Kotimaisia vahvistuksia Seinäjoelle ja Porvooseen

Tuomo Tomperi 19.12.2013 20:46 21 kommenttia

Viime vuosien menestysjoukkueet ilmoittivat aiemmin viikolla uusista pelaajasopimuksista.

Kotimaisilla pelaajamarkkinoilla tapahtuu jälleen. Karri Kuuttilan jymysiirron lisäksi myös Seinäjoki ja Crocodiles ja Porvoon Butchers julkaisivat tällä viikolla uusia pelaajasopimuksia. Jyväskylän Jaguaareja viime kaudella edustaneet hyökkäyksen linjamies Mikael Paloniemi, takamies Kimmo Pasanen ja puolustuksen linjamies ja tukimies Mika Luoma edustavat ensi kesänä vihreäpaitoja. Butchers saa vikkelän Phung Nguyenin ja kokeneen Toni Haukkamaan takaisin vuoden tauon jälkeen.

Butchers julkaisi viikko sitten pelinrakentaja Jabari Harrisin sopimuksesta joukkueeseen. Kesällä 2012 393 jaardia yli 20 jaardin keskiarvolla edennyt laituri Nguyen uskoo, että Harrisin atleettisuudesta on kesällä Butchersille hyötyä.

– Vikkelä pelinrakentaja pystyy ostamaan jaloillaan aikaa heittämiseen ja mahdollisesti irtaantua omaan juoksuun. Atleettiset pelinrakentajat ovat vaarallisia Vaahteraliigassa, Nguyen arvioi.

Viime kaudeksi Seinäjoelle siirtynyt pitkän linjan takamies Toni Haukkamaa on tyytyväinen paluustaan Porvooseen. Viime kausi oli olkapäävamman vuoksi miehelle kokonaisuutena mollivoittoinen.

– Viime kauden jälkeen päälimmäinen fiilis oli pettymys siitä, etten pystynyt auttamaan joukkuetta enempää. Olkapään jänne repesi jo heti toisessa ottelussa. Vaikka olin mukana parissa viimeisessä ottelussa, on olkapää vasta hiljattain alkanut kestämään kuormittamista. Molemmat joukkueet – Seinäjoki ja Porvoo – ovat mulle tärkeitä. Nyt palaan kuitenkin hyvillä mielin jälleen kotikaupunkiin Porvooseen. Luottamus Lautalan Pertin valmennukseen on hyvä. Uskon, että Porvoo saa jalkeille kilpailukykyisen joukkueen, joka taistelee jokaisen pelin voitosta!

Turku Trojans on ollut syksyn siirtomarkkinoiden kuuma nimi, mutta myös Crocodiles ja Butchers ovat vahvistuneet mukavasti kevätkauden lähestyessä. Molemmilta joukkueilta on lupa odottaa vielä merkittäviä siirtouutisia talvikauden edetessä.

Lue lisää

Kommentoi

 • Nissinen, Webster, Brown, Fewing, Malagodi, Karlsson, Pasanen, Luoma, Paloniemi, Kougia…
  Mihin sitä omia junnuja tarvitseekaan, kun ulkopuolisia tulee ovista ja ikkunoista…?

 • Voi olla että Seinäjoelle tulossa kaikkien aikojen ulkopaikkakuntalaisten/ulkomaalaisten rosteri. No ei siinä mitään, rahalla saa ja mopolla pääsee.

 • Crocodiles näivettyy! Alkuperäisiä seinäjokisia pelaajia ei ole täyttämään edes puolta joukkuetta, ikävä todeta, että ”kestomenestyjäksi” tituleerattu pelaa vuosi toisen jälkeen kädestä suuhun -menetelmällä käyttäen rahaa hetken tarpeisiin, eikä saa tuotettua paikallisia pelaajia kunnollista jatkuvaa toiminnan kehittymistä tukemaan.

 • Aarno Sjöblom ja Ville Palikainen palaamassa Roostersiin? Ainakin jos uskomista Roostersin Hudl-rosteriin: http://www.hudl.com/team/83510/roster

 • tuota samaa tarinaa te olette hokeneet jo 20 vuotta ja jatkuu edelleen :D Ai että me nautitaan kateudesta :) Taidetaan keksiä taas jotain uutta millä saadaan lisää kateutta aikaan, mitähän se on

 • Varmaankin jokainen, jonka sydän sykkii urheilulle haluaa tasaisia sarjoja, joissa tulee usein kiihkeitä vääntöjä voitosta. Seurauskollisuus ja sen mukanaan pieni nokittelu on aivan eri juttu.

 • Palikainen on kyllä mielenkiintonen pelaaja monen muun ohella. Aikoinaan roostersin kulta-ajan hiivuttua siirryttiin menestystä js suosiota nauttivaan butcherssiin ja nyt päin vastoin butcherssin hiivuttua siirrytään takasin roosterssiin. Ihmettelen vaan että mikä on se syy kun tälläisessä marginaalilajissa saa pelaajan vaihtamaan maisemaa kun menestystä ei tulekaan??? Syitä kuulee jos jonkinmoisia! MISSÄ ON SE OMA PANIKSENNE JOUKKUEELLE? MITÄ JOS ANTAISITTE SEN OMAN 110% panoksenne joukkueellenne ”jota rakastatte” Ja samalla esimerkkiä nuorille tulokkaille!NO RESPECT!!!

 • Suomesss saat 15 sm-mitalia uralla kun osaat scouttaa tulevan menestyjän, vaikka sitten vaihtomiehenä. Voiko joukkue edes estää huonos pelaajaa liittymästä kokoonpanoon, SÄÄLITTÄVÄÄ!

 • Voi jessus taas mitä valitusta. Eiköhän nyt olisi jo syytä uskoa, myöntää ja tunnustaa, että jefussa(kin) parhaat pelaajat hakeutuvat parhaisiin joukkueisiin. Niin kuin esim. lätkässä ja soccerissa. Miksi tämä on niin vaikea hyväksyä ? Toisekseen, kaikki seurat eivät voi olla ns. kasvattajaseuroja. Esim. kovasti parjattu Crocodiles on ollut vuodesta toiseen VaahteraLiigan kärjillä tukeutuen vahvasti importteihin ja reppureihin. So what ? Mitä välii mistä pelaajat on kunhan tulee menestystä. Unohtakaa nyt helvetissä jo tuo ”joukkueen pitää koostua oman kylän pojista ja seuran omista kasvateista” -konsepti. Ainakin VL -tasolla. Ei edes Roosters ei ole toiminut tuon konseptin mukaan enää vuosikymmeniin. Niidenkin ratkaisupelaajina ovat jo vuositolkulla olleet junan tuomat ja jenkit. Ja se on ihan okei.

 • Tässä ei ole kyse että joukkue pitää koostua oman kylän pojista… Tässä lajissa pelaaja tekee lopullisen päätöksen, JÄÄKIEKOSSA pelaaja ei voi tehdä juuri yhtään mitään jun trade on tehty. Herää jo, töö ei ile NFL

 • Ja tarkoitin jääkiekolla lähinnä pääsarjatasoa, ja pyydän anteeksi kirjotusvirheitä.

 • Kaiken pitkäjänteisen urheilutoiminnan perusta on hyvin suunniteltu ja toteutettu juniorityö. Lajille kokonaisuudessaan ja kullekin seuralle erikseen olisi tärkeätä panostaa tulevaisuuteen. Hankkikoon seura suurella rahalla vaikka Tom Bradyn palloa mäiskinnän, mutta samalla on pidettävä huolta nk. jatkuvuudesta. Ja jotta menestyisi tulevaisuudessakin on niiden oman kylän poikienkin päästävä pelaamaan. Lajin emämaassahan tilanne on aivan eri maailmasta tuhansine lupaavine ”koulupoikineen”.

 • taitaa kuitenkin olla Crocodilesissa Suomen suurimpia juniori määriä.
  Se että ne omat junnut ei vielä pelaa Vaahterassa on vaan ajan kysymys.
  Monessa jengissähän nuoria otetaan puoliväkisin liiga tai edustusjoukkueisiin.
  Kyllä Croocoissakin varmasti omat pelaajat saa tulla liigarinkiin heti kun sinne haluavat tai päästetään.

 • Taitaa Roosters olla ykkönen tälläkin saralla. TAFT kakkonen, sitten ehkä Crocot.

 • Luulisi varsinkin Seinäjoella olevan tärkeää kasvattaa ja pitää kiinni omista pelaajista. Pääkaupunkiseudun joukkueilla on sijaintinsa puolesta niin paljon luonnollista vetovoimaa, että voi luottaa jatkuvaan pelaajavirtaan ulkopuolelta. Sen verran moni muuttaa opiskelujen ja työn perässä etelään. Sinällään en pidä mitenkään vääränä sitä, että parhaat pelaa, mutta lahjakkuuksia ei saisi päästää hukkaan.

 • Seinäjoellahan on tulossa edustukseen varsin kova juniori-ikäluokka aivan lähiaikoina. Siitä kertoo jo kauden 2012 U17-sarjan mestaruus. Voi siis sanoa, että Pohjanmaalla panostetaan junioritoimintaan. Siinä ei mun nähdäkseni ole mitään ongelmaa, että menestysputkea halutaan pitää yllä myös kaudella 2014 – vaikka sitten vierastyövoimin. Seinäjoella on selvästi tarjota hyvä paketti pelaajille, koska niin moni on sinne valmis ensi kesäksi lähtemään.

 • Onko silmissäni vikaa vai eikö tuollaisen signaus ryöpyn jälkeen rosterissa ole kuin 26 pelaajaa?

 • sieltä puuttuu se muiden joukkuieiden käyttämä 20 B-nuorta

 • vestcoat veditkö ihan lonkalta :D