Atleettinen pelinrakentaja Butchersiin

Gridiron Staff 12.12.2013 12:35 11 kommenttia

Vaahteraliigassa viidenneksi sijoittunut Porvoon Butchers on solminut sopimuksen yhdysvaltalaisen pelinrakentajan Jabari D. Harrisin kanssa kaudesta 2014.

Isokokoinen (185cm/100kg) pelinrakentaja tuo Porvooseen sekä heitto-, että juoksu-uhkaa. NAIA-tason MidAmerican Nazarene Universityssa viime kaudella pelannut Harris on edustanut aiemmin Division II -tason Southwestern Oklahoma State Universitya, jossa hän pelasi Wildcat-pelinrakentajaa ja sittemmin puolustuksen takamiestä. Viime kaudella MNU:ssa Harris heitti yhdeksässä ottelussa 34 yrityksellä 349 ja neljä maalia. Lisäksi juoksupelissä syntyi 336 jaardia ja viisi maalia loistavalla liki 10 jaardin keskiarvolla. MNU:n ykköspelinrakentaja viime kaudella oli toisen vuoden pelaaja Trent Hedlund.

Vaikka 21-vuotias Harris ei saanutkaan yliopistourallaan vastuuta joukkueensa ykköspelinrakentajana, uskoo Butchers miehen olevan hyvä valinta joukkueen hyökkäyksen johtajaksi ensi kaudella. Kelpo kauden Porvoossa viime kesänä pelannut Bill Ashburn oli myös varapelinrakentaja yliopistourallaan. Harrisin soveltuvuutta edesauttaa epäilemättä se, että hän on entisenä sprintterinä äärimmäisen nopea. Harris uskoo pystyvänsä auttamaan Butchersia monipuolisesti ensi kesänä.

– Olen hyvä johtaja ja minulla on korkea peliäly. Minulla on myös vahva käsi ja nopeat jalat. Tämä kaksoisuhka helpottaa pelin hallintaa ja pitää puolustukset varpaillaan. Vaikka olen isokokoinen olen myös nopea. Juoksin viime vuonna 40 jaardia aikaan 4,45 sekuntia. Tavoitteena on ennen Suomeen saapumistani saada aika tippumaan 4,4 tai jopa 4,3 sekuntiin, Harris kertoo.

Ensimmäistä kertaa Eurooppaan saapuva Harris on kuullut Suomesta hyvää. Mies on innoissaan sopimuksestaan ja odottaa pääsevänsä jo Suomeen.

– Tiedän, että Butchers on todella kilpailukykyinen ja nuori joukkue, jonka suurimmat tavoitteet ovat kasvaa joukkueena ja todistaa olevansa varteenotettava kilpailija tasokkaassa Vaahteraliigassa kaudella 2014. Olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta, jonka Butchers minulle antoi, ja aion ottaa siitä kaiken irti, Harris kommentoi tyytyväisenä.

Ulkomaalaispelaajia on usein houkuttelevaa arvioida etukäteen heidän yliopistomenestyksensä perusteella. Menestyksestä on toki etua, mutta se ei aina kerro koko kuvaa. Esimerkiksi maamme viime vuosien menestynein amerikkalaispelinrakentaja Robert Johnson pelasi Texas Techissa laitahyökkääjänä.

Jabari Harrisin haastattelusta erityiskiitokset: Arttu Tennberg / Porvoon Butchers.

Lue myös

Kommentoi

 • Hyvä kuitenkin muistaa että Johnson oli rankattu koko maan parhaaksi pelinrakentajaksi JuCo-tasolla, joten toteaminen että hän siirtyi laitahyökkääjästä pelinrakentajaksi ei kerro koko kuvaa.

  Linkki

 • Ei oikeen vakuuta tämä herra, ikävä kyllä.
  Vertaukset RoJoon on myös melko ontuvia, jo pelkästään heidän koulujen välinen ero on melkoinen.
  Ettei vaan nyt ottanut ohraleipään Porvoon hankinta, oikeastaan ainoa hyvä puoli voi olla tuo liikkuvuus. Liikkuvuutta Porvoon linjan takana tarvitaan epäilemättä.

 • Kirjoitin tuon osan Robert Johnsonista. Suora vertaaminen niin paljon Suomessa voittaneeseen kaveriin olisi ollut jo rienausta, se on selvää :) Antaisin kuitenkin Harrisille mahdollisuuden, vaikkei peliaikaa yliopistossa tolkuttomasti irronnutkaan. Varsinkin QB:n paikalla peliaikaan liittyy usein myös politikointia, valitettavasti.

  Kaverista saa sellaisen kuvan, että hän haluaa päästä pelaamaan ja näyttämään, mihin pystyy. Atleettisilla pelinrakentajilla on Suomessa perinteisesti pärjätty, joten saapa nähdä.

 • Niin eihän tuossa tekstissä RoJoon suoraan verratakaan.

 • Kaveri YouTubessa, Coach ei ymmärrä ..
  http://www.youtube.com/watch?v=QjuJ2IVm3DY

 • kyllähän tuo miehen highlights video ihan hyvältä näyttää, mutta tosiasia on että kyseinen video on lähes kokonaan pelkistä harjoituksista tai scrimmageista. mies tulee varmana pärjäämään atleettisuudellaan liigassa niinkuin kuka tahansa muu, mutta ei todnäk pysty johtamaan heittohyökkäystä kauhean onnistuneesti. melkosen sian säkissä on porvoo hommanut kun ei mies oo sitten high schoolin jälkeen päässy pelaan kunnolla ja pelkään pahoin että kaveri tulee oleen samaa tasoa kuin barshal williams viime kaudella sipoossa

 • No sitten tarvii kyllä olla jo kuurosokea

 • Juu barshal ei kyl vakuuttanu viimekaudella divarissa. Pari peliä, perhanasti penalty jaardeja ja sit polvi rikki ja himaan.. Mut oli se iso ja vahva!

 • ei pahalla mutta jopa minä saan ”hyvän” highlight videon tehtyä vaahtera-ajoistani, vaikka olin sysipaski pelimies…

 • Mä olen jo ihan fani. Toivottavasti Porvoo ei edes harkitse pelaavansa perinteistä heittohyökkäystä, vaan siellä on scoutattu nfl-matseja ja tuodaan suoraan wildcat Suomeen. Joka downilla vaan qb juoksee, niin hyvä tulee. Suomessa riittää kun nopea ja atleettinen (=musta), niin voittaa pelejä.

 • SEC:n tämän vuoden mestaruusottelua katsoessa tuli kyllä kieltämättä mieleen, että jos tämmöinen toimii college-futiksen huipulla, toimisi se varmaan myös Suomessa. Auburn keräsi 545 juoksujaardia ja heitti vain 11 kertaa. Tuo jopa hämää, sillä noista 11 heitosta 5-6 oli screenejä. Toki Auburnilla on muutakin kuin vain atleettinen pelinrakentaja – jätkäthän on treenannut systeemiä hullun lailla.

  Aina puhutaan, kuinka on suuri etu jos joukkueella on aloittava pelinrakentaja mukana jo talvitreeneissä. Auttaa niissä kuuluisissa ajoituksissa, koska suurin osa joukkueista ei pysty simuloimaan pelinrakentajan tehtäviä talvella juuri ollenkaan. Tuleehan siinä helposti mieleen, että jos joukkue treenaisi talvesta toiseen määrätietoisesti vaikkapa Auburnin tyyppistä nykyaikaista optiojuoksupeliä, voisi sillä pärjätä. Esimerkkejä toki on ihan viime vuosiltakin, mutta mun mielestä kuitenkin lopulta aika vähän.