Sun Cityn valmennusryhmä valittu

Tuomo Tomperi 30.11.2013 11:46 2 kommenttia

Hanko Sun City on valinnut Tony Anderssonin edustusjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi.

Uusi päävalmentaja viime kaudella joukkuetta luotsanneen Kari Ketosen tilalle löytyi lopulta seuran sisältä. Päävalmentajan tehtävät vastaanottanut Tony Andersson on toiminut kahtena edellisenä vuotena joukkueen hyökkäyksen koordinaattorina. Anderssonilla on kokemusta myös pelikentiltä. Pelaajauransa aikana hän pelasi keskushyökkääjänä.

Sun City ilmoitti syyskuussa hakevansa uutta päävalmentajaa seuran oman valmennusringin ulkopuolelta. Anderssonin valinta ei tästä näkökulmasta ajatellen ole välttämättä seuralle täysin optimaalinen. Seura olisi todennäköisesti halunnut kasvattaa valmennusryhmäänsä ensi kaudelle. Etenkin, kun ottaa huomioon Jan Österlundin lokakuisen sopimuksen TAFT:n B-nuorten päävalmentajaksi.

Vaikka toive uudesta valmentajasta ei täyttynytkään, ei Andersson ole missään tapauksessa huono valinta joukkueen uudeksi käskyttäjäksi. Sun Cityn hyökkäyspeli kehittyi merkittävästi Anderssonin alaisuudessa viime kaudella joukkueen noustessa aina kakkosen välieriin saakka. Viime kauden päävalmentaja Kari Ketonen saapui joukueeseen seuran ulkopuolelta, ja toi taidokkaasti joukkueen tekemiseen paljon uutta. Sun City uskoo, että tutun Anderssonin myötä joukkue saa edelleen jalostettua peliään viime kaudesta.

Anderssonin lisäksi Sun Cityn valmennuksessa nähdään tulevalla kaudella Tomson Holmlund, Eemeli Sainio sekä Offensive Weapon Joakim Lindholm.

Lähde: Valmennuskuviot selvillä (suncityhanko.com)

Kommentoi

  • Itse näen ratkaisun pitkän päälle hyvänä ja kestävänä. Valmentajien kasvaminen omista joukoista tuo jatkuvuutta ja ulkopuolisten konsulttien käyttäminen leireillä opettaa yhtä hyvin valmentajia kuin pelaajiakin. Valmennusryhmä vaikuttaa muutenkin hyvältä, jossa mielenkiintoisena lisänä on ex-Trojans Sainio ja joka ilmeisesti nyt keskittyy valmentamiseen.
    Taloudellisestikin pienen paikkakunnan mahdollisuudet huippunimien tai ulkomaalaisten palkkaamiseen ovat vähäiset. Ketonen loi varmasti pohjan, jonka päälle on helpompi rakentaa kuin kahden ensivuoden aikana suuntaa hakiessa. Kehittyminen pysyvästi vie kuitenkin aikaa, enkä asettaisi ensi kaudelle liikaa paineita. Hyviä pelejä, hyvä fiilis ja sijoitus kovan sarjan puolivälissä olisi hieno juttu.

  • Juu file ollaan tyytyväisiä joukkueessakin, Ja uskokaa kun sanon tony loistava valmentaja ja tuttu kaveri meille, ollaan tyytyväisiä uuteen valmennusryhmään ja innolla odotetaan tulevaa kautta.