Tulevaisuus on nyt – tutustu uuden Gridironin ominaisuuksiin

Tuomo Tomperi 22.12.2013 19:17 19 kommenttia

Puolentoista vuoden ikäinen Gridiron uudistui merkittävästi ensimmäistä kertaa tänään. Parantuneen ulkoasun lisäksi mukana on paljon kaivattuja uudistuksia jenkkifutisfanien iloksi.

Aivan aluksi on hyvä luoda lyhyt katsaus historiaan. Kun aloitin Gridironin kehityksen loppukesästä 2011, halusin luoda uudenlaisen, seurariippumattoman median, jonka avulla ihmiset löytäisivät kiinnostavaa tietoa myös Suomessa pelattavasta amerikkalaisesta jalkapallosta. Kaikeksi onneksi aika oli kypsä uudelle sivustolle. Sain heti avukseni heti muutaman loistavan kirjoittajan, joiden tekemä pyyteetön työ on mahdollistanut palvelun toiminnan ja yleisön kiinnostuksen viimeiset kaksi kautta.

Sivuston kehitysvaiheessa minulla oli melko hyvä käsitys siitä, miten haluaisin sivuston toimivan. Suunnittelin ja toteutin useita ominaisuuksia, vaikkei minulla ollut kaikkein parasta kuvaa siitä, miten sivuston eri osat pelaisivat yhteen käytännnössä. Alkuvaiheessa intoa ja taitoa siis löytyi, mutta jotain puuttui: kokemusta. Ajan oloon havaitsin, että ongelmat Gridironin rakenteessa oli jossain vaiheessa ratkaistava. Parisen kuukautta sitten innostuin ja tartuin härkää sarvista. Tuloksena on uusi Gridiron 2.0, jonka uusista ominaisuuksista kerron seuraavassa. Enjoy! :)

Kuva: Gridiron Staff

Laiteriippumaton ja nopea

Netin mobiilikäyttö on räjähtänyt käsiin viimeistään viimeisen kahden vuoden aikana. Gridironkin on toki ollut selattavissa kännykällä, mutta erityisen mukava kokemus se ei ole ollut. Uusi Gridiron sen sijaan on täysin toista maata. Puhelimella sivuston ulkoasu skaalautuu pienelle laitteelle sopivaksi, ja eri juttuja on helppo ja vaivaton selata. Mobiilikäyttäjät ovat myös monesti liikenteessä vähän heikomman nettiyhteyden päässä. Tämäkin on huomioitu, sillä Gridironin mobiiliversiossa ladataan kuvia huomattavasti säästeliäämmin. Kännyköiden lisäksi myös tabletit on otettu erityisesti huomioon. Lukisitko juttuja mielellään iPadilla ilman zoomausta? Onnistuu – niin pysty kuin vaaka-asennossa. Kaiken hyvän lisäksi myös Full HD -näyttöjen (1920×1080+) omistajille on tarjolla pientä ylimääräistä uuden sivupalkin muodossa.

Gridironin Lahdessa sijaitseva palvelin on hyvien nettiyhteyksien päässä, mutta teholtaan se vastaa tavallista pari vuotta vanhaa pöytäkonetta. Näin ollen kaikenlainen optimointi tekee sivustolle pelkästään hyvää. Uuden version myötä sivuston nopeutta on pyritty kehittämään kaikin mahdollisin teknisin keinoin. Tavoitteena on tarjota nopeampi käyttökokemus parantuneesta ulkoasusta ja rajallisista resursseista huolimatta.

Keskustelua myös palstalla

SAJL:n ylläpitämä keskustelupalsta oli wanhoina hywinä aikoina erittäin suosittu laji-ihmisen keskuudessa. Gridironin keskustelupalsta on kiinnostanut ihmisiä NFL-kaudella, mutta kotimaisista sarjoista palstalla on keskusteltu melko vaatimattomasti. Keskustelu Gridironissa on keskittynyt pitkälti artikkelien kommentteihin. Kommentit tarjoavat hyvät mahdollisuudet keskusteluun, mutta myös keskustelupalstalla on oikein tehtynä tarjottavaa. Aiemmin ongelmana oli kuitenkin se, että uudet kommentit oli helppo löytää, kun taas keskustelupalsta jäi hieman lapsipuolen asemaan. Uudet keskustelunavaukset eivät näkyneet Gridironin etusivulla ollenkaan, joten keskustelu palstalla kuivui usein harmillisesti kasaan.

Gridironin uuden version myötä sivupalkin Yhteisö-listassa näytetään kommentit ja foorumiviestit sulassa sovussa, aikajärjestyksessä. Uusi sisältö löytyy nyt siis aiempaa helpommin keskustelun sijainnista riippumatta. Toivon, että uudistus myös rohkaisee käyttäjiä avaamaan uusia keskustelunaiheita! Kenties tällä kertaa aiheisiin jopa vastataan…

Gridironin käyttäjät ovat epäilemättä havainneet, että keskustelupalsta on kiinnostanut spambotteja erityisen paljon viime aikoina. Tästä syystä palstalla joudutaan vaatimaan jatkossa Gridironin käyttäjätunnukset. Tunnukset on tuttuun tapaan mahdollista rekisteröidä käyttämättä omaa nimeään, joten myös anonyymi keskustelu palstalla onnistuu.

Gridironin artikkeleja on edelleen mahdollista kommentoida täysin nimettömästi ilman minkäänlaisia tunnuksia. Tästä haluan pitää kiinni.

ipad01

Parantuneet joukkueiden sivut ja otteluohjelmat

Uudistuksen myötä myös joukkueiden omia sivuja Gridironissa on parannettu roppakaupalla. Löydät tietoa yksittäisistä joukkueista tuttuun tapaan esimerkiksi osoitteista www.gridiron.fi/roosters tai www.gridiron.fi/rajaritarit. Parantunut ulkoasu on tietysti aina mukava juttu, mutta jatkossa joukkueiden sivuilta löytyy uutisten lisäksi myös koko runkosarjan sarjaohjelma jo ennen kauden alkua. Sivulta on myös helppo lukea uusin otteluraportti sekä luoda katsaus joukkueen seuraavaan otteluun. Toiveissa on, että myös itse seurat kokisivat uudistuksen hyvänä asiana, ja voisivat hyödyntää sivua omassa markkinoinnissaan.

Samalla Gridironiin on myös luotu keskitetty ottelunäkymä, jonka avulla tulevia otteluita on erittäin helppo seurata. Kaikkien neljän sarjan aikataulut ovat näkyvissä heti helmikuussa sarjaohjelman julkaisun jälkeen. Uudistuksen myötä myös sivun ylälaidassa näkyvää tiivistettyä ottelulistausta on kehitetty sillä tavoin, että listalla näytetään ainoastaan kuluvan viikon ottelut. Offseasonin aikana – kuten nyt – näkymä on luonnollisesti piilossa.

ipad00

Parempi yhteys artikkelien välille

Toisiinsa liittyvät artikkelit eivät Gridironissa ole millään tapaa uusi asia, sillä ominaisuus on ollut mukana palvelussa sen alusta saakka. Ennakot ja otteluraportit ovat olleet alusti asti yhteydessä toisiinsa, ja artikkeleihin on voinut kirjoittaa myös lyhyitä päivityksiä. Ominaisuutta on kehitettyä nyt entisestään. Jatkossa toisiinsa liittyvät artikkelit ja päivitykset muodostavat automaattisesti kaaren, jonka avulla lukijan on helpompi löytää aiheeseen liittyvää tietoa. Englannin kielen story arc -ilmauksesta johdettu ominaisuus antaa toimitukselle paremmat eväät kertoa tarinoita niiden kehittyessä. Esimerkkinä kaaren voi muodostaa otteluennakko, tieto uudesta viime hengen vahvistuksesta ja ottelun jälkeen kirjoitettu otteluraportti, mutta yhtä hyvin kaarta voidaan hyödyntää myös mihin tahansa muuhun kiinnostavaan aiheeseen, joka ansaitsee useamman kuin yhden artikkelin. Ominaisuuden myötä uskon, että ensi kesänä Gridironissa nähdään selvästi aiempaa enemmän myös lyhyitä pikkupäivityksiä, joiden julkaisua on aiemmin vältetty tai joita on haluttu yhdistää osaksi isompia juttuja.

Kaari liittyy aiemmin esiteltyihin otteluohjelmiin sillä tavoin, että sarjaohjelman julkistusten jälkeen jokaiselle ottelulle luodaan hub, tiedon keskus. Hub sisältää hyödyllistä tietoa, kuten ottelutapahtuman ajankohdan ja paikan. Samalla siitä muodostuu kaaren siemen, jonka ympärille ennakot ja raportit aikanaan muodostuvat.

Tarkka kokonaiskuva uudesta ominaisuudesta on mahdollista muodostaa vasta kesällä, kun sarjat pyörähtävät toden teolla käyntiin. Kausien 2012 ja 2013 artikkeleihin ei ole tehty varsinaisia muutoksia, joten niitä silmäilemällä saa vain esimakua tulevasta. Juuri tämä uudistus on kuitenkin oma suosikkini kaikista! Odotankin innolla sen esittelyä käytännössä kesäkauden lähestyessä.

Hyödyllisemmät käyttäjäprofiilit

Lähtiessäni suunnittelemaan Gridironin ensimmäistä versiota, halusin ehdottomasti mukaan myös käyttäjätunnukset. Tunnuksia ei vaadittaisi, mutta halusin tarjota niiden avolla lisäarvoa halukkaille. Jo alusta asti oli tietenkin selvää, ettei tunnuksilla ollut tarkoitus kilpailla viestinnässä esimerkiksi Facebookin kanssa. Halusin sen sijaan löytää käyttäjäprofiileille oman pienen tehtävänsä, jonka ne tekisivät mahdollisimman hyvin. Tavoitteessa on onnistuttu osittain, mutta muutama virhearviointi on heikentänyt käyttökokemusta.

Jatkossa tunnukset toimivat pitkälti kuten aiemminkin, mutta niiden toimintaa on virtaviivaistettu. Samalla toimimattomaksi osoittautuneita ominaisuuksia on karsittu. Jäsenet ja tapahtumat -sivun tarkoitus oli aiemmin tarjota yleiskatsaus Gridironin ja 2minuutinvaroituksen uusimpiin juttuihin ja kommentteihin, mutta sen rajoitteet käytännössä vesittivät hienon ajatuksen. Aiemmin käytössä olleet kaverilistat on myös karsittu uudesta versiosta pois, sillä alkuinnostuksen jälkeen niille löytyi varsin vähän käyttöä. Käyttäjät voivat edelleen lähettää yksityisviestejä kelle tahansa palvelun käyttäjälle, joten erilliselle kaverilistalle ei liene suurempaa käyttöä. Kiekkoleijona #79 Juhani Tammisen suosimaa KISS-filosofiaa on hyödynnetty uudessa Gridironissa mitä suurimmissa määrin.

Pelkkä ominaisuuksien poistaminen ei välttämättä käy varsinaisesta uudistuksesta, joten jotain uuttakin käyttäjäprofiileihin on tuotu. Käyttäjillä on nyt mahdollista liittää Twitter-tunnus Gridironin käyttäjätunnukseen siten, että kolme uusinta twiittiä esitellään automaattisesti käyttäjän Gridiron-profiilissa. Uudistus tarjoaa mielestäni hyvän mahdollisuuden itse kullekin laajentaa omaa seuraajakuntaansa tarjoamalla mielenkiintoisia ja kiinnostavia mielipiteitä myös Gridironissa.

ipad02

Kerro tapahtumista tuoreeltaan

Esimerkiksi ottelun katsomossa näkee usein tilanteita, joista kertoisi mielellään myös laajemmalle yleisölle. Monet käyttäjät ovat tarjonneet ystävällisesti tulospäivityksiä otteluista jo aiemmin, ja uuden mobiilikäyttöliittymän myötä sen tulisi olla jatkossa helpompaa. Uuden Gridironin myötä äänensä voi saada kuulumaan muutenkin. Twitter-käyttäjät voivat jatkossa mainita Gridironin tweetissään tähän tapaan: @gridironfi. Kaikki @gridironfi -maininnan sisältävät tweetit näytetään automaattisesti myös Gridironin Twitter-osiossa. Lisäksi listalla näytetään suomalaisten joukkueiden lähettämiä twiittejä, myös ilman @gridironfi-mainintaa. Järjestelmä on vieläpä sen verran nerokas, että se näyttää vain uusimman twiitin kultakin käyttäjältä. Näin yksi käyttäjä ei pääse vahingossakaan dominoimaan listaa. Toivon, että toiminto vetoaa Twitter-käyttäjiin ja kannustaa levittämään sanaa suurta yleisöä kiinnostavista aiheista myös Gridironin puolelle. Gridironin toimitus on yrityksistä huolimatta usein liikkeissään varsin kömpelö ja hidas, joten toimituksessa osataan arvostaa teitä lukijoita, maan parhaita kenttäagentteja!

Ainakin alkuvaiheessa mukana on myös Instagram-toiminto, joka näyttää automaattisesti kahdeksan uusinta #gridironfi -hashtagin sisältävää postausta. Jos kuvien joukkoon alkaa eksymään liikaa helikoptereita, harkitaan tätä ominaisuutta uudestaan :-) Be nice, people…

Eikä siinä vielä kaikki!

Nyt julkaistava Gridiron 2.0 sisältää jo paljon hyödyllisiä parannuksia ja on sinällään melkoisen massiivinen uudistuspaketti. Vaikka nyt eräänlainen virstanpylväs saavutettiinkin, ei kehitystyö kuitenkaan ole ihan heti päättymässä. Gridiron 2.1:n tulevia ominaisuuksia on suunniteltu ja osin toteutettukin jo varsin pitkälle. Olen todella innoissani muutamasta uudesta ominaisuudesta, jotka saadaan toivottavasti iloksenne hyvissä ajoin ennen kesäkautta. Niistä ei kuitenkaan parane jaaritella julkisuudessa sen enempää. Kuulemma mysteerit kiinnostavat ihmisiä… :-)

Minulla on ollut äärettömän hauskaa uutta Gridironia kehittäessä, vaikka työtä onkin ollut melkoisesti. Uskon, että lopputulos tekee Gridironista selvästi entistä paremman palvelun ja mahdollistaa mielenkiintoisen sisällön julkaisemisen myös jatkossa. Haluaisin käyttää tilaisuuden muistuttaakseni, että Gridironin toimitus on edelleen varsin kapea, ja kaipaa kipeästi uutta verta auttamaan sisällöntuotossa. Toimitustyön asettaminen vain muutaman henkilön harteille on pitkällä tähtäimellä kestämätön yhtälö. Yksi uuden Gridironin tärkeimmistä tehtävistä on nostaa yhteisön vaikutusvaltaa sivuston sisältöön, mutta myös uusia toimittajia ja avustajia kaivataan. Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää, ole hyvä ja ota yhteyttä osoitteeseen gridironfistaff@gmail.com.

Millaisen ensivaikutelman uusi Gridiron luo? Jaa mielipiteesi kommenteissa!

Kommentoi

 • Ainakin mun silmään näyttää tämä uudistus todella hyvältä.

 • Huikea homma! Hyvää työtä.

 • Hyvältä näyttää muuten, mutta ainoan miinuksen jonka keksin liittyy tuohon yhteisöön.
  Siitä en pidä ollenkaan. Idea on hyvä, mutta se että foorumi viestit sekä kommentit sekoitetaan keskenään niin ei mielestäni toimi.
  Nyt tuosta ei saa selvää oikeastaan ollenkaan onko kyseessä viesti keskustelupalstalle vai kommentteihin. Foorumien seuraaminen on vaikeampaa.

  Mielestäni tuo toimisi paremmin mikäli yhteisö jaettaisiin kahtia. Kommentteihin ja keskustelualueen viesteihin. Tällöin olisi paljon selkeämpi ja helpompi seurata keskustelua.

 • @Irvin: Foorumikeskustelut ja kommentit tullaan pitämään tuolla tavoin yhdessä, mutta oon kyllä miettinyt tota samaa asiaa. Ehkäpä jonkinlainen värikoodaus, joka erottaisi foorumiviestin kommentista? Täytyy mietiskellä. Kiitti kommentista!

 • Tuo koodaus kuullostaa hyvältä. Pääasia, että nuo erottaisi jotenkin.

 • Huippu juttu tämä uudistus!!! :)

  Kyl tää jonkinmoisen jefu nobelin ansaitsee.

 • Hyvin on uudistunut. Toimii jopa vanhassa nokialaisessa, ajalta ennen lääppimispuhelimia.

  Ja kiitokset Tuomo ja muut Gridironin toimittajat vuoden 2013 jefuskuupeista ja muista hienoista jutuista. Rauhallista Joulua ja Jefurikasta Uutta Vuotta 2014 teille! Ja muille jefun ystäville kans.

 • Oikein hyvältä näyttää.. ja kiitos Teille, että meillä on foorumi jossa purkaa tuskaansa ja iloitsee onnistumisista. KIITOS

 • Tietokoneella luettuna nykyinen sivuasettelu on lähes lukukelvoton. Itse teksti on 1/3 koko näytön leveydestä, loput täyttää viesti ja twitter-laatikot. Sivun ollessa ylhäällä, lukeminen on todella epäselvää sillä vierekkäin on kolme eri laatikkoa joka saa lopputuloksen näyttämään hyvin sekavalta. Tämän lisäksi foorumiviestien ja kommenttien sekoittaminen toisiinsa ei toimi, tekee sekavasta näkymästä vielä sekavamman. Sivunasettelun hölmöys korostuu selattaessa sivua alaspäin. Tarpeeksi alas mentäessä ei twitter- eikä viestilaatikoita enää näy, on tesksti litistyneenä sivun vasemmassa reunassa loppuruudun ollessa täynnä tyhjää valkoista. Palaset ovat kyllä toimivia, mutta tällaisenaan sivu on todella huono seurata. Twitter osio on lähes yhtä leveä kuin loppusivu. Palaset ovat kyllä koossa, mutta pienellä uudelleenjärjestämisellä lopputuloksesta tulee vielä parempi

 • Laiskana miehenä itse arvostaisin, jos foorumivalikosta näkisi suoraan milloin viimeisin viesti on kirjoitettu. Ettei tarvitse mennä syvemmälle sivuston syövereihin vain todetakseen jo lukeneensa tuoreimman kirjoituksen.

  Tajusin juuri kuinka laiskalta tämä toive sai itseni kuulostamaan, mutta oh well. Syytän lagista kännykkää ja länsimaissa yleisesti vallitsevaa kaikkimullehetinyt-kulttuuria.

 • Tai oikeastaan vielä parempi olisi, jos tuon kommentit/foorumipostaukset-laatikon saisi 2minuutinvaroituksen puolellekin. Siellä kuiteskin pääasiassa itse tulee selailtua.

 • Isot kiitokset taas palautteesta! Tein nyt parannuksia sivupalkin kommenttien ja foorumiviestien esitykseen. Pitäisi näyttää tältä:

  Muutokset siis:

  1. Aikaleima poistettu näkyviltä (nähtävissä tietokoneella, kun vie hiiren kommentin päälle)
  2. Ikonin lisääminen (foorumi/kommentti)
  3. Asettelun tiivistäminen

  Minusta palkki on nyt aika paljon entistä luettavampi. Kaipa siihen vanhaan oli jo niin tottunut, kun oli pitkään pyöritellyt. Hyvä juttu, että jaksoitte asiasta mainita!

  Ymmärrän hyvin, jos foorumin ja kommenttien yhdistäminen tuntuu oudolta ratkaisulta. Käsitän, että moni on kiinnostunut pääosin jenkkilän sarjoista ja siten nimenomaan foorumista. Onhan foorumi painottunut erittäin vahvasti juuri NFL:n seuraamiseen. Missään tapauksessa ei ole tarkoitus ”kiusata” teitä, jotka seuraatte foorumia aktiivisesti!

  Muutos on tehty pitkälti siitä syystä, että haluan kannustaa ihmisiä keskustelemaan myös suomijefusta foorumilla, ei pelkästään artikkelien kyljessä. Aiemman version rakenne mahdollisti tämän tietysti periaatteessa, mutta käytännössä foorumikeskustelua kotimaan sarjoista saatiin aikaan todella vähän. Tämä on sinänsä sääli, koska uskon että sellaiselle on kuitenkin tilausta. Uskon, että foorumiviestien nostaminen samaan asemaan artikkelikommenttien kanssa on yksi tapa saavuttaa tämä päämäärä. Toivottavasti en ole kovin pahasti väärässä :)

  Tämä viestien ja kommenttien yhdistys on tietyllä tapaa asia, jonka toimivuus selviää pidemmän aikavälin kuluessa. Toivonkin nyt teiltä kärsivällisyyttä asian tämän asian suhteen.

  @Tomppa: Koetanpa katsoa noita ehdottamiasi parannuksia pian. Hyviä pointteja!

 • Uudistus on todella onnistunut mobiililaitteille ja tableteille, mutta samalla tietokoneen näytöllä Gridiron on sekava. Entinen toimi paremmin tietokoneella. Onko mahdollista luoda erikseen mobiili- ja tietokonenäkymät?

 • pc: Mistä asioista tietokonenäkymässä et tykkää? Oon kiinnostunut mielipiteistänne, mutta pystyn ajattelemaan asiaa paremmin, jos tiedän mitkä asiat ottavat vastaan.

  Palautetta voi laittaa myös sähköpostitse gridironfistaff at gmail piste com, jos se tuntuu paremmalta ratkaisulta. Kaikki palautteet luetaan ja niitä jokaista mietitään.

 • vanhojen uutisten hakeminen on aika haastavaa. valikossa voisi olla niille linkki. lisäksi joutuu aika kauan scrollaamaan jotta pääsee viimeisimpiin kommentteihin. jotta Gridiron olisi yhteisö tulisi viimeisimpien kommenttien olla selkeämmin esillä.

 • Tietokonenäkymässä vikana on se, että tekstiä on ruudusta n. 25%, lopun ollessa viesti/twitter laatikoita, tai tarpeeksi alas selatessa tyhjää. Twitter osuus on lähes yhtä leveä tekstin kanssa joka tekee ensivaikutelmasta hyvin sekavan, jota korostaa vielä se, että valikkopalkki ei ole koko ruudun levyinen vaan n. 60% ruudusta. Onko twitterosuuden oltava näkyvissä jokaisella sivulla, vai riittäisikö että se on pelkästään etusivulla? Lisäksi foorumi/kommentien yhdistäminen tekee uutisten kommenttien seuraamisen todella hankalaksi.

 • Katseleeko porukka tätä sivustoa 800×600 resolla?

 • pc: Vanhoja uutisia pääsee tällä hetkellä selaamaan siten, että selaa etusivua alaspäin, ja jos haluttu juttu ei sieltä löydy, voi painaa ”Näytä lisää”-näppäintä. Tästä pääsee sivulle 2, josta pääsee selaamalla edelleen sivulle 3,4 ja niin edelleen. Jos haluaa sen sijaan lukea uutisia joukkueittain, ylävalikosta löydyy kohta joukkueet, minkä kautta näin voi tehdä. On myös mahdollista mennä suoraan esim. osoitteeseen gridiron.fi/roosters – se ohjaa suoraan Roostersin Gridiron-sivulle. Miten parantaisit tätä toiminnallisuutta?

  Kommentit saisivat minustakin olla kyllä jollain tapaa vielä paremmin esillä. Koetan miettiä parannuksia asiaan, koska uskon että se parantaisi osaltaan yhteisöllisyyttä. Olisi hauska, jos voisi nopealla silmäyksellä todeta, onko viime käynnin jälkeen tullut uusia kommentteja tai foorumiviestejä.

  Palautetta2: Sivusto käyttäytyy juuri kuvailemallasi tavalla, jos käyttäjän näytön tarkkuus on esimerkiksi 1920×1200, eli käytännössä suurin mitä markkinoilta yleisesti tällä hetkellä löytyy. Tekstipalstan leveys on tällöinkin vain noin 700 pikseliä, ei enempää. Tämä ei kuitenkaan ole mitenkään uniikki juttu, sillä jos tarkastelee vaikkapa Suomen suosituimpia sivustoja (http://tnsmetrix.tns-gallup.fi/public/), käyttäytyy jokainen suosittu sivusto järjestään samalla tavalla. TOP10:ssa ainoastaan Telkku.com venyttäytyy koko sivun levyiseksi. Toisaalta Telkku.com sisältääkin aivan toisenlaista dataa, joten se on ymmärrettävää.

  Tekstipalstaa ei käytännössä ole järkevää venyttää kovin paljoa sivun leveyden mukaan, koska liian pitkät rivit tekevät lukemisesta vaivalloista. Yleinen suositus on ollut jo vuosikymmeniä 5-12 sanaa per rivi, eikä siitä suosituksesta ole mielestäni syytä poiketa. Tästä syystä esimerkiksi Gridironin, Iltalehden, MTV.fi:n, HS.fi:n ja Taloussanomien tekstialueen leveys on mitä on. Tässä suhteessahan Gridiron käyttäytyy täsmälleen kuten palvelun aiempikin versio, mutta Twitter-feed pukkaa muuta sisältöä jonkin verran kohti vasenta laitaa.

  Näin fiksuksi ratkaisuksi tarjota Twitter-feedin oikeassa laidassa, jotta sen sisältämän tiedon näkisi paremmin. Jos poistaissin Twitter-feedin oikeasta laidasta, laidoilla olisi vain enemmän tyhjää. Mikään muu ei muuttuisi. Joku voi toki olla tyhjän tilan kannattaja, mutta itse uskon, että Twitter-feed sopii sivun laitaan ja on siellä hyödyllinen.

  Näin sydäntalvella moni voi toki kyseenalaistaa Twitter-laatikon hyödyllisyyden tai tarpeellisuuden, mutta uskon kovasti, että sillä on hyvät mahdollisuudet olla todella tärkeä juttu Gridironia kesäkauden koittaessa. Toiminto avaa jokaiselle katsojalle mahdollisuuden lähettää muiden nähtäville kommentteja tai jopa kuvamateriaalia paikan päältä, kun asiat tapahtuvat. Minusta on tällöin tosi hyvä, että mahdollisimman monelle sattuu feedi silmään.

  Kommenttien ja foorumikeskusteluiden yhdistäminen on haluttu tehdä siksi, että myös suomalaisesta jefusta keskustelu foorumeilla olisi järkevästi mahdollista. Uskon, että perustat palautteesi siihen oletukseen, että foorumiviestit ovat aihepiiristä (NFL), mistä et itse halua lukea. Olet ehkä kiinnostunut kommenteista siksi, että ne käsittelevät sitä aihepiiriä, mistä olet tullut lukemaan. Ymmärrän tämän, mutta miten reagoisit sitten, jos puolet kiinnostavasta suomikeskustelusta löytyisikin foorumin puolelta?Luulen, että tällöin et haluaisi tehdä niin kovaa jakoa foorumiviestin ja kommentin välille. Minun mielestäni Gridironin foorumeille mahtuu myös suomalaisesta jenkkifutiksesta keskusteleminen, ja haluankin sitä mahdollisuutta kaikin puolin tukea.

  Miksi panostaa sitten foorumiin, jos kommentointikin on olemassa? Siksi, että Gridironin toimituksen resurssit ovat todella pienet, ja kirjoitustyötä tehdään omaksi huviksi muiden velvollisuuksien lomassa. Toimitus ei välttämättä ehdi reagoida kaikkeen, mistä ihmiset haluaisivat keskustella. Tällöin foorumi ja oman aiheen perustusmahdollisuus on hieno juttu.

 • Vaihdon koneen miniläppäristä isompaan ja isommalla resoluutiolla sivuston aloitussivu näyttääkin fiksummalta, aivan kuten Väliviiva totesikin. Tuomo: jonkinlainen arkisto ja parempi uutisten täggäys esim. vuosien perusteella helpottaa uutisten hakemista tulevaisuudessa kun kausia alkaa olla takana useampia.