Butchers hankki jenkkibackin

Tuomo Tomperi 20.12.2013 9:51 Yksi kommentti

University of Rhode Islandin 29-vuotias kasvatti Jerell Jones on pelannut aiemmin myös Saksassa.

Tänään julkistetun tiedon mukaan Butchersin toinen jenkkivalinta osuu viime vuoden tapaan keskushyökkääjään. Jerell Jonesin meriitit yliopistotasolta ovat varsin mallikkaat. Yliopistourallaan 2002-2007 Jones valittiin kahdesti joukkueen parhaaksi hyökkääjäksi ja seniorivuotenaan koko joukkueen parhaaksi pelaajaksi. Pienikokoinen (173cm/84kg), mutta nopealiikkeinen pelimies on yliopistonsa kaikkien aikojen tilastossa viidentenä 16 tehdyllä touchdownillaan. Jones tulee samasta yliopistosta Nokia Ghosthuntersin kauden 2011 ja 2012 vahvistusten Dan O’Connellin ja Jarrod Williamsin kanssa.

Jones kertoo olevansa liikkuva pelaaja, jonka yksi suurimmista vahvuuksista on pelinlukutaito. Yliopistouransa jälkeen Jones on ehtinyt pelata myös arena-liigoissa sekä vuonna 2009 Saksan Regionalligassa Magdeburg Virgin Guardsissa. Saksan kausi oli menestys, sillä tuloksena oli sarjan mestaruus ja nousu GFL2-tasolle. Jonesilta löytyy myös runsaasti valmennuskokemusta eri sarjatasoilta.

– Harjoittelen todella paljon pystyäkseni hallitsemaan vartaloni tasapainoa ja tietoisuuttani kentän tapahtumista. Minulla on loistava yhdistelmä nopeutta ja ketteryyttä. Pääsen heti maksiminopeuteeni ja pystyn pysäyttämään liikkeeni nopeasti jalkatyöskentelyllä, Jones kertoo.

Pelaajan Europlayers-profiilin mukaan hänen kaikkien aikojen paras 40 jaardin aikansa on varsin huima 4,28 sekuntia, jonka Jones kellotti vuonna 2008 yliopistonsa Pro-Dayssa. Pienikokoiseksi kaveriksi hänen 102,5 kilon penkkituloksensa on erittäin kova 16. Tulokset ovat toki viiden vuoden takaa.

Jones saapuu keväällä ensimmäistä kertaa Suomeen. Hän on tietoinen Butchersin muutaman vuoden takaisesta menestyksestä ja haluaa palauttaa Butchersin jälleen kultakantaan. Jones on tyytyväinen uuteen sopimukseensa ja lupaa tekevänsä parhaansa ollakseen luottamuksen arvoinen.

Kokeneen Jonesin sopimus on Butchersin toinen julkistettu amerikkalaisvahvistus kesälle 2014. Aiemmin viikolla joukkue ilmoitti Toni Haukkamaan ja Phung Nguyenin paluusta mustapaitaan. Santtu Äyräväisen Roosters-siirrosta huolimatta Butchersin off-season on ollut toistaiseksi plusmerkkinen. Joukkue pyrkiikin palaamaan töminällä pudotuspeleihin viime kauden viidennen sijan jälkeen.

Kiitokset Porvoon Butchersille Jerell Jonesin haastattelusta.

Lue lisää

Kommentoi

  • Kyllä tuossa porvoon hyökkäyksessa alkaa olemaan elementtejä kun kaksi vikkelää jenkkiä ja Phung ja Kurvinen viilettää laidoilla. Järkevä systeemi varsinkin linjoille ja kohtuullinen heittokäsi niin kyllä tuolla pidetään moni puolustus kiireisenä.