Ahmalauma murroksessa

Tuomo Tomperi 29.10.2013 12:22 2 kommenttia

Peetja Mannilan siirtyminen sivuun tarkoittaa suuria muutoksia Helsingin suurseurassa. Wolverinesin uudeksi puheenjohtajaksi valittu Marcus Andersson astuu suuriin saappaisiin.

Viimeiset kolme vuotta maamme ehdottomaan eliittiin kuulunut Helsinki Wolverines uudistui merkittävästi torstaina pidetyssä ylimääräisessä vuosikokouksessa, jonka aikana seuralle valittiin uusi hallitus. Pitkään seuraa luotsanneen Peetja Mannilan siirtymisestä taka-alalle oli huhuttu jo pitkin kesää, mutta uuden puheenjohtaja Anderssonin valinta oli monelle ulkopuoliselle yllätys. Andersson on tuttu pelaajana ja valmentajana II-divisioonaa myös tulevalla kaudella pelaavasta Wolverines II:sta. Andersson kertoo jatkavansa edeltäjänsä työtä edustusjoukkueen ja päävalmentaja Kari Leivojan tukena.

– Tavoitteenani on olla edustusjoukkueen valmennuksen tukena niin paljon kuin mahdollista, Andersson kertoo.

– Mannilan saappaisiin on vaikea astua, koska hän osasi hallituksen tehtävien lisäksi myös hoitaa valmennushommia erittäin menestyksekkäästi. Meillä on hyvä hallitus kasassa ja jokainen pystyy auttamaan minua olemaan parempi tehtävässä.

Pitkään Wolverinesissa toimineen Mannilan jääminen sivuun nostaa esille kysymyksen siitä, tapahtuuko seuran toiminnassa samalla merkittäviä muutoksia. Vuodesta 2008 seuraa edustanut keskushyökkääjä Stephen Stokes ehti jo ilmoittamaan pitkän import-uransa päättymisestä. Mannilan siirtyminen juniorivalmennukseen kertoo suuremmasta muutoksesta seuran sisällä. Puheenjohtaja Andersson kehuu edeltäjänsä työtä, mutta nostaa myös samalla esiin tarpeen uusiutua seurana.

– Peetja on tehnyt hienoa työtä seuran eteen ja vaikka siirtyy nyt sivuun puheenjohtajan paikalta, tulee hän edelleen jatkamaan seurassa juniorivalmentajana. Kukaan ei voi kieltää Peetjan vaikutusta Wolverinesiin ja sen menestymiseen, mutta on ihan selvää että jotkin asiat tulevat muuttumaan nyt, kun hallitus on hieman erilaisella kokoonpanolla liikkeellä, Andersson kommentoi.

– Tällä hetkellä on meneillään jonkinlainen murrosaika jenkkifutiksessa Suomessa ja vähän muuallakin. Koemme, että nyt on erinomainen hetki lähteä rakentamaan tätä seuraa uusiksi, jotta menestystä tulisi myös jatkossa.

– Meidän tulee yhtenäistää toimintaamme niin, että koko seura tekee asioita yhdessä ja niin että kaikilla on yhteinen tavoite. Olemme tällä hetkellä pelaajamäärässä Suomen suurin junioriseura ja tavoitteenamme on kasvaa yhä isommaksi.

Tähtäin tulevaisuudessa

Kuva: Jari Turunen

Wolverines on mestaruuskauden 2011 jälkeen panostanut runsaasti vahvistuksiin ja joukkueen välittömään menestykseen. Kahdella viime kaudella joukkue on pelannut myös EFL-sarjaa, tosin laihoin tuloksin. Tulevalla kaudella tavoitteet ovat kuitenkin toisaalla. Tuore hallitus on päättänyt, ettei seura osallistu eurosarjoihin tulevalla kaudella. Wolverinesille on nyt tärkeämpää kehittää junioritoimintaa ja seuran toimintaa kokonaisuutena. Puheenjohtaja Andersson korostaa tavoitetta tarjota yhä enemmän urheilijoille, valmentajille ja muille seuran jäsenille. Sama tavoite koskee niin edustusjoukkuetta, kakkosjoukkuetta kuin junioritoimintaakin.

Joukkue tulee olemaan säästökuurilla verrattuna Eurobowl-vuosiin

– Vaahteraliigajoukkueen kanssa tavoite on pelata laadukasta jenkkifutista ja tehdä sitä jatkossakin. Budjettimme tulee olemaan rajallinen, eli joukkue tulee olemaan ns. säästökuurilla verrattuna näihin viimeisiin Eurobowl-vuosiin. Meille on tärkeämpää kehittää junioritoimintaa kuin hakea menestystä eurokentiltä.

Viimeiset kaksi vuotta Helsinki Roostersin kanssa maamme ykkössjoukkueen tittelistä kamppaillut Wolverines näyttää näin hellittävän otettaan valtikasta, ainakin hetkeksi. Edelleen nousukiidossa liitävä Roosters pyrkii jatkamaan kehittymistään niin maamme rajojen sisällä kuin Euroopassakin. Wolverinesissa sen sijaan nähdään, että paras tapa taata tulevaisuuden menestys on uudistaa toimintaa juuri nyt. Mitä Anderssonin mainitsema ”säästökuuri” sitten tarkkaan ottaen tarkoittaa, jää luonnollisesti nähtäväksi. Stokesin jälkeen suurin kysymysmerkki on pelinrakentaja Cedric Johnsonin jatko joukkueessa. Oletettavaa lienee ainakin se, ettei Wolverines pyri hankkimaan euro-statuksen pelaajia tulevalle kaudelle aivan viime vuosien malliin.

Wolverinesin päättäessä vetää henkeä avautuu maamme muille joukkueille mahdollisuus nousta lähemmäs sarjan kärkeä. Vahvasti off-seasonin aloittanut Turku Trojans on joissain ennakkoveikkailuissa nostettu jopa yhdeksi Roostersin suurimmista haastajista, vaikka joukkue pelasi viime kaudella ykkösdivisioonassa. Wolverinesille välierissä hävinnyt Seinäjoki Crocodiles kärsi imagotappion Jocques Crawfordin ja Rodney Brownin valitessa Trojansin, mutta Pohjanmaalla ei varmasti ole vielä heitetty kirvestä kaivoon. Aina vaaralliset TAFT ja Butchers ovat myös nostamassa osakkeitaan tulevalle kaudelle. Ainakin tässä vaiheessa syksyä näyttää siltä, että liigasta on eurokentille hamuavan Roostersin takana tulossa varsin tasainen ja jännittävä.

Lue myös

Kommentoi

  • Peetja varmasti teki kaiken Wolvoissa ja se monesti polttaa kynttilää molemmista päistä.
    Vuosi tai pari hiukan sivummalla voi antaa ihmeesti uusia ideoita ja virtaa.
    Tsemppiä Wolvot

  • Vuosi tai pari hiukan sivummalla tekee minut paksummaksi…