ja Ohio State.

Vuosina 2009-2012 joukkuetta edustaneen Bellin ansioluettelo on varsin komea. Kaksi viimeistä kauttaan aloittavana pelaajana pelannut Bell keräsi viimeisenä vuotenaan peräti 100 taklausta. Bell oli myös mukana joukkueen voittaessa maanlaajuisesti 18:ksi rankatun Cincinnati Bearcatsin lokakuussa 2012.

– Olen innoissani tästä 69ersin tarjoamasta mahdollisuudesta jatkaa uraani yliopiston jälkeen ja haluankin auttaa joukkuetta menestymään nostamalla oman pelaamiseni tasoa entisestään, Bell kertoo joukkueen sivuilla.

Bellin toivotaan tuovan parannusta viime kaudella liki 160 jaardia ottelua kohden sallineeseen juoksupuolustukseen. Bell korvaa joukkueen puolustuksen ytimessä 31,5 taklausta 10 ottelussa keränneen Marquette Floydin.

Lue myös

Kommentoi

  • Sixtarit yllättää tällä kaudella, luulen ma.

  • Positiivisesti??

  • Floydiin verrattuna varmasti reilu parannus. Katsotaan miten paljon 69ersoittuu yhden kauden aikana.