Lightsin Nissinen Seinäjoelle

Tuomo Tomperi 20.12.2013 10:51 2 kommenttia

Viime kauden divisioonassa 645 jaardia edennyt atleettinen keskushyökkääjä Mika Nissinen nähdään ensi kesänä vihreäpaidassa.

Muutama viikko sitten Crocodilesin syysleirille osallistunut Nissinen on tyytyväinen syntyneeseen sopimukseen. Siirtyminen Vaahteraliigaan antaa 22-vuotiaalle keskushyökkääjälle mahdollisuuden näyttää taitonsa liigatasolla. Nissisellä on aiempaa liigakokemusta Lightsista kaudelta 2011 sekä Jaguaareista kaudelta 2012. Vuonna 2011 pelimies jäi melko vähälle peliajalle peliajalle oululaisjoukkueen heittopainotteisessa hyökkäyksessä, ja nähtiinkin pääosin puolustuksessa. Kaudella 2012 Nissinen väläytteli taitojaan, mutta loukkaantuminen ennen kauden alkua hankaloitti pelaamista. Viime kauden divisioonassa Nissinen oli yksi joukkueensa arvokkaimpia pelaajia.

– Meillä on tarjolla iso rooli Mikalle ja uskomme, että hän tulee vastaamaan huutoon. Olemme todellakin erittäin tyytyväisiä hänen päätettyään siirtyä meille, Crocodilesin pelaajahankinnoista vastaava Juha Laitila kertoo seuran sivuilla.

– Hän on pelaaja, jolla on tavoitteet korkealla ja hän panostaa voimakkaasti lajiin. Ollessaan täällä leirillämme hän teki suuren vaikutuksen valmentajiin, lisää Laitila.

Nissinen on Crocodilesin syyskauden ensimmäinen kovan luokan kiinnitys pelipaikalleen. On kuitenkin todennäköisesti Crocodilesin intresseissä panostaa pelipaikalle talvikauden edetessä. Hyökkäyksessä pahoin Jocques Crawfordin varjoon viime kaudella jääneen Ville Järviön jatko Pohjanmaalla on edelleen auki. Turkulaislähtöinen Järviö pelasi viime kaudella pääosin puolustuksen puolella. Alkusyksystä spekuloitu Järviön siirtyminen Turkuun mutkistui Crawfordin tehdessä sopimukseen Trojansiin. Veikka Lehtonen pelasi erinomaisesti Crocodilesille kaudella 2012, mutta hänen jatkostaan ei ole julkisuuteen tihkunut tietoja.

Nissisen sopimus antaa osviittaa Crocodilesin jatkosuunnitelmista amerikkalaispelaajien suhteen. Viime kaudella joukkue joutui liemeen kahden passin pelinrakentajan vetäytyessä viime hetkillä. Nyt Crocodiles on ehtinyt hankkimaan amerikkalaiset tärkeille pelinrakentajan ja takapuolustajan tonteille. Jos joukkue pystyy täyttämään keskushyökkääjän saappaat kotimaisilla pelaajilla, avaa se aivan uudenlaisia mahdollisuuksia kolmannen amerikkalaispelaajan suhteen. Joukkue voisi avata hyökkäyspeliään laitahyökkääjällä tai panostaa lisää linjapeliin.

Northern Lightsille Nissisen menetys on luonnollisesti tappio. Joukkue on kuitenkin varautunut mahdollisuuteen jo pitkin syksyä. Joukkueenjohtaja Joonas Tainan mukaan Northern Lights haluaa tukea pelaajiaan tilanteissa, joissa heille aukeaa näytönpaikka korkeammalla sarjatasolla tai ulkomailla.

Kommentoi

  • Nissinen WHO?

  • Eiköhän se Järviö Pohjanmaalla jatka…