Trojans signasi menestyneen pelinrakentajan

Tuomo Tomperi 23.12.2013 11:27 10 kommenttia

NCAA:n kolmosdivisioonatasolla menestynyt Jonny West on turkulaisjoukkueen kolmas jenkkivahvistus kaudelle 2014.

Turku Trojansin kesän kokoonpano alkaa muotoutua mukavasti jo vuodenvaihteessa. Aiemmin signatut Antonio Harris ja Jocques Crawford saavat seurakseen Division III -tason Franklin Collegen pelinrakentajan Jonny Westin. West on kolmivuotinen aloittava pelinrakentaja, joka on heittänyt Franklin-urallaan yli 10 000 jaardia ja 105 touchdownia. Westin saavutukset Division III -tasolla ovat todella komeat. Pelinrakentaja on valittu oman konferenssinsa HCAC:n parhaimmistoon useampaan kertaan. West on 105 maalillaan koko Division III:n historian eniten maaleja heittänyt pelaaja. 3921 jaardia kuluneella kaudella heittänyt West valittiin kauden päätteeksi konferenssin vuoden hyökkääjäpelaajaksi. Kunnianosoitusta edelsivät useat valinnat HCAC:n viikon hyökkääjäksi.

Trojansin tiedotteen mukaan joukkue hyödynsi pelinrakentajan etsimisessä vuoden 2004 pelinrakentajaansa Brett Dietzia. Nykyään valmentajana toimiva Dietz suositteli joukkueelle juuri Westia.

– Keskustelin Brettin kanssa ja annoin ohjeeksi etsiä pelinrakentajan, joka ei ainakaan olisi häntä huonompi, kertoo Trojansin päävalmentaja Mikko Virolainen seuran sivuilla.

West ei ole ensimmäinen Division III -tasolla loistavasti menestynyt pelaaja, joka saapuu Suomeen pelaamaan. Lappeenrannan Rajaritarien kauden 2011 loppukauden vahvistus Nate Kmic saapui myös saman sarjatason Mount Union Collegesta. Yli 8000 jaardia urallaan juossut Kmic oli Rajaritareille oiva vahvistus, joten matalahkon sarjatason ei kannata antaa Westinkaan tapauksessa hämätä. Usein sanotaan, että alemmilla sarjatasoilla loistavasti menestyneet pelaajat soveltuvat Suomen peliin erittäin hyvin.

Paperilla West on Trojansille erinomainen signaus. Trojansin tiedotteen mukaan joukkueelle oli tärkeää saada nuori, nälkäinen pelaaja, joka on pelannut kuluneella kaudella. West täyttää ennakkoon asetetut raamit mallikkaasti.

Lue lisää

Kommentoi

 • Sitten on vielä brown, tosin tuplapassi mies. Pätevän oloinen pelaaja ainakin tilastojen ja meriittien mukaan.

 • trojansissa osataan myös tiedottaminen, kun ylellä harvemmin muuten uutisoidaan jenkkifutiksesta, niin viimeaikoina kaikki troijalaisten signaukset ovat olleet urheilusähkeissä teksti tv:ssä. hyvää duunia!

 • Luultavasti tarpeeksi tasokas ruokkija Crawfordille, Brownille, Mäkiselle, Salorannalle ja monille muille. Rupeaako housut tutisemaan Helsingin suunnalla?

 • Hienoa että Trojans on panostanut tulevaan kauteen 2014, joukkueesta löytyy kaikki hyvät elementit.
  Tasokkaat importit, kokeneita veteraaneja, muutamia kovia suomalaisvahvistuksia ja omia junioreita!

 • Eikös tuo TD-ennätys ole Alex Tanneyn nimissä?

 • @Tomppa: olet täsmälleen oikeassa. Tanney heitti aikanaan 157 touchdownia Division III:n Monmouthissa, joten West ei suinkaan ole ennätyksen haltija. Jutussa on siis selkeä virhe.

  Totuus on ilmeisesti se, että West on ollut oman peliuransa aikana eniten maaleja heittänyt aktiivinen pelaaja. Tämänhän West mainitsee mm. Europlayers-sivullaan. Luin tästä asiasta useammastakin lähteestä, mutta näköjään mulla oli joka kerta lukutaidossa vikaa ja pistin mutkat suoriksi. Kiitoksia hyvästä korjauksesta!

 • Olisi mielenkiintoista nähdä Trojansin tämän hetkinen rosteri pelipaikoittain ja paljonko niitä pelaajia joukkueessa jo on 60?

 • On hauska nähdä minkälaista hyökkäystä Turku pelaa ensi vuonna, pelaajia on aika erilaisiin systeemeihin. Tosin viime vuosi oli heitto painoitteinen ja tuleva QB on hyvin heittänyt. Jatkuuko heittopainotteinen vai muuttuuko jotenkin. No keväällä selviää.

 • http://www.turkutrojans.com/vaahteraliiga/joukkue/ Positiivinen ongelma valmentajilla ja tuskin rosteri jää tuohon 55 mieheen?