Seurojen alustavat rosterit 2014

Gridiron Staff 31.10.2013 12:03 83 kommenttia

Vaahteraliigaan ja ykkösdivisioonaan hakevien seurojen on ilmoitettava ensi kauden alustavat rosterinsa tämän päivän aikana. Seuraamme tilannetta.

Vaikka sarjapaikat myönnetään vasta muutaman viikon kuluttua, voidaan tulevan kauden liigan ja I-divisioonan koostumus jo pitkälti arvioida tässä vaiheessa talvea. Vahvasti takaisin liigaan pyrkivä Turku Trojans korvaa hyvin todennäköisesti Jyväskylän Jaguaarit, joka nähdään puolestaan divisioonassa ensi vuonna. Toisena uutena joukkueena divisioonassa nähdään kaikella todennäköisyydellä kakkosen suvereenisti voittanut Wasa Royals, joka korvaa viime kaudella sarjan jumboksi jääneen Sipoo Bulldogsin.

Kahdelle ylimmäiselle sarjatasolle pyrkivien seurojen tulee sääntökriteereiden puitteissa julkistaa nettisivuillaan alustavat pelaajaluettelonsa viimeistään 31.10. Vaahteraliigajoukkueista Helsinki Wolverines, Kouvola Indians ja Helsinki 69ers ovat jo ehtineet oman tilanteensa julkaista. Ykkösdivisioonaseuroista tieto löytyy Oulu Northern Lightsin, Hyvinkää Falconsin, Wasa Royalsin ja Tampere Saintsin sivuilta.

Kari Leivojan valmentama Wolverines on ilmoittanut tähän mennessä 28 nimeä, joista suurin osa on tuttuja joukkueesta viime vuodelta. Viime kaudella läpimurtonsa tehnyt nuori Sebastien Sagne jatkaa joukkueessa myös tulevalla kaudella. Joukkueen linjakalustoa on vahvistettu runsaasti kakkosjoukkueen viime kauden riveistä. Sen sijaan viime kauden suuret nimet, kuten Iiro Luoto ja Karri Kuuttila, loistavat poissaolollaan. Wolverines ilmoittaa yhden amerikkalaisvahvistuksen, LB/TE Brenden Creacyn, mutta esimerkiksi Cedric Johnsonin nimeä ei listalta löydy.

Viime kaudella kuudenneksi sijoittunut Kouvola Indians ilmoittaa ensi kaudella tässä vaiheessa 26 nimeä. Ainoa ulkomaalaisvahvistus on päävalmentajan ja pelinrakentajan tehtäviä hoitava Stan Bedwell, jonka siirtymisestä Kouvolaan Turku Trojansista uutisoitiin aiemmin tässä kuussa. Joukkueen viime kauden suomalaisrunko jatkaa pitkälti myös tulevalla kaudella. Jukka Lautamatin nimeä listalta sen sijaan ei löydy. Lautamatti oli tärkeässä roolissa Indiansin selvitessä Spagettimaljaan 2012, mutta viime kausi jäi häneltä väliin. Indiansin tavoitteena on varmasti kasvattaa pelaajamääräänsä huomattavasti talvikauden edetessä. Jää nähtäväksi, vahvistuuko joukkue tulevalle kaudelle ulkomaalaispelaajilla viime kauden malliin, vai täydennetäänkö rivit suomalaisvoimin.

Myös Helsinki 69ers on aikaisin liikkeessä pelaajaluettelonsa suhteen. Poikkeuksellisesti joukkueen rosteriin on merkattu tässä vaiheessa peräti 37 pelaajan nimet. Viime kaudella debyyttinsä liigatasolla tehnyt 69ers jatkaa pitkälti viime kauden rungon varassa. Terrell Jackson ja Jason Thomas ovat tuttuja jo kesältä. Pari viikkoa sitten joukkueeseen signattu pelinrakentaja Tony Smith löytyy listalta, mutta tasan 1000 jaardia viime kaudella juosseen Charles McCrean tilanteesta ei ole vielä tässä vaiheessa selvyyttä. 69ers on panostanut valmennukseen voimakkaasti talvikauden aikana.

Ykkösdivisioonan tilanne

Kuva: Samppa Toivonen

Divisioonaan hakeneista joukkueista kenties juuri Wasa Royalsin menestys kiinnostaa kaikkein eniten tällä hetkellä. Kakkosen voittaja jatkaa pitkälti samalla suomalaisrungolla viime kauden malliin. Tämän hetken rosterista puuttuu neljä viime kauden pelaajaa, joista Trojansiin siirtynyt Martti Kass on kenties huomionarvoisin. Uusina pelaajina rosterissa nähdään III-divisioonan Vikingsia 2013 edustanut Thomas Nyberg sekä Christoffer Norrgård. Päävalmentaja Seppo Evwaraye on ilmoittanut joukkueen tavoitteen olevan pelaajamäärän kasvattaminen, joten joukkueen riveihin liittyy hyvällä todennäköisyydellä myöhemmin vielä muitakin kuin amerikkalaispelaajia.

Spagettimaljaan kesällä selvinnyt Oulu Northern Lights julkaisee tässä vaiheessa 26 pelaajan nimet. Viime kesän suomalaisrungosta jatkaa listan perusteella valtaosa. Mukana on myös muutama viimeksi liigatasolla 2012 Lightsia edustanut pelaaja, kuten LB Sami Harju, DE Antti Myllylä ja OT Jari Mehtälä. Mielenkiintoinen nimi on meksikolainen DB Mario Guerrero Cherem, joka on vastikään muuttanut maahan työn perässä. Lightsin uusi joukkueenjohtaja Joonas Taina kertoo seuran sivuilla pelaajamäärän kasvavan vielä syksyn edetessä. Esimerkiksi U17-sarjan I-divisioonan voittaneesta joukkueesta on edustukseen nousemassa muutama lupaava pelaaja.

– Tavoitteenamme on tehdä valtaosa pelaajasopimuksista syksyn aikana. Nyt julkaistu rosteri edustaa tämän hetken sopimustilannetta, ja tulee varmasti kasvamaan lähitulevaisuudessa.

Hyvinkää Falcons ilmoittaa kotisivuillaan tasan 25 nimeä, joista liki jokainen pelasi joukkueessa myös viime vuonna. Avainpelaajista joukkueessa jatkavat mm. FB Tuukka Hietamäki, LB Jyri Kontiainen, RB Antti Miettinen, WR Karri Piela, RB Mikko Tikkanen ja DT Vili Vuorinen. Vahvistunut valmennus uuden päävalmentajan Rami Liljan johdolla saattaa hyvinkin houkutella joukkueeseen merkittävästi lisävoimaa talvikauden edetessä.

Varsin laajalla rosterilla viime kaudella esiintynyt Tampere Saints ilmoittaa tässä vaiheessa 32 nimeä, joista jokaisella on pelikokemusta joukkueen riveistä myös aiemmin. Joukkue on edelleen varsin nuorekas, sillä pelaajista peräti 22 on syntynyt vuonna 1990 tai myöhemmin. Tärkeistä avainpelaajista Matti Airaksisen jatko on luonnollisesti joukkueelle äärimmäisen iso asia. Saints voi luottaa vahvaan linjapelaamiseen myös tulevalla kaudella. Laitureista Henri ja Ilari Laine jatkavat myös 2014.

Seuraamme tilanteen edistymistä…

Kommentoi

 • Hehe, 69ers lisännyt taas kaikki mahdolliset kaverit listalle. Liigatason pelaajia tuossa on noin viisi. Jackson tosin pelatessaan ehkä liigan paras ulkomaalaisvahvistus RoJon ohella.

 • No ei tuossa Wolvojenkaan setissä hurraamista ole. Nopeasti katsottuna Sagne ja Halttunen kelpaisivat mihin tahansa joukkueeseen, muut divaritasoa, jos sitäkään.

 • wolvot ainakin merkannut ric hennessyn rosteriin vaikka touchdown.fi haastattelussa sanoi keskittyvänsä vain valmentamiseen.
  mitä järkeä on näissä listoissa jos suurin osa seuroista kerää listalle väkisin sen 25 parhaat noin 30 nimeä ettei aivan surkealta näytä tilanne.

 • Wolvoilla on muuten näköjään kaksi kickeriä rosterissa.

 • toi lista ei velvoita yhtään mihinkään, tällaisenaan se on täysi vitsi. Eri asia jos listalla olevista nimistä esimerkiksi 20 pitää käydä kentällä vähintään kahdessa ottelussa tai tulee -2 pistettä.

 • Ihan pelleilyä kaikki tämä. Pitäisi vaatia sitovien pelaajasopimusten toimittamista liittoon ilmoittaututumisen yhteydessä. Nää kaikki on jostain puhelinluettelosta.

 • pitääkö näille 25 ostaa lisenssi? Jos ei, niin se kannattaisi muuttaa… Silloin ei välttämättä enään köyhät seurat viitsisi pistää listalle teippareita, apuvalmentajia JNE

 • Aika lailla seuroista itsestään kiinni, miten tätä asiaa haluaa lähestyä. Viime vuonna osa seuroista ilmoitti vähän mitä sattuu, ja nimiä jouduttiin sitten jälkikäteen poistamaan listasta. Nyt näyttäisi ainakin siltä, että seurat ovat ottaneet nimien keräämisen tosissaan. NL:n toiminnasta pystyn ainakin sanomaan sen verran, että kaikki ilmoitetut pelaajat ovat allekirjoittaneet sopimuksen, ja ovat myös kaikella todennäköisyydellä tärkeässä roolissa ensi kesänä.

 • http://turkutrojans.com/uutiset/news.php?id=3479

  45 nimeä näyttäis olevan turulla

 • muutama kova nimi taftin listasta puuttuu. Sorsa, Kadmiry, Outinen, Olin.

 • Joku nokkela Gridironin toimittaja varmaan tekee loppuviikosta jutun vapaista pelureista. Ainakin itseäni kiinnostaisi nähdä millaisia kaloja vielä on jäljellä ja alkaa spekuleeraamaan kuka mihinkin on matkalla.

 • Ihan turhaa hommaa toi rostereiden täyttäminen.

 • Ihan turhaa hommaa toi rostereiden täyttäminen. Falconsillakin tossa 25 joukossa heti 2 jotka aika varmasti ei pelaa ens kaudella. Molemmilla mennyt pohje- ja sääriluu poikki, toisella toissa kaudella ja toisella viime kaudella. Ei varmasti ole vielä pelikunnossa ainakaan jälkimmäinen.

 • Kuinkakohan monella seuralla menee viimeminuuteille rosterin ilmoittaminen? Paniikinomainen soittelu ympäri maata aiheuttaa huvitusta, olisikohan sen homman sittenkin voinut hoitaa toisin…..

 • Mitä järkeä on ylipäätänsä tässä vaiheessa kautta julkistaa tällaista listaa? Aika moni Vaahteraliigapelaaja tekee kuitenkin sen päätöksen missä pelaa joskus tammikuun puolella.

 • Seinäjoella on langat kuumana!

 • Soitteleeko ne nyt pelaajia läpi? Ei ole muistanut tota sopparirajaa???

  Mulle ei ole soitettu :(

 • Kyllä ne kerkee vielä sullekkin soittaa kun ei kaikille riitä 25 nimeä listaan ihan tosta vaan :D

 • Kadmiry neuvottelee kuulemma Turun kanssa…

 • Turulla tulee olemaan 45 sopimusta 31.10.2013. Ennen ensimmäistä peliä sopimuksia on 58.

  Lähetetty vuosi sitten sovelluksesta taikasauva, sijainti Mordor.

 • Järviökin palaamassa Seinäjoelta Turkuun?

 • Harmi että näillä rostereilla ei tee mitään. Mutta kuinka hauskaa olisikaan kun nyt liitto ilmoittaisi että näillä mennään ensikauteen ja muutoksia ei enää tehdä!

 • Mistäs Sampsa tällainen huhu on peräisin ?!?!

 • Sampsa, voitko tehdä spekulaatioketjun kolmosdivarin pelaajasiirroista jenkkifutis.netiin? Sinulla on selkeästi tietoa ja näkemystä ja foorumi kaipaa lisää laadukkaita keskustelijoita! Saat moderaattorin oikeudet, jos käyt kerran off-seasonin aikana salilla ja jos 40 yardin aikasi on alle minuutin.

  Yst. terv. adminin äiti

 • Jutut ovat yhtä likaisia kuin minä.

 • Kyllä Järviö on tehnyt sopimuksen turkuun.
  Nyt vaan näyttää siltä että turku panostaa kovasti entisiin turkulaisiin ja joukkueeseen ensi vuodeksi.
  Sehän tuo mukavaa säpinää tähän liiga touhuun. Onpa muitakin välillä imuroimassa joukkueita kuin Helsingin isot seurat.
  Kouvolan touhusta ei kovin hyviä lausuntoja tullut 2013 importeilta europlayersissä

 • Kyllä pahalta näyttää nuo Seinäjoen ja Porvoon listat. Molemmat listat täynnä joko ”pelaajia” jotka ei tule pelaamaan tai ovat aivan jotain schaissea…

 • Ai Jyväskylästä kiukkupussi ”Inter Winter” löysi kodin? Se on hyvä kun se hanskaa jo tuon luovuttamisen.

 • nopea yhteenveto:
  Turku voitti, vielä Järviö niin hyvältä näyttää!
  Seinäjoki hävis.
  Jokunen kova pelimies vielä ilman seuraa, saas nähdä…
  Divarissa ei suurempia ihmeellisyyksiä, Jaguilta aika laimea rosteri. Ei vissiin kiirettä takaisin ylös.
  Hyvinkääläisillä jalat poikki ja ex-qb jyväskylään. Nokialla ja Tampereella pitkä rosteri.

 • Joo kyllä syksyn suurin yllättäjä ja voittaja on Trojans. Tosin vasta keväällä selviää kuinka monta todellista pelimiestä joukosta erottuu. Ainakin hyökkäyksen linja on vielä hieman kysymysmerkki.
  Roostersilla perusvarma 35 jätkää ja varmasti nimiä ilmaantuu vielä ainakin 10 uskoisin.
  Wolvot vaikuttavat aika menetetyiltä jo nyt, sama butchersin kohdalla. Seinäjoki menettänyt eniten syksyn aikana, uskon että saavat koottua silti joukkueen joka taistelee ainakin sijoista 5-6. Taftin runko on perusvarma. tosin mietityttää kadmiryn, sorsan ja outisen tilanne. numerohemmot yllättivät laajalla rosterilla, onko siitä mihinkään on eri asia. Joukkueen imago ei ainakaan auta saamaan suomalaisia huippuluokan pelaajia joukkueeseen. Indiansin 26 miehen rosteri… ei sillä kuuhun mennä

  pleijareissa
  roosters, trojans, taft ja 4 paikasta voivat tällä hetkellä taistella kaikki muut. Tällä hetkellä tuntuu siltä että Roosters, trojans ja Taft ovat ainoat jotka ovat aloittaneet valmistautumisen kauteen tosissaan. 69 ovat uutisoineet näyttävästi uudesta valmennuksesta ja jenkki kuupasta mutta ei vaan usko riitä vielä.

 • Kadmiry (varman huhun mukaan) neuvottelee Turun kanssa. Josta taasen seuraa, että ens kesän TAFT tavoittelee mestaruutta jenkki-QBn johtamana …

 • Turun rosteri on kyllä totta tosiaan kadehdittavan pitkä ja syvä. Ei kai koskaan divarinousija ole VaahteraMaljaa suoraan voittanut, mutta nyt Turulla on siihen oivat mahdollisuudet. Turku tulee ryminällä takaisin ja hyvä niin.

 • Ghosthunters: http://ghosthunters.fi/ghosthunters/edustusjoukkue/pelaajaluettelo-2014/ Mukavasti porukkaa messissä, vaikka joitain tärkeitä nimiä viime kaudesta näyttääkin puuttuvan. GH tulee olemaan divarissa jälleen kova tulevana kesänä.

 • Wolvojen rosteri ainakin pienentyi liekö sekaan heitetty vaan nimiä rosterin täytteeksi ? Eikös nämä listat pitäisi olla nimenomaan sopimuspelaajista koostuvia ? Pitäisikö liiton pyytää kaikkien seurojen lähettämään allekirjoitetut sopimukset ennen julkaisua ? Eli vähintään se 25 sopimusta ? !

 • Tai ainakaan siellä ei enää ollut kuin 27 nimeä aiemmin ilmoitetun 28 sijaan .

 • Näemmä Hennessy poistettu listalta.

 • Ei ollut Hennesy listoilla enää eilen iltapäivällä.

  Turulla on tiukka nippu. Toivottavasti käyttävät materiaalin laajuuden hyödykseen ja peliajat jaetaan suoritusten mukaan. Vielä jostain hyvä QB ja kokemusta linjaan, niin Vaahteramaljassa nähdään pitkästä aikaa Turkulaisväriä.

 • Sopimukset on aina purettavissa.
  Eli nämähän on aina lähinnä ohjeellisia listoja. Ainakin entisessä seurassani oli tietyt pykälät purkua varten.
  Tämän vuoden kiinnostavin porukka näyttää olevan Trojans. Paljon paluumuuttajia & hyvät vahvistukset, jos tuohon tulee vielä kaks jenkkiä ja vaikka täällä spekuloitu Järviö, sekä joku linjamies on Turku omissa papereissani mitalliehdokas!

 • No Järviö puuttuu Seinäjoen listalta ja Turku imenyt ”omiaan” takaisin niin ei kovin vaikeaa päätellä asioita. Ei ole siis mitään tietoa pohjana mutta kyllähän toi nyt vähän haiskahtaa seuraavalta paluumuuttajalta!

 • Turun valmennus?? Tietääkö joku, ei pelkkä laaja rosteri kauas kanna

 • Kaikki julkaistaan aikanaan ,mutta sitä ennen luvassa ehkä pari uutta sopimusta ?

 • Nimiä kiitos?

 • Virolainen hoitaa yksin koko homman ja vie vielä muutaman pelaajan Seinäjoelta.

 • ; ) vuoroin vieraissa, yleensä virta on kulkenut Seinäjoen suuntaan.

 • Ville Vene jatkaa Trojansissa

 • ps. sisäpiirin tietäjä tiesi kertoa ,että lisää on luvassa jollei jo tänään niin lähipäivinä .

 • Tässäpä hyvä esimerkki siitä, miten saa kerättyä kovan poppoon olemalla aikaisin liikkeellä ja asettamalla tähtäimet korkealle.

  Wolverinesille, Taftille ja Crocoille on jäämässä pelkät tähteet. Luotetaanko siellä, että kyllä ne vanhat pelaajat tulee takaisin pyytämättäkin? Tässä vaiheessa vuotta ensi vuoden sarja näyttää täysin kahden kaupalta. Surullista.

 • Ei tainnut olla Seinäjoen luettelossa vielä yhtään junnua mukana.
  olisko sieltä tulossa jossain vaiheessa A-nuorten SM-hopea, B-nuorten SM-hopea, C-nuorten SM-kulta pelaajia edariin. Mikäli joku ei vie näitä NFLään;)

 • Pelkästään Wolvoista puuttuu Nevalainen, Saari, Eliason, Da Silva, Sjöblom, Abonse,Heinonen, Kuuttila ja Luoto.. Joka jannu kisoissa kun vaan muistaa kertoa Heikkiselle.. Äyräväinen, Karbin, Kyei, Evwaraye jne. siihen päälle.. Mitä xxxxxa näillä listoilla oikeasti tekee? Mut hei,liitossa taitaa olla syysloma ,painaa viel naisten kisat burnouttia.

 • No ei kait se Sajl:n asia ole pakottaa pelaajia allekirjoittamaan soppareita?

 • Turkua on tässä nyt moni hehkuttanut – mutta aivan ihan syystä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Turkua ei ole vielä nostettu/valittu liigaan. Suuri ja mahtava Liitto tekee valintansa joukkueiden sarjatasoista ja kohtaloista about joulun tienoilla sellaisin kriteerein, joista ei ota itse pirukaan selvää. Se on tietty selvää, että saunakaverinsa kannattaa valita oikein …

 • Kyllähän Turku nousee liigaan ja peliesitysten mukaan ihan oikein. Monta vuotta pidettiin liigassa kyseenalaisesti, mutta nyt nousulle ei pitäisi olla kenelläkään valittamista. Jos sitten liiton herrojen saunakaverit ovat vaihtuneet, niin silloin ei mikään ole varmaa ;)

 • Kerkeekö Ehlert Roostersin Europeleihin? Onko hänen lisäkseen muita joilla Yliopisto loppuu niin että ehtii EM-kisoihin?

 • Mites noi muut college-miehet? Onko esteitä esim ncaa säännöissä tulla em kisoihin kesken yliopistouran jos haluaa edustaa maata. Vai ncaa:n sääntöjen vastaista? Esim yleisurheilussa ei ole?

  Jussila, Jne.

 • (…)

  Tää kommentti meni yli. -Tuomo

 • Aika henkilökohtaista kommettia

 • IP taltee ja ilmoitusta. Hyvä et reagoit nopeesti.

 • intercepted, poistin kommenttisi Henri Winteristä. Tää lienee noin kolmas kerta palvelun historiassa, joten onnittelut siitä.

  Kritisointi on täysin ok. Nimiä saa mainita. Tosi paskat vitsit, joissa menet henkilökohtaisuuksiin ja joita et varmasti kehtaisi omalla naamalla kertoa kuuluu jonnekin muualle.

 • Pahoittelen, jos loukkasin Winterin imagoa tai mieltä ja myönnän, että menin henkilökohtaisuuksin ehkä liian paljon. Kuitenkin pitää muistaa, että Winter mainostaa itseään suomenmaan kovimpana mahdollisena pelaajana, niin pitäis miehen kestää edes vähän kritiikkiä/rajua huumoria itsestään.
  Ja tiedoksi tomperille, että tuo oli toinen kommenttini koko sivustolle ja ensimmäinen poistettu.

 • Ja Winter tosiaan mainostaa vastakkaisen sukupuolen valloituksiaan aika ronskisti ja avoimesti

 • Tampereella näyttäisi vanhin Airaksinen siirtyvän vallan valmennustehtäviin. Linja pysyy muuttumattomana, oli kohtuu kova kyllä viime kaudella. Onko tuosta johtaja Minkkisen koirasta varma tieto pelaamisen osalta? Eikös se joutunut vähän isompaan operaatioon mitä omiin korviin on kantautunut.

 • intercepted: Tässä ei ole kyse siitä mitä Winter kestää tai ei kestä, vaan siitä, että Gridiron on väärä foorumi tietyntyyppiselle huulenheitolle.

 • Hyvä linjaus Tomperilta. Ihan muilla foorumeilla tällaiset asiattomuudet. Itse en ole koko Winteristä ikinä kuullutkaan, saatikka mistään itsensä mainostamisesta.

 • En kyllä lähtisi ihan tässä vaiheessa tekemään mitään kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Crocodilesin rosteria on kovasti arvosteltu tässä vaiheessa, mutta olen melko varma, että seura on kuitenkin ensi kesänä tiukasti mukana mitalipeleissä.

 • ”Itse en ole koko Winteristä ikinä kuullutkaan, saatikka mistään itsensä mainostamisesta.”

  Tässähän se homma onkin. Vituttanut jo pidempään suomi24:n puolella kun maanlaajuisesta foorumista on tehty yhden joukkueen pukukopin jatke. Insidevitsi silloin tällöin vielä menee, mutta tällainen jatkokertomus käy rasittamaan. Yksi kylähullu heittää juttua kaverista, jonka tuntee tai tietää kourallinen ihmisiä. Sama kuin menisi johonkin kalastuspalstalle kertomaan Mäkisen Heimon seikkailuista ja jatkaisi sitä kuukausitolkulla olettaen, että muut ihmiset saisivat siitä jotain järkevää irti. Onhan se nyt helvetin hauskaa kun Heimo sai sen ahvenen silloin, mutta pitikin saada kuha. Nyt kaikki voivat nauraa kun luonnollisesti tietävät mistä puhutaan.

  Ja itse aiheeseen. Trojans tulee olemaan ensi kauden ”yllättäjä”. Yllättäjä lainausmerkeissä sen takia, että asia tuskin yllättää kauden alkaessa ketään. Kaikkia siirtoja ei varmasti ole vielä uutisoitukaan, mutta jo nyt voi sanoa kyseessä olevan vahvan nipun. Suomalaisen jefun yksi näkyvistä ongelmista on siinä, että jo parin maajoukkuemiehen siirtyminen nostaa divarijoukkueen välittömästi kilpailemaan liigamestaruudesta.

 • Toivon että En Kerro ei oo nyt tosissaan. Aikamoista asioiden vähättelyä ja Turun suuren työn aliarviointia sanoa ”parin mj miehen nostavan divarijoukkueen kilpailemaan liigamestaruudesta”. Tuota voisi hyvinkin testata laittamalla surullisen kuuluisan Winterin edustaman Hyvinkään rosteriin pari mj-miestä ja ihmetellä ku turpaa tulee edelleen divaritasolla. Faktahan on, että Turulla oli jo viime vuonna parempi joukkue mitä moneen vuoteen, johan numerotkin kertoivat Turun olleen aivan väärässä sarjassa. Toki ymmärän haluasi vähätellä Turun nousua, sillä vituttaahan se ku yhtäkkiä entinen heittopussi viekin 100-0 omaa joukkuetta.

 • No katsotaan sitten ensi kesänä kuinka monta aloittavista 22 pelaajasta kantoi Trojansin paitaa viime kaudella. Jos se viimekesäinen oli niin kova nippu, niin ne samat jätkät sitten varmaan aloittavat ja voittavat myös 2014.

 • Turha kai täällä on itkua tihrustaa En Kerro jos ei viime kesän avauksessa ollut kaveri mahdu avaukseen ensi kesänä ? Kilpailu pelipaikoista on se joka tekee turussa varmasti tilanteen haastavaksi ja yleensä perus jamppa saa itsestään enemmän irti tilanteessa jossa joutuu kilpailemaan pelipaikasta kuin se ,että olisi se mukava pelipaikka aina ilman kilpailua ?! Voin toki olla väärässäkin asian suhteen ja tämä olikin vain mun näkemys asiasta.

 • Kilpailu peliajasta ja -paikasta kehittää, jollet treenaa niin kaveri vie sun paikan, ei ehkä ole ihan samaa tasoa mutta treenaa, valmentajilla on helppo valinta. Aika hyvä tilanne Turussa nyt !

 • Väittäisin että aika moni viime vuoden pelaajista saa pelata ihan riittävästi Turussa.
  Aloittavista en tiedä mut veikkaan ainakin seuraavia, Vennelä, Suojanen, Koiranen, Valtonen, Vene, Nevalainen, Yli-Koski (aloittaa taas kauden). Noi nyt ainakin voisi kuvitella viimevuotisista aloittamaan…

 • Lyyra rakentaa Jyväskylässä rosterin lisäksi seurayhteistyötä:

  http://jaguaarit.com/index/jaguaarit-mukana-seurayhteistyossa/

 • Pelataan nyt ensin ja katsotaan se Turun tilanne sitten. Toivottavasti vaan ”mediat” on maltillisia ja perustaa joukkueiden voimasuhteiden arvioinnin johonkin muuhun kuin:
  1) kaikki (luultavasti siis Turun omat jätkät) kirjoittaa joka paikassa (Gridironissa ja suolessa) että Turku on kova niin onhan se kova
  2) seinäjoki on aina ollut kova niin onhan se nyt kova
  3) 69ers on aina ollut huono niin onhan ne nyt edelleen huonoja
  4) en tunne jyväskylästä ketään nimeltä joten onhan nekin aika huonoja siis

 • Itse vaikka media en olekaan perustan seuraaviin asioihin:
  1) Rosterit, Turku on kovasti haalinut kasaan porukkaa ja näin ollen noussee melko korkealle.
  2) Vanhat tavat ja historia, Seinäjoki on kovin usein haalinut pelaajia kauden alla koti- ja ulkomaiden markkinoilta, näin ollen ei voi koskaan tässä vaiheessa vuotta laskea ulos.
  3) Edellisten kausien historia, 69ers on mielestäni menestynyt huonosti, menettänyt kovimman pelaajaan, joten merkit ei ole kovin vahvat.
  4) Joukkueiden menestys korvaa nimet. Jyväskylä on tiputtautumassa varmojen tietojen mukaan divariin ja menettää jonkin verran pelaajia, kuitenkin runko on hyvä divarissa jos motivaatio on tarpeaksi korkea.

  Kouvolasta tullee melkoinen kriisipesäke, huhut Turusta (ja muualtakin) kertoo Stanin viihtyvän hyvin viihteellä, vanhat importit on nyt avaneet sanaisen arkun eli jos sama meno jatkuu tuskin siellä kukaan viihtyy kovin hyvin ja tämähän tunnetusti näkyy suorituksissa.

 • 1) Turku ei mielestäni ole ”haalinut” mitään, vaan hankkinut hyviä yksilöitä jotka täydentävät menneen kauden divarimestareita. Osa uusista on toki paluumuuttajia. Ja mikä ettei. On hyvä, että Turussa pelaaminen taas kiinnostaa kovan tason reppureitakin.
  2) Seinäjoen pitäisi nyt pikkuhiljaa ymmärtää, että pelaajien haaliminen ympäri Suomea ja jenkkejä keväänkorvalla ei tuo sitä parasta tulosta. Kaukaa katsoen Seinäjoen hommat on aina näyttänyt ”ammattimaisilta”. Mutta se rosterin viimeistely … Menneen kesän tapaus aappo kai kertonee aika paljon Seinäjoen touhuista.
  3) 69ersin rosteri ei kestä vertailua. Alottavat ovat siinä ja siinä. 2 ja 3 stringereissä on paljon kavereita, jotka eivät välttämättä kuulu VL kentille. Joku vois olla yleensäkin sitä mieltä, että neljä joukkuetta pk -seudulta liigaan on liikaa …
  4) Niinpä. Jaguars on hakemassa vauhtia divarista. Mutta ei ne silti ollut menneen kesän VLn huonoin joukkue.

 • …. Menneen kesän tapaus aappo kai kertonee aika paljon Seinäjoen touhuista.
  Mitäs tämä Aappo tapaus nyt sitten kertoo?

 • Viilataan vielä sen verran pilkkua, että se on Jaguaarit eikä Jaguars. Viimeksi mainittu on naisten jefujoukkue Jyväskylässä.

 • Ymmärtääkseni 69ers on noussut alasarjoista liigaan, ja jopa voittanut siellä matseja.
  Kyllä siellä jotain on oikein tehty.
  Turku on osannut paukuttaa rumpua oikeassa paikassa oikeaan aikaan, hyvä niin.
  Bedwell AA lähti ja AA ryhmä Crawford, Brown saapuu. Pelin taso ehkä paranee.

 • Ystäni Jopen serkku oli kerran kuullut kaverinsa Marjan äidin soittavan poskeansa baletissa erään vanhan hiihtäjän kanssa joka oli ollut luokkaretkellä ala-asteella kioskissa jossa vanha rouva oli ollut myyjänä jonka veli oli ollut ristiretkellä saharassa kahden ei niin egyptiläisen miehen kanssa joilla oli kolme kamelia joiden aiempi omistaja oli ollut ystäväni .

 • Niinpä

 • http://www.turkutrojans.com/uutiset/news.php?id=3484

  Alkaa näyttää vahvasti siltä, että Suomi-qb:lla mennään… Vai?

 • Brown On tuplapassi joten vielä on yhdelle tilaa