Miro Kadmiry Saksaan kaudelle 2014

Tuomo Tomperi 6.12.2013 12:56 Yksi kommentti

Maajoukkueen ja Vantaan TAFT:n monivuotinen pelinrakentaja Miro Kadmiry on tehnyt sopimuksen saksalaisen Hildesheim Invadersin kanssa ensi kaudesta.

Viime kaudella TAFT:n pudotuspeleihin johdattanut Kadmiry nähdään ensi kaudella edelleen sinipaidoissa, mutta sävy vaihtuu vaaleansinisestä tummaan. Saksan kolmannen sarjatason Regionalliga Nordin viime kaudella voittanut Invaders tulee 100 000 asukkaan Hildesheimista, joka sijaitsee kutakuinkin keskellä maata, lähellä Hannoverin suurkaupunkia. Invaders pelaa tulevalla kaudella kovatasoisessa GFL2 Nordissa.

Maajoukkuepelinrakentaja Kadmiry on miettinyt mahdollisuutta pelata ulkomailla jo pidempään. Nousijajoukkue vaikutti sopivalta vaihtoehdolta. Joukkue ei ole Kadmirylle ennalta tuttu. Sopimukset käytiin puhtaasti Europlayers-palvelun kautta.

– Tykkään pienestä underdog-roolista. Invaders vaikutti hyvältä jengiltä, Kadmiry kommentoi uutta joukkuettaan.

– Ulkomaat ovat kiinnostaneet jo aiemmin. Oskari Niemen kanssa mietittiin, että nyt voisi olla hyvä ajoitus mennä. Elämäntilanne on juuri nyt sopiva. Tämmöiset jutut kaatuu helposti, jos se ei ole kunnossa, Kadmiry kommentoi.

Saksan GFL2 Nord on kovatasoinen sarjataso, jota verrataan usein tasoltaan Vaahteraliigaan. Kokonaisuutena moni pitää sarjaa jopa kotoista liigaa tasaisempana ja siten laadukkaampana. Kadmirylle oli tärkeää, ettei ulkomaille lähdetä vain kokemuksen vuoksi. Myös sarjan tasolla oli päätökseen suuri merkitys – varsinkin tulevia EM-kisoja ajatellen.

TAFT:lle Kadmiryn siirtyminen ulkomaille on luonnollisesti suuri menetys, sillä hyvä kotimainen pelinrakentaja avaa uusia mahdollisuuksia amerikkalaisvahvistusten suhteen. Tilanne ei ole kuitenkaan TAFT:lle lainkaan uusi. Joukkue oli samankaltaisessa tilanteessa kaudella myös 2011, jolloin Kadmirya paikkasi yhdysvaltalainen Derek Pope. Kyseisellä kaudella TAFT voitti ykkösdivisioonan puhtaalla pelillä pohjustaen nousun Vaahteraliigaan. TAFT:lla on Kadmiryn siirrosta huolimatta edelleen täydet mahdollisuudet taistella menestyksestä tulevana kesänä, sillä joukkueen vahva suomalaisrunko jatkaa liki kokonaisuudessaan myös ensi kaudella.

Lue lisää

Kommentoi