Itä-Helsingissä talvi on jo pitkällä

Tuomo Tomperi 8.1.2014 16:32 Ei kommentteja

Viime kauden loppupuolella peliään parantanut Helsinki East City Giants lähtee ensi kauden kolmoseen nöyrällä asenteella.

Muutama vuosi sitten lajikartalle palannut ECG pelaa ensi kaudella kolmannella sarjatasollaan kolmeen vuoteen. Toissakauden ykkösessä voitoitta jäänyt joukkue kärsi saman kohtalon viime kauden kakkosessa, ja nyt vauhtia haetaankin uudistuneesta kolmosdivisioonasta. Seuran organisaatio on uusiutunut tulevalle kaudelle, mutta joukkueenjohtaja Henri Kurki ei pidä tilannetta huolestuttavana – päinvastoin.

– Tällä hetkellä seurassa puhaltavat todella positiiviset tuulet. Lähtökohtana on, että ECG:ssä tehdään töitä hyvällä yhteishengellä isolla tiimillä ja ollaan avoimia yhteistyöhön eri seurojen välillä. Kaudelle 2014 ECG:n edustusjoukkue on ilmoittatunut III-divisioonaan, sekä Pikkujättiläisten voimin U11-sarjaan, Kurki kommentoi ja lisää, että seuran tavoitteena on myös laajentaa junioritoimintaa tulevina vuosina.

Seurassa pitkään vaikuttanut Stefan ”Eti” Karkulahti siirtyi Vantaan TAFT:n valmennusryhmään loppuvuodesta, mutta ECG:n valmennusryhmässä riittää silti syvyyttä. Päävalmentajana jatkavan Ari Evwarayen lisäksi valmennustiimiin kuuluvat OC Samuel Orvomaa, DC Olli Kujala, QB Coach Riki Ståhlberg ja linja- sekä voimavalmentaja Mika Varis. Varis pelasi ECG:ssä 90-luvulla ja voitti
mm. neljä Suomen mestaruutta vuosina 1991-1994.

– Valmennustiimin kasvu on myös tuonut lisää piristystä joukkueen tekemiseen. Nuori valmentajaryhmä on innokas ja kehittymishaluinen, Evwaraye kommentoi.

– Haasteita siltä ei tule puuttumaan, mutta aiemman muutaman silmäparin sijaan joukkueen harjoituksissa on säännöllisesti useampi valmentaja neuvomassa ja kehittämässä pelaajia. Tämä on sarjatasoonkin nähden voimavara, jonka uskomme ja toivomme tuovan sitä etua, joilla kesällä voitetaan otteluita.

Alpha Performance

Uusiutuva ECG

ECG on luonut tietynlaista mainetta kasvattajaseurana, mikä on tuonut vuositasolla vaihtuvuutta edustusjoukkueen kokoonpanoon. Joukkueen ensi kesän rosteri julkaistaan vasta myöhemmin, mutta päävalmentaja Evwarayen mukaan tilanne on tällä hetkellä hyvä. Sarjatason vaihtuminen ei ole vaikuttanut negatiivisesti pelaajien harjoittelumotivaatioon, vaan joukkue on treenannut fysiikkapainotteisesti syksystä saakka.

Evwaraye kuitenkin myöntää, että pelaajia saisi olla enemmänkin. Rosterin kapeus vaikuttaa helposti harjoitusten laatuun. East City Giants on sopinut yhteistyöstä korkeakoulusarjan Black Knights -joukkueen kanssa. Maanpuolustuskorkeakoulun joukkueessa on useita pelaajia, jotka Evwaraye näkisi mielellään kesällä Jättiläisissä.

– Marras-joulukuussa aloitettu lajiharjoittelu antaa kuitenkin toivoa. Sekä hyökkäyksen että puolustuksen pelikirjoja on ajettu jo sisään ja harjoitusintensiteetti on viimeistään NDU-yhteisharjoittelun myötä ollut oikein hyvä. ECG:n toiveena onkin nähdä mahdollisimman moni korkeakoulusarjan Musta Ritari kesällä musta-keltaisissa. Ei pelkästään kapeaa rosteria täydentämässä vaan aidosti tuomassa kentälle taisteluhenkeä, jota NDU-pelaajilla jo ammatinvalinnan puolesta selkeästi on.

ECG:n kesän 2014 urakka alkaa kesäkuun alussa, kun joukkue kohtaa Lohja Lionsin kotonaan. Ari Evwarayen mukaan resepti on edelleen selvä – muutoksista huolimatta.

– Voimakkaasti uudistunut ECG tekee kaikkensa pysyäkseen tiukasti Suomen jenkkifutiskartalla vuonna 2011 tekemänsä vahvan paluun jälkeen.

Kommentoi