Suomalaiset vastakkain German Bowlissa

Tuomo Tomperi 9.10.2013 19:46 3 kommenttia

Porvoolaislähtöisen Arttu Tennbergin ja USA:ssakin jenkkifutista pelanneen Tommi Pinnan joukkueet ovat selvittäneet tiensä Saksan sarjan lauantaiseen finaaliin.

Suomessakin Eurosport 2 -kanavalla esitettävä German Bowl asettaa tänä vuonna vastaansa kaksi menestyksekästä saksalaisjoukkuetta. Arttu Tennbergin Dresden Monarchs (13-3) saa vastaansa GFL Nordin ykkösen, Tommi Pinnan edustaman New Yorker Lionsin (15-1). Dresden Monarchs kukisti välierissä suomalaisjoukkueillekin takavuosilta tutun Berlin Adlerin lukemin 32-21. Toisessa välierässä Lions päihitti vuoden 2010 mestarijoukkueen, Kiel Baltic Hurricanesin, niukasti 34-29.

Lauantain finaaliottelu on Tennbergin ja Pinnan joukkueiden kolmas kohtaaminen tällä kaudella. Vaikka molemmat aiemmista kohtaamisista päättyivätkin Lionsin voittoihin, odotetaan lauantain kamppailusta tiukkaa vääntöä. Tommi Pinta odottaa molempien hyökkäysten onnistuvan puolustuksia vastaan.

– Finaali tulee olemaan todennäköisesti hyvin samantyylinen peli kahden edellisen kohtaamisen kanssa. Tasainen matsi, jossa pisteitä tehdään, mutta todennäköisesti mihinkään shootout-meininkiin ei silti yllytä, Pinta arvioi.

Pinta uskoo, että vastustajajoukkue Monarchsin voima piilee juoksupelissä. Jos Lions pystyy hidastamaan Monarchsin menoa ensimmäisellä downilla, on runkosarjan ykkönen vahvoilla. Toisaalta sisempi laitahyökkääjä uskoo, että myös lauantaina hyökkäys on paras puolustus.

Tasainen matsi, jossa tehdään pisteitä

– Meidän on pidettävä oma hyökkäyksemme kentällä, jotta Dresdenin juoksu ei pääse jauhamaan puolustustamme aivan katki. Hyökkäyksen puolella jatkamme tasapainoisella linjalla ja otamme sen mitä puolustus meille antaa. Meidän on pidettävä draivimme elossa ja pystyttävä viimeistelemään hyvällä prosentilla.

Vaikka Lionsin kausi on tähän mennessä ollut suuri menestys, ylivoimainen joukkue ei suinkaan ole ollut. Adlerille kärsityn tappion lisäksi joukkue on kuusi kertaa voittanut alle yhden maalin erolla. Loukkaantumisista kauden aikana kärsinyt joukkue on joutunut siirtämään pelaajia vieraille pelipaikoille, mutta taisteluhenki on säilynyt läpi kauden voimakkaana. Lions on selviytynyt hyvällä prosentilla tiukoistakin paikoista, mikä lupaa hyvää lauantaita ajatellen. Joukkueen hyökkäyspeli on ollut koko kauden varsin tasainen. Eteneminen onnistuu niin heittäen kuin juostenkin.

Pinta kertoo oman kautensa olleen tähän mennessä hieman kaksijakoinen.

– Alkukauden heikon startin jälkeen peli alkoi parantua huomattavasti ja viimeistään uuden pelinrakentajan myötä peli lähti kulkemaan odotetulla tavalla. Targettien määrään nähden olen saanut aikaan mielestäni hyvää tulosta sillä suurin osa heittopelistämme kulkee uloimpien laitahyökkääjien kautta. Kaiken kaikkiaan kaudesta on tällä hetkellä hyvä maku suussa.

Kuva: Big M Pictures

Juoksupeli Monarchsin vahvuus

Hyökkäyksen linjamiehenä pelaava Tennberg on Pinnan kanssa samoilla linjoilla, sillä myös hän odottaa lauantain kohtaamisesta runsasmaalista ja tasaista taistelua. Monarchsin juoksupeli on toiminut joukkueen selkärankana koko kauden, ja samaa on tiedossa myös lauantaina. Tennberg uskoo, että lauantain ottelussa voiton vie se joukkue, joka pystyy pitämään palloa vastustajaansa pidempään. Tasaisessa ottelussa pitkät hyökkäysvuorot ja luonnollisesti pallonmenetysten välttäminen nousevat avainasemaan.

-Joukkueen menestyksessä tärkeimpiä tekijöitä ovat varmasti hyvä yhteishenki ja nuoruus, kaikki haluavat menestyä, Tennberg kommentoi. Omaan panokseensa kentällä Butchersin kasvatti on ollut tyytyväinen.

– Henkilökohtaisesti kausi on mennyt hyvin. Vastuuta linjan keskellä on tullut uusilla tavoilla. Aika nopeasti pääsi sisälle tähän saksalaiseen pelitapaan ja tempoon. Olen tähän asti kauteen todella tyytyväinen. Joukkueen suunnalta on tullut samanlaista viestiä, ovat tyytyväisiä tuloksiin, Tennberg kertoo tyytyväisenä.

Ennakkosuosikki Lionsin kenties parhaana aseena nähdään pienikokoinen, mutta räjähtävä yhdysvaltalaiskeskushyökkääjä David McCants. University of North Alabaman kasvatti on juossut tällä kaudella 16 ottelussa liki 2000 jaardia. Kesken kauden joukkueeseen tullut Jackson Staten Casey Therriault on heittänyt 12 ottelussa 240 jaardia ottelua kohden ja peräti 30 touchdownia. Pinta on heittämällä edetyissä jaardeissa joukkueensa kakkonen 680 jaardilla. Heittomaaleja on syntynyt yhdeksän, mikä on eniten koko joukkueessa. Hieman yllättäen Pinnan yhdellä kiinniotolla edetty keskimääräinen matka on myös joukkueensa paras.

Monarchsin keskushyökkääjä Trevar Deed on tällä kaudella kipittänyt jo yli 3400 jaardia 16:ssa ottelussa. Lisäksi kauden aikana maaleja on syntynyt yhteensä liki käsittämättömät 54 kappaletta. Deedin lisäksi saksalaislaitahyökkääjä Jan Hilgenfeldt on tehnyt kauden aikana hyvää jälkeä 820 jaardillaan ja kymmenellä maalillaan. Joukkueen pelinrakentaja Jeff Welsh ei virkaveljensä Therriault’n tapaan ole kuitenkaan juoksu-uhka, joten joukkue pitkälti elää ja kuolee Deedin ja Hilgenfeldtin mukana. Kaksikko on tehnyt joukkueen 77 touchdownista tällä kaudella peräti 64.

German Bowl pelataan lauantaina 12.10. klo 19 Suomen aikaa. Ottelu näkyy Eurosport 2 -kanavalla.

Artikkelin kuvat: Big M Pictures. Danke Schön!

Kommentoi

  • Pystyykö ottelua live streamata jostain?

  • Tulee Eurosport 2:lta telkusta ja netistä pystyy ilmeisesti myös katsomaan eurosportin (www.eurosportplayer.de) kautta. Jopa iphonelta voi katsella, mutta kaikki vaihtoehdot taitavat olla maksullisia: http://www.gfl.info/text.php?Inhalt=newsmeldung&ID=8306

  • Näemmä ollut melkoinen trilleri! Dresdenin FB-sivun mukaan 35-34 Lionsille.