Uusiutuva Bulldogs valmistautuu kakkoseen

Tuomo Tomperi 13.1.2014 12:57 2 kommenttia

Viime kaudella ykkösessä esiintynyt Sipoo Bulldogs palaa tulevalle kaudelle jälleen kakkoseen – nyt laajemmalla rosterilla.

Kauden 2013 Bulldogs joutui ongelmiin jo kevätkaudella, kun joukkueen rosteri kutistui yllättäen merkittävästi. Kausi alkoi, mutta ongelmat jatkuivat. Amerikkalaisvahvistukseksi hankittu Barshal Williams palasi kotiin kesken kauden, ja joukkue joutui rämpimään kauden loppuun erittäin kapealla rosterilla. Vaikkei vaikea kausi tuonutkaan lopulta voittoja, ei joukkueen taisteluhenki silti kärsinyt. Tulevalle kaudelle II-divisioonaan Bulldogs on lähdössä laajemmalla, noin 25 pelaajan vahvuudella. Moni uusi pelaaja on pelannut joukkueessa aiemminkin, kausilla 2011 ja 2012.

Joukkue on kokenut myös pelaajamenetyksiä kesän jälkeen. Simo Heiskanen ja viime kauden loukkaantumisen vuoksi huilannut Roope Metsä siirtyivät aiemmin syksyllä Bulldogsista Vantaan TAFT:iin, mutta edustusjoukkueen päävalmentaja Mikko Ranta-aho on silti luottavainen kevätkauden alkumetreillä. Sarjatason vaihtuminen alaspäin ei ole vaikuttanut joukkueen koostumukseen negatiivisesti.

– Uskon, että sarjatason vaihtumisella ei ollut vaikutusta Simon ja Roopen siirtymiseen, Ranta-aho kommentoi.

– Molemmat ovat kyvyiltään tällä hetkellä valmiita pelaamaan korkeammalla sarjatasolla ja olisivat lähteneet Vaahteraliigaan muutenkin, vaikka Bulldogs olisi ykkösessä paremminkin pärjännyt. Eli sinänsä sarjatason vaihtuminen ei pelaajien suhteen ole vaikuttanut suuntaan taikka toiseen.

Bulldogs on niittänyt mainetta eräänlaisena kasvattajaseurana, mutta joukkueen pelaajat ovat silti varsin seurauskollisia. Ranta-ahon mukaan Bulldogs-kasvatit ovat perinteisesti lähteneet kokeilemaan siipiään ylemmällä sarjatasolla vasta sitten, kun he ovat tunteneet olleensa sinne valmiita. Moni pelaaja on siirtynyt Bulldogsista liigatasolle, mutta siirtymiset divisiooniin ovat olleet harvemmassa. Ranta-ahoa joukkueen kasvattien menestys miellyttää, vaikka se ei lupaisikaan hyvää oman joukkueen iskukyvylle.

– On hienoa nähdä kavereiden, jotka on oikeastaan tuntenut pikkupojasta asti, pääsevän eteenpäin tässä lajissa.

Pelaajarekry käynnissä

Bulldogsin puheenjohtaja Anssi Hakarinne kertoo seuran hakevan uusia harrastajia mukaan seuran juniorijoukkueesiin ja jopa edustukseen. Kevätkauden rekry käynnistyy ensi lauantaina järjestettävällä try-out –tilaisuudella. Hyrylän kuplahallissa 18.1. järjestettävä try-out on tarkoitettu kaikenikäisille. Myös edustusjoukkueeseen on mahdollista päästä mukaan, joten tilaisuus soveltuu nuorten lisäksi myös aikuisikäisille. Mikko Ranta-ahon mukaan joukkueen kokoonpano uusiutuu joka tapauksessa. II-divisioonaan lähdetäänkin siksi nöyrällä asenteella. Joukkueen tavoite on virallisesti II-divisioonassa säilyminen. Tämä onnistuu sijoittumalla sarjan neljän parhaan joukkoon, mikäli haluaa välttää kautta seuraavan karsintaottelun.

– Uskon, että pystymme antamaan jokaiselle joukkueelle kunnon vastuksen – myös kärkijoukkueille, päävalmentaja Ranta-aho kommentoi, vaikkei Bulldogs lähdekään millään tavalla paukuttelemaan henkseleitä.

– Tunnetusti tässä lajissa on välillä aika pienet marginaalit siihen, kumpi joukkue voittaa ottelun. Jos siis joukkueelle – oli se sitten mikä joukkue hyvänsä – ei satu yliepäonnista vuotta kuten Bulldogsille kaudella 2013.

Vaikka kausi 2013 olikin joukkueelle pettymys, on päävalmentaja edelleen varsin ylpeä viime kauden joukkueestaan. Joukkueen pelaajilta löytyi peli-iloa vielä viimeisessäkin runkosarjaottelussa, vaikka kausi oli tietyllä tapaa menetetty jo viikkokausia aiemmin. Joukkueen onnistuttua maalinteossa Oulu Northern Lightsia vastaan pelaajien kasvoilta näkyi, ettei kirvestä oltu heitetty kaivoon. Päävalmentaja Ranta-aho on samoilla linjoilla.

– Se, mikä jäi epäonnisesta kaudesta kuitenkin mieleen oli Bulldogsissa vallinnut ilmapiiri koko kauden, tapahtumista huolimatta. Se oli loistava. Kiitos siitä pelaajille, hienoja ihmisiä.

Lue lisää Bulldogsin try-outista seuran sivuilta.

Kommentoi

  • Bulldogsin jätkät taisteli rehdisti ja pelasivat kaikki ottelut suoraselkäisesti loppuun asti. Arvostan niiden pelaajien asennetta ketkä seuraa kaudella 2013 edusti!

  • Mites liiga suhtautuu rasismiin? Itse olen saanut kokea paljon syrjintää makuni takia.