Saloranta ja Trojans sopimukseen

Tuomo Tomperi 18.11.2013 10:32 39 kommenttia

Viime kaudella Sveitsin mestaruuden voittanut oululaislaituri pukee ensi kesänä päälleen Turku Trojansin peliasun.

Vahvassa myötätuulessa koko syksyn seilannut Trojans saa Aappo Salorannasta ykkösluokan kotimaisen vahvistuksen. Kaudesta 2009 kotimaan sarjoja dominoinut ulottuva laituri asuu talven Oulussa, mutta muuttaa Turkuun ennen kauden alkua. Vaahteraliigaan ilmoittautuneen Trojansin liigapaikkaa pidetään erittäin todennäköisenä, joten tulevalla kaudella Saloranta pääsee jälleen näyttämään taitonsa liigatasolla. Turussa nähdään tulevana kesänä myös Salorannan loppukauden pelikaveri Oulusta, tukimies Antonio Harris.

Crocodilesiin aiemmin yhdistetty Saloranta on tiettävästi ollut monen seuran kiikarissa tulevalle kaudelle. Ottajia olisi ollut liigajoukkueiden lisäksi myös ulkomaita myöten. Miksi siis Trojans? Saloranta kertoo Trojansin rosterin vakuuttavan, mutta yhtenä suurena tekijänä on ollut myös kentän ulkopuolisten asioiden loksahtaminen paikalleen. Yliopistoon keväällä hakeva pelimies haluaa keskittyä koulupaikan hakuun täysillä. Tähän Trojans antoi mahdollisuuden.

– Ulkomailta tulleet tarjoukset olivat pitkään realistisia, mutta nyt on järkevintä jäädä kotimaahan. Koulu on niin tärkeä asia, että Suomi on paras paikka pysyä, Saloranta kertoo.

Päätökseen vaikutti tietysti myös Turun menestys pelaajarintamalla.

– Trojans on kova joukkue, jossa on kova kilpailu. Olen seurannut Trojansia syksyllä tarkasti, ja uskon että joukkue on vahva ensi kesänä. Pienenä altavastaajana on mukava lähteä kauteen, Saloranta hymyilee.

Harrisin lisäksi Trojansista löytyy Salorannalle muitakin tuttuja kasvoja. Saloranta nostaa esiin takamies Ville-Valtteri Suojasen sekä Turkuun aiemmin muuttaneen entisen oululaispelaajan, Emil Vänskän. Nuorten maajoukkueessa useana vuonna pelannut Saloranta tapaa Turussa muutaman vanhan tutun myös maajoukkueajoilta.

Päätöksestään huolimatta Saloranta ei halua sulkea pois mahdollisuutta pelata jälleen ulkomailla tulevaisuudessa. Jos koulupaikka ensi syksyksi toteutuu, on pelaamista Euroopan huippujoukkueissa jälleen mahdollista harkita. Viime kaudestaan Calanda Broncosissa laiturilla on vain hyvää sanottavaa. Salorantaa kiinnostaa myös ensi kesänä pelattavat miesten EM-kisat. Aikuisten maajoukkueessa Saloranta ei vielä – kumma kyllä – ole esiintynyt.

Talvikausi Salorannalla kuluu kauteen valmistautumiseen Oulussa. Elokuussa loukkaantunut nilkka alkaa olla jo siinä kunnossa, että harjoittelu onnistuu liki täysipainoisesti. Ykkösdivisioonaan ilmoittautunut Northern Lights tarjoaa pelimiehelle mahdollisuuden harjoitella joukkueen mukana kevätkauden. Saloranta aikoo myös osallistua Trojansin leireille ennen kauden alkua. Avainasemassa on hyökkäyksen pelikirjaan tutustuminen jo hyvissä ajoin.

– Turkuun päästyäni on tärkeää treenata tehokkaasti ensimmäiset viikot. Minulla on kova halu tehdä kovat tehot ensi kesänä.

Viimeistään Salorannan sopimus nostaa viime kaudella divisioonan voittaneen Trojansin varteenotettavaksi joukkueeksi myös liigatasolla. Pelit pelataan toki vasta kesällä, mutta paperilla Trojansin kokoonpano vakuuttaa. Jos Trojans löytää kesäksi kovan luokan pelinrakentajan ja joukkueen talviharjoittelu yltää syksyn suitsutuksen tasolle, voi joukkue nousta jopa mestarisuosikki Helsinki Roostersin ykköshaastajaksi.

Kommentoi

 • Nyt kyllä kaipailis vähän objektiivisuutta tän sivuston artikkeleihin.

 • Samaa mieltä, mielestäni Turkua ei hehkutettu riittävästi.

 • Jälleen kova hankinta Turulta ja luo lisää syvyyttä, jo varsin kovaan rissukalustoon. Brown, Mäkinen, Saloranta, Vene, Andersson. Siinä on viis kovaa rissua mihin tahansa joukkueeseen. Lisäksi muutama tuntematon nimi joista joku voi nousta kauden aikana esille. Miten on QB:n laita, kuka näille herroille heittää palloa? Entä kuka blokkaa pelinrakentajalle aikaa heittä?

 • byec bye: En oo nyt ihan varma mihin viittaat. Kuulisin mielellään lisää.

 • Ilmeisesti porukkaa harmittaa, että Turku ”nostattaa aaltoja” toiminnallaan. Mielestäni Trojansin toiminta on hatunnuston arvoista ja toivon, että he esimerkillään saavat muutkin joukkueet aktivoitumaan talviajan toiminnassaan sekä siirtomarkkinoilla. Valitettavan monet jopa Vaahteraliigajoukkueista vaipuvat syys-tammikuun ajaksi horrokseen, josta ei seuraa mitään hyvää.

 • Ohhoh ! Olipa taas huikea veto Turulta. Kyllä jo nyt on selvää, että Turku on lähdössä ensi kesään kaikkien aikojen kovimmalla rosterilla mitä Suomen kentillä on ikinä nähty. Toivoisi vaan joo, että muutkin VL joukkueet alkaisivat nyt aktivoitua nimimiesten sopimusten julkistuksilla. Tätä menoa ensi kevään free agent -markkinat jäävät todella kuiviksi – siis kun kaikki kyvykkäät pelimannet ja reppurit on jo signattu Trojansiin, Roostersiin ja Crocodilesiin. Muille ei jää ei niin mitään …

 • Wolvoillahan oli myös kaikkien aikojen kovin rosteri ja kenelläkkään ei pitänyt olla mitään mahkuja.
  Onneks nää pelit pitää vielä pelatakin kentällä.
  Turussa on hyvä noste ja rahapussit kunnossa, se vie eteenpäin ainakin yhden kauden verran.
  Kouvolan EU pelaajien värväys oli hiukan samankaltaista viime talvena.

 • Sillä erolla, että Wolvot oli vain ja ainoastaan palkka-armeija, Turussa luulisin suomalaisvoimin voitetun divarin jälkeen olevan joukkue kasassa jonka ympärille on hyvä kasata näitä ostopelaajia.

 • Moikka .. Ei se suomalaisvoimin onnistunut. Miten Stan ja Aki? Aika isot roolit kyseisillä herroilla Turun kiidolla.

 • Kukas Turussa pelaa QB:na? Se nyt on varmaan ihan merkittävä tieto ennenkuin Trojansia kruunataan finaalijoukkueeksi.

 • Trojans muuten paperilla hyvä, mut pelinrakentaja osasto surkeassa jamassa. Stan Bedwell oli ilmiömäinen joissain peleissä ja improsi monta peliä. Joonakselta ainakaan onnistu sellaset pelit koskaan. Jotenki vaan kylmää Stanin lähtö. Kaverilla oli niin suuri vaikutus viime kauden ryhtiliikkeeseen.

 • Eiköhän se QB vielä löydy. Nyt ollaan vasta marraskuussa. Nykyinen 48 pelaajan rosteri on tähän aikaan vuodesta aika harvinainen Turussa ja varmaan muuallakin Suomessa. Ei luulisi olevan hankalaa täydentää sitä yhdellä pelaajalla. Enemmän olisin huolissani muutamasta muusta joukkueesta, joiden rosterissa on lähinnä täytenimiä.

 • ”Vuodesta 2009 kotimaan kenttiä dominoinut…” Come on, Tuomo! Aappo on kyllä huikea pelimies ja varmasti oululaisena tiedät sen paremmin kuin tämän palstan avautujat, mutta onkohan tuossa ”dominoinnissa” nyt vähän Oulun ekstraa?

  Ja miksi ei maajoukkueessa? Vastauksen löytänet myös tämän sivuston artikkeleista.

  Anyway, loistavaa kautta Aapolle ja Turulle. Pysytään ehjänä.

 • Miksi aappo ei ole ollut maajoukkueessa? Vastaus on yksinkertainen. Viimeiset 2 vuotta ollut loukkaantunut/ulkomailla mj pelien aikana. Ehjänä ehdottomasti mj tasoa. Turku on kyllä saanut hienosti koottua tasokkaan joukkueen joka hyvällä kuupalla tulee haastamaan roostersin.

 • Tjaah: kiitti palautteesta! Se, näkeekö tuossa värikynää, riippuu varmasti siitä miten ymmärtää dominointi-sanan. Keräsin yhteen vähän kaverin tilastoja SAJL:n sivuilta kaudesta 2009 lähtien:

  2009: Divari: 6GP, 543 jaardia, 5TD. Sarjan tehokkain laituri useammallakin eri mittarilla.
  2010: Divari. 7GP, 715 jaardia, 4TD. Sarjan tehokkain laituri useammallakin eri mittarilla.
  2011: Liiga. 8GP, 712 jaardia, 8TD. Katsontatavasta riippuen sarjan toiseksi tai kolmanneksi tehokkain laituri (Squillini, Luoto).
  2012: Liiga. 3+GP, 391 jaardia, 5TD. Loukkaantuminen päätti kauden neljännen pelin alkupuolella. 200+ jaardia ja 3TD Jaguaareja vastaan.
  2013: Sveitsin mestari Calanda Broncosissa. Kovat tehot EFL:ssä. Divari: 2+GP, 8TD, 285 jaardia.

  Aappo on ollut viimeiset viisi kautta joukkueensa sarjassa oman pelipaikkansa top kolmosessa aina pelatessaan. Jos se ei ole dominointia, niin siinä tapauksessa mielestäni kukaan ei ole dominoinut Suomessa viimeiseen viiteen vuoteen. Tietysti on selvää, että osa vuosista on pelattu Lightsin mukana divisioonassa. Ymmärrän pointin, mutta toisaalta tulosta on syntynyt myös liigatasolla ihan samaan malliin. Puhumattakaan siitä, että kaveri pelasi kesällä maksettuna pelaajana Calanda Broncosissa, ja hyvin pelasikin.

  Ymmärrän, että loukkaantumiset ovat vaikuttaneet maajoukkuepesteihin. En hae minkäänlaista salaliittoteoriaa :) Minusta on vain aika erikoinen sattumusten kauppa, ettei Aappo ole kertaakaan vuosien aikana edustanut Suomea maaottelussa.

  Myönnän, että mun mielipide on värittynyt. Mutta esitetäänpä kysymys: kenet suomalaisen laitahyökkääjän valitsisitte joukkueeseenne Aappon sijaan? Mun shortlistille ei mahtuis montaa kandidaattia.

 • Mielestäni Aappo on maajoukkuekalustoa.

 • Ei muuta kuin turulle Jimmie Russell palloa heittämään ja juoksemaan!

 • kyllä noita pelinrakentajia löytyy, ei se ole ongelma.
  Voimia vaan sinne porukalle, joka jää pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle.
  Pitäiskö jo laittaa Trojans 2?

 • Hupaisaa kun kerta toisensa jälkeen joku nimimerkki voivottelee kun niin moni lahjakas ja hieno turkulainen ei enää pääse kentälle kun on niin iso ja nimekäs rosteri :D Eiköhän niille varamiehillekin ole tekemistä joka pelissä, puhumattakaan jos tapahtuu loukkaantumisia niin kenties se koviten treenaava kakkosmies nouseekin paikkansa ykköseksi? Jännää! En kertakaikkiaan ymmärrä miten joku voi nähdä ison rosterin jotenkin negatiivisena asiana! Kertokaa joku viisaampi?

 • Koska Santtu Äyräväisen sopimus Roosterssiin julkistetaan? Olisko Gridironilla paikka urkkia vähän Roosterssin toimintaan? Jos huhut (ja kuvamateriaali) pitää paikkaansa niin Porvoolle iso ns. ”body blow” ja Roosterssille ”Great catch”.

 • ^ Jahas, eli jälleen osoitus siitä, miten suomen jefuskene toimii.

 • ^ Niin että pelaajat haluavat ennemmin pelata siellä missä homma toimii ja valmennus on hyvää? Vai mihin viittaat?

 • HC .. ja mikä se joukkue on sinun mielestäsi?

 • En tunne sen tarkemmin eri seurojen toimintaa, mutta eiköhän pelaajasiirtojen suunnista pysty jotain päättelemään mitkä seurat pelaajia kiinnostavat.

 • eli Trojans.Crocot?

 • Turkuun on kyllä pelaajia siirtynyt, mutta yksi asia siellä suunnassa tunnutaan pidettävän pimennossa.
  Eli ketä siellä niitä pelaajia valmentaa, toistaiseksi ainoastaan yhden valmantajan nimi on ollut julkisuudessa eikä Trojansin nettisivuillakaan asiasta kerrota sen enempää.

 • ”Kovat tehot efl.ssa”
  Menny multa ohi, ottiko SAloranta tosiaan yli viittä kätsiä peli elf.ssa?

 • Ensimmäisessä pelissä yksi kiinniotto jolla eteni 5 jaardia. Toisesta pelistä ei löydy statseja ainakaan vaivatta, mutta siinä ainakin yksi kahden jaardin TD-kiinniotto. Onko noi sitten ”kovat tehot EFL:ssä”, sen saa jokainen itse päättää…

 • ”Pitäiskö jo laittaa Trojans 2?”

  Onhan siel Raisio Oakmen ;)

 • Myönnetään, että tuli kirjoitettua harkitsemattomasti. Katsoin välieräpelin, ja siitä jäi mieleen tuo mainittu kahden jaardin TD. Taitaa olla ihan totta, että EFL:n osalta tuli liioiteltua!

  Jos nyt tulisi tilaisuus lähteä rakentamaan uutta liigajoukkuetta tyhjästä ja saisin draftata kenet suomalaiset haluaisin, ottaisin hyökkäyksen puolelle Salorannan, Kyein, Kurvisen ja Tommi Pinnan. Mites muut? :)

 • K.Linnainmaa, S.Sagne, M.Kyein, T. Pinta , A. Saloranta ainakin näin aluksi, toki mahtuisi muitakin :D

 • Kyein nyt joka tapauksessa, Kurvinen on suomalaisittain laatupelaaja, joten kelpaa. Pinta ansaitsee paikkansa fyysisyydellään, sitä pitää vaan valmennuksen osata käyttää. Jos haetaan syvyyttä ja voimaa niin paras vaihtoehto lienee Trojansin Juuso Mäkinen. Saloranta ja Linnainmaa mahtuisivat minun rosteriini vaihtoehtojen tarjoajiksi. Yleisesti voisi sanoa, että laitahyökkääjistöä koottaessa pitää ottaa huomioon koko joukkueen rakenne ja sopeuttaa se siihen jos sellaista ymmärrystä löytyy.

 • Mielestäni pitäisi lähteä rakentamaan joukkuetta ensiksi linjojen kautta. Sehän on futiksen perusta, toki taitopaikkojen pelaajat ovat tärkeitä, mutta jos linja ei osaa systeemiä tai ei kykene toteuttamaan sitä, ei siinä paljon vaihtoehtoja valmentajalla.

 • Niin, onko Turussa oikeasti O-line ja D-line miehiä, jotka täyttävät Vaahteraliigavaatimukset? Eihän se tosiaan auta vaikka on minkälaiset rissut ja bäkit jos linja ottaa pataan 6-0. Itse en linjoista tunnista nimeltään oikeastaan ketään…

 • Ykkösessä kyllä D linjat (sipoo poislukien) pääs Turun O linjasta läpi. Bedwell osasi kyllä scrämblätä ja pelastaa tilanteet. Uusia kiinnityksiä ei linjaan ole juurikaan (saati ollenkaan?) tullut. Ei jalkapallossa pärjää ilman uskottavaa linjaa.

 • Aamen

 • Olenko minä ainut kuka huomasi, että Bedwell useasti hautoi palloa yli viisi sekuntia linjan takana. Siinä saa olla aikamoinen NFL-linja, että ei vuotaisi siinä ajassa. Ja kyllä siellä sattui niitä munauksia hyökkäyksen linjaankin, mutta ei mielestäni niin paljoa, mitä ihmiset tänne kirjoittaa. Ja ei paskalla linjalla mielestäni tehdä ykkösdivariin kaikkien aikojen ennätyksiä pisteissä ja jaardeissa. Tai sitten Bedwell on messias ja se tyhmänä pelaa Suomessa eikä NFL:ssä.

 • Kaikkien aikojen ennätys? Ainakin Wolverines teki kaudella 2000 539 pistettä, että pientä tarkkuutta kiitos noihin mutu heittoihin… http://www.sajl.org/selaus/sarjataulukko.php?sarja=2&kausi=2000